хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Як Ви отримали громадянство України, не знаючи мови?

  • 21.04.11, 09:22
З таким запитанням звернулася суддя до в'єтнамців – громадян України, які свідчили у справі про міжетнічну сутичку у харківській школі № 8.

19 квітня 2011 р. відбулося чергове засідання суду у справі про побиття двох учнів школи № 8 групою в'єтнамських підлітків. Нагадаємо, 8 листопада минулого року біля харківської школи № 8 група в'єтнамських підлітків напала і побила українських школярів Дениса Безбородова і Женю Челомбітька.

У результаті українські хлопці отримали серйозні ножові поранення в спину, і тільки своєчасна медична допомога врятувала їхні життя. В'єтнамські підлітки у сутичці використовували не тільки ножі, але й заточені кілки – очевидно, їхню національну зброю. (Докладніше про це – в статті: http://www.kharkiv.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/017067/).

Було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.15 та ч.2 ст.115 Кримінального кодексу "Замах на вбивство". Обвинувачений тільки один – громадянин В'єтнаму 1995 р. Май Тхань Дат. Решта нападників, зокрема, і організатор нападу Фан Суан Хай, проходять у якості свідків.

Організатор бійки Фан Суань Хай, учень 11 класу тієї же школи № 8, пояснюючи причини, що спонукали його влаштувати "розбірки" із залученням своїх друзів-в'єтнамців, заявив, що його кривдили: "Вони дивилися на мене і сміялися…".

У судовому засіданні було встановлено, що Фан Суань Хай заздалегідь виготовив зброю для нападу – дерев'яний кілок, скликав на підтримку своїх друзів, які потім взяли участь у злочині, напав на Дмитра та Євгена, завдав їм травм. Але, не зваживши на це, слідство і суд чомусь не знайшли підстав для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Інших нападників, учнів 10-11 класів, також допитують у якості свідків: "Просто гуляли поруч, побачили бійку, підбігли з цікавості подивитися, нікого не били, нічого не бачили. Потім злякалися і втекли...".

Що цікаво, всі учні-в'єтнамці є громадянами України, народилися у Харкові. Деякі з них володіють російською мовою, українською – досить погано, інші не знають жодної з них. Один зі свідків – учень 11 класу 97 школи До Ванг Хо – навіть вивів із себе суддю: "Як Ви отримали громадянство України, не знаючи державної мови? Як Ви довчилася до 11 класу, не знаючи мови?" – гнівно запитувала суддя, стрясаючи перед ним українським паспортом.

Під кінець засідання родина потерпілого Євгена Челомбітька отримала від українського правосуддя черговий "подарунок". Постраждалі подали позов про відшкодування моральної та матеріальної шкоди. Але його відмовилися задовольнити – виявляється, постраждалі самі, власним коштом повинні зробити офіційний переклад позову в'єтнамською мовою (!), і лише згодом подати його підсудному. Ну хіба не знущання?! Толерантність і гуманізм – для іноземців, додатковий клопіт і витрати – для українців.

Ось таке кривосуддя…
Сергій Удовиченко
32

Коментарі

121.04.11, 09:33

Ахрінєть!

    221.04.11, 09:43

    Гнати цю нечисть з України.

      321.04.11, 09:50

        Гість: gav57

        421.04.11, 09:54

        Всяко бывает. В 92-93 годах в Украину вернулось несколько десятков тысяч офицеров ранее служивших в разных местах СССР. Они продолжили службу в ЗС. Через несколько лет решили выдать офицерам паспорта. И оказалось, что формально у них нет гражданства. Неграждане Украины служить не имеют право. Выгонять? Нет, написали уж не помню как ты бумага называлась и в течение трех недель Кучма всем предоставил гражданство. Никто ничего не спрашивал.

          521.04.11, 09:56

          читав вчора цю інфу на СНА...гнати в шию всю цю блохасту шваль в купі з такою ж паршивою "фемідою"...

            621.04.11, 10:02

            Українці постійно змушені потерпати від різної швалі зальотної, гнати це все поганою мітлою зі свого двору...

              721.04.11, 10:28

              Дебілізм!!! Паскудство чистої води!!!

                821.04.11, 10:30Відповідь на 4 від Гість: gav57

                Всяко бывает. В 92-93 годах в Украину вернулось несколько десятков тысяч офицеров ранее служивших в разных местах СССР. Они продолжили службу в ЗС. Через несколько лет решили выдать офицерам паспорта. И оказалось, что формально у них нет гражданства. Неграждане Украины служить не имеют право. Выгонять? Нет, написали уж не помню как ты бумага называлась и в течение трех недель Кучма всем предоставил гражданство. Никто ничего не спрашивал.З офіцерами - зрозуміло. А в"єтнамські торговці? Проходили службу в торгових рядаї харківських ринків?

                  Гість: R0mmel

                  921.04.11, 10:44Відповідь на 8 від Perovdupu

                  З офіцерами - зрозуміло. А в"єтнамські торговці? Проходили службу в торгових рядаї харківських ринків? +100. Вивезти тих мавп на прикордонні розподільники нелегалів, і віддати толерастичній Еуропі

                    Гість: gav57

                    1021.04.11, 10:46Відповідь на 8 від Perovdupu

                    Вообще с миграцией надо что-то делать. Например: Проанализировав рынки труда выявить вакансии которые не заполняются хронически. Уборшицы, санитарки в больницах и плиз - отработай 5-10 лет на таких работах с видом на жительство и, если нет у властей претензий к тебе - на экзамен по языку и законодательству. А там и гражданство, если сдашь экзамен.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна