хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Пивна «барикада» на Банковій. Фоторепортаж

barikadi11-03-2011-1Декілька десятків кіоскерів 11 березня 2011 протестували проти заборони продавати пиво та тютюн у маленьких магазинах, повідомляє sprotiv.org.

Незаконна заборона від Київради набере чинності 1 квітня. Підприємці прийшли під стіни адміністрації президента з плакатами, на яких вимагали зупинити монополію великих супермаркетів, чиє лобіювання вони вважають причиною заборони продажу алкоголю в малих архітектурних формах. 
З собою підприємці, яких зібрала на мітинг Партія Народний порядок, принесли 10 упаковок з пивом «Оболонь» у пластикових пляшках. З них було побудовано символічну «барикаду», на яку поставили кухоль для пива з написом «Для Януковича».

«Власники крупних супермаркетів, наприклад, той же депутат Київради Ігор Баленко, який контролює мережу «Фуршет», хочуть мати монополію на продаж алкоголю, пива та тютюну. А кіоскери, грузчики, люди які займаються поставками цих товарів в кіоски, залишаються без роботи», — каже Вадим Гладчук, один із організаторів протесту, голова Всеукраїнського об’єднання «Молодь — надія України».

Рішення про заборону було прийняте Київською міською радою 23 грудня минулого року з подачі депутатів від Партії регіонів, блоку Леоніда Черновецького та депутатів фракції Юлії Тимошенко під гаслами боротьби за здоровий спосіб життя.

Підприємці кажуть, що боротися за тверезість потрібно не заборонами та монополізацією торгівлі, а соціальною рекламою та пропагандою здорового способу життя. Вони стверджують, що у разі його втілення,  воно залишить без роботи 200 тисяч киян – продавців кіосків, постачальників, супервайзерів, продавців та обслуговуючий персонал  холодильних установок, а також членів їх сімей.

Протестувальники вимагали, щоб президент України Віктор Янукович доручив правоохоронним органам перевірити законність рішення Київради та передали на Банкову відповідне звернення.

Підприємці вважають, що, по-перше, рішення має ознаки монополізації ринку, а по-друге, Київська міська рада перевищила власні повноваження, даючи  у рішенні своє визначення «тимчасових споруд» та запроваджуючи на цій підставі обмеження. Справа у тому, що всі необхідні визначення вже введені у законодавче поле. Так, очевидно, що тимчасова споруда є торгівельним об’єктом, на який розповсюджується дія Закону «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями, Правил роздрібної торгівлі тютюновими виробами. І згідно з діючим законодавством України, продаж алкогольних напоїв дозволений в торгових об’єктах, зокрема і некапітальних чи тимчасових спорудах, площею не менш як 20 м. кв. а продаж тютюнових виробів дозволений в торгових об’єктах без обмеження площі цього об’єкту.

Микола Омельчук, який володіє магазином живого пива в Києві скаржиться, що під рішення Київради потрапили і магазини живого пива, площею менше 40  квадратних метрів. «Площі у нас достатньо – людина може зайти, подивитись асортимент, придбати. Це, по суті, маленький магазин. Ми продаємо якісне пиво, є постійні клієнти», — каже Омельчук.

barikadi11-03-2011-4

barikadi11-03-2011-5

barikadi11-03-2011-2

Підприємці обіцяють просто так не здатися. Крім пікетування адміністрації президента,  вони оскаржили законність рішення у  київському окружному адміністративному суді та обіцяють розкласти палатки на Банковій, якщо ні пікет, ні суд не дадуть бажаного результату.

 

Вікторія Ковшун, sprotiv.org

 

Читайте також:

Хрен депутатский

Любители пива и сигарет принесли депутатам Киевсовета клизму без вазелина. Фоторепортаж

0

Коментарі