хочу сюди!
 

Даша

38 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 20-35 років

Мовним фетишистам присвячується

  • 27.02.11, 10:00
Днями один із депутатів ВР висловився в тому дусі, що “Коли в Україні починають говорити про мовне питання, то це або хтось хоче вкрасти грошей, або скоро будуть вибори”. Якщо казати про сьогодення, то у попередньому реченні доречніше було б поставити сполучник “та”, а не “або”. Але - менше з тим. Зважаючи на те, що зараз мовні фетишисти-політикани знову потужно розгойдують мовні гойдалки, хотілося би їм дати слушну пораду.
Якби вони почали діяти згідно з цією порадою, то це було б своєрідним компромісом, але в першу чергу - це було б дійсно ефективно та корисно для українців. Компроміс полягає у внесенні в Закон про мови англійської як мови міжнаціонального спілкування в Україні, що де-факто надасть їй статусу державної мови.

Чому саме англійська? Дуже просто: згідно з Європейською хартією про мови (на яку, до речі, посилаються ці самі фетишисти) треба захищати та плекати занедбані та зникаючі мови. В межах України це можна сміливо застосувати до англійської мови, оскільки загальний рівень володіння мовою № 1 у світі серед українського народу є одним із найгірших серед країн Європи. Тому - англійську треба популяризувати серед широких прошарків населення України, аби українці хоча б трохи наблизились до світової спільноти.

Впевнений, що таку ініціативу парламенту підтримало б близько 90% населення країни. Світовою мовою Інтернету, бізнесу та науки володіли б і малі, і старі. Годі й казати, скільки переваг отримали б прості люди від такої законодавчої ініціативи, підкріпленої реальними діями. Адже, як то кажуть, “Скільки мов знає людина - стільки разів вона людина”.

Однак, найголовніше - це те, що мільйони українців мали б доступ до незалежних та неупереджених міжнародних джерел інформації. Вони могли б оцінювати українське теперішнє та минуле об'єктивно, а не дослухатися до зомбувань тієї чи іншої політичної партії.

А якщо горе-реформаторам і цього буде замало, то можна щоразу вносити у цей закон нову іноземну мову під кожні вибори. Уявляєте, якою могутньою нацією могли б стати українці! Але, на превеликий жаль, цього не буде. Адже для існуючої влади розумні та освічені люди - це смертельно небезпечно. Отже, будемо багатіти думкою і далі ;-))

П.С. Я вільно володію англійською, іспанською та італійською мовами і можу сказати, що іноземні мови - це величезні можливості. А НАЙВАЖЛИВІШЕ - значний особистий розвиток! Тому, друзі, вчить іноземні мови, незважаючи на політичні зміни.
Артур Свєтлаков
33

Коментарі

127.02.11, 10:05

    Гість: RealSam

    227.02.11, 10:07

    Я думаю починати треба з китайської грамоти, і поки всі депутати-фетишисти не оволодіють нею, не допускати до роботи. Щось мені здається, що вони швидше виздихають, ніж щось вивчать...

      Гість: pivolub

      327.02.11, 10:08

      Та ні, не так треба. В Конституції має бути українською по білому написано: "В Україні немає державної мови. Жодна мова в Україні не може претендувати на звання державної. Мовою міжнаціонального спілкування в Україні є українська". Все, крапка. І фетишисти йдуть лісом.

        427.02.11, 10:10

        я в таких випадках кажу: "Хочеш двуязичія - вивчи мову"....

          527.02.11, 10:27

          +
          вони як почнуть патякати, ... то й феню за державну визнають

            627.02.11, 10:34

            Президент Грузии Михаил Саакашвили требует сделать английский язык вторым в Грузии, что, по его мнению, станет фактором успешного развития страны.
            "Главное требование заключается в том, чтобы все дети школьного возраста, с 5 до 16 лет, которые живут в Грузии, стали англоязычными, и этого мы добьемся течение ближайших четырех лет", - заявил президент в Батуми на встрече с преподавателями английского языка, прибывшими из других стран.
            Саакашвили отметил, что английский язык должен стать вторым после грузинского для будущих поколений, а после него, с учетом потребностей общества и региона, китайский, арабский, турецкий и русский.
            Последовательность он обозначил именно таким образом. "Но главное требование - чтобы все проживающие в Грузии дети стали англоязычным", - повторил Саакашвили.

              727.02.11, 10:34

              В Грузию уже прибыли 100 преподавателей-иностранцев, до 30 августа ожидается прибытие еще 50 человек.
              Во время встречи с учителями, которые приехали из США, Канады, Новой Зеландии, Польши и других стран, Саакашвили назвал образовательные процессы в Грузии "просветительской революцией" и подчеркнул, что это самый большой вклад, который будет сделан в развитие страны.
              Он выразил надежду, что учителя станут потом посланцами доброй воли Грузии и пропагандистами ее достижений в своих странах. Преподаватели будут жить в грузинских семьях в тех регионах Грузии, где они будут работать.
              http://ru.tsn.ua/svit/saakashvili-sdelaet-angliyskiy-vtorym-yazykom-v-gruzii.html

                Гість: Shynshyla

                827.02.11, 10:48

                  927.02.11, 10:57

                  Чим більше мов тим краще.

                    1027.02.11, 11:17

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна