хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Автономія

  • 05.12.11, 20:26
Огляд новин за 5.12 Сьогоднішній огляд мені хотілося б присвятити не Україні, а Росії, позаяк там нині пройшли вибори. А оскільки новий український виборчий закон практично повністю злизаний зі свого російського аналогу – ми можемо скласти деяке уявлення про те, як розвиватимуться події в Україні наступної осені. Масові фальсифікації, каруселі та інші невинні забавки – це все ми вже бачили і, без сумніву, побачимо ще не один раз. Так само, як і 150% явки у деяких цілком конкретних регіонах. Пам’ятаєте президентські вибори 2004 року? А ось вам один із найбільших підводних каменів. Усі чотири партії, які змогли подолати виборчий бар’єр і потрапити до російського парламенту, разом набрали приблизно 93,6% голосів виборців при явці 60%. Навіть якщо не враховувати масові фальсифікації, інформацією про які рясніє інтернет, переможці усі разом представляють лише близько половини виборців Росії. А тепер уявімо собі, як це все відбуватиметься в Україні. Візьмімо опитування Київського міжнародного інституту соціології. Згідно з ним, до парламенту потрапляють Партія регіонів, «Батьківщина», «Фронт змін», «Удар» та «Сильна Україна». Усі разом вони отримали б 80,6% голосів тих виборців, які прийшли до виборчих дільниць. А таких, згідно з тим самим опитуванням, було б 53%. Відчуваєте, до чого йде? Станом на сьогодні існують непогані шанси того, що у парламенті своє представництво матимуть лише трохи більше 40% українців – та й то за умови, що «Сильна Україна» не увіллється до лав Партії деяких регіонів, а «Удар» виявиться вартим несподіваного і сміливого припущення щодо його шансів подолати виборчий бар’єр. У чому є небезпідставні сумніви з огляду на відсутність хоч якоїсь помітної активності партії Кличка, а перш за все – на далеко не бездоганну репутацію КМІС. Тобто реально може виявитися, що у парламенті представленим буде навіть менше 40% українців – добре, якщо хоча б 30%. Звісно, ще буде 226 мажоритарщиків. Але, враховуючи традиційний адмінресурс і вартість виборчої кампанії на місцях, дуже сумнівно, що хоча б на одному окрузі перемогу святкуватиме виходець з народу і справжній виразник інтересів виборців. Бізнесмени і олігархи, які куплять собі місця у Верховній Раді через систему мажоритарних округів, йтимуть до парламенту зовсім не для того, щоб захищати своїх виборців. В принципі, як і завжди. І механізмів контролю цих так званих народних обранців - не існує. Відтак Верховна Рада перетворилася на цілком автономний і переважно закритий бізнес-клуб, який існує за гроші платників податків. Так воно було і раніше, однак віднедавна це – зафіксовано законодавчо.

Відтепер – близько 70% українців не мають права голосу. Офіційно. І це навіть більше, аніж у Росії…

Автор: Володимир Йадороб

24

Коментарі

15.12.11, 20:36

Радует одно - коммунисты пролетают, но каким перепугом "Сильная Украина" пролазит? Литвин тоже пролетит, разве, что как мажоритарщик...

    анонім

    25.12.11, 20:39

    До речі, з мажоритаркою ще гірше обставини. Зняття порогу явки і вимоги отримання більше половини голосів призведе до того, що перемагати будуть з 10-15 відсотками. Технологія проста і відпрацьована владою! В окрузі висувається 5-7 технічних кандидатів, які нібито критикують владу. Але роблять те дозовано. Але найгірше -- усі працюють проти єдиного опозиційного кандидата. Роззтягують його голоси. А провладному достатньо просту більшість.На сьогоднішній день нема реальної протидії цій технології. Я б тих з опозиціонерв, хто проголосував за новий закон розстріляв тільки за одну норму -- зняття нижнього поргу явки без відновлення норми про обрання абсолютною більшістю. Це така міна під можливості опозиції, яку можна буде оцінити лише після виборів.

      35.12.11, 20:41

      Мдя... перспектива сонячна

        45.12.11, 20:49Відповідь на 2 від анонім

        спасібо ПРіБЮТу за ето...

          анонім

          55.12.11, 20:53Відповідь на 4 від Fred Perry

          Вірніше ПР-Яй-БЮТу! (ПРимати-Яйценюк-БЮТ)

            65.12.11, 20:56Відповідь на 5 від анонім

            та щоб вони там всі повиздихали

              анонім

              75.12.11, 21:04Відповідь на 6 від Fred Perry

              Так не дохнуть, чекають поки допоможемо!

                85.12.11, 21:08

                У пана Бородай пердчасна паніка. До виборів ще рік!!!!!
                За цей рік, з відомо чиєю допомогою, може статися стільке ще всякого і , і , і , , що всі питанн явідпадуть.
                А соцопитування звідки, ой ?

                  95.12.11, 21:34Відповідь на 8 від helsan

                  незнаю звідки соцопитування, але якесь воно трішки липове

                    105.12.11, 21:35Відповідь на 7 від анонім

                    дочекаються.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна