хочу сюди!
 

Катерина

42 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Студентів Іркутська вчать, як відокремити Сибір від Росії

  • 16.01.12, 19:32
В рамках учбового курсу Іркутського держуніверситету студенти моделювали розвиток економіки держави Сибір.

«Держава Сибір на першому етапі свого розвитку змушена буде продавати ресурси, вкладати доходи в розвиток переробної промисловості, науки, високих технологій, аграрного сектору, в розвиток внутрішнього ринку. Таким чином, сибірська держава стане економічно самодостатною. А безмитне ввезення товарів, які не виробляється в Сибіру, також зміцнить економічну самодостатність сибірської держави. Головний потенціал Сибіру - не ресурси, а люди, тому у сибіряків повинна сформуватися ясність, що держава Сибір потрібна... ».

Це - звіт про семінар студентів п’ятого курсу Сибірсько-американського факультету Іркутського держуніверситету на тему «Моделювання економіки держави Сибір» в рамках навчального курсу «Регіональна економіка», опублікований сайтом amic.ru. Отже, цьому вже легально вчать випускників одного з найбільших і авторитетних університетів Сибіру. І тиражують цю навчальну програму регіональні ЗМІї. До речі, організаторів семінару - діячів «Громадського руху «Областнична альтернатива Сибіру» (ОАС) - ніхто не переслідує.

«Майбутні випускники САФ оцінювали плюси і мінуси майбутнього сибірської держави, ризики її створення та існування, - розповідає amic.ru. - І перш за все - економічне обгрунтування сибірської державності. Групи по три-чотири людини представляли свої міні-дослідження, а якісь загальні вихідні параметри економіки сибірської держави задало громадський рух ОАС. Експертами виступили координатор ОАС Михайло Кулехов і учасник руху Андрій Савченко».

«Державні кордони майбутньої держави Сибір, - продовжує видання, - у різних груп сильно відрізнялися. Так, самий радикальний варіант, скажімо, Сибірської Республіки (або, точніше, Конфедерації: саме в такому форматі, на думку ОАС, і можлива сибірська державність) крім географічної країни Сибір включав в себе весь Північний Казахстан з Нижнім Поволжям. В Сибірську Конфедерацію були включені: вся азійська Північ, Камчатка, Сахалін з Курильськими островами, весь Далекий Схід. Студенти справедливо обгрунтували це тим, що сибірська держава виходить суто континентальної державою, тому їй життєво необхідні виходи до «великої води» - моря. Так, незважаючи на те, що Каспійське море - внутрішнє, але воно забезпечить зв’язок з країнами Близького Сходу. А родючі землі Північного Казахстану потрібні для сільгоспвиробництва.

Самий помірний варіант Сибірської Конфедерації, запропонований студентами САФ, включав в себе територію сучасного Сибірського федерального округу, до якого сьогодні входять 12 суб’єктів нинішньої Російської Федерації. Студенти цілком логічно обгрунтували, що у цьому державному туворенні існують структури управління, які можуть послужити прототипом для побудови державних структур Сибіру (наприклад, ГУВС СФО). Але навіть побачивши в таких загальносибірських структурах зачатки майбутніх державних органів влади Сибірської Конфедерації, студенти абсолютно точно зазначили їх повну нинішню недієздатність. Виступаючі були впевнені, що в сибірській державі доведеться заново створювати всі органи держвлади, в т. ч. і правоохоронні, і судові. Був, звичайно ж, представлений і класичний варіант кордонів сибірського держави - від Уралу до Тихого океану».


За матеріалами: newsland.ru
24

Коментарі

116.01.12, 19:47

Від слів до діла!

    анонім

    216.01.12, 19:49

    Хороший початок -- а там і до реалізації приступлять!

      316.01.12, 19:50

      З Сибіром роблять зараз те що колись з Україною - грабують надра.Не дай Боже їм діждатися українського варіанту
      http://blog.i.ua/community/4034/802961/

        анонім

        416.01.12, 19:52Відповідь на 1 від gatyla

        Від слів до діла!многие проекты, даже утопические...оживали, жили...и продолжают жить...

          516.01.12, 19:56Відповідь на 4 від анонім

          Справа в тому що здається дурне гасло Єльцина "беріть стільки суверенітету, скільки потягнете" для РФ єдиний порятунок. Такою великою територією неможливо централізовано керувати.

            Гість: modus vivendi

            616.01.12, 20:00

              анонім

              716.01.12, 20:01Відповідь на 5 від gatyla

              Справа в тому що здається дурне гасло Єльцина "беріть стільки суверенітету, скільки потягнете" для РФ єдиний порятунок. Такою великою територією неможливо централізовано керувати.прогугли..... сибирь сдают в аренду китаю, а это вот проблема...

                816.01.12, 20:17

                В Сибири одна проблемма - мороз, а так там столько всего, что почти вся Россия защет Сибири живет, да вот хрен ей карлики дадут рыпнуться, Москва с Питером сдохнут без газа за неделю...

                  916.01.12, 20:21

                  Хай живе вільна Сибір

                    1016.01.12, 20:26

                    ХАЙ пропадуть в СИБІРУ від наших козаків й друзів УПА усі ФСБіси й китайці як від вовків зайці Слава РУСІ УКРАІНІ

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна