хочу сюди!
 

Лариса

52 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

Кровосісі

  • 09.02.11, 09:52
Якби Брем Стокер був українцем, його роман про графа Дракулу нині заборонили б, мабуть, ще раніше, аніж Марію Матіос. За мимовільні асоціації. Отак і виник би цікавий мовно-політичний каламбур: кровосісі проти кровососів.

Хоча різниця між ними, далебі, не принципова. І ті, й інші за природою своєю – паразити найогиднішого і найнебезпечнішого для виду гомо сапієнс типу. З тою лише різницею, що Дракула попри усі свої старання і століття життя нізащо б не спромігся випити стільки крові з людей, як уряд кровосісі за один неповний рік.

Візьмемо, скажімо, міністра оборони Єжеля. Нещодавно йому довелося вигрібати від Януковича досить канкрєтних люлєй за те, що українські солдати з миротворчих контингентів, м’яко кажучи, не відчувають турботи про себе з боку вищого військового керівництва держави. При цьому Янукович явно вважав, що він сам хоч і Головнокомандувач, і Президент, а проте не має ані найменшого стосунку до такого стану справ.

Отож Єжель, добряче утершись після показової екзекуції та підтягнувши штани, миттєво розробив проект постанови Кабміну про підвищення зарплатні миротворців одразу у 2,5 рази. І зітхнув з полегшенням, оскільки відтепер особиста відповідальність перелягла на плечі Азарова. І тепер нехай він думає-гадає, звідки вибити гроші під це взірцево-демонстративне покращення життя вже сьогодні. Заодно, якщо пощастить, і на саме Міністерство щось там перепаде. Можна буде що трохи розпиляти.

А тим часом 15 тисяч солдатів нині сидять голодними через борг Міноборони перед постачальниками. Причому чимось заднім (очевидно, інтуїцією?) відчуваю, що в постачальники військового відомства випадкові фірми не потрапляють за визначенням. Тому що попри повну деградацію та виродження власне військової служби в Україні – гроші там ходять нехілі, і пиляти їх можна безперешкодно.

А бабло на солдатську їжу з бюджету виділялося абсолютно точно, тут і до ворожки не ходи. І якщо виник борг, то, як казав один з персонажів Висоцького, гдє дєньгі, Зін? Це ж тепер з бюджету знову виділять грошей на покриття боргів за статтею, яка вже фінансувалася. І, по ходу, всі в бонусах: і фірмочка-постачальник (яка, готовий битися об заклад, або належить конкретним, навіть чисто канкрєтним, людям, або справно платить відкати), і керівництво Міноборони (яке вже встигло розпиляти виділені на харчі гроші). Більше того, тепер ця фірмочка на цілком законних підставах отримає право і далі постачати військові частини продуктами, за які Міноборони знову не платитиме, розпилюючи виділені на це гроші, щоб уряд знову покрив недостачу з бюджету… Таке собі замкнене коло. Кругообіг кровосісі в природі.

Не відстає від Міноборони і Міністер(в)ство внутрішніх страв. Воно закупило у ЄДАПСівської мафії бланків документів суворого обліку одразу на мільярд гривень. Хоча, скажімо, інші учасники тендеру просили за аналогічні послуги менші гроші. Однак хіба це може зупинити справжніх кровосісів?

Так що Брему Стокеру пощастило, що він народився ірландцем і помер років на сто раніше, ніж на світ з’явився уряд кровосісів…

Володимир Йадороб
18

Коментарі

19.02.11, 10:05

мана манум лават

    29.02.11, 10:18

      39.02.11, 18:38

        49.02.11, 20:40

          анонім

          59.02.11, 20:51

          де там тому Дракулі...

            Гість: sanchezstar

            69.02.11, 22:48

            А що лишається людям?Правильно! - тільки дивитись і хитати голівоньками.

              710.02.11, 07:14

                810.02.11, 09:08

                На жаль, так було і ,певно, буде при любій владі...Показові тендери, мільярдні махінації... І вкінець ледь зводячий кінець з кінцем народ і жируюча влада.
                Це вже як закон філософії...

                  910.02.11, 19:56