хочу сюди!
 

Наталі

50 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-53 років

Терор влади проти "Свободи". Хроніка за 31 травня – 3 червня

  • 06.06.11, 11:17
3 червня 2011 року

Личаківський районний суд міста Львова, у ході розгляду справи про адміністративне правопорушення щодо голови фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді Руслана Кошулинського, відправив матеріали справи на доопрацювання.

Як зазначив адвокат свободівця Руслан Валько, у рамках справи про адміністративне правопорушення щодо голови фракції "Свобода" у Львівській міськраді за статтею 173 КУпАП України, суд вирішив повернути матеріали справи правоохоронним органам на доопрацювання.

Майже відразу після судового засідання Руслана Кошулинського та голову Львівської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Івана Гринду викликали на допит в Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) ГУ МВС України у Львівській області. Свободівцям призначено допит на 14:30.

Депутат Степан Підкуймуха більше двох тижнів продовжує голодування, яке оголосив 21 травня на знак протесту проти його незаконного затримання. Нагадаємо, що Степана Підкуймуху затримали 20 травня 2011 року, коли він прибув до Львівського міського управління МВСУ на допит як свідок у справі щодо подій 9 травня у Львові. Згодом його повідомили, що проти нього прокуратура порушила кримінальну справу за статтями 293 і 296 (ч.2) Кримінального кодексу України.

Депутатові Степанові Підкуймусі інкримінують "організацію групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту, підприємства, установи чи організації, а також активну участь у таких діях", що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців (ст. 293).

За статтею 296 (ч. 2) його звинувачують у "хуліганстві, грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчиненому групою осіб", що карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років. 23 травня 2011 року суд виніс рішення обрати у якості запобіжного заходу утримання під вартою.

2 червня 2011 року

Голову Львівської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Івана Гринду та голову фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді Руслана Кошулинського викликали на допит в Управління у боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) ГУ МВС України у Львівській області.

Нагадаємо, керівництво Львівської "Свободи" викликали на допити три дні поспіль. 1 червня допити у Львівському міському управлінні УМВС у Львівській області тривали майже весь день. Свободівців допитували з 10-30 до 13-30. Згодом депутатів знову викликали на 17-00 на допити, які тривали майже до 20-00.

1 червня 2011 року

На Закарпатті Воловецький районний суд розглядав кримінальну справу, порушену проти свободівців за нібито "підпал угорського монументу". Під час судового засідання угорська сторона несподівано заявила прохання перенести розгляд справи на пізніший термін. Затягувати справу угорці почали після зустрічного позову свободівців, де йдеться про незаконність спорудження об'єкту та відсутність документів на право власності на нього в угорської сторони.

1 червня 2011 року близько 8 невідомих осіб у камуфляжній формі вдерлися на подвір'я голови Макарівської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", депутата Макарівської райради Романа Буровського і викрали присутніх там Олександра Бенчака – заступника голови районної організації ВО "Свобода" та Івана Дехтяра – члена ВО "Свобода".

31 травня 2011 року

Голову фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді Руслана Кошулинського та керівника Львівської міської організації ВО "Свобода" Івана Гринду в черговий раз викликали до Львівського міського управління УМВС у Львівській області на очну ставку з працівниками спецпідрозділу "Беркут". Свободівців допитують згідно зі ст. 293 КК України – групове порушення громадського порядку під час подій 11 квітня 2011 року.

Того ж дня у Львові близько 7-00 працівники МВС увірвалися до приватного помешкання депутата Львівської обласної ради, радника голови Львівської обласної ради свободівця Андрія Холявки і примусово, без вручення повістки, доправили його до Личаківського відділу міліції. У той самий час міліціянти увірвалися у помешкання 19-річного безпартійного львів'янина Богдана Кріля та без жодних пояснень забрали його у Личаківський райвідділ міліції. До затриманого не допускають адвоката. Є інформація, що його збираються доправити до суду для обрання адміністративного арешту.

Міліція відмовила у відкритті кримінальної справи проти Святослава Сопільника, який 9 травня вчинив стрілянину у Львові і, застосувавши травматичний пістолет із забороненими набоями, поранив помічника депутата Львівської міської ради Олега Ковпака.

Також міліція відмовила у відкритті кримінальної справи проти представника МВС, який, перевищивши свої повноваження, тяжко поранив свободівця Володимира Василенка 9 травня у Львові. Внаслідок цього свободівець отримав струс мозку та рвані рани голови.

Натомість у Хмельницькому засудили чотирьох активістів акцій проти Податкового кодексу у листопаді 2010 року. Юридична служба Хмельницької "Свободи" готує апеляцію. Проти чотирьох учасників акцій, серед яких – член Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Поліховський, було сфабриковано кримінальні справи за ч.3, ст.296 Кримінального кодексу України. Їх звинуватили в хуліганських діях, непокорі працівникам правоохоронних органів, опорі представникові влади. Судові засідання у цій справі тривали більше п'яти місяців і завершилися вироком, якого і вимагала прокуратура. Людей, які вийшли захищати свої права і виступили проти злочинного Податкового кодексу, було визнано винними. Усі четверо отримали вирок: 2 роки умовно.

Також Личаківський районний суд міста Львова в ході розгляду справи про адміністративне правопорушення проти свободівки Ірини Шалаковської відправив матеріали справи на доопрацювання. Як зазначив адвокат свободівки Любомир Солта, у рамках розгляду справи про адміністративне правопорушення проти депутата Львівської міської ради Ірини Шалаковської за статтею 173 КУпАП України, суд вирішив повернути матеріали справи правоохоронним органам на доопрацювання.

Довідка. Хроніка за 12-27 травня на http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/022047/
16

Коментарі

16.06.11, 11:23

БОРІМОСЯ ПОБОРЕМО http://blog.i.ua/user/2689697/СЛАВА Украіні

    26.06.11, 11:25

    з мотивів явної неповаги до суспільства

    кого они "суспильством" называют? сявок дворовых?

      36.06.11, 11:45

      Свобода, обо смерть!

        46.06.11, 11:55

        Апеляція до ЄС та США. Чмирити, чмирити і ще раз чмирити цю владу.

          56.06.11, 11:56

          Я думаю, якщо довести справу до Страсбурга, то там суді навряд чи будуть вважати постріл в Ковпака (проглянувши відеоматеріали) самообороною

            66.06.11, 12:41Відповідь на 5 від gatyla

            Самооборона пройде тіко в Україні

              76.06.11, 12:45Відповідь на 6 від Fred Perry

              Але рішення Євросуду обовязкове по Україні. Оце буде прикол. Самі вони заворили кашу, а тепер починають волати - давайте припинемо. Тіпа, якщо любите Україну - то получіть вирок і не апелюйте. Класична підмінна понять.

                86.06.11, 12:47Відповідь на 7 від gatyla

                Уяви як совкозаври бурити будуть

                  96.06.11, 13:01Відповідь на 8 від Fred Perry

                  Ага, будуть розповідати що патріотичність - це коли вони плюють на все і вся, а всі інші утираються.

                    106.06.11, 13:01


                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна