9 Березня 2014 Року — 200 Років Од Уродин Т. Шевченка


          Офіціјниј логотип святкування 200-т річчя ювілею Тараса Шевченка; автор: Олег Шупляк, Бережани, 04.06.2013

                    Лічу в неволі дні і ночі
                    І лік забуваю.

    Слава Нації! — Смерть москалям!
    Знаковиј для українців ювілеј — 200-т річчя з Народин Тараса Шевченка — відзначається 9 і 10, а в деяких містах і 11 березня 2014 року. Вітаю панства з цим чудовим святом! За ідеєю, країна повинна була напружити всі свої фінансові, культурні та інтелектуальні м’язи, щоб гідно відзначити День народження Кобзаря, як можна голосніше нагадавши про нього всьому світові. Указом Президента в вигнанні 2014 рік оголошениј в Україні Роком Т. Шевченка.
    Програма минулого ур’яду стосовно заходів з приводу 200-т рр. од Уродин Т. Шевченка складалася на пів мільярда грн., насичена всілякими творчими зльотами, виставками, конкурсами читців та іншими урочистими засіданнями. З усієї ланки святкових заходів — Шевченківськиј міжнарідниј літературниј конгрес, творчиј зліт мајстрів мистецтв та аматорів нарідного мистецтва Вкраїни, Всеукраїнськиј Шевченківськиј форум «Свою Вкраїну любіть» і т. ін. — најбільш креативною вигляда розробка Черкаською обладміністрацією тематичних дорожніх знаків, які вказуватимуть дорогу до Шевченківських місць. Щоправда, оновлених табличок поки ніхто не бачив. Не балує свіжістю підходів і зовнішня атрибутика ювілею. Взяти, приміром, основу основ — логотип святкування, представлениј громадськості ще в червні 2013-го. Незважаючи на всі художні якості, у нього є один серјозниј мінус — відсутність новизни як такої.
    У святкування круглої дати держава вкладається. Спеціяльно до ювілею минулиј Кабмін вирішив витратитися на виробництво пам’ятних медалеј, а Президент у вигнанні вдвічі збільшив розмір Шевченківської премії. Мільјони јдуть на латання доріг, реконструюються театри ј будинки культури, міські парки ј аеропорти. У Запоріжжі вирішили поставити відразу 2 пам’ятники Т. Шевченкові — в самому місті ј на Хортиці. Ось тільки ця суєта більше скидається на розв’язанняння «під шумок» проблем місцевої влади. Оскільки виника питання: а чому все це було відкладено «під ювілеј», а не зроблено раніше, в нормальному, а не авральному режимі?
    Щодо минулої влади, можна побачити тотальне небажання реформ не тільки культурної, а ј освітньої складової держави. «Підручники з літератури насичені творами, в яких ідеться про українськиј комплекс неповноцінності, про в’язниці та постіјне кріпосництво. У них не знајдеш позитивних поведінкових сценаріїв. Приплюсујте сюди і мартиролог (вчення про мучеників — ред.), на якиј уже давно перетворилися підручники з історії України. А молоді хочеться перемог, а не поразок! — зазнача Оксана Левків ј додає, — саме тому більша частина української культури навіть у нинішню «еру тренінґів позитивного мислення асоціюється переважно із занепадом і шароварщиною».
    Втім, описане вище — не привід впадати в розпач. Адже, незважаючи на чиновницьку «іконізацію» Т. Шевченка як пророка ј мученика, попит на поета серед молоді існує. Один з доказів — минулого року сторінка про Т. Шевченка стала најбільш відвідуваною статтею в українськіј «ВікіпедіЯ» (WikipediA), набравши мајже 600 тисяч переглядів. Стаття про Україну в цілому виявилася на другому місці (понад пів мільјона переглядів). Навіть нинішні неспокіјні події свідчать, що Кобзар затребуваниј у масах, а јого образ переосмислюється новими українцями тут і зараз: «революціјні» портрети Т. Шевченка разом з ликами інших класиків прикрашають стіни будинків, јого поезію можна почути на вулицях, нерідко вже на новиј лад.
    За нової революціјної влади урочистості на державному рівні у Палаці мистецтв «Україна» скасовані Євгеном Нищуком — міністром культури Вкраїни. Жодних коштів на їх проведення, а це близько 1-о мільјона грн., не витрачено.
    Намічено вшанування Т. Шевченка в Києві 9 березня та 10 березня у Каневі.
    Відповідно до сценарного плану 9 березня о 10:00 за участю офіціјних осіб, іноземних гостеј та громадськості відбувається церемонія покладання квітів до пам’ятника Кобзарю в парку Шевченка в м. Київ. Після цього, о 14:00 на сцені Мајдану Незалежності, відбувається міжконфесіјна молитва за Вкраїну, за участю представників Всеукраїнської Ради Церков і релігіјних організаціј. Ближче до вечора за участю нарідних колективів, сучасних письменників, фольклорних та рок-колективів, зокрема гуртів «Хорея Козацька», «Гајдамаки», «Сестри Тельнюк» та «Кому Вниз», проходе запланованиј концерт за мотивами творів Тараса Шевченка. Завершується святковиј день прем’єрою документального фільму Сергія Проскурні «Тарас Шевченко IDентифікація», якиј ма бути продемонстровано на Мајдані.
    10 березня — заходи з вшанування Т. Шевченка проходять на Черкащині, у м. Канів. О 12:00 за участю офіціјних осіб та громадськості відбувається церемонія покладання квітів на Чернечіј Горі та Панахида за Тарасом. У виконанні націјональних колективів звучать музичні твори на вірші Т. Шевченка.

    Г. З.
Слова: Тарас Шевченко

    Немає гірше, як в неволі
Про волю згадувать. А я
Про тебе, воленько моя,
Оце нагадую. Ніколи
Ти не здавалася мені
Такою гарно-молодою
[І] прехорошою такою
Так, як тепер на чужині,
Та ще ј в неволі. Доле! Доле!
Моя ти співаная воле!
Хоч глянь на мене з-за Дніпра,
Хоч усміхнися з-за…

  [Друга половина 1848,
    Кос-Арал]

    Як панство ся ставе до щорічного святкування Уродин Т. Шевченка?

54%, 7 голосів

8%, 1 голос

15%, 2 голоси

8%, 1 голос

8%, 1 голос

8%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

2 Березня 2014 Року — Прощена Неділя


          Пам’ятник Радянськіј армії, Софія, 23.02.2014

    Слава Україні!
    Раніше мо’ було заздрити полякам, а тепер тре’ пишатися народом України! Я не міг дочекатися тієї миті коли зможу привітати панство з перемогою Еврореволюції гідності. І от нарешті вона настала 22 лютого 2014 року. Вітаю всіх українців. І дуже би хотів сподіватися, вона принесе моральне піднесення та добробут для Сходу ј Заходу країни. Але відчуття особливої радості не маю, бо певні революціјонери перејняли пісню (помсту) від попередників стосовно опонентів. Це не відповіда моїм принципам. Потрібно зупинитися, продемонструвати толерантність. Не думаю, що варто переслідувати Віктора Хведоровича, бо він уже покараниј антагоніст. Не задіюјте ті ж самі владні сценарії з подвіјними стандартами. А саме: випустили п-і Тимошенчиху, а п. Януковича намагаються засудити ј забрали јого приватну резиденцію «Межигір’я». В такому разі, зробивши це, маєте засудити Л. Кучму та Ю. Тимошенко, забравши їхні мільярди. А якщо провести повну люстрацію, то взагалі, либонь, не буде кого кандидувати зі старої команди в президенти Вкраїни. Бо кожен політик не є чистиј, за бажання мо’ любого політика засадити за ґрати. Краще ставити в владу нових людеј в політиці, на кшталт Дмитра Яроша, Ольги Богомолець.
    Колись давно я отримав коментар з приводу якоїсь своєї замітки щодо В. Януковича. Суть јого полягала в тім: «Про президента можна казати або хороше або нічого». Тоді годі ј було усвідомити ці слова та відтак спала з очеј полуда. Після відставки президента і јого поразки — він мені не ворог.
    «Коли я чую зараз заклики, що потрібно убити Президента, то я скажу вам відверто: я не хочу жити більше в ціј країні. Краще тоді розстріляјте мене», — сказав Леонід Кравчук. Так колишніј президент відреагував 21 лютого 2014 року в етері програми «Шустер LIVE» на «5 каналі» на заклик позафракціјного нарідного депутата Олеся Донія до людеј убити Віктора Януковича. Либонь, варто пишатися словами Л. Кравчука!
    2 березня цього року відзначається Прощена неділя. Традиціјно в цеј день пријнято просити прощення у Господа і всіх людеј, які оточують людину. З Прощеною неділею пов’язаниј ще один церковниј звичај — читати на літургії Нагірну Проповідь Євангелія, де сказано, що людина повинна прощати образи ближніх і намагатися примиритися з ворогуючими. «Прощајте, то простять і вам» — Біблія (Лука 6,37). «Якщо ви будете прощати людям гріхи їхні, то простить і вам Отець ваш Небесниј, а якщо не будете прощати людям гріхи їхні, то ј Отець ваш не простить вам провин ваших» — Біблія (Матв. 6,14-15). «Будьте один до одного добрими, милосердними, прощајте один одному, як і Біг у Христі вам простив» — Біблія (Еф. 4,32). Увечері на «постові заговини» старі люди ходили до рідних і знајомих «прощатися» — просити прощення за «кривди» чи «гріхи», заподіяні протягом цілого року. Також існує звичај відвідувати могили померлих родичів, щоби ј у них просити вибачення. Прощення здебільшого відбувалося в формі такого діялогу:
    — Прости мені! — Біг простить! — І в другиј раз прости! — Біг простить! — І в третіј раз прости! — Біг простить!
    Я хочу повідомити панству, що думаю, це моя остання замітка про політику. Не хо’…, набридла та політика, обридло міряти на свіј копил, мо’ комусь не до вподоби ті мої дописи на політичні теми. Під час революції я був і залишаюся прихильником Евромајдану, опозиціјних партіј. Зараз на даному етапі перепрошую всіх, а також реґіјоналів і комуністів за свою критику на їхніј бік у блоґу. Особливо я дошкулив Президентові Вкраїни, не маючи на те морального права. Тому я 1000 разів перепрошую Віктора Януковича ј надіюся, що він мене «почує». Жив лиха прикупивши, а наразі камінь зі серця звалився, бо особисто пробачив того президента коли побачив јого такого самотнього та пригніченого як ніколи під час відеозвернення з Харкова 22 лютого. Розумію як јому важко було втратити всю владу, «Межигір’я», отримати зраду від најближчих соратників, розпад фракції ПР, перспектива мајбутнього ув’язнення.
    Бажаю всім зняти тягар з душі, дарувати минуліј владі, щиро пробачити своїх ворогів. Для когось п. Янукович — це символ колишньої країни. Нехај це так і залишається, не личе тягати јого по судах і буцегарнях. Врешті решт, В. Янукович сприяв виникненню революції. Маємо бути вдячні јому за те. Стріляти ж у революціјонерів — це не јого ідея. Він не раз казав, що јому радять силовиј розгін. Повівся, піддався на провокацію. А тепер ті, хто радив јому те, відмовилися від нього, ті всі друзі в хорошу погоду, що зреклися президента. З етичних міркувань я не хо’ зараз давати оцінку діяльності Віктора Хведоровича. Я думаю, що не з моїх вуст ма бути дана ця оцінка. Хоча ще зовсім надавно перед тим, як јого відправили в відставку 22 лютого, бажав це за слушне. Маю передчуття, що з јого здоров’ям може щось статися. Якиј би він не був поганиј, але він людина — це українська людина. Шкода јого не як політика, а як людину. Хај іде з миром, цеј символ минулої епохи. На јого боці була величезна перевага, а він просто її розгубив, постіјно робивши помилки (так допустив Біг), востаннє він помилився коли без проблем міг працювати президентом до дострокових перевиборів, а в результаті втік і переховується. Я весь час молився аби Біг позбавив влади комуністів, реґіјоналів і Віктора Януковича, і нарешті це збулося. Комуністи, реґіјонали ј В. Янукович позбавлені посад через цю молитву. Тепер хај дибають звідси, дај Біг їм здоров’я. Раніше замічав лише погане від президента, тепер аналізую, що ј хороше теж було. Працювати јому заважали, малювали карикатури. Він хтів зробити країну заможньою, щоб її не повчали, а поважали. Він дуже вболівав за українськиј футбол, провів Евро 2012 краще ніж у Польщі, 5 листопада 2013 року подав заявку в МОК на проведення XXIV зимової Олімпіяди в Львові 2022 року (27 травня 2010 року в Львові на засіданні Ради реґіјонів вперше висловив про це), наладив видобуток власного українського газу, 17 грудня 2013 року підписав План заходів зі спільного з Росією відзначення в 2014 році 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. І зрештою, критикувати владу не годиться, бо вона від Бога!
    Деякі мајданці багато на себе беруть повноважень. За кого вони себе мають? Куди таке годиться? Свавілля та ј годі! Це неприпустимо. Перејшли межу пристојності такі герої як: сотник самооборони Мајдану Володимир Парасюк, письменниця Ірена Карпа, координатор «Правого сектору» в Західніј Україні Олександр Музичко. Це капут усьому! Чим вони кращі за минулу владу? Хоча якщо глянути з іншого боку, завдяки таким як вони революція перемогла. Я не заздрю А. Яценюку — прем’єр-міністру Вкраїни. На нього тиснуть, до јого ур’яду пропонують не професіјоналів, а за заслуги перед Евромајданом. В ур’яді збирається непотрібниј і неосвічениј набрід. Мајданці пропонують кого ставити на міністрів до нового ур’яду. Питають мајбутнього міністра: «А де ти був під час атак силовиків?». Власне, мајбутні міністри, яких пропонує А. Яценюк, ідуть працювати в ур’яд, щоби «витягти країну з болота», на непопулярні кроки. Їм мали би подякувати, а натомість з Мајдану луна невдоволення ними, їх пропонують замінити на, некваліфікованих в певних галузях, мајданців. Я згадую, як деякі мајданці раніше на всі заводи гукали, що не за посади тут стоять, а тепер виявилося, що деякі — саме за посади. Якщо мајданці хоч трохи люблять Україну, то не варто напрошувати нефахових кандидатів, нехај дозволять п. Арсенію обіјтися без сопливих і самому вирішувати кого брати до свого ур’яду, і брати виключно фахівців, а не за партіјними квотами. Я би не радив јому брати всю відповідальність з таким ур’ядом, що нав’язаниј галасливими бешкетниками. Проте потрібно врахувати, люди з Мајдану не розходяться, хоча вже перемогли В. Януковича, бо бояться за мајбутнє Вкраїни з такими новоспеченими керівниками, як пројдисвіти О. Турчинів, А. Аваків. Люди стояли на Мајдані та героїчно гинули не заради цих вискочнів, що наразі встановлюють (за поняттями) свої порядки. А ще якісь невідомі лајдаки у масках заходять в будинки, які сподобають, палять, грабують, зупиняють ј перевіряють будь-які машини, нищать офіси партіј-опонентів, збиткуються з міліції. Так нахабніють, що јој! Гадаю, то є замасковані москалі. Банду геть!
    Перші вбивства учасників акції протесту на Мајдані сталися 22 січня 2014 року: тоді під час наступу «Беркуту» на вул. Грушевського в Києві були вбиті Сергіј Нігоян і Михајло Жизневськиј. Того ж дня від тортур і переохолодження помер Юрко Вербицькиј. Після того ще декілька активістів померли в лікарнях від отриманих поранень. Пік смертеј на Мајдані почався 18-20 лютого, коли в зіткненнях з силовиками померло 85 чоловік (Небесна сотня). На жаль, люди продовжують помирати від тяжких поранень. Також загинуло ј 16 силовиків. НБН збира інформацію про кожного з них.
    Революціјні ключові події в Україні відбувалися надто швидко. Хтілося би коротко нагадати про них панству.
    Деякі нові події на підтримку Евромајданів у хронологічному порядку:
    10 лютого 2014 р. — Кетрин Ештон — баронеса, верховна представниця ЕУ з питань політики ј політики безпеки, безрезультатно спілкується з В. Януковичем у Києві.
    12 лютого 2014 р. — 3-я фотовиставка «Мајдан. Людьскиј фактор» працює на вул. Грушевського, Київ. Міжнарідна амністія, Лондон, вимага від української влади розслідувати злочини міліції.
    13 лютого 2014 р. — попереджувальниј Всеукраїнськиј страјк відбувається в обідню перерву о 12:00-13:00. Загальне перемир’я між фанатами: від Луганська до Карпат фанат фанату — друг і брат. Штефан Фюле — еврокомісар з питань розширення та Европејської політики сусідства, відвідує Мајдан, Київ і не впізнає як тој змінився ј радикалізувався.
    14 лютого 2014 р. — валентинки самообороні Мајдану принесли активістки, Київ. Створено сотню самооборони в Тернополі. Тимчасово запалали шини о 17:00 на вул. Грушевського, Київ.
    15 лютого 2014 р. — велопробіг у Харкові. 8-и річниј бабак Мишко у Львові віщує тепло в кінці березня. Дмитро Булатів — лідер Автомајдану розчаровує, розмовляючи росіянською, на прес-конференції в Берліні. Ур’яд Канади виділя кошти для лікування евромајданців. 2-ј Всеукраїнськиј форум Евромајданів у Одесі проводиться 2 дні (першиј був 11 січня 2014 року в Харкові). Благодіјниј концерт проходе у Відні для українського Евромајдану та свобідних ЗМІ.
    17 лютого 2014 р. — А. Яценюк і В. Кличко відбувають до Німеччини на запрошення Анґели Меркель — канцлерки Німеччини.
    18 лютого 2014 р. — мирниј наступ Мајдану на Верховну Раду. «Беркут» оточує Мајдан. Будинок профспілок горить увечері. 18-20 лютого 2014 року проходять активні бојові дії на Мајдані.
    19 лютого 2014 р. — В. Янукович оголошує 20 лютого Днем жалоби за загиблими.
    20 лютого 2014 р. — Литва оголосила 20 лютого Днем жалоби за загиблими учасниками акціј протесту в Києві. 20-21 лютого міністри закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штајнмајєр, Франції Лоран Фабіус, Польщі Радослав Сикорськиј ведуть перемовини про дорожню карту з В. Януковичем у Києві.
    21 лютого 2014 р. — Жіноча збірна Вкраїни з біятлону виграла естафету 4x6 км на Олімпіяді 2014 в Сочі. Олімпіјськими чемпіјонками стали Віта Семеренко, Юлія Джима, Валя Семеренко та Олена Підгрушна! В. Янукович привітав українських спортсменів зі золотими медалями на ХХІІ зимових Олімпіјських іграх в Сочі. В. Янукович і парламент оголосили 22-23 лютого Днями жалоби за численними загиблими.
    22 лютого 2014 р. — на Мајдані в Києві на 1 день встановили хрест, для запанування миру ј спокою, якиј ще в 2004 році освятив Іван Павло ІІ — Папа Римськиј. Відставка В. Януковича парламентом. Звільнення Ю. Тимошенчихи парламентом. Втеча за кордон М. Добкіна — голови Харківської обласної державної адміністрації ј Г. Кернеса — міського голови Харкова. В. Янукович записує відеозвернення українському народу в Харкові. Близько 12:20 демонтовано пам’ятник Леніну за рішенням міської ради в Золотоноші. Біля колишнього пам’ятника залишено напис «Яника — на нари». На постаменті, де був Ленін, наліплено світлини «Небесної сотні», перед якими поставлені свічки пам’яті, ј установлено українського стяга. Бронзового Леніна здадуть на металобрухт, а на виручені гроші на цьому місці буде пам’ятник Героям, полеглим на Евромајдані. Імені Героїв Мајдану пропонують назвати ј цю центральну площу.
    23 лютого 2014 р. — У ніч на неділю 23 лютого пам’ятник Радянської армії в центрі Софії був розмальованиј у жовто-блакитні кольори українського прапора. Жовто-блакитними стали скульптура воїна ј прапор в руках іншого солдата, та постамент пам’ятника. Невідомі додали також написи українською: «Слава Україні!!!» і «Капутїн». Болгарські ЗМІ відзначають, що акт вандалізму здіјснено в день вшановування захисників Вітчизни в Росії та скорботи за загиблими на Мајдані в Україні. У ніч на вівторок 25 лютого телеканал «Юерон’юз» (Euronews) розмістив фотографію пам’ятника в якості заставки на своїј сторінці в «Фесбук» (Facebook), що викликало безліч обурених коментарів користувачів. Через якијсь час заставка була вилучена. В опублікованому потім повідомленні з цього приводу телеканал роз’яснив свою позицію. «Публікуючи на нашіј стіні фоту акції — інсталяції в Софії ми жодним чином не висловлювали тим самим підтримку тим чи іншим силам України — і вже тим більше акту вандалізму», — підкреслюється в повідомленні.
    Резиденція «Мижигір’я» повернута у держвласність парламентом. Закон України «Про засади державної мовної політики» скасовано парламентом. У багатьох містах України, в тім числі ј у Києві, відбувається 12-е Нарідне Віче «Кінець режиму Януковича». Ленінопад. 90 пам’ятників упало з грудня до лютого. Г. Кернес, а потім і М. Добкін повертаються до Харкова.
    Генадіј Кернес — мер Харкова, перед входом у віп-термінал міжнарідного аеропорту «Харків» (на прес-конференції), Харків: «Президента на сьогодні в країні нема. Те, що стосується Президента Віктора Януковича, це вже історія. Віктор Хведорович — в історії. А тіло? Я з ним в лазню не ходив. Я не маю близьких стосунків з В. Януковичем, я спілкувався з ним тільки тоді, коли він приїздив до Харкова або на нарадах. В Україні перемогла революція. Революція за фактом сталася. Революція, Мајдан — усі перемогли. І хто вигра від цього — ми повинні подивитися в мајбутньому. Зараз головним завданням є припинення протистояння. Сьогодні є вже сформована влада на рівні держави, деякі міністри, голова Верховної Ради, формується пакет законів — і ми працюватимемо. Необхідно стабілізувати ситуацію всім разом, незалежно від того, хто сьогодні — влада, а хто — опозиція. Переможців не судять, але будь-якиј переможець примноже свою перемогу, якщо він своїх ворогів зробе своїми друзями. Я не вијшов з Партії реґіјонів і залишаюся керівником Харківської міської організації ПР. Ніякого сепаратизму, ніякого федералізму в моїх думках нема ј ніколи не було. Я не збираюся јти в відставку».
    24 лютого 2014 р. — відбувається благодіјниј телемарафон «Небесна сотня». Верховна Рада пријма рішення про звільнення політичних ув’язнених. Володимира (Сабодана) — митрополита Київського і всієї України усувають від керування УПЦ МП Священним Синодом Української Православної Церкви. Місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри обирають Онуфрія — Преосвященного митрополита Чернівецького ј Буковинського. В багатьох містах світу відбуваються акції на підтримку Евромајдану.
    25 лютого 2014 р. — стартує виборча президентська компанія. Зірку, яка була на шпилі-флагштоку над куполом будівлі Верховної Ради, вранці спилюють. Кетрин Ештон — баронеса, верховна представниця ЕУ з питань політики ј політики безпеки, приїздить до Києва, спілкується з новою владою. Вільям Бернс — першиј заступник державного секретаря США відвідує на 2 дні Київ. Арсен Аваків — в. о. міністра внутрішніх справ, підписує наказ № 144 про ліквідацію спеціяльних підрозділів міліції цивільної безпеки «Беркут».
    26 лютого 2014 р. — у Неаполі (Сімферополі) біля Верховної Ради Криму вранці зібралися щонајменше 5 тисяч кримських татар, вимагаючи від влади реґіјону зберегти цілісність України. Люди тримають прапори Вкраїни, Европејської Унії, націјональні прапори кримських татар і скандують «Банду геть!», «Слава Україні!», «Україна!». Початок росіянської віјськової агресії в Криму в ніч на 27 лютого. Будівлі Верховної Ради Криму ј Ради міністрів Криму зајняті озброєними людьми в уніформі без розпізнавальних знаків. В. Януковича ј В. Захарченка оголошено в міжнарідниј розшук. Мовне об’єднання: цеј день Львів розмовля росіянською, а Юзівка (Донецьк) — українською. На 13-у Нарідному Вічі в Києві, що почалося о 19:00, запропоновано ј затверджено склад Ур’яду нарідної довіри. Відбувається благодіјниј концерт Академічного симфонічного оркестру Націјональної філармонії Вкраїни, присвячениј пам’яті загиблих героїв Мајдану «Небесна сотня». МВС наказало самообороні Мајдану зняти маски і здати зброю.
    27 лютого 2014 р. — створено коаліцію з 250 депутатів «Европејськиј вибір» і створено коаліціјниј ур’яд на чолі з А. Яценюком. В. Янукович попрохав у росіянської влади прихисток для себе ј своєї родини від «екстремістів». Відповідниј захист јому надано на терені Росії.
    28 лютого 2014 р. — Верховна Рада України скасувала низку пільг народним депутатам України, ухваливши Закон «Про внесення змін до Закону України «Про статус нарідного депутата Вкраїни».
    В прикордонному з Україною місті Росії — Ростові-на-Доні, о 15:00-16:22 проходе прес-конференція екс-президента Вкраїни Віктора Януковича, де він пояснює, що є чинним президентом України, не визнає нової влади та пријнятих нових законів, виступа за цілісність української держави. Віктор Янукович — президент України в вигнанні: «Я на закінчення хтів би звернутися до тих, хто, так сказати, назива зараз себе законною владою в Україні. Я хтів ще раз, в черговиј раз сказати, схаменіться, схаменіться і припиніть ці безчинства, будете за це нести відповідальність. Вже зараз кінець ясен: ніколи нарід України не погодиться з вами разом мешкати в такіј країні. Тому я хочу сказати, підіть і не допускајте ще більшого беззаконня ј горя українському народу. І одночасно хочу звернутися до всього народу Вкраїни. Перше: хочу попросити пробачення у всіх, хто постраждав і стражда. Друге: Я все що зможу зробити, я буду робити до кінця свого життя, щоби бути з народом України. Не з покидьками цими: з націјоналістами ј бандеровцями, а з народом України. Для мене завше були дорогі ј будуть дорогі життя тих людеј, що пішли. Якби я зараз був в Україні, я поклонився би кожному. І зустрівся би з кожною родиною, незалежно хто де стояв: по якиј, як кажуть, бік барикад. І певен в тім, що для нинішньої влади зараз не існує українськиј нарід, вони јого не рахують, вони вважають, що це тріски. Але правда обов’язково пријде ј вона восторжествує. Дякую!».
    Деякі нові наліпки з Евромајданів:
Вибачте за незручності — ми змінюємо Европу. * Вільна нація. Вільна Вкраїна. * Листи для героїв. * Ми — жінки. * Чернігів з тобою, Автомајдане!
    Деякі нові плакати з Евромајданів:
3 покришки (2014) = 3 колоски (1932) * Геть Януковича. * Геть Нацраду брехні. * Де ви були в штурм? * Дозвольте нам говорити правду. * Зі Львова з любов’ю. * Злочинці мають бути покараними. * Зраду геть. * Европо! Гроші олігархів поверни. * Є Бандера, є свобода і є хліб. * Капутїн. * Київраду НЕ ЗДАМО! * Луценко = Ґонґадзе? * Ми за нових політиків. * Ми не здамося. * Ми тут, бо хочемо чесної праці. * Не здамо КМДА. * Не зрадьмо Небесну сотню. * Небесна сотня вимага правосуддя! * Україна любе Мајдан! * Україно, ми з тобою.
    Деяке нове скандування з Евромајданів:
Ахметов не сховається. * Віримо, можемо, переможемо! * Всі на Мајдан. * Герої — Не вмирають. * Добкіна в відставку. * Києве, вставај! Роботу припиняј! * Києве, до бою! Ужгород з тобою! * Криму — мир! * Люстрація. * На коліна. * Пса Путина — на дибу! * Римськиј статут негајно. * Свобода пријде — порядок наведе! * Слава Нації! — Смерть Ворогам! * Україна! * Черкаси, вставај! «Беркуте», додому!

    Чи пробача панство В. Януковичу? (Прошу врахувати: «Не судіть, і не будете судимі; не засуджујте, і не будете засуджені; прощајте, то простять і вам» — Біблія (Лк. 6, 37; Мт. 7, 1))

13%, 1 голос

13%, 1 голос

63%, 5 голосів

0%, 0 голосів

13%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Шпокніть Віктора Хведоровича / Fuck Victor Khvedorovych


          В. Янукович: «Я трішки говорю по-англіјськи, але росіјською буде краще», А. Меркель, відомство федерального канцлера, Берлін, 30.08.2010

    Вітання фајному товариству фајної країни!
    Оноді на Мајдані в Києві відбувалося 11-е Нарідне Віче «Мирниј наступ» (а я јого назвав «Мирниј відступ», позаяк була здача ревздобутків: приміщення мерії Києва ј 4-х ОДА — львівску, тернопільську, і.-франківську, полтавську, та барикад) 16 лютого 2014 року. Нарешті ј в Золотоноші відбулося Нарідне Віче того ж дня о 10 годині на центральніј площі міста. До речі, в жодніј місцевіј газеті про те не було повідомлено через цензуру, тому ніхто не відав, що воно буде. Власне, я почув о 10:20 на центральніј вулиці Шевченка скандування «Банду геть!», «Слава Україні — Героям Слава!». Моя хата скраю — першим ворога стрічаю! Миттю зібрався ј пішов зиркнути. Навіть не встиг прихопити прапорець України, лиши схопив наліпку «Я проти Януковича!» ј швиденько побіг на вулицю. Це була 5-и кілометрова піша хода з гаслом «Тулуба (земляка президента) в відставку!» центральною вулицею з прапорами від «Свободи», «Удару», «ОУНу». Трохи позаду неї јшли 2 міліціянти в формі (1 з них, здається, був з родиною), коли я порівнявся з ними щоби обігнати, то мимоволі почув в їхніј розмові підтримку мітинґувальникам. Автівки на шляху сигналили на підтримку української Еврореволюції.
    Хода зупинилася на центральніј площі (ніхто не хоче називати її офіціјною назвою: площею Леніна, просто кажуть, центральна площа). Там уже чекали на них нарідниј депутат від «Батьківщини» Леонід Даценко; депутати місцевої Золотоніської повітової ради від «Батьківщини»; активісти від «Батьківщини», «Свободи», «Удару». Ще мав би приєднатися нарідниј депутат Павло Кириленко від «Свободи», але він проводив зустріч у Каневі біля міської ради о 12:00, а до Золотоноші прибув на центральниј мајдан аж о 15:00. Через те, що мало людеј знали про Віче, зібралося лише близько 300 осіб, і люди приєднувалися під час ходи. Мітинґувальники тримали плакати, один з яких був «Є Бандера, є свобода і є хліб», світлини загиблих героїв, потім приєднався якијсь пан з прапором «Повітряно-десантних віјськ», а скандували по-різному на кшталт «Пса Путина — на дибу!». Ті 2 міліціянти стояли неподалік Віча і нишком споглядали, охороняючи порядок. Там мова јшла про київськиј Мајдан, «Беркут», захоплених заручників, люстрацію у місцевіј владі, вшанували загиблих революціјонерів хвилиною мовчання. Вирішили наразі не брати штурмом повітову раду, щоб не псувати мовляв «наше добро», лише поміняти керівництво або перетягнути јого на свіј бік. До речі, вже активно ведуться перемовини з цього приводу. На Вічі стояло 2-і ятки: одна для запису до лав «Мајдану» з прозорою скринькою «Пожертви для Мајдану», друга для зігріву з роздачею гарячого чаю в стаканчиках. Л. Даценко запропонував, аби відтепер Віча відбувалися тут щотижня або за 2 тижня. Нагадаю, що 18 січня 2013 року в Золотоноші за участі місцевої «Свободи» та інших опозиціјних партіј, а також громадськості міста ј повіту утворене міськповітове відділення громадської організації Всеукраїнське об’єднання «Мајдан». На загальних зборах, що відбулись на центральному мајдані міста, обрана Рада та Президія відділення «Мајдану». До Президії увіјшли 2 представника Золотоніської «Свободи».
    З кінця січня у 13 областях України почали працювати обласні та повітові Нарідні ради. Їх сформували депутати обласних рад, представники політичних партіј та громадських рухів.
    На сьогодні вже сформовані виконавчі комітети облрад. Вони ухвалюють перші рішення та налагоджують зв’язки з Нарідною радою в Києві. Процес створення Нарідних рад відбувається і в повітових центрах.
    Паралельно з Нарідними радами в Україні створюють загони самооборони за аналогією охорони Мајдану. Самооборона діє за кількома керунками, і є різниј розподіл загонів. Крім партіјних сотень, у Києві, наприклад, діють загони з місцевих мешканців. До загонів самооборони входять різні люди. Там є всі: від простих робітників до професорів і колишніх силовиків. Також звертаються з проханням записатися до самооборони ј жінки. Чергування в самообороні не означа, що люди мають патрулювати місто цілиј день. Важливо, щоб люди максимально долучалися до загонів самооборони.

    Оногди американське сольство знову приємно здивувало. До Дня Святого Валентина американці записали відеоролик «Валентинка від Посольства США в Україні», у якому зізналися в любові до Вкраїни. Відеозвернення сольства США оприлюднено напередодні свята на јого офіціјному каналі в «Ют’юб» (YouTube). Дуже перепрошую за росіянську в деяких місцях кліпу. Американці, либонь, не розуміють, що це мова окупантів. Краще би поздоровляли українців німецькою.
    В. Янукович, не розуміючи того, радикалізує Вкраїну ј Евромајдан через свою непоступливість і впертість. Тепер я не сумніваюся, що революціјонери переможуть п. Януковича, позаяк тој не јде на поступки, компроміси. Якби він поступився, то певно, нарід пробачив јому ј програв боротьбу. Натомість він забіга ласки в москалів супроти революціјонерів, тому віјна багато українців коштуватиме. Але Еврореволюція переможе. Хто цього не баче? Всім вочевидь. Люди не спријмають жодних ультиматумів від В. Януковича. Ясно, що поки не наб’ємо писка, доки не вмиється кров’ю, банда не зупиниться. А компроміс з владою можливиј — це відставка президента з гарантіями безпеки ј бізнесу!!! Не мо’ звільняти Мајдан, бо під це В. Путин дає В. Януковичу 2 млр $ і знижку на газ, що підтрима јого ще трохи на посту президента. США ј Европа в відсутності демократичних реформ грошеј јому не дадуть.

    Які панства побажання В. Януковичу?

8%, 1 голос

0%, 0 голосів

8%, 1 голос

8%, 1 голос

8%, 1 голос

8%, 1 голос

8%, 1 голос

0%, 0 голосів

42%, 5 голосів

8%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Голос Народу — Голос Божиј / Vox Populi Vox Dei


          Ювілејне 10-е Нарідне Віче, Мајдан Незалежності, Київ, 09.02.2014

    Еврореволюція трива, вельмишановна українська громадо! Вітаю вас з ювілејним 10-м за ліком Нарідним Вічем без оголошеної назви, що відбулося 9 лютого 2014 року! Ви не уявляєте, як я радиј знову писати вам, як радиј бачити вашу революціјну підтримку. Нема слів, щоб описати це! Хчу нагадати, що Нарідні Віча проходять на Евромајданах по всіј країні з 24 листопада 2013 року щонеділі. 26 лютого не було Віча через прощання зі загиблим активістом Михајлом Жизневським. А 2 лютого не призначено Віча через великиј мороз, проте зібралося багато народу ј Віче відбулося під назвою «Інформаціјниј мітинґ». Мета революції — повна зміна влади, нова влада, нова европејська країна! Як казала на Вічі Т. Чорновол: «Наша справа — це наша масовість! Наші вороги — насправді, це не януковичі, не кати, наша загроза — це люди бајдужі». В. Кличко на Вічі запросив В. Януковича на дебати на наступне Віче. Проте в тој час, коли потрібно розв’язувати політичну кризу ј знімати напругу в суспільстві, В. Янукович відліта на море на сочинську Олімпіяду. Не випадково в јого відсутності потому луна вибух на Мајдані. В результаті теракту постраждали хлопці з ПП «Правиј сектор» на п’ятому поверсі Будинку профспілок на Мајдані 6 лютого 2014 року: 20-и річниј мешканець Львівщини Роман Дзівінськиј, якому відірвало ліву кисть і декілька пальців правої руки, також зазнав пошкодження очеј; ј 15-и річниј лев’янин Назар Держило, якиј отримав хімічно-термічні опіки очеј 3-го ступеню, відкриту черепно-мозкову травму, перелом основи черепа, множинні забіјні рани повік лівого ока, а також розтрощення лівого очного яблука; зорганізованим провладною бандою. Це дуже боле українцям. Вони втрачають витримку ј самовладання. Ті хлопці, цвіт нації, увіјдуть в підручники з історії Вкраїни, як боронителі волі ј гонору українців. Чуєте, Вікторе Хведоровичу Януковичу, ото забирајте всі манатки — та чешіть собі без оглядки на Схід, до Московії назавше! Він такиј лајнюк, якого світ не бачив, дурниј як куряче гузно, а на вигляд — каналія добра. Як казав на Вічі В. Яворівськиј: «Цеј поїхав до москви порадитися, що з нами українцями робити, бо він не зна що. Він у нас напівграмотниј. Ви ж знаєте. Јого запитали, як ви ставитеся до англіјської мови, він каже, прегарна мова, але в ніј дуже багато іноземних слів. Або, що він боїться Барака Обами через те, що в того ім’я якесь таке, нагадує јому щось про јого молодість — там барак і т. п. Він нам обіцяв, що він почує кожного, а він глухонімиј». Скоро кинуть јого до гноїща ј залишуть там гнити, труючи повітря. Коли хче звікувати свою решту життя, нај облише бути ворогом українського народу. Після жорстокого побиття Тетяни Чорновол 24.12.2013 р., після знущань з Михајла Гаврилюка 22.01.2014 р., після тортур Дмитра Булатова 23.01.2014 р., цього терористичного акту в Будинку профспілок 6.02.2014 р., неправомірних арештів, взяття заручників, ув’язнень, викрадень, катувань, після усіх вбивст революціјонерів, знищення автівок Автомајдану не хо’ чути јого, ј бачити на посту президента европејської Вкраїни. Жодного дня јому — не місце в владі! Хај іде геть!!! Інакше закінче життя в в’язниці або на Евроялинці. Так само може закінчити банда: Віталь Захарченко ј Віктор Пшонка. Ще за ґрати можуть потрапити Андріј Клюїв, Микола Азарів, Генадіј Кернес (Гепа), Михајло Добкін (Допа), Євген Жилін, чи не так?
    Деякі нові події на підтримку Евромајданів у хронологічному порядку:
    2 лютого 2014 року. Поляки солідаризуються з українцями: транспорт з гуманітарною допомогою для протестувальників на Мајдані в Києві перетнув українськиј кордон. Це першиј офіціјниј транспорт з дарунками з Польщі, якиј вїхав до України. Понад 10 тонн дарунків вдалося зібрати протягом тижня у кількох містах Польщі. А священик Стефан Батрух з Фонду духовної культури пограниччя організував транспорт. Також росіянські громадські та політичні діячі заснували Комітет солідарності з Мајданом і збирають гуманітарну допомогу для лікування поранених українських активістів.
    4 лютого 2014 року. З перших тижнів Евромајдану в Києві перебували восьмеро представників української діяспори в США: українець з Чикаґа Юліан Гајда та семеро јого друзів. Вони створили «Журналістськиј колектив Евромајдану» (The Euromaidan Journalist Collective) ј розпочали роботу над документальним фільмом «Погляд з Мајдану». Автори очікують, що повнометражна англомовна стрічка вијде вже цієї осені. Долучитися до проекту мають також голлівудські кінематографісти. Вже зараз 4 лютого автори представляють уривки мајбутнього фільму. Презентації вже відбулися у Клівленді та Чикаґі, заплановані також у Новому Јорку та Торонті. Деякі представники команди досі в Києві — збирають відео-матеріял. Інша частина групи шука кошти для реалізації проекту. Молоді документалісти сподіваються на підтримку української громади та громадських організаціј діяспори.
    4 лютого 2014 року почала охороняти Мајдан жіноча сотня самооборони Мајдану. Вже більше місяця існує також жіноча чота як підрозділ іншої сотні, де революціјонерки несуть варту на барикадах разом з чоловіками. Також є чимало жінок серед медиків та правозахисників. Вони працюють вдень і вночі, ј хоча виступають за ненасильницькиј спротив, готові чинити опір, якщо у цьому виникне потреба. Зрештою, жінки на барикадах — не новина. Вхід до Мајдану з боку Лядської брами охороня жіноча чота — підрозділ шістнадцятої сотні. За словами чотової Катерини, до підрозділу входе близько сорока дівчат. Удень вони охороняють хатину-штаб, роздають листівки ј беруть участь у пікетах, а вночі стоять на варті на барикаді разом з побратимами з цієї ж сотні. Чергують по дві-три дівчини, змінюючись кожні 2-і години.
    8 лютого 2014 року. Естонія пожертвує 50 тисяч еврів активістам Евромајдана, які постраждали в результаті сутичок з силовиками. Міністерство закордонних справ повідомило, що гроші будуть передані Благодіјному фонду «Ренесанс» (International Renaissance Foundation). 15 тисяч еврів буде взято з бюджету Міністерства закордонних справ на 2014 рік з грошеј, призначених для гуманітарної допомоги. «Підтримуючи діючих українських помічників ми можемо бути впевнені, що наша фінансова допомога діјде до багатьох нужденних на Україні. В Україні важливо досягти політичного діялогу та утриматися від подальшого насильства,» — зазначив Урмас Пает — голова МЗС Естонії.
    8 лютого 2014 року. Як відомо, в центрі Києва зібралися тітушки ј контрамајданці з Маріїнського парку, які планували взяти участь у розбиранні барикад Евромајдану, зокрема біля КМДА. Бажаючих взяти участь у «прибиранні» Києва нараховувалося близько 2000 осіб. Вони позиціјонували себе як «кияни», які збираються вже не вперше з наміром розібрати встановлені на Мајдані барикади ј звільнити «захаращениј центр столиці». На питання, з якою метою активісти прибули на Мајдан, вони відповідали: «з метою очистити Київ», «товариші попросили пројтися містом», «приїхав вранці у місто за певну нагороду», «щоб ми мали закони», «підтримати ідею», однак не уточнювали, яку саме та не змогли відповісти де саме вони мешкають у Києві. Після невдалогої зачистки Мајдану, вони поїли канапки, отримали по 150 грн., покидали сміття і розіјшлись.
    Події Еврореволюції змінюються щогодини, а ще дуже багато розмов щодо Евромајдану як українських так і закордонних.
    Деякі нові цитати про Евромајдани в хронологічному порядку:
    Міла Јовович — голлівудська акторка (на своїј сторінці в «Твіттер» (Twitter)), 30 січня 2014 року: Моє серце крається, коли я бачу, що відбувається в Україні! Я вірю в міј дивовижниј нарід і знаю, що він знајде мирне рішення». (На своїј сторінці в «Фејсбук» (Facebook)), того ж дня: «Я сиджу, дивлюся новини, ј моє серце так сильно крається, коли я бачу, як мої нејмовірні українські брати ј сестри страждають за те, в що вірять. Я дуже молюся за те, щоби було знајдено мирне вирішення. Україно, Я ВІРЮ В ТЕБЕ!».
    Кетрин Ештон — баронеса, верховна представниця ЕУ з питань політики ј політики безпеки (заява на 50-ј міжнарідніј конференції з безпеки), Мюнхен, 31 січня 2014 року: «У нас була поглиблена дискусія про ситуацію в Україні. Я глибоко стривожена насильством і випадками залякування ј тортур. Я особливо вражена жорстоким поводженням і тортурами Дмитра Булатова ј повідомленнями про те, що є спроби заарештувати јого з лікарняного ліжка. Це абсолютно непријнятно ј повинно бути припинено негајно. Висловлюю глибоку стурбованість через ситуацію в Україні. Від імені Европејської Унії я повертаюся до Києва наступного тижня».
    Барак Обама — президент США, Вашинґтон, 1 лютого 2014 року: «Ми пильно стежимо за розвитком подіј в Україні. Наші дипломати і високопосадовці неодноразово заявляли тамтешніј владі, що неприпустимо обмежувати права людеј на протест та свободу думки. Повинен бути спосіб реструктурувати українськиј ур’яд так, щоби там були представлені ј голоси опозиції, і прагнення громадянського  суспільства. Це нелегке завдання, але ми готові посприяти початку перемов щодо цього питання. Політики старої школи не розуміють, що у вік високих технологіј приховати інформацію неможливо, ј люди свідомо обрали шлях до посилення демократії. Наше щире бажання — щоби цеј шлях залишався мирним».
    Джон Керрі — державниј секретар США (заява на 50-ј міжнарідніј конференції з безпеки), Мюнхен, 1 лютого 2014 року: «Ніде боротьба за демократичне мајбутнє Европи не є сьогодні більш важливою, ніж в Україні. Переважна більшість українців прагне жити вільно у безпечніј і процвітаючіј країні. Вони борються за право спілкуватися з партнерами, які допоможуть їм реалізувати їхні устремління. Сполучені Штати та ЕУ солідарні з народом України в ціј боротьбі. Росія та інші країни не повинні дивитися на европејську інтеграцію своїх сусідів як на програшниј варіянт. Фактично уроки останніх пів сотні років полягають у тому, що ми можемо досягти набагато більшого, коли Сполучені Штати, Росія і Европа спільно працюватимуть».
    Штефан Фюле — еврокомісар з питань розширення та Европејської політики сусідства (заява на 50-ј міжнарідніј конференції з безпеки), Мюнхен, 3 лютого 2014 року: «Якщо ми серјозно маємо намір допомогти Вкраїні та іншим країнам колишньої Радянської Унії перетворитися, то Угода про асоціяцію ма бути лише першим кроком з нашого боку. Ми не зможемо допомогти цим країнам без використання најпотужнішого інструменту — розширення. Не можна просто запропонувати їм Угоду про асоціяцію з ЕУ ј сказати при цьому, що вона ніколи не дасть їм можливість стати членом Евроунії. ЕУ ма бути більш рішучою».
    Дональд Туск — прем’єр-міністр Польщі, Варшава, 3 лютого 2014 року: «Країни Евроунії не мають бажання залучати до своїх переговорів з Україною Росію, щоб вона де-факто визначала мајбутнє свого сусіда. Мені вдалося досягти того, що країни ЕУ вироблять більш-менш спільну позицію щодо ситуації в Україні. Країни унії не піддаються на спокусу трьохсторонніх перемовин за участю москви. Всі підтверджують, що Вкраїна є суверенною державою, ј такі додаткові формати, в яких Росія де-факто визначатиме мајбутнє Вкраїни, не цікавлять жодну европејську країну. Я переконую ЕУ виробити програму підтримки Вкраїни, в тому числі передбачити можливість членства Вкраїни в унії після підписання Угоди про асоціяцію. Мова не јде про створення якогось окремого фінансового фонду для Вкраїни, але у міжнарідних фінансових установах є джерела, які можна буде залучити, якщо Вкраїна діјде до асоціяції. Проте умовою будь-якої допомоги ЕУ висува діялог всередині Вкраїни ј відмову від насильства. Умовою є відмова від будь-яких актів насильства в Україні ј передовсім внутрішніј компроміс. Якщо українці не порозуміються, то жодні старання ЕУ не принесуть результату».
    Білл Клінтон — екс-президент США (на своїј сторінці в «Твіттер» (Twitter)), 4 лютого 2014 року: «Слава відважним українцям, які вимагають справжньої демократії. Закликаю до діялогу та мирного вирішення заради міцної, єдиної Вкраїни. Вони це зможуть!». Білл Клінтон знајомиј зі ситуацією в Україні не лише у якості екс-президента США. Він є також регулярним учасником Ялтинської европејської стратегії, щорічного форуму, якиј проводе фонд Віктора Пінчука.
    Вітаутас Ландсберґіс — депутат Европарламенту, громадськиј діяч, музикознавець, музикант, Страсбур, 5 лютого 2014 року: «Спершу наші санкції мають торкнутися виконувача обов’язків міністра внутрішніх справ України — Віталя Захарченка. Він прямо відповіда за застосування надмірної сили проти мітинґарів. Також ма бути реструктуризованиј спецпідрозділ «Беркут». Допомогу українському народу маємо надати вже зараз. Після Олімпіяди президент Росії Путин буде готовиј до нових деструктивних діј».
    Грецькі актори та музиканти (відеозвернення до українського народу), 4 лютого 2014 року: «Україно, бажаю вам миру». Знаменитості Греції записали звернення грецькою, в якому бажають Україні порозуміння та миру. Дехто навіть вивчив фрази українською.
    Тунне Келам — депутат Европарламенту, Страсбур, 5 лютого 2014 року: «Маємо визнати: президент України Янукович повністю втратив довіру. Најкраще, що він може зробити для вирішення кризи — піти в відставку. Простимулювати цеј крок ми можемо, заморозивши рахунки олігархів, які підтримують Януковича. Для українського ж народу треба запропонувати змістовниј план підтримки».
    Філарет — Святіјшиј патріярх Київськиј і всієї Руси-України, Вашинґтон, 5 лютого 2014 року: «Закликаю США та Евросоюз допомогти в забезпеченні безпеки для України, у тому числі ј територіальної цілісності, протистояти впливові Росії, приєднатися до ЕС, а також надати Україні фінансову допомогу для проведення політичних та економічних реформ, адже, державі загрожує дефолт. Нам потрібна допомога!». У Конґресі США цілиј день розглядали питання щодо Вкраїни. Щороку 5 лютого там проводять День лобіювання Вкраїни в США. Прояснити представникам влади — конґресменам, сенаторам, представникам Державного департаменту поточну ситуацію зїхалися представники місцевої української діяспори, а також духовенство з України.
    Святослав — Верховниј архієпископ Києво-Галицькиј, митрополит Київськиј, предстоятель Української Греко-Католицької Церкви, Вашинґтон, 5 лютого 2014 року: «Питання евроінтеграції сьогодні — це є питання збереження цілісності і незалежності України… Це питання вибору між демократією та диктатурою. Протести в Україні не політичні, а викликані вибором мајбутнього держави, також закликаю владу США бути посередниками у врегулюванні проблем, які турбують Україну».
    Марсі Каптур — співголова Українського кокусу в Конґресі США, демократична конґресменка США, Вашинґтон, 5 лютого 2014 року: «Тут у США ми робимо все можливе, щоб покращити фінансову пропозицію, яка з якоїсь причини у Вільнюсі зірвалась. Нам треба поновити цеј процес. Сподіваюсь, що фінансовиј пакет, якиј готує світова спільнота, зможе переважити, щоб там не запропонувала Росія. Думаю, що якщо порівняти економіку Росії з економікою Европи та навколишніх країн, можна побачити, що Вкраїні зараз вигідніше рухатись на Захід».
    Ґі Верховстадт — лідер політичної групи «Альянс лібералів і демократів за Европу», Страсбур, 5 лютого 2014 року: «Еврокомісія не ма чіткої стратегії щодо Вкраїни, яка спроможна змінити хід подіј та зупинити насилля в країні. Така стратегія повинна діяти за принципом зарядженого пістолету, кулі в якому — це цільові санкції проти представників режиму, відповідальних за насилля. Обмежити їхні поїздки по Европі та заморозити їхні капітали, водночас увівши безвізовиј режим для пересічних українців, — ось як нам треба діяти. Також наголошую, що ЕУ ма надати Вкраїні вагомиј пакет фінансової допомоги, якиј можна протиставити економічному тиску Росії. Ми повинні допомогти українцям зберегти їхню націјональну гідність, бо якщо вони розіјдуться з Мајдану, тоді весь реґіјон знову зануриться в часи Радянського Унії».
    Піа Локателлі — депутатка нижньої палати італіјського парламенту, Рим, 5 лютого 2014 року: «Досі участь ЕУ в врегулюванні кризи в Україні була недостатньою. Евроунії слід бути рішучою та щедрішою в своїх діях, і ми просуватимемо це».
    Артуро Скотто — депутат нижньої палати італіјського парламенту, Рим, 5 лютого 2014 року: «Убиті та замучені активісти Мајдану — перші мученики за Европу. Вкраїна — дружня нам країна. Українська громада є однією з најчисленніших іноземних громад. Її представники трудяться на благо італіјських родин, виконуючи неквафіліковану, але дуже цінну роботу. Італія не може стояти осторонь. Українці в Україні повинні знати: в Італії вони мають вдячних друзів».
    Джеффрі Пајєтт — сол США в Україні (заява в етері «Громадського телебачення»), Київ, 5 лютого 2014 року: «Україна може отримати серјозну міжнарідну підтримку, в разі продовження реального діялогу політичних гравців, у разі силових сценаріїв на країну чекають санкції. США вважають, що подальшиј розвиток ситуації најбільше залеже від президента Віктора Януковича. Це буде тягар на јого плечах. І наслідки, добрі чи погані, будуть јого відповідальністю. Від Януковича чекають продовження позитивних кроків минулого тижня, щодо скасування «чорних законів» та відставки ур’яду. Від Януковича чекають посилення діялогу, звільнення затриманих та широкого ур’ду, якиј поверне країну на шлях політичного ј економічного здоров’я. Я думаю, якщо він ухвале правильне рішення у цих царинах, то він може отримати широку підтримку від міжнарідної співдружності. Я дуже тісно співпрацюю зі слом ЕУ Яном Томбіньським, як і наші керівники, стосовно ситуації в Україні. Я думаю, моя дружина поскаржилась вам, що я бачусь з нею рідше, ніж паном Томбіньським. Ми дуже тісно координуємо свої дії. Реакція США може здаватись швидшою, ніж з ЕУ, оскільки я доповідаю одному ур’яду, а Томбінському доводиться синхронізувати позицію всіх членів ЕУ. Окрім імовірної міжнародної підтримки, українську владу можуть чекати ј санкції, в разі вчинення силових діј проти мітинґувальників. Підвалинами двосторонніх стосунків України ј США є українська демократія. Якщо буде згорнуто українську демократію, постраждають наші двосторонні стосунки. Це станеться автоматично. США вже запровадили адресні санкції щодо людеј, які мають стосунок до застосування сили на Мајдані. Якщо би раптом стались якісь силові сценарії, як то запровадження надзвичајного стану, або намагання силою зачистити Мајдан, то це би потягнуло за собою дуже серјозні економічні та візові санкції з нашого боку».
    Вікторія Н’юланд — заступниця державного секретаря США, Київ, 7 лютого 2014 року: «Моя місія сьогодні від імені мого ур’яду — продовжити перемовини з представниками влади, опозиції, громадянського суспільства, щоб спробувати дати раду складним проблемам і об’єднати зусилля поміркованих сил, готових працювати над деескаляцією напруження, відновленням людської гідності та прав людини, політичною реформою. Важливим є питання формування націјонального перехідного ур’яду, на якиј сподіваються більшість українців. Ур’яд, якиј може повернути Вкраїні економічниј добробут, співпрацю з МВФ, повернути країну назад до Европи та підготувати її до вільних та чесних виборів. Ми багато говорили на всіх наших зустрічах про підтримку, яку міжнарідна спільнота, включно зі США, готова надати Україні, що швидко рухатиметься до захисту прав людини, відновлення людської гідності, деескаляції напруження, політичних реформ та нового перехідного ур’яду. Але ніхто в США, ЕУ чи МВФ не збирається надавати допомогу Вкраїні, якщо там не проводитимуться реформи».
    Джордж Клуні — голлівудськиј актор, режисер, продюсер та сценарист (прес-конференція на 64-у кінофестивалі), Берлін, 8 лютого 2014 року: «Вважаю за важливе висловити ідею, що люди борються сподіваючись на самовизначення. Я знајомиј з братами Кличками — з часів зјомок фільмів про «Друзів Оушена», і тримаю з ними зв’язок. Але я також стежив за справою Юлії Тимошенко ј знаю, що вона сидить у в’язниці з політичних причин, а не через те, що скоїла злочин. Як правило, цеј факт губиться в потоці новин, тому я вирішив висловити свою підтримку. Я підтримую протестуючих в Україні ј знаю, що вони у важкіј ситуації. Це буде довга боротьба». Джордж Клуні представив на 64-у Берлінському кінофестивалі свіј новиј фільм «Мисливці за скарбами» (прем’єра кіна в Україні — 20 лютого 2014 року), де він також зіграв одну з головних ролеј і, зокрема, відповів на питання української журналістки, корреспондентки ТСН Наталки Фібріг про те, чому він підтримує українських протестуючих.
    Деякі нові наліпки з Евромајданів:
Автомајдан Луцьк. * Вступајте до лав самооборони Івано-Франківська. * Правиј сектор. * Приєднујся зараз! * Запис до загонів самооборони. * Ласкаво просимо!!! Але тверезими!!! * Привітајся як патріјот! * Тітушки International. * Чоловіки, на Київ.
    Деякі нові плакати з Евромајданів:
«Беркут» кат. * Я не екстреміст, я дівчинка, я вимагаю припинити репресії. * Бојкот Партії реґіјонів. * Ви нам — корупцію, ми вам — революцію. * Вільні у вільніј країні. * Влада — злочинець, суддя — українець. * Досить брехати! * Евромајдан — сила мирних. * Евромајдан проти насильства. * Життя людини понад усе. * Жінкам потрібні козаки, а не тітушки-слабаки! * За Одесу без тітушок! * Закон про заручників — бандитське оголошення віјни Україні. * Зупиню на скаку коня! Не дратуј мене! * Козаки, крім сили, мають ще розум і совість. * Медики проти репресіј. * Ми маємо гідність. А ви? * Не садіть людеј за ґрати — будете відповідати. * Ні репресіям, ні диктатурі. * Путине! Не топи Вкраїну в крові. * Стоїмо до перемоги! * СБУ, зупиніть кримських сепаратистів. * Тьотушки проти тітушок.
    Деяке нове скандування з Евромајданів:
«Беркуте», повертај додому. * Януковича-собаку повісим на гілляку. * Бојкот! * Вимагаємо рішень парламенту. * Дякуємо! * Нам не страшно, нам огидно! * Нам потрібні козаки, а не ті тушки-слабаки! * Не годуј тітушка. * Одесо, вставај! Януковичу, сідај. * Пташку в клітку. * Росіє, вставај. * Росіє, не давај набоїв владі Вкраїни. * Свободу слова. Годі брехати. * Свободу чесним. Свободу Павличенку. * Судде, пам’ятај — Янукович не вічниј. * Судде, суди по закону! * Щоб Росія не засохла треба «Дощ».
    Пам’ятајте! Шлях здола тој, хто јде! Переможе тој, хто бореться! І тоді матимемо іншу державу — державу вільних, патріјотичних людеј. Наша сила в єдності! Нема вічних ворогів, нема вічних друзів! Є вічні інтереси! Надзвичајно дякую шановному панству за увагу!

    У якості кого панство бере участь в Еврореволюції? (Ще треба було б у відповідях зазначити: «Політик від влади», «Політик від опозиції», «Не беру активної участі» та, як зазвичај, не вистачило місця.)

0%, 0 голосів

7%, 1 голос

7%, 1 голос

7%, 1 голос

0%, 0 голосів

13%, 2 голоси

53%, 8 голосів

7%, 1 голос

0%, 0 голосів

7%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Україна: Захiд Нарешті Перемага


          Віталь Кличко, передова, вул. Грушевського, Київ, 23.01.2014

    Стаття вiдомого литовського публiциста Андрюса Ужкальнiса на українську тему для щоденної газети «Lietuvos Rytas» (28.01.2014), також на јого блоґу. Оригiнал можна прочитати ось тут, а нижче подається переклад, якиј публікується з дозволу автора.

          Переклад з литовської Нікодема Щигловського.

    Хоч яким результатом закiнчаться подiї в Українi, вже тепер усi бачать, що звитяга на нашому боцi. Росiя програла најбiльшу битву вiд того часу, коли червониј прапор з серпом та молотом над Кремлем останнiј раз спустився на Рiздво 1991 року. Або вiдтодi, коли країни Балтiї вступили до НАТО.
    Україна ранiше чи пiзнiше буде разом з Заходом. Тепер це вже тiльки питання часу. Коли 600 тисяч квадратних кiлометрiв потрапля до нашої територiї, це безперечно незворотня перемога.
    Звiсно, все те, що ми зараз бачимо в кадрах з Києва, швидко не закiнчиться, позаяк 45-мiльјонна країна, з замаринованим в радянськiј економiцi Сходом, нiколи не буде Естонiєю, де перепис мешканцiв трива пiвдня, виконується 3-а спецiялiстами з олiвцями в руках та де людеј так небагато, що номери телефонiв чотиризначнi.
    Однак ще одна перемога у холодніј вiјні очевидна: нашвидкуруч сформованиј в Києвi ур’яд «своїх» був у змозi iмiтувати керування країною тільки до моменту, коли зiткнувся зі серјознiшим спротивом. Жодного хребта вiн, як виявилося, не ма.
    Мрiя не може бути побудована на заперечуваннi. Союз з Росiєю не пропонує українцям нiчого, крiм того, що «з росiянами треба буде старатись менше, тому що в европејцiв все дороге та треба тяжко працювати». Жоден нарід не є в більшості своїј аж так здеградованим, щоб головною јого мрiєю було ледарювання.
    Подiбно колись висловлювалися ј литовськи виробники: «Нам потрiбен росiјськиј ринок, адже Захiд вимага дуже високої якостi». У відповідь їм сказали: «Досягајте вищої якості, а не шукајте пiдслiпуватих покупцiв, котрим можна втюхати свої незграбнi кривi шпакiвнi, що їх бiльше нiде та нiкому не треба». Коли у 1998 роцi Росiю накрила фiнансова криза та закiнчилися грошi, литовськi виробники так і зробили, про що не жалкують і досi.
    Теперiшня влада України не ма iдеї, в яку могли б повiрити люди. «Не продамо Україну Заходу» не є ні привабливою iдеєю, нi добрим маркетинговим гаслом.
    Велика частина мешканцiв країни насправдi хоче, щоб їх «продали» Заходовi, якщо тiльки Захiд купуватиме. Вони хочуть жити краще та заможнiше, ј бiльшiсть людеј дуже добре зна, як це зробити: порiвнюєш життя у Бiлорусi та в Литвi — ј бачиш, якиј шлях обирати. Якщо тiльки розуму вистача. З одного боку Европа, з iншого — тракторниј завод та вусатиј колгоспник-паяц за кермом країни.
    Звiсно, якщо громадянам певної країни не вистача розуму, то їм уже нiчого не допоможе.
    Проте в Українi з цим, здається, все добре.
    I нема значення, що українська опозицiя роздрiбнена, непереконлива та недосвiдчена ј не всi її лiдери надаються для журнальних обкладинок. Добра iдея працює сама на себе. Тому вимоги до лiдерів також несуттєві. Україна ма головну iдею: перестати бути роздовбаною залiзобетонною країною за колючим дротом і долучитись до кращого життя. Коли товар такиј привабливиј, нiхто не дивиться, як вигляда продавець.
    Литва в часи Саюдису також не могла похвалитися командою-мрiєю своїх полiтикiв. Пригадајте. Це була яскрава сумiш iдеалiстiв, авантюристiв, шалених активiстiв та цинiчних опортунiстiв, але яка рiзниця. Iдея свободи та кращого життя була така мiцна, що спрацювала.
    В Українi тепер буде так само. Важко, але витягнуть.
    Про те, що iсторiя повторюється, свiдчить багато факторiв: не тiльки прапори на барикадах та коктејлi Молотова. Росiя плюється тими самими шумовими снарядами, що їх 2 десятирiччя тому ми чули у свою адресу: проплаченi закордоннi екстремiсти, провокатори, озброєнi бојовики, скрiзь стирчать довгі вуха Пентагону та ЦРУ. Як це мило, ми вже мајже забули.
    Тепер маємо змогу вiддати борг: ранiше на нашi барикади бiля парламенту сходилися погрітися вночі кореспонденти зi Швецiї та Норвегiї, сьогоднi висланцi «Lietuvos rytas» — Довiдас Панцеровас та Вiдмантас Балкунас — у Києвi, i там вони вже люди з Заходу.
    2 десятирiччя тому Кремль захлинався, доводячи, що бојовикiв Саюдису та їхніх iнструкторiв утримують на грошi Вашинґтону. Сьогоднi росiјськi ЗМ пишуть про «балтiјськi слiди на київському Евромајданi». За цього не тiльки згадують литовських снајперiв, але ј детально повiдомляють, що серед закордонних спецiяльних служб, котрi зајмаються розпалюванням ворожнечi в Українi, працюють «спецiялiсти з країн Балтiї, зокрема ј Литви, котрi мають чималиј досвiд у вишколі представникiв росiјської опозицiї у спецiяльних таборах».
    Якби я власними очима цього не прочитав, не повiрив би: один в один, пiсеньки з часiв моєї молодостi. «Ескалацiя [в Українi] вiдбувається у тому самому руслi, яке вже пројдене мешканцями країн Балтiї: клятi москалi, голодомор, геноцид, окупацiя, валіза-вокзал-Росiя i так далi».
    Усi iншi заїждженi гасла про те, що Вкраїна це буцiмто навiть не держава, та що «простi люди најбiльше прагнуть жити мирно, поки їх не спровокують есктремiсти» — все як викапане, з того ж репертуару. З вiком набувається значна перевага: нiщо вже не дивує, все вже бачене.
    Iстерiя кремлiвського програшу легко впiзнавана.
    Тiльки обставини iншi: Росiї дуже не пощастило, що цього разу, крiм кризи в Українi, де контроль вже втрачено, вони ще мають Олiмпiяду, трiумфу якої вже годi ј сподiватись, позаяк у телевiзiјних новинах по всьому свiту кожного дня, поруч iз спортивними повiмленнями з Сочi, буде iнформацiя про те, що українцi шлють Росiю до всiх дідьків.
    I саме тому, коли сьогоднi читаємо новини з України, ми бачимо незворотниј хід iсторiї. Ще один шматок Iмперiї Зла вiдколовся, ј вiн уже в руках наших людеј.

    Андрюс Ужкальнiс (матеріял виправлено з газети «Українська правда»)

    Хто (частина країни) переможе в Україні, на думку панства?

74%, 17 голосів

4%, 1 голос

13%, 3 голоси

9%, 2 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Евромајдан — Наші Крути 2


          Передова, вул. Грушевського, Київ, 23.01.2014

    Любі друзі, дорогі побратими ј посестри, вельми дякую вам і команді I.UA за отримані гарні вітання ј побажання з приводу Дня народження! Дуже радиј і приємно вражениј! Власне, рекомендація цього допису — був би чудовиј дарунок на свято! Проте в ці дні я нич не святкую через драматичну загибель революціјонерів, і вважаю це другорядним через великі важливі події Еврореволюції. До речі, а вас навзаєм вітаю з Днем героїв Крут! Зичу всього, що самі побажаєте собі!
    Почалася реальна націјонально-визвольна боротьба українського народу з бандою ПР від 19 січня 2014 року. Влада відразу виказала себе. Її ґречні слова прикривають брутальні вчинки, вони подібні до лицарського паску на підлім рабі. Їј би краще зберегти одяг і мову харциза, ніж ховати злочинні справи під личиною делікатних манерів та люб’язних фразів. Влада перејшла межу ј влаштувала кривавиј терор проти українців, ідентифікуючи революціјонерів за стрічками гідності, спецзасобами захисту. Беркутці, порушуючи присягу на вірність народу Вкраїни, виступають проти нього. Це призвело до того, що починаючи від 23 січня 2014 року на моє вітання «Слава Україні», українці, нарешті, відказують «Героям Слава!». До того відповідали будь-як та не так або не відповідали овсі. Це результати подіј коли Мајдан розширився на вул. Грушевського в столиці; після загибелі патріјотів революції: Юрко Вербицькиј, Сергіј Нігоян, Михајло Жизневськиј, Роман Сеник, Богдан Калиняк та ін.; випадків викрадення; побиття; тортур і залякування активістів. Виходе, що бојове протистояння ліпше за мирне стояння? А ви не повірете, але ту бојову мелодію, що вибивають революціјонери з 5-и нот (геть, геть, зека геть), особисто я вигадав давно. Там ще є продовження, а вся вона складається з 11-и нот.
    Після загострення протистояння під час зјомок масових протестів і сутичок мітинґувальників з міліцією на Европејськіј площі ј вул. Грушевського в Києві, постраждало вже понад 40 співробітників ЗМІ. Ще 20 співробітників ЗМІ постраждали під час штурмів обласних державних адміністрціј в реґіјонах. Про це журналісти повідомляли через соціяльні мережі, прес-служби телеканалів, видань, сајтів. Не менше 7-и загинули, понад тисячу травмовані, 50 тяжко поранені, десятки безвісти зниклі — такиј сумниј підсумок протистояння від початку бојових діј на вул. Грушевського. А за весь час Еврореволюції з самого початку не менше 9-и загинули (не рахуючи міліціянтів); 29 викрадені, 2 з яких знајдені у лісі закатованими; 3500 поранені, яким лячно јти до лікарень через репресії; 2000 ув’язнені; 126 журналістів побиті; більше 20-и медиків постраждали.
    Ще хчу сказати, що я не встигаю писати про ці події, що мо’ порівняти з Крутами (першу віјна в українськіј новітніј історії за незалежність України). Вранці 28 січня 2014 року до Києва прибули з Юзівки (Донецька) та Неаполя (Симферополя) спецпотяги з людьми для провладного мітинґу. Політичні најмити приїхали удосвіта за списками за гроші (400 грн./8 год) до Маріїнського парку в столиці. За їхніми словами, вони приїхали захищати В. Януковича від народу. Але не зважаючи на те, «добриј ґаспідар» Микола Азарів під тиском українців «підав» у відставку з посади очільника ур’яду того ж дня. Мені виходе так, що поки опишу якусь значущу революціјну подію, мина багато інших, бо події на вул. Грушевського, як і в країні, змінюються буквально щохвилини. І тому мої замітки втрачають актуальність. Відтак вирішив просто написати про зовнішню іноземну підтримку Еврореволюції, прошу шановного панства.
    Фактично всі іноземні дипломати (крім росіянських), громадяни підтримують українців у боротьбі за свою свободу. Світові ЗМІ після нетривалої паузи викладають Еврореволюцію в Україні на 1-х сторінках своїх видань від 19 січня 2014 року. Про Україну говорять: Agence France-Presse — французька агенція новин, Al Jazeera — арабська телевізіјна мережа, ВВС — британська телерадіомовна корпорація, CNN — американська кабельна мережа новин, Deutsche Welle — німецька міжнародна радіостанція та телеканал, Dziennik Gazeta Prawna — польська щоденна правнича газета, Euronews — провідниј европејськиј цілодобовиј інформаціјниј телеканал, Focus-online — німецька газета в онлајні, Frankfurter Allgemeine Zeitung — німецька франкфуртська загальна газета, Gazeta Wyborcza — польська щоденна політична газета, Gazeta.ru — росіянське Інтернет-видання, IAR — польська варшавська радіостанція, PAP — польське державне інформагентство, Polskie Radio — польське радіо, Reuters — британське агентство новин і провајдер даних фінансових ринків, Rzeczpospolita — польська щоденна газета, Spiegel-online — німецькиј онлајн тижневик, The Financial Times — британська щоденна фінансова газета, The Guardian — британська газета, The Independent — британська щоденна ранкова газета, The New York Times — најстаріша щоденна газета Нового Јорка ј США, The Washington Post — американська щоденна газета, TVN24 — польськиј першиј телеканал новин, TVP Info — польськиј інформаціјниј телеканал, Welt-online — німецьке видання, Zeit-online — німецька щотижнева газета, ІТАР-ТАСС — росіянське центральне державне інформаціјне агентство тощо. Перегляд іноземних ЗМІ засвідчує, що поки що журналісти не поспішають робити висновків про результати протесту — публікують велику кількість фотографіј, відео, наводять цитати реакції США та ЕУ, також цитують мітинґувальників і опозиціјних лідерів (за цього частіше цитують Віталя Кличка). А також подають дуже неточні дані про кількість протестувальників та про число постраждалих. Про поранених журналістів не пише взагалі ніхто. Слово «Україна» вијшло у топ-10 запитів у «Твіттер» (Twitter) 27 січня 2014 року. Увесь світ обговорює захоплення будівлі Мін’юсту та можливе запровадження надзвичајного стану в Україні. А сајт «5 канал» зазнає потужних гакерських атак. 27 січня об 11-ј годині невідомі зловмисники розпочали чергову серію потужних DDоS-атак на веб-вузол «5 канал». ІТ-спеціялісти роблять усе можливе, щоб відновити роботу сајту. До того ж, чинять спротив оперативніј роботі 5-го каналу — окрім обстрілу знімальної групи, їм створюють технічні проблеми з роботою їхньої пересувної телевізіјної станції, завдяки якіј журналісти наживо повідомляють новини. Фахівці кажуть — сигнал ПТС-ки 5-го каналу навмисно глушать.
    З українським народом солідарні в понад 50-и містах світу на 27 січня 2014 року. В них минули мітинґи ј акції на підтримку Евромајданів, на яких вшанували загиблих під час сутичок у Києві. Участь у них брали представники української діяспори, туристи-українці та громадяни різних країн. Активісти виходили на головні площі міст або під сольства Вкраїни з націјональними стягами, плакатами та гучномовцями. Вони висловлювали свою підтримку українському народові та засуджували дії влади та правоохоронців.
    Дещо про нові закордонні Евромајдани:
    У США українська діяспора зорганізувала мітинґи солідарності щонајменше у 18-и містах — Атланті, Ралі, Остині, Бостоні, Клівленді, Колумбусі, Г’юстоні, Сієтлі, Лос-Анджелесі, Сан-Франциску, Нешвіллі, Філадельфії, Новому Јорку, Карнеґі, Піттсбурґу, Міннеаполісі, Вашинґтоні та Чикаґі. В Лос-Анджелесі, на проведенні музичної церемонії «Ґреммі» кілька десятків українців провели акцію біля сцени спортивної арени. Вони тримали в руках плакати, прапори та націјональну символіку. В Канаді мітинґували в Оттаві, Манітобі, Монреалі, Ванкувері, Вінніпезі, Едмонтоні та Торонто. В Едмонтоні українці провели свіј Автомајдан. На підтримку українського народу в јого боротьбі проти диктатури пројшла масова демонстрація угорських українців в центрі Будапешта на площі Блага Лујза. В мітинґу солідарності з українським народом взяли участь українці Угорщини, угорці, насамперед молодь, та українські студенти, що навчаються в Будапешті. Проявити свою солідарність з українцями пријшли ј представники інших націјональностеј — вірмени, поляки, росіяни, ірландці та інші. Учасники тримали угорські прапори та українські прапори з чорними стрічками, а також плакати з написами «Я — українець, я не можу мовчати», «Українськиј народе, ми — з тобою!», «Звільніть політв’язнів!». На мітинґу з промовою виступила голова Державного самоврядування українців Угорщини та Европејського Конґресу Українців Ярослава Хортяні. Близько 300 осіб, переважно українці, які живуть і навчаються у Відні, організувалися через соцмережі ј взяли участь в «Українському поступі». З цією метою в австріјськіј столиці спеціяльно перекрили так званий Ринґ — најбільшу кільцеву вулицю в центрі Відня. На масштабну зустріч у Барселоні зібралися сотні людеј, серед яких і корінні еспанці, і українські імміґранти. Скорботу за загиблими і підтримку протестувальникам висловили ј жителі Валенсії. Футбольні фанати Европи їдуть в Україну підтримати українських протестувальників. Організовуються багатотисячні групи футбольних фанатів з Чехії, Словаччини, Румунії, Росії, Греції, Німеччини, Угорщини та інших країн 21 січня. Лідери фан-рухів футбольних клубів збирають фанатів для підтримки братів-українців. Вони кажуть, що у футболі вони вороги, але в біді всі брати. Про час прибуття нічого не повідомляється із мотивів недопущення провокаціј. Для багатьох фанів Київ є рідним містом, оскільки десятки тисяч любителів футболу жили на тому місці на Евро 2012, де зараз стоїть Мајдан. Акція на підтримку українців пројшла в столиці Південної Кореї, де біля сольства України було влаштовано невеликиј меморіял за загиблими. Також біля імпровізованого меморіялу вшанували пам’ять людеј, загиблих в Києві, ј мешканці Сан-Паулу. А от українська діяспора в Сиднеї, незважаючи на те, що 26 січня — Націјональниј день Австралії, назвала јого жалобним днем. На поминальну службу зібралися десятки людеј. Понад 700 українців зібралося 26 січня на центральніј площі Лісабона — площі Комерції, щоб звернути увагу португальського суспільства на події в Україні. Також українці вшанували загиблих щонајменше в 5-и містах Німеччини — Берліні, Нюрнберзі, Франкфурті-на-Мајні, Кельні та Кілі. «Раніше не можна було уявити, щоб у центрі Европи лунали постріли, люди вмирали, їх викрадали ј катували. Люди, відповідальні за це, сидять в ур’яді, якиј більше не може існувати і якиј повністю втратив свою легітимність і вже безліч разів тонув у брехні», — пишуть ініціятори акції в Кельні. В Празі відбулася скорботна хода «Стоп диктатурі в Україні». У Франції до пам’ятних акціј приєдналися Париж та Ліль. В Італії Евромајдани відбулись у Римі, Венеції і Болоньї. У Ризі українці влаштували пікет поблизу монумента Свободи, де вшанували загиблих квітами та свічками. У Женеві представники діяспори пікетували штаб-квартиру ООН. За останні дні кілька акціј солідарності пројшли в Грузії. Зокрема, як інформує журналіст Олег Панфілів, підтримали українців у Зуґдиді, Ахалцисі, Батумі, Телаві, Кутаїсі та Руставі. А в Тбілісі активісти зібрали Автомајдан. Кілька десятків автомобілів, прикрашених українськими та грузинськими прапорами проїхали вулицями грузинської столиці. Зустрічні автомобілі вітали їх сигналами, підтримуючи акцію. 29 січня ввечері кілька десятків людеј зібралися в центрі Тбілісі, перед колишньою будівлею парламенту. Вони принесли жовто-блакитні прапори та портрети загиблих українських активістів. Щоби вшанувати їхню пам’ять — перед світлинами поставили свічки ј заспівали українськиј гімн, а по завершенні тричі вигукнули «Слава Україні! — Героям Слава!». Мітинґ на підтримку київського Мајдану пројшов у Калінінґраді. На так звану «вахту солідарності з Мајданом» вијшли 2 десятки жителів західного реґіјону Росії. Понад годину вони спілкувалися з людьми на вулиці. Напередодні мітинґу активістів ображали ј погрожували їм в Інтернеті, однак акція пројшла мирно. Мітинґувальники тримали в руках транспаранти з написами «Банду геть!», «Росія, встань із колін», «Смерть тиранам, мир хатам — віјна палацам», «Янукович — іди геть». Частина пішоходів вигукувала демонстрантам фрази про бандерівців і фашистів, дехто зупинявся для спокіјної розмови. Віддали данину пам’яті загиблим і в Японії. У Токіо українці принесли на акцію фотографії загиблих, символіку, плакати японською мовою, висловившись проти диктатури та державного терору в Україні. Мітинґи провели також українці Осла, Копенгагена, Афін, Бухареста, Будапешта, Кракова, Любліна. Масштабна акція протесту пројшла в Римі, Варшаві. 1 лютого в суботу ввечері відбулась безпрецедентна акція підтримки Вкраїни громадськістю Польщі. О 17:15 за Польським часом всі польські телевізіјні та радіоканали увімкнули пісню польсько-українського гурту «Taraka – Podaj Reke Ukrainie». Фајна пісня в цеј же час виконувалась на головніј сцені Мајдану в Києві. Україномовниј аналог пісні, під назвою «Година Нуль», розміщено на ресурсі «Ют’юб» (Youtube).
    Деякі нові цитати про Евромајдани в хронологічному порядку:
    Джордж Клуні — голлівудськиј актор, режисер, продюсер та сценарист (прес-конференція), Лос-Анджелес, 16 січня 2014 року: «Свободу Юлії». В Лос-Анджелеському готелі «Фор Сизонс» (Four Seasons) Джордж Клуні ј Кејт Бланшетт провели прес-конференцію, присвячену виходу американського фільму «Мисливці за скарбами» (прем’єра кіна — 7 лютого 2014 року). У фотосесії взяли участь актори, що виконали головні ролі в ціј стрічці, — Джордж Клуні, Метт Дејмон, Кејт Бланшетт, Білл Мюрреј, Джон Ґудмен і Боб Балабан. На заході Джордж Клуні відкрито виразив підтримку екс-прем’єрці, що знаходиться у в’язниці, з’явившись на заході в футболці зі зображенням Ю. Тимошенко ј написом «FREE YULIA».
    Арнольд Шварценеґґер — колишніј губернатор штату Каліфорнія, голлівудська кінозірка, спортсмен (у своєму «Твіттер» (Twitter)), 21 січня 2014 року: «Мої думки та добрі побажання з вами, міј друже Віталю Кличку та народе України, які боряться за демократію».
    Пан Ґі Мун — Генеральниј секретар ООН (заява опублікована на сајті ООН), 21 січня 2014 року: «Я уважно стежу за подіями в Україні і висловлюю стурбованість тим, що відбувається. Водночас, вкотре нагадую про демократичні принципи та права людеј на мирних зібраннях і звертаюся до обох сторін з проханням діяти стримано ј не допускати ескалації».
    Сер Ричард Бренсон — засновник бізнес-імперії «Вірджин» (Virgin) (інтерв’ю «Українськіј правді»), Давос, 22 січня 2014 року: «Мені дуже сумно дивитися на те, що відбувається в Україні. Я хочу попросити ур’яд і опозицію перестати бути егоїстичними ј поставити людеј вашої країни вище за власні інтереси. Я дуже хочу аби проблеми вирішились у мирниј, демократичниј спосіб». Сер Бренсон вијшов до журналістів у Давосі в футболці з принтом дизајнера Іллі Стронговського, зробленого за мотивами знаменитого українського фота з піяністом, що гра пісню «Імаджин» (Imagine) для кордону ВВ («Беркуту») перед адміністрації президента, яку отримав у подарунок від «Української правди».
    Франк-Вальтер Штајнмаєр — міністр закордонних справ Німеччини, Монтре, 22 січня 2014 року: «Я усвідомлюю, як почувається нині українська опозиція — після стількох днів і тижнів, коли нічого не відбувалося. Коли українськиј ур’яд і в першу чергу українськиј президент — ані на дюјм не рухалися на зустріч. Але все одно, наша позиція незмінна: насильство — не вихід. І ми дали зрозуміти президентові Януковичу, що ми не можемо виправдати застосування сили проти народу».
    Александер Квашьнєвськиј — екс-президент Польщі (інтерв’ю польському телеканалу TVN24 Biznes i Swiat), Давос, 22 січня 2014 року: «У разі відсутності діялогу між учасниками протистояння в Україні, ситуація може повністю вијти з-під контролю влади ј опозиції, і може мати надзвичајно трагічні наслідки не тільки для українців, а ј для Евроунії. Нам насправді загрожує велика трагедія. Думаю, що европејські дипломати, дипломати сусідніх країн і Польщі повинні бути дуже чутливими до цих справ. Ми можемо опинитися в такіј спіралі подіј, яку вже не вдасться зупинити. Наслідки такого розвитку ситуації відчують всі ј вони будуть мати не тільки моральниј характер через те, що в Україні гинуть невинні люди, але також можлива хвиля міґрації та економічні проблеми. Першочерговим завданням в Україні треба припинити насильство ј почати справжніј діялог між владою та опозицією для того, щоб знајти вихід з нинішньої політичної кризи. Сьогодні цього діялогу нема, він у великіј мірі уявниј, навіть якщо відбуваються якісь зустрічі. Є абсолютна нестача довіри між учасниками тих переговорів. У Вкраїні є три, а не дві сторони протистояння, згадајте про громадськиј сектор, якиј ма свої тверді очікування ј для якого опозиціјні політики теж не є улюбленим партнером. Те, що відбувається в Україні, може повністю вијти з-під контролю як влади, так і лідерів опозиції, а тоді важко буде це виправити і повернутися до стану нормальності. Українці в першу чергу повинні знајти між собою спільну мову, а представники Евроунії — в разі такої необхідності — готові сприяти переговорам. У першу чергу треба зупинити насильство, а по-друге — сісти за стіл переговорів, тому що нам діјсно загрожує велика трагедія».
    Ґарі Роббінс — повірениј у справах США (на засіданні Постіјної ради ОБСЕ), Відень, 23 січня 2014 року: «В тој час як дії лідерів України ставлять під сумнів демократичну траєкторію розвитку країни, Мајдан став символом надії на політичну свободу, економічні можливості і самовираження особистості. Громадяни України мають право боронити свою демократію за допомогою мирних акціј протесту проти політичного залякування, а також посягань на свободу ЗМІ ј свободу віросповідання».
    Джеј Карні — прес-секретар Білого Дому (на щоденному прес-брифінґу Білого Дому), Вашинґтон, 23 січня 2014 року: «Ми засуджуємо насильство, що відбувається в Києві, і продовжуємо закликати всі сторони негајно розрядити обставини ј втриматися від насильства. Ми вітаємо звістку про те, що президент Янукович проводе зустріч безпосередньо з лідерами опозиції. Політичниј діялог, аби відповісти на законні вимоги українського народу є необхідним 1-м кроком на шляху врегулювання цієї кризи. А далі нам треба побачити конкретні кроки, які робе ур’яд. Теперішнє зростання напруженості в Україні є прямим наслідком невизнання ур’ядом законних претензіј свого народу. Натомість, ур’яд здіјснив спроби послабити основи демократії в Україні шляхом криміналізації мирного протесту і позбавлення громадянського суспільства та політичних опонентів ключових демократичних гарантіј, відповідно до закону. Ми закликаємо ур’яд України вжити заходів, які стануть најкращим шляхом для мајбутнього Вкраїни, в тому числі скасування антидемократичного законодавства, що було підписано останніми днями, виведення міліціјних загонів для придушення протесту з центру міста Києва, і  розпочати діялог з політичною опозицією. З перших днів рух «Мајдан» визначався духом ненасильства, і ми підтримуємо заклики з боку опозиціјних політичних лідерів відновити цеј принцип. США продовжуватимуть розглядати додаткові заходи, в тому числі санкції, у відповідь на застосування насильства».
    Джон Керрі — державниј секретар США, Давос, 24 січня 2014 року: «Сполучені Штати продовжують разом зі своїми партнерами працювати над тим, щоб домогтися від влади України відмови від насильства, відповідеј на питання, які непокоять мирних протестувальників, підтримки діялогу, дотримання свободи зібрань і висловлення поглядів. Я буквально щојно отримав повідомлення про зусилля наших дипломатів на місці, які працюють з президентом (Віктором) Януковичем у намаганні заспокоїти становище, просунутися в цьому напрямку наступними днями. Ми підтримуватимемо нарід України».
    Грузинські журналісти записали відео-посилання грузинською ј українською мовами зі Славнем України, що співа Руслана, на підтримку українського народу (відеозвернення), 24 січня 2014 року: «Українці — ми вас підтримуємо!».
    Броніслав Коморовськиј — президент Польщі (інтерв’ю польським інформаціјним агентствам РАР та IAR), Варшава, 24 січня 2014 року: «Европејська Унія може в будь-яку мить запровадити санкції проти української влади в випадку продовження насильницького протистояння. Влада України повинна бути однозначно переконана, що санкції висять на волосині, що це насправді те, що може статися в будь-яку мить, якщо не буде зупинена спіраль конфлікту. Роль санкціј поляга не лише в тому, аби когось покарати, але теж для того, аби ефективно затримати реалізацію певних ризикованих сценаріїв, які можуть мати місце в Україні. Серед таких сценаріїв подальше загострення конфлікту та «схиляння» Вкраїни в напрямку авторитарних та недемократичних рішень. Ми усвідомлюємо, що санкції це надзвичајні дії, які часом діють на уяву, якщо це є загрозою. Треба, однак, пам’ятати, що бува ј так, що санкції пришвидшують, а не віддаляють перспективу переорієнтації до менш чи більш авторитарних держав на Сході. Прикладом цього процесу може бути Білорусь».
    Дональд Туск — прем’єр-міністр Польщі (інтерв’ю «Польському радіо»), Варшава, 24 січня 2014 року: «Ми не сумніваємося, що дії адміністрації президента Януковича і јого поведінка призвели до цього критичного моменту, коли єдність української держави опиняється під питанням. Польща ј надалі гарантує Вкраїні підтримку її українського вибору. Однак, українців чека «довгиј марш». Україна розділена внутрішньою боротьбою, і внутрішньо розділена, рано чи пізно, повинна означати дуже серјозну проблему для всього реґіјону, не тільки для українців».
    Карл Більдт — міністр закордонних справ Швеції (на своїј сторінці в «Твіттер» (Twitter)), 24 січня 2014 року: «Обговорювали з Петром Порошенком ситуацію в Україні, яка швидко погіршується. Репресії режиму мають бути зупинені. Якщо київськиј режим спробує віјськове вирішення цієї ситуації, це буде дуже криваво, і спроба буде провальна». За цього він публікує світлину јого з П. Порошенком і мапу, на якіј кольором позначені області, де противники команди В. Януковича та јого політсили взяли під контроль органи виконавчої влади, а також ті, де вони штурмують будівлі облдержадміністраціј.
    Штефан Зиберт — речник ур’яду Німеччини, Берлін, 24 січня 2014 року: «Німеччина заклика припинити насильство ј переглянути низку законів, спрямованих на заборону мирних протестів. Звичајно, німецькиј ур’яд, німецькиј канцлер та міністр закордонних справ засуджують ці дії. Јдеться ј про насильство, ј про справді обурливе ставлення до людини, яке ми бачили на відеозаписі. Ми занепокоєні ескалацією насильства. Агресія з будь-якого боку в цьому конфлікті неприпустима. Це не поліпшить ситуацію в Україні. Наші симпатії — на боці багатьох, мабуть більшості мітинґарів, які дотримуються мирних форм протесту. Для них важливо, якиј шлях обере країна».
    Франциск — папа Римськиј, площа Святого Петра, Рим, 26 січня 2014 року: «Огортаю молитвами Вкраїну, зокрема тих, хто втратив своє життя цими днями, та їхні родини. Бажаю, щоб розвивався конструктивниј діялог між інституціями та громадянським суспільством, щоб, виключаючи будь-яке застосування насильних діј, у серці кожної людини переважав дух миру та пошук спільного добра».
    Андерс Фог Расмуссен — генеральниј секретар НАТО, Брюссель, 27 січня 2014 року: «З великою стурбованістю я стежу за драматичним розвитком подіј в Україні. Я рішуче засуджую насильство, яке ми бачили. Я підкреслюю, що ур’яд відповідальниј за деескалацію кризи і захист мирних демонстрантів. Я закликаю всі сторони уникнути насильства ј застосування сили ј працювати над рішенням, яке буде ґрунтуватися на діялозі, тому що суверенна, незалежна і стабільна Вкраїна, віддана демократії та верховенству права, є ключем для евро-атлантичної безпеки. Це українці повинні вирішувати мајбутнє своєї країни».
    Кристофер Мерфі — демократичниј сенатор, член Сенатського комітету з закордонних справ, Вашинґтон, 27 січня 2014 року: «Продовження застосування сили проти протестувальників як у Києві, так і в реґіјонах призведе до серјозних санкціј щодо українського керівництва. США з глибоким занепокоєнням стежать за останніми подіями в Україні. Я наголошую, що застосування сили є непријнятним. Я вважаю себе одним з багатьох тут у Сенаті, хто надзвичајно стурбованиј. Ми стурбовані зростанням насилля, зникненням активістів і не здатністю цього режиму зрозуміти, що ситуація вимага принципових змін. Це не просто призначення декількох опозиціјних лідерів до ур’яду — питання у необхідності фундаментальних реформ, які дадуть людям віру, що вони мають вплив на ур’яд. Јдеться про запровадження реальної демократії, де влада — це не лише можливість викрадання грошеј з бюджету та збагачення своїх друзів. Ми анулювали візи певніј кількості високопосадовців ур’яду Януковича. Ми діємо згідно зі законом, якиј дозволя нам анульовувати візи людям, які були безпосередньо причетні до порушень прав людини. Це робиться у конфіденціјному порядку. Я вніс на розгляд Сенату резолюцію в підтримку українців, яка закликала ур’яд США запровадити санкції, якщо буде застосована сила. Сила була застосована і, я думаю, саме завдяки ціј резолюції, що була підтримана обома партіями, наш ур’яд почав застосовувати візові обмеження. Зараз постало запитання, яким повинен бути наступниј крок. Ми щојно повернулись до Вашинґтона з округів і я маю намір розмовляти з сенатором МакКејном та іншими друзями Вкраїни в Сенаті про можливе ухвалення додаткових законів. Я вітаю факт початку переговорів між владою та опозицією. Зараз Янукович ма шанс зробити необхідні кроки у відповідь на вимоги протесту. Він може зробити крок для мирного врегулювання кризи або він може продовжувати явну підтримку використання брутальної сили проти демонстрантів, які ми бачили і, які підбурюються людьми з јого адміністрації. Якщо це продовжуватиметься, то я переконаниј, що члени Сенату підуть на застосування додаткових санкціј. І ми про це відверто заявляємо від початку ј ми не будемо стояти осторонь, коли до демонстрантів застосовується брутальна сила. Якщо для цього необхідні будуть нові закони, ми їх ухвалимо».
    Девід Кремер — президент «Фридом Гаус» (Freedom House) (інтерв’ю «Українськіј правді»), 27 січня 2014 року: «Янукович вигляда дуже погано через те, що відбувається. Він виглядав погано, коли вирішив зупинитися в інтеграції до ЕУ, він виглядав погано коли була використана сила спочатку 30 листопада, а потім 9 грудня. Він виглядав погано протягом усіх останніх місяців. Зараз він почина виглядати як лідер, якиј зробе все, щоб залишитися у влади. Використання сили проти протестантів є непријнятне. Але коли ми на Заході кажемо, що щось є непријнятне, ми не маємо це пријмати, ми маємо щось з цим зробити. Я думаю, що Янукович втратив довіру Заходу, ј будь-яка можливість підписання договору з Евроунією втрачена. Тепер питання стоїть так: чи здатен Янукович провести діялог для мирного врегулювання конфлікту — чи тиск ма бути застосованиј на јого оточення, щоб спробувати усунути јого від влади. Усунути мирним шляхом, не заколотом. Я схильниј думати, що переговорне врегулювання не буде працювати, скільки би я цього не бажав. Я думаю, що забагато крові було пролито, забагато насилля відбулося. Тому настає питання, як тиснути на јого оточення. На нього також. Я б почав з людеј біля нього, дуже близьких до нього, јого родичів. А потім тільки збільшувати тиск».
    Джон Гербст, Вільям Міллер, Стивен Пајфер та Вільям Тејлор — колишні сли США в Україні (інтерв’ю «Інтернешнл Н’ю-Јорк Тајмс» (International New York Times)), 28 січня 2014 року: «Закликаємо Вашинґтон і Брюссель діяти негајно, аби відвернути масове насилля в Україні ј втрату країною контролю над ситуацією. Викладаємо 5 кроків, які мають бути погоджені і здіјснені США та ЕУ. Так, слід чітко дати пану Януковичу зрозуміти, що застосування сили неприпустиме ј переговори з пошуку виходу з кризи мають продовжуватися. Чиновники США та ЕУ мають напряму повідомити оточенню Віктора Януковича про необхідність сприяти залагодженню конфлікту, або до них будуть застосовані візові та фінансові санкції. Також, слід порадити опозиції не заганяти президента до глухого кута. Брюссель ма забезпечити постіјну присутність в Києві чиновників високого рангу на весь час кризи. І, останнє, політика Вашинґтона та Брюсселя щодо Києва у відносинах з москвою повинна бути прозора та скоординована».
    Барак Обама — президент США (щорічна промова до американського народу в Конґресі США «Про стан справ держави»), Вашинґтон, 28 січня 2014 року: «Наш альянс з Европою сильнішиј, ніж будь-коли. Ми підтримуємо тих, хто готовиј важко працювати на побудову демократії. В Україні ми підтримуємо принцип, згідно з яким усі люди мають право вільно ј мирно висловлювати думки та впливати на мајбутнє своєї країни».
    Міністерство закордонних справ і Міністерство імміґрації Канади (спільна заява), Оттава, 28 січня 2014 року: «Канада застосувала візові санкції до українських чиновників, що причетні до придушення законних протестів в Україні та залякування опозиціјних лідерів. Вдатися до такого обдуманого рішення владу Канади змусили останні дії членів української правлячої еліти. Враховуючи жорстоке придушення законного протесту ј залякування опозиціјних голосів, ми будемо обмежувати вїзд до Канади — з негајним набранням чинності — для ключових державних діячів як відповідь на їхні дії останніми днями. Незважаючи на те, Канада віта недавні події в Україні, ще багато що належе зробити. Українськиј ур’яд повинен виконати основні вимоги народу, в тому числі щодо звітності ј повного дотримання демократичних принципів. Канада буде ј надалі підтримувати українськиј нарід, якиј мужньо продовжує виступати на підтримку демократії. Влада країни і далі стежитиме за розвитком подіј в Україні і розгляне подальші кроки, якщо буде така необхідність».
    Анґела Меркель — канцлерка Німеччини (щорічна промова в Бундестаґу «Про стан справ у державі»), Берлін, 29 січня 2014 року: «Українським людям потрібні европејські стандарти, ј тому вони вијшли на вулиці. Німеччина всіляко підтримує українськиј нарід, і двері для підписання Угоди про асоціяцію з ЕУ для Вкраїни ще відкриті. Солідарність з українським народом є. Тому на вчорашньому саміті пану Путину було про це повідомлено. А вибір між  Брюсселем та москвою Київ ма робити без ризику розриву відносин як зі Заходом, так і зі Сходом. Це можна врегулювати лише шляхом переговорів. На тлі демонстраціј зараз стали можливими серјозні переговори між президентом та опозицією про необхідні політичні реформи. Німецькиј міністр закордонних справ, адміністрація канцлера та сольство у Києві підтримують мирне вирішення конфлікту ј законні вимоги опозиції».
    Елмар Брок — голова комітету Европарламенту з міжнародних справ, Київ, 29 січня 2014 року: ««Амністія» не повинна бути предметом перемов, а тортури ј вбивства — частиною державної політики. Ув’язнених просто треба випустити на волю. Порушення прав людини: катування, вбивства, викрадення — не можуть бути частиною державної політики. Тому нам не зрозуміло, чому треба вести перемови щодо «амністії». Люди просто мають бути звільнені. Кожен громадянин цієї країни має відчувати, що може висловити свою думку, не боячись того, що з ним щось трапиться. Зберігається можливість застосування санкціј щодо українських посадовців, причетних до насильства ј порушень прав людини. Я вважаю, що санкції не повинні стосуватися Вкраїни в цілому. Якщо нинішні події не припиняться ј права людини не будуть відновлені, ми встановимо, хто несе персональну відповідальність за конкретні накази, ув’язнення та вбивства. Насамперед вони не повинні мати можливість вїхати на територію ЕУ. І вони не повинні мати доступу до своїх банківських рахунків та активів, розміщених у Евроунії. ЕУ наразі не називають прізвищ першочергових кандидатів на санкції, оскільки потенціјно під них може потрапити будь-хто, відповідальниј за злочини».
    Деякі нові наліпки з Евромајданів:
Я не піду з Мајдану до відставки Януковича! * Влада зміниться. За злочини доведеться відповідати. * Змінюємо країну. Перепрошуємо за незручності. * Іноземниј агент. * Купуючи тут, ви підтримуєте Партію реґіјонів! * Не їдь за мною — я п’ятиј! * Обережно! Власник — реґіјонал! * Таксі на Межигір’я. * Увага! Власність бандитів.
    Деякі нові плакати з Евромајданів:
Я — українець, я не можу мовчати. * Янукович — іди геть. * Янукович і «Беркут» — убивці українського народу. * Янукович не вічниј, а нам ще жити разом. * Ви осліпли? * Владо, не вбивај наших дітеј. * Журналісти — не мішені. * Зазвичај вони нас не помічають, а тепер? * Захисти мене. * Звільніть політв’язнів! * Лікар — не мішень. * Мајдан там, де ми! * Ми громадяни однієї країни: не стріляј. * Ми з тобою однієї крові. * Ми працюємо, а не воюємо! * Ми пријшли з миром за вашу і нашу свободу. * Міліціє, не вбивај наших батьків. * Міліціє, не стріляј в батька та матір. * Наші Крути тут! * Полеглих не забудемо, катів не пробачимо. * Руки геть від білих халатів. * Св. Миколаю!!! Принеси мені в подарунок нового президента, а тих двох забери собі в олені. * Смерть тиранам, мир хатам — віјна палацам. * Стріляєш у медика — поцілиш у себе. * Тримајся, Мајдане! Владо тирана, тремти! Не здаєшся — революцію тримај. * Україна буде вільна. * Україна встане — Янукович сяде! * Україно, я твоє мајбутнє. * Україно, люба, вставај. * Українськиј народе, ми — з тобою! * Українці — не раби. * Чужих дітеј не бува. * Free political prisoners. (Стасбур) * I don't forgive the BLOOD of our brothers Europe, and what about you? (Страсбур) * Ukraine is not Russia. (Страсбур) * Yanukovych tortures Ukraine. (Страсбур)
    Деяке нове скандування з Евромајданів:
Беркутам — номери на шоломи. * Беркутівці — вбивці. * Ваша партія в крові. * Воля або смерть. * Не биј — захищај. * Не стріляјте в медика. * Пам’ятај чужинець, тут господар українець! * Пам’ятај чужинцю, хто господар України! * Перестаньте спостерігати, починајте діяти! * Слава загиблим героям — навіки слава! * Україна понад усе! * Українськіј державі — українську владу.
    Бажаю своїј країні миру, спокою, перемоги, звільнення заручників бандитського режиму, скарання злочинців, перехід до Конституції 2004 року, підписання асоціяції з ЕУ, підписання ПДЧ у НАТО; а Вікторові Януковичу, Вікторові Пшонці, і Юркові Захарченку — трибунал і крај!

    N. B. Пропоную після перемоги Еврореволюції випустити ордени, медалі, почесні грамоти, подяки та належно відзначити всіх загиблих героїв, поранених, хто був на передовіј, у гарячих точках, активістів, громадських діячів, волонтерів, медиків, журналістів, правозахисників на Евромајданах. Всі молодці!

    Що ма бути заборонено в Україні для націјональної єдності та громадянської злагоди в країні по перемозі Еврореволюції, на думку панства? (Ще треба було б у відповідях зазначити: «ТБ з Росії», «ТБ з України», «1 Націјональниј канал», «5 канал», «Цензура» та, як зазвичај, не вистачило місця.)

4%, 1 голос

4%, 1 голос

4%, 1 голос

57%, 16 голосів

18%, 5 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

7%, 2 голоси

7%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Чи Бути, Чи Не Бути — СПМОП «Беркут»?


          Беркутці, що били громадян під Києво-Святошинським рајсудом, 11.01.2014

    Привіт! Радиј вітати вас!
    Любі друзі, беркут (Aquila chrysaetos) — один з најбільших денних хижих птахів родини яструбових. Мало хто з українців бачили на волі цього вкрај рідкісного хижого птаха з розмахом крил до 2-х метрів. На сьогодні беркут повністю зник або став дуже рідкісним птахом у багатьох реґіјонах світу. Звісно сьогодні, громадяни України ј світу щоденно бачать і чують у ЗМІ не про цього рідкісного птаха, а про так званиј «Беркут» — спецпідрозділ міліції особливого призначення при обласних МВС України, якиј бере свіј родовід з тоталітарного минулого, коли 5 грудня 1988 року були створені загони міліції особливого призначення (ЗМОП). Сьогодні число беркутців у чорному в сотні разів перевищує популяцію гордих і величних птахів беркутів. Наказ про створення спецпідрозділу «Беркут» датовано 16 січня 1992 року. «Беркут» грубо паплюже ім’я однојменного рідкісного птаха, включеного до Червоної книги України. Саме ним проведено ганебну операцію з перешкоджання похорону Київського патріярха Володимира у Софіјському соборі в столиці 18 липня 1995 року. Саме ним кілька разів (о 6-ј ранку 25 листопада 2013 року, о 4-ј ранку 30 листопада 2013 року, о 1-ј ночі 11 грудня 2013 року, о 1-ј ночі 11 січня 2014 року) влада брутально протидіяла мирним демонстрантам в столиці за часів Европејської революції. Символічно, що в День горезвісного «Беркуту», підсобнику нелеґітимної влади в Україні, а саме 16 січня 2014 року о 12-ј год 38 хв, 22 роки по јого створенні, без обговорення реґіјонали ј комуністи ухвалили низку (12) скандальних Законів України, наступного дня підписані ґарантом Конституції. Ці закони знімають будь-яку відповідальність з силовиків за брутальні, незаконні дії, вчиненні ними проти мирних громадян. Влада робе вульгарниј наступ на демократію. Суспільство обурено пријнятими законами, що обмежують чинні права ј свободи громадян. До речі, голосування проходили в антизаконниј «парнокопитниј» спосіб — так ще у 2004–у році журналісти охрестили метод підняття рук замість користування електронними картками. Колись у такиј спосіб пријмали зміни до Конституції України. Тільки за Л. Кучми підняті руки бодај рахували, що зајмало деякиј час, а тут лічильна комісія встигала буквально за пару секунд — просто автоматично додавали кількість заявлених депутатів фракціј ПР (203) та КПУ (32), разом — щоразу 235. Зловіщо, що подібниј законопроект було внесено 16 січня 2013 року сумнозвісним ще по президентських виборах 2004 року «підрахуєм» С. Киваловим і того ж дня «розглянутим» у 7 профільних парламентських комітетах.
    Під час своєї промови на 7-у Нарідному Вічі «Україна без кортежів», що відбулося на Мајдані 12 січня 2014 року, п. Яценюк сказав, що опозиція вимагатиме від влади розформування спецпідрозділу МВС «Беркут». Так, «Беркут» — це не беркут і навіть не воркіт, а опудало з когута, він допомага реґіјоналам і комунякам вибудовувати жорстоку фашистську диктатуру, але скажіть, що та ліквідація дасть? Відкинемо емоції. Без зміни владної системи — нич не дасть! Чи не так? Влада, певно, вмить створе на базі старого новиј підрозділ, ще гіршиј за попередніј, і в нього ввіјдуть ті ж спецпризначенці, що «прославилися» в «Беркуті». Лише назва зміниться на якусь, либонь, схожу на росіянську. Люди добрі, все ж таки краще мати давнішиј підрозділ ніж щојностворениј! Це як наприклад: мати Державниј Славень України, якиј написано П. Чубинським 1862 року або ж — понівечениј Л. Кучмою 2003 року. Відчуваєте різницю? Звісно, краще мати давнішиј.
    Зовсім оногди українців потішила перемога революціјонерів над спецзагонами «Беркут» під Святошинським РУ ГУМВС у Києві в ніч на 11 січня 2014 року. Сталося це наступним чином. Увечері 10 січня у Києво-Святошинському рајонному суді відбулося засідання, на якому було винесено несправедливиј вирок у справі 3-х членів організації «Патріјот України» — кожен з них отримав 6 років ув’язнення. В цеј час біля суду люди зібралися на пікет. В Києві під час засідання суду близько 500 активістів від ВО «Свобода» заблокували всі виїзди з Києво-Святошинського рајсуду, розбудовано барикаду з метою не випустити автозак зі засудженими. Мітинґувальники намагаються потрапити до суду, співробітники «Грифону» супроводжують суддю. Спочатку мітинґувальників намагалися витіснити міліціянти з «Грифону», але згодом на допомогу їм приїхало 5 автобусів «Беркуту», якиј відразу вискочив з автобусів і почав жорстоко бити людеј кијками. Під судом сталися сутички. Ті, хто назива себе правоохоронцями (беркутці) били всіх, навіть жінок. Люди отримали травми голови, ніг та колін. Зокрема, кілька біјців лупили кијками 75-и річного пана, що приїхав зі Станиславова (Івано-Франківська). Коли один з міліціянтів спробував якось зупинити біјців, що били чоловіка, то теж отримав кијком по голові. «Слава Богу мене, а не когось молодого», — сказав дідусь, що стікав кров’ю. Також під Святошинським судом постраждали журналісти — фотокореспондент «LB.ua» Макс Левін, якому розбили фотокамеру та кілька разів вдарили кијками по ногах, та Олекса Чернишів. Побили ј двох нарідних депутатів-свободівців — Едуарда Леонова, якого повалили на землю та нестямно били ногами та Юрка Бублика. А одного хлопця притисли до металевого паркану, якиј своїми зубцями глибоко увіјшов јому в ногу. Відтак «Беркут» відтіснив мітинґувальників, утворивши «коридор» для автозаку.
    Згодом ці кілька автобусів з «Беркутом» підїхали під Святошинськиј РУ ГУМВС у столиці за адресою: проспект Перемоги 109. Буквально відразу прибули активісти Автомајдану і в них… зламалися автівки, заблокувавши автобуси спецпризначенців. Близько 12-ї ночі тут стояло понад сотню автомобілів. Також люди приїжджали громадським транспортом та на таксівках. Кияни блокували автобуси спецпідрозділу «Беркут», якиј кількома годинами раніше, застосовуючи грубу фізичну силу і використовуючи кијки, відтіснив людеј і депутатів від будівлі Києво-Святошинського рајсуду. Кияни оточували автобуси, вимагали добитися від «Беркуту» правди про їхні подальші дії, вимагали показати документи ј зняти маски. Швидко на місце події підіјшла ј група молодиків у масках, в касках, з палицями, цеглою в руках. В одного була навіть саперна лопатка. Час від часу ці хлопці намагалися бити вікна в автобусах та щось кидати в сторону біјців. Можливо, саме вони і прокололи колеса в автобусах. На зауваження інших учасників акції не робити цього відповідали досить грубо. Біјці стали бити людеј. Туди приїхало ще кілька автобусів з «Беркутом». Сутички почалися в кількох місцях, «Беркут», що підїхав, намагався прорватися до, заблокованих людьми, біјців і орудував кијками.
    До Юрка Луценка підіјшов начальник роти «Беркуту» мајор Добровольськиј. З’ясувалося, що јого з дружиною Іриною Луценчихою він добре зна. Показав посвідчення і сказав, що вони справді заблоковані, а колеса автобусів спущені протестувальниками, і запропонував јому пројти всередину одного з них. Вони зајшли, привіталися з біјцями. Ю. Луценко запитав: «Знаєте мене?» — «Знаємо». «Претензіј нема?» — «Нема». «Додому хочете?» — «Хочемо». Тоді він їм: «Є простиј вихід. Ось нарідниј депутат України і, відповідно до законів «Про міліцію» та «Про статус нарідного депутата», вона має право побачити ваші посвідчення. Покажіть їх їј, вона перепише прізвища, і я ґарантую вам вільниј проїзд». Вони у відповідь: «Ні, ми не покажемо. Вимоги законів знаємо, але не покажемо, оскільки це наша безпека». «Вони називали себе «кинутою 9-ю ротою». Вони говорили: «Нас знищать, нас здали, ми можемо тільки самі себе захистити, тому ми і в масках». Ще говорили, що «ми заручники між двох сил» і «нас кинули як гарматне м’ясо». Зрештою вони відмовилися показувати посвідчення, пояснюючи це в тому числі і побоюванням за свої родини. Вони говорили: «Нас порвуть».
    На початку 1-ї години ночі під час блокування людьми автобусів з «Беркутом» хтось почав штовхати один з них. У цеј момент раптом вискочили з автобусу біјці ј кілька хвилин били кијками тих, хто стояв поруч. Ю. Луценко як міністр внутрішніх справ став між людьми і беркутцями, щоб припинити кровопролиття. Хтось використав сльозогінниј газ. У беркутців полетіли якісь предмети. Хлопець у масці, що стояв недалеко від епіцентру подіј, кинув пляшку. Перед ним стояв ще один хлопець у камуфляжі ј з прикритим маскою обличчям, в руках тримав цеглину. Попри закриті масками обличчя, просили їх не фотографувати, а на питання, що це в них в руках і для чого, відповідали не надто ввічливо. В цеј час якијсь іншиј хлопець в масці встиг відібрати в одного з біјців щит. Дехто, кого ми називаємо час від часу «провокаторами», насправді такими себе не вважають. В своїх очах вони «герої», «вояки», «справжні» на відміну від «несправжніх» борців, українців тощо. У них своє право на правду. Поведінка цих людеј вкрај небезпечна. Вони завжди говорять, «якби не ми, хто б вас захистив», але їх захист ніколи не захища. Завжди навпаки. Десяток або декілька десятків хлопців у пов’язках наскакують, провокуючи беркутню на біјку, а потім розчиняються серед людеј, яких вони реально «підставляють». Серед натовпу, в якому вони зникають, реально неозброєні, неекіповані прості люди, жінки, старі, молодь, журналісти. Під рајвідділ прибули медики-волонтери. З’явились перші постраждалі: одному чоловікові розбили голову, ще один хлопець лежав без свідомості, у нього начебто тріщина хребта — отримав кијком по спині, а коли впав, то біјці ще ј пројшлися по ньому. В результаті зіткнення був нещадно побитиј п’ястуками та кијками (8 ударів) по голові до втрати свідомості Юрко Луценко, якого забрала «швидка» в реанімацію. Згодом дисциплінованою ходою сюди приїхали хлопці з самооборони Мајдану. Як і в «Межигірї» під час автопробігу до хатинки В. Януковича, хлопці стали щільною стіною між біјцями спецпідрозділу ј мітинґувальниками. Таким чином вони не допускали провокаціј та просто необдуманих діј деяких людеј, яким адреналін додавав куражу. Навпроти автобусів стояло најбільше людеј. У випадку, якби біјцям була дана команда всіх лупити — місце це вкрај незручне і небезпечне для мітинґувальників. За спинами — підземниј перехід, в якиј можна впасти за сильної тисняви, далі — паркан. Проходи — вузькі. Але на щастя, обіјшлося лише однією сутичкою. Приїхала Руслана, яка весь час заспокоювала людеј у масках, а також тих, хто був готовиј до занадто рішучих діј, намагалася теж не допустити провокаціј. Вона побачила біля автобусів — навколо купа незахищених людеј, а люди у масках б’ють беркутців по ногах, намагаються вдарити через голови людеј, лишаючись в недосяжності ј фактично прикриваючись людьми, ще ј провокують до біјки тих, хто тримається з останніх сил, щоб не лінчувати недолюдків в погонах.
    Активісти Автомајдану вимагали від взятих в облогу беркутців негајно зняти маски. Після цього акту агресії і побиття біјцями кількох мітинґувальників, до Святошинського РУ ГУМВС буквально протягом 20-и хвилин зїхалася велика кількість людеј. Почали приїжджати нарідні депутати, зокрема, Андріј Іллєнко, Володимир Яворівськиј та інші. Нардепи домовилися з керівництвом «Беркуту», що люди утворять «коридор» і пропустять біјців за умови, що ті знімуть маски ј шоломи. Люди скандували «Покажи ксіву — і вали додому!», «Не будь сцикуном — зніми шолом!», «Будь мужиком — зніми шолом!». Біјці не відразу прислухалися до висунутих вимог, але згодом все ж залишили заблоковані автобуси біля Святошинського РУ ГУМВС і зајшли до міліціјної дільниці. Вони виходили групами. Перші кілька біјців пројшли в РУ в шоломах, дехто з них зняв маску, дехто підняв забрало, дехто проігнорував вимоги людеј. Після того, як друга група пројшла, люди обурилися і заблокували прохід наступніј групі беркутців, що била Ю. Луценка. Вони не розступилися, доки беркутці не зняли маски. Люди кричали «Ганьба!», намагалися самі стягнути з біјців шоломи. Деякі з беркутців, оточених людьми, мали розгублениј вигляд, і якщо не видавалися наляканими, то засмученими і втомленими. Дехто навпаки активно проривався у рајвідділ, не знімаючи шоломів. Всіх їх було змушено відкрити свої обличчя. Всіх біјців, що вчинили побиття під судом, зафіксували десятки фотокамер і відеокамер. Всіх, під охороною активістів, було спроваджено цілими ј неушкодженими через «коридор» ганьби, від автобусів до РВВС. Тепер мета активістів — ідентифікувати біјців, що били людеј під судом, і притягти їх до відповідальності. Коли всі біјці опинилися на території рајвідділу, люди ще не розходилися. Але згодом, десь по 3-ї ранку, автомајданці почали потрохи розїжджатися по домівках, підбираючи тих, хто приїхав громадським транспортом чи на таксівках. Дівчина написала помадою на автобусі біјців «Не пробачу!!!». Хлопці у масках вилізли на дах автобусу, інші щось виводили чорною фарбою на боках транспорту. Цікаво, що якраз тоді вночі виповнився місяць з останнього протистояння активістів і беркутців на Мајдані, що відбулося в ніч на 11 грудня. Звичајно, перемога дісталася великою ціною, позаяк було побито багато революціјонерів, але з таких невеликих, локальних перемог складається велика перемога Еврореволюції.
    На жаль, українцями в Україні помикають як волами: геј (вперед), соб (ліворуч), цабе (праворуч). Що скаже влада, то ј вони виконують, навіть якщо то злочинні накази від Віктора Хведоровича пана Януковича. Але це ж вам, не соб-цабе, круторогі (це я до беркутян)! Все те мені нагадує фільм комедію-вестерн А. Сурикової «Людина з бульвару Капуцинів». Я дивився јого, здається, в кінотеатрі коли служив у СА СС. За тих часів подивитися кіна — було справжнє свято. Так от, усі події у фільмі розгортаються на початку XX ст. в містечці Санта Кароліна (Santa Carolina) на Дикому Заході, де несподівано з’являється місіјонер од кіна містер Ферст (Першиј), що під враженням продемонстрованих комедіј в німому кінотеатрі (синема) перетворює мешканців з пиятиків, бандитів на ґречних, мирних людеј. Але відразу після јого раптового відїзду за весільними дарунками для нареченої, јого порожнє місце зајма містер Секонд (Другиј) з іншим комплектом кінострічок: бојовиками, жахами. В результаті містечко знов кардинально змінюється на банду пияцтва, розпусти.
    Я веду до того, що в Україні коли змінюється влада тоді ј змінюється (пристосовується) суспільство (пристосуванці). Так не можна, шановні громадяни. Це огидно! Треба бути европејцями. Думаю, багатьох дратує, що т. з. меншість у парламенті керує т. з. більшістю. Це аж ніяк не демократія. Реґіјонали підкупили частину депутатів, іншу частину під загрозами приєднали до своєї фракції. В результаті комуно-реґіјональна меншість виявилася провладною більшістю в ВР. Подібне було за часів президентства В. Ющенка, якиј припинив ту практику та розпустив парламент. Тепер, на жаль, за В. Януковича, те саме відновилося. Банда реґіјоналів за суттю не українська, а значить не европејська, через те В. Янукович ніколи не підпише асоціяцію з Евроунією. І не вимагајте даремно це від нього. Потрібно просто заблокувати јого в барлозі і повалити јого нелеґітимну владу. Погодьтеся, коли під час походу Автомајдану до козлячого «Межигір’я» стоятиме міліція з перетятим «Камазами» шляхом, потрібно таким же методом відреагувати, забарикадувавши зі свого боку шлях з «Межигір’я» — приватної резиденції президента В. Януковича. Вони блокують і ми блокуємо. Все просто! Якщо їм можна, то чом нам не можна? Не впускати ј не випускати! Не пікетувати, а блокувати надовго! Українці — европејці, але влада — не европејська, через те вона не реагує на европејські мирні протести в европејськіј державі. Годі вже співати гімни ј махати прапорцями, потрібно діяти. Відаю, це буде најдієвіша акція Мајдану, якого влада вдає, що не добача. В. Янукович не реагує на голос народу. Відтак добаче та відреагує! Якщо з боку В. Януковича силовики підуть на силовиј сценаріј, то Захід повинен обов’язково застосувати санкції проти тієї паскудної банди. Будьте певні, вони програють, від В. Януковича відхиляться јого прихильники, зміниться парламентська більшість, і невдовзі потому будуть призначені перевибори до всіх гілок влади. Зокрема, насамперед треба зняти з посади М. Азарова, якиј каліче нашу мову або взагалі розмовля росіянською. Ця росіянська мова — посміховисько на весь світ. Візьміть до уваги хоча би слова: «виновный, всё, моё, никак, огурец, опёнок, пиво, побегушки, стегать, хлебец, шалить» і т. і. Не кращиј за прем’єра Д. Табачник — міністр освіти і науки, що фальсифікує історію України. А поглянте на В. Захарченка — міністра внутрішніх справ України, що наказує бити мирних демонстрантів у столиці. Загалом, Україна не ма жодного нормального міністра. Весь кабмін відправити в відставку! Ба звісно, вже новиј президент формуватиме новиј ур’яд, а В. Януковичові скажемо: «Вітю, чао!».

    Долучајтеся до Мајдану, краяни! Розумієте, в нашому місті робиться беззаконня. Посадник (мер) нашого міста реґіјонал Віталь Војцехівськиј оголошує, що встановлені великі штрафи 15-20 тис. гривень для тих громадян, хто був і повертаються від Мајдану. Цеј, дарујте на слові, злочинець пријняв політично вмотивоване рішення ј відмовив кандидату від опозиції Леоніду Даценку друкувати політичну рекламу в газеті «Златокрај», бо мовляв не можна друкувати будь-яку критику на адресу Президента В. Януковича, воєводи (голови облдержадміністрації) С. Тулуба та провладного кандидата по цьому округу (реґіјонала) В. Коржа. Проти все те Л. Даценко переміг з величезним відривом на повторних виборах нардепів України в нашому одномандатному виборчому окрузі №197 15 грудня 2013 року. Одначе, і по ціј перемозі в нас не знають, що на моє революціјне вітання «Слава Україні!» потрібно відповідати «Героям Слава!». Я таким чином намагаюся розворушити революціјних дух в містянах, через те зараз вітаюся лише так. Натомість знајомі і незнајомці не відають як відповідати і мовчать або відповідають «Слава Україні!» або питають мене, як вони мають відповідати. І таке невігластво відбувається за 155 км від Мајдану. Що ж в такому разі говорити про далекиј Крим, Донбас, либонь, туди революція діјде аж наступного року. Людеј треба розколошкати зараз, донести правду про Евромајдан, і вони готові вијти зі своїх хат, що були скраю. Очевидно, тоді бандитськіј владі не минеться: брехня, ліцемірство, цинізм, стусани, крев. Хіба мудре українське прислів’я даремно говоре: «В купі і беззубиј собака гавка»? Не здаватися! Позаду неволя, попереду воля — це дієві заходи заохочення для Евромајдану. Наші спільні дії — кожен в своєму місті, містечку, селищі, селі, хуторі — призведуть до перемоги Евромајдану. Будь ласка, не зневірюјтеся у перемозі, і сподівання справдяться. Десятки мільјонів українців загинуло за здобуття незалежності держави, а В. Янукович може враз перекреслити цеј здобуток, якщо надалі керуватиме Вкраїною. Не слід слухати тих, хто каже, мовляв революція не ма лідера, Мајдан завершується. То не є правда! Лідер є, їх аж 3: А. Яценюк, В. Кличко, О. Тягнибок; і великиј Мајдан стоїть! Ба навіть якщо там залишатиметься 1000 чоловік, це буде гострим шпичаком в боці зрадницької влади. А якщо спробують розігнати, відразу на Мајдан вијдуть сотні тисяч революціјонерів. Заздалегіть маємо скласти план діј, і скористатися нагодою та вразити ворога під саму зав’язку, по болючих місцях, щоб мало не здалося! Зрозуміјте, Евромајдан переможе, але він поступово виснажується точковими ударами влади по революціјонерах, в тој час коли влада все більше нахабніє. Чим далі чекати, тим більшими втратами обіјдеться перемога. Від опозиції вимагаю рішучих діј, поки є свіжі сили ј нараз, бо люди не зможуть стояти довіку вічність. Мајдан в любому разі надалі протистоятиме владі та триматиметься до перемоги, яка обов’язково станеться. Мајдан виконав свою первинну місію, він зробив з народу зрілу українську націю, спопуляризував її в усьому світі. Проте тепер настав час цієї нації довести своє право на нормальне існування. Пригадајмо актуальні в сьогодення слова з приспіва Українського Славня першої публікації у львівському часописі «Мета» за №4, 1863 року:
Душу, тіло ми положимъ
За свою свободу
И покажемъ, що ми браття
Козацького роду.
Гей-гей, браття миле,
Нумо братися за діло!
Гей-гей пора встати,
Пора волю добувати!
    І насамкінець хчу сказати: вчорашні ј сьогоднішні революціјні події 19-20 січня 2014 року в Україні, зокрема на вул. Грушевського в Києві, довели, що українці козацького роду на відміну від нерішучих діј лідерів опозиції. Вони можуть сміло протидіяти кримінально-олігархічному клану ПР, що узурпував усю владу. Відбулося так, що близько 10 тис. революціјонерів з 8-о Нарідного Віча «Ні — державному перевороту!» попрямували до Верховної Ради, аби пікетувати там проти нових законів Колесніченка-Оліјника про «узаконення диктатури». Злочинні дії ПР спровокували заворушення в Києві. Почалося з того, що людям перетнули шлях загони «Беркуту» з автобусами і вантажівками. Українці заслуговують на повагу бо ведуть боротьбу за свободу і не погоджуються зі скочуванням України до рівня Білоруси. Молодці! Так тримати! Ви герої України! Вами пишається вся Україна і захоплюється весь світ! А беркутці за використовування водометів за мінусової температури повітря, світло-шумових гранат з паралітичним сльозогінним газом, за шріт, за гумові та пластикові кулі невдовзі будуть відповідати перед українським народом.
    Любіть Україну! Тримајте порох сухим! Бережіть себе! Успіхів! На все добре вам!

    Що робити з «Беркутом» по перемозі Еврореволюції, на думку панства?

0%, 0 голосів

18%, 5 голосів

0%, 0 голосів

4%, 1 голос

0%, 0 голосів

4%, 1 голос

11%, 3 голоси

7%, 2 голоси

0%, 0 голосів

57%, 16 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Різдвяно-Новорічні Вітання, Мајдане, Україно!


          Веселих свят!, 30.12.2013

    Христос народився!
    Вітаю вельможне панство з најбільшими святами в України! Для всіх вас, у кого Мајдан в душі, гукаю: «Схід і Захід — разом!». І бажаю вам щастя, миру ј добра! Хочу аби цеј Новиј рік здіјснив всі ваші сподівання! Це незвичајні і најкращі Різдво та Новиј рік за всю історію непідлеглої України, за словами мајданців і гостеј Мајдану. Навіть проти те, що були сплановані акції влади на вимкнення системи опалення в Будинку профспілок 2 січня 2013 року, запобігання підвозу продуктів, дров, пального та інших необхідних речеј, перешкоджання вивезення сміття, відключення комунальниками вуличного освітлення Мајдану 6-7 січня 2013 року. Штаб націјнального спротиву розцінює такі плани влади як провокації та злочини, які підпадають під кримінальну відповідальність та створюють небезпеку для життя і здоров’я громадян, що у мирниј спосіб відстоюють на Мајдані свої права. Штаб вимага припинити такі дії.
    Мајдан підготував на 6-7 січня гарну святкову програму і запросив киян та гостеј столиці зустріти Різдво разом. Крім евроялинки та ялинки поставили Величезниј Дідух біля громадського сектору Евромајдану. Звичајно, проходили виступи фолклорних ансамблів, стояли вертепи на кожному розі, зокрема головниј з яких «Вертеп-2014, або ж Рiздво Народу, що прокинувся ј повстав». У ньому були задіяні дiјовi особи: Звiздар, чотири пастушки, козак, три Ангели, цар Iрод, вояки Ірода, Смерть. Ще 6 грудня прибічники екс-прем’єрки Вкраїни, лідерки партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко та активісти харківської «Батьківщини» зібралися біля ЦКЛ №5, Харків, де тимчасово перебувала ув’язнена Качанівської виправної колонії №54 у Харкові, яка проходе там курс лікування, щоб привітати її з Різдвом. Аматорськиј колектив виконував колядки та українські нарідні пісні. Люди підспівували ј танцювали, а в перервах між музичними номерами скандували «Юлю, з Різдвом!», «Юлю, ми з тобою!» і «Юлі — волю!». У відповідь екс-прем’єрка сигнале світлом.
    Протягом понеділка, 6 січня, зі сцени Мајдану виступили вертепи та церковні хори. На Святиј вечір гостеј Мајдану пригощали кутею, пампушками, узваром. Було приготовано традиціјне святкове меню з 12-и страв. Святкова програма розпочалася о 10-ј ранку з богослужіння. О 19:00 з привітаннями на сцену вијшли лідери опозиції. О 22:00 розпочалося Різдвяне богослужіння, а о 23:00 — пастирське слово від представників конфесіј.
    На Різдво, 7 січня, починаючи з 8-ї години ранку і до самої ночі на сцені Мајдану проходили богослужіння, а також виступали вертепи. О 13:00 Церкви Києва та інших міст провели святковиј передзвін, що був підтриманиј на Мајдані (організатори запрошували приходити на свято з маленькими дзвіночками). Після цього на сцені відбулося Різдвяне Богослужіння, були зачитані Різдвяні вітання до пастви від предстоятелів Церков. О 14:30 з привітанням з Різдвом Христовим виступили лідери опозиції. О 15:00 на Мајдані відбувався парад Різдвяних зірок, а о 16:00 — флешмоб, під час якого колективи вертепів запросили волонтерів разом привітати киян з Різдвом, а ввечері розпочався святковиј концерт.
    Відомі в усьому світі люди зробили Різдвяно-новорічні привітання з чудовими побажаннями для українців.
    Деякі вітання з Новим роком всім українцям у хронологічному порядку:

    Працівники сольства США на чолі зі слом Джеффрі Пајєттом привітали українців з Новим роком відеороликом «Веселі новорічні вітання від Посольства США в Україні» з віршами. На відео, представники диппредставництва читають віршовані вітання українською мовою та одягнуті в вишиванки на тлі ялинки. Джеффрі Пајєтт — сол США в Україні (відеозвернення), 30 грудня 2013 року: «Хај Новиј рік у вишиванці розбудить вас щасливими вранці. Принесе у вашу хату сміху та гостеј багато». Так само привітали інші співробітники сольства: Ґреґ — політичниј відділ, Так — відділ культури, Ендрю — відділ культури, Таммі — консульськиј відділ, Крис — економічниј відділ, Джејсон — відділ з питань оборони, Ярина — відділ преси, Елізабет — економічниј відділ, Бред — політичниј відділ. Окрім побажань щасливого Нового року, у віршах є і згадки про нинішні події в Україні. До речі, це чергове вітання від сольства Сполучених Штатів. Попереднє було «Музичне вітання до Дня Незалежності — Червона Рута» SaveFrom.net, 23 серпня 2013 року. Тоді співробітники сольства США в Україні привітали українськиј нарід з Днем незалежності, виконавши відому пісню Володимира Івасюка «Червона рута». У відеозверненні, розміщеному в Ют’юб (YouTube), перед початком пісні сол США в Україні Джеффрі Пајєтт у вишиванці звернувся до українців з привітанням українською мовою: «З нагоди 22-ї річниці незалежності України ми хочемо побажати вам чудового свята з музичним привітанням — від американського народу українському народові. З Днем незалежності, Україно!». Після привітання сла пішов відеоролик з піснею. Близько 15-и співробітників з різних відділів дипломатичної установи в українських вишиванках в музичному супроводі групи сольства США Дак енд Кавер (Duck and Cover) проникливо заспівали «Червону руту». Наприкінці виступу вони привітали українськиј нарід: «З Днем незалежності, Україно!». Відеоролик містить письмове пояснення: «Співробітники посольства вирішили заспівати одну зі своїх најулюбленіших українських пісень «Червона рута», щоб висловити свою повагу до української культури і відзначити це свято». «Червона рута» — пісня, виконана ансамблем «Смерічка», а пізніше Софією Ротару, на слова ј музику Володимира Івасюка, стала однією з најбільш знаменитих українських пісень у світі. В. Івасюк написав її в кінці 1960-х років.
    Знаменитиј німецькиј рок-гурт «Скорпіјонс» (Scorpions) висловив свою підтримку активістам Мајдану ј привітав українців з Новим роком. Клаус Мајне — вокаліст «Скорпіјонс» (відеозвернення), 31 грудня 2013 року: «Ми відвідували Україну. За останні 2 роки ми давали концерти в Качибеї (Одесі), Юзівці (Донецьку), Кодаку (Дніпропетровську) і, звичајно, в Києві. Сьогодні ми хочемо побажати всього најкращого вам, мирної демонстрації на Мајдані. І я сподіваюся, що українці у мирниј спосіб знајдуть шлях до єднання і до кращого мајбутнього вашої країни. Новиј рік за вікном. Бажаємо вам щасливого Нового року і всього најкращого у 2014-му. Ми любимо вас».
    Привітав українців з Новим роком і висловив своє захоплення Евромајданом Квінсі Джонс — американськиј композитор і продюсер, володар 27-и преміј Ґреммі (відеозвернення), 31 грудня 2013 року: «Цього вечора увесь світ збирається, щоб зустріти Новиј рік. Я хотів би скористатися моментом, щоб висловити своє захоплення та передати најкращі побажаннями всім, хто мирно зібрався на площі у Києві і по всіј Україні, щоб встати на захист демократії та свобід, які вона приносе. Нема більш благородної справи, ніж боротьба за справедливість і рівність. І коли ви продовжуватимете докладати зусиль у ціј боротьбі, знајте, що ви не самі і світ спостеріга за вами. Як сказав великиј американськиј борець за права людини Мартин Лютер Кінґ-молодшиј: «Наші життя починають закінчуватися в тој день, коли ми починаємо мовчати про те, що ма значення». Мирні акції українців будуть служити основою, з якої виросте демократична Україна. Я посилаю вам свої најщиріші благословення на успіх та безпеку в цеј Новиј рік, і знајте, що всі ви в моїх думках і молитвах».
    На своїј сторінці в «Фејсбук» (Facebook) Міхеїл Саакашвілі — 3-ј Президент Грузії зробив головною фотографією листівку з привітанням 3-а мовами, 31 грудня 2013 року. Крім грузинської та англіјської екс-президент віта весь світ українською мовою. (Інтерв’ю в етері телеканалу «112 Україна»), Новиј Јорк, 1 січня 2014 року: «Хочу побажати українцям гарного настрою, успіхів, перемоги. І тримајтеся! Ми всі сумуємо за Україною. Ви мешкаєте в приголомшливіј країні, з дуже розумним і працьовитим, дуже чесним і порядним народом. Ви будете европејською державою. Ви будете дуже успішними. Ми будемо за вас вболівати, тому що ваш успіх — це наш успіх, усіх колишніх радянських народів».
    Славімо Јого!

    Де панство святкувало Різдвяно-новорічні свята?

33%, 6 голосів

0%, 0 голосів

6%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

44%, 8 голосів

17%, 3 голоси

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Крізь Терня До Зірок / Per Aspera Ad Astra


          ЕУ — Европејська Україна, 29.08.2013

          Площа Ринок, Львів, 28.11.2013

          Михајлівська площа, Київ, 01.12.2013

          Мајдан Незалежності, Київ, 09.12.2013

          О. Тягнибок, В. Кличко, А. Яценюк, Мајдан Незалежності, Київ, 11.12.2013

    Здоровенькі були!
    Шановне панство! Уявіть собі, я заздрю собі, заздрю через те, що мо’ хизуватися можливістю писати тут про революцію сьогодення. Я пишаюся тим, що мешкаю в европејськіј країні — Україні, а не в СНД! Відчуваю таке натхнення, піднесення, та ентузіязм, що јој і хчеться творити чудеса! В усьому цьому «винен» Евромајдан: антиколоніяльна, антикримінальна революція гідності. Мајдан надиха до праці ј плека надію на премогу! До речі, коли не помиляюся, то є третя революція сучасної України (1-а — Революція на граніті 1990 року, 2-а — Помаранчева революція 2004 року, 3-я — Европејська революція 2013 року). Цеј запис бажаю присвятити великим людям, їхнім висловлюванням стосовно Мајдану. Цитуя їх в своєму блоґу, хчу показати велич думки, шалену українську ј іноземну підтримку европејськіј і евроатлантичніј інтеґрації України, їхнє нејмовірне захоплення Україною та українським европејським нородом. Крім того, бажаю дещо підсумувати перед Новим роком, а саме деякі здобутки революції стосовно популяризації України у світі. До речі сказати, обов’язково приїздіть на новорічниј Мајдан, позаяк очікується велике святкування без спиртного ј насичена новорічна програма за участю українських (перша двадцятка рок-гуртів) та іноземних музгуртів, і не ігнорујте такі речі, про які не можна забувати в вирі революціјних подіј. Святкування почнеться в новорічну ніч вже від 21:00 з виступу Марічки Бурмаки, а о 22:00 продовжиться цікавим «зірковим» вертепом, участь в якому цього року візьме понад 20 політиків, громадських діячів, журналістів і музикантів. За допомогою активістів і волонтерів буде організовано новорічні поздоровлення, новорічниј марафон, святкове частування з революціјної кухні (салат Олів’є, салат з крабовими паличками, м’ясні страви, величезниј торт розміром 2 на 2 метри, менші торти і тисячі пляшок безалкогольного шампанського), подарункові сюрпризи за участю Святого Миколи moroz з евроялинкою elka тощо, а најголовніше: о 23:50 буде побито рекорд Індії (6 травня 2013 року Книга рекордів Ґіннесса зафіксувала, як 121653 індіјці заспівали разом гімн у місті Лакнау), тобто буде одночасне виконання Державного Славня України з ліхтариками, ј доведено, що українці можуть співати разом у великіј кількості. Заявка вже зареєстрована в Книзі рекордів Ґіннесса. Очевидно, ваша участь в ньому ввіјде в історію. А 1-о числа святкування Нового року перетвориться в урочистості з нагоди відзначення 105-ї річниці від Уродин українського героя Степана Бандери — голови проводу ОУН-Б. Таке свято відбувається раз в житті або взагалі не бува. Будь ласка, прошу вас, не пропустіть цього діјства, подолајте зневіру і здобудьте віру, зробіть свіј власниј крок до зірок — пријдіть на святкування і принагідно приєднајтеся до лав Всеукраїнського нарідного об’єднання «Мајдан», щоби наблизити ту мить, коли ј українська зірочка засяє на прапорі об’єднаної Европи! Заповнивши анкету ј відтак долучившися до лав ВО «Мајдан», панство отрима посвідчення і значок учасника «Мајдану».
    Багато дипломатів, політиків, іноземних видань зробили певним чином заяви стосовно Мајдану. Вважаю за доцільне повідомити, що було неможливо представити їх товариству повними висловлюваннями, позаяк є цитати надто великі, а збірка з них потугнула би на цілу книжку.
    Деякі цитати про Евромајдани в хронологічному порядку:
    Юлія Тимошенко — екс-прем’єрка Вкраїни, лідерка партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» (письмове звернення), Харків, 29 листопада 2013 року: «Сьогодні ви зробили Евромајдан креативним, життєрадісним, красивим, абсолютно мирним. Таке враження, що ви своєю особливою мовою просили Божого Благословення, і воно зіјшло над Україною та надихнуло весь світ на нашу підтримку. Ви схожі на прибульців з інших щасливих світів, які сьогодні змінюють Україну, вихоплюють її із Середньовіччя. Ваше проевропејське повстання вже назавжди увіјде в історію України так само, як студентськиј страјк на асфальті в 90-х роках, як героїзм студентів під Крутами, як Помаранчева революція, як набуття Україною незалежності. Але деякі речі я все ж хотіла вам сказати».
    Польська газета «Ґазета Виборча» (Gazeta Wyborcza) оприлюднила звернення польською, англіјською і українською до «братів українців» зі закликом (на сајті газети), 4 грудня 2013 року: «Браття українці! Сьогодні весь світ дивиться на Київ з надією ј тривогою, захоплюючись українським суспільством, яке говорить своїм справжнім голосом. Виданню «Ґазета Виборча», що є дитям польської мирної революції, особливо близькі цінності, за які нині сміливо борються зібрані на «Евромајдані»: це свобода, демократія, Европа. Польща впродовж багатьох років є вільною ј демократичною країною в складі Европејського Союзу. Україна теж має на це право! Ми закликаємо вас, браття українці, як і в часи «Солідарності»: ходімте з нами! Ходімте з нами до Евросоюзу! Витримајте на вашому Мајдані, не піддајтеся, аби вас не знищили ј не розділили, будьте хоробрими ј обачними! Нехај вам усміхається доля! Нехај Бог зішле вам силу! Хај живе вільна, демократична ј справедлива Україна — в Евросоюзі! Слава Україні!».
    Польська газета «Жечпосполіта» (Rzeczpospolita), 5 грудня 2013 року: «Млява, соціяльна, сварлива, що рятується від своїх цінностеј, ослаблена кризою Европа ма унікальниј шанс довести, що вона все ще ма мужність пријмати важкі рішення, що як і раніше є силою, з якою не можна не рахуватися… Тестом здатності Европи сьогодні є її ставлення до Вкраїни. Члени ЕУ мають рішуче підтримати проевропејські прагнення громадян цієї країни. Якщо Европа не здасть цього іспиту, збитки, які ми всі понесемо, неможливо буде виправити. ЕУ втратить, закриється для Сходу і на багато років втратить довіру. Ми маємо вимагати від керівників ЕУ зробити рішучі кроки. Першою ма бути пријнята деклярація про скасування віз для українців. Ми маємо дати їм можливість легко подорожувати країнами ЕУ».
    Одна з најпопулярніших у Польщі газет — таблоїд «Факт Ґазета» (Fakt Gazeta) на знак солідарності та підтримки українського Евромајдану випустила цілиј номер українською мовою, 5 грудня 2013 року. За словами журналістів «Факт Ґазета»: «Для тих, що вже чимало днів бореться за демократію та намагаюється прокласти собі дорогу до Европи. Аби вони знали, що не самі, і що Польща їх підтримує». Журналісти «Факт Ґазета» також ініціювали доставку видання до України та власноруч роздавали україномовниј номер на київському Евромајдані.
    Валерія Новодворська — журналістка, засновниця і голова партії «Демократичниј Союз» (інтерв’ю «Gordonua.com»), 6 грудня 2013 року: «Зараз в України сприятлива в геополітичному сенсі ситуація для европејської інтеграції, і ви не повинні її упускати. Наступного року будуть вибори до Европарламенту і там почнуть зајматися собою. Треба јти до Европи саме зараз. Путин почне лаятися останніми словами, як вуличниј хлопчисько, але нічого іншого він не зможе зробити навіть в економічному плані, тому що він зірве олімпіяду, на яку викинуті дуже великі гроші. Тим, хто вијшов на вулиці, не потрібно здаватися і слід продовжувати боротьбу, потрібно вимагати від президента рішення про відставку ур’яду, не розраховуючи на Верховну Раду. Якщо Янукович відмовиться розпустити ур’яд, пропоную приступати до ефективних методів. Не можна јти з Мајдану. Потрібно зупинити метра, транспорт. Влаштувати загальниј політичниј страјк, кампанію громадянської непокори. Зупинити все, що не пов’язано з виживанням, службовці не јдуть до праці, студенти та викладачі кидають заняття. Працюють тільки лікарі ј продуктові крамниці. Природно, опозиція повинна піти з Ради, поки потрібне рішення не буде пријнято. Від Януковича потрібно вимагати негајного підписання угоди про асоціяцію з Европою. Хај він сам їздить всією Европою і домовляється. І Юлію нехај відпуска. Це ціна, яку Янукович ма заплатити за те, що доживе на своїй посаді до президентських виборів. Інакше јому раніше доведеться піти. Шлях до Европи легким не буде, але ж люди не за шматок ковбаси стоять, а за людську гідність. Дорога до процвітання хоча би на рівні Польщі зајме 5-10 років. А Путин дасть жалюгідну рибку, яку вистачить на один обід. Те, що Росія зможе запропонувати, через 10 років відгукнеться безвихідною ситуацією. А 10 років не розгинатися — для країни повна труна. Силове втручання Росії виключено. У такіј ситуації і «Беркут» буде проти ОМОНу. Европа цього не потерпить: це не 68-ј рік. Та ј газ партнерам Росія повинна прокачувати».
    Гејден Панеттьєр — американська акторка, співачка та модель, Київ, 7 грудня 2013 року: «Добриј вечір, друзі! Усе, що є в Україні — прекрасно! Це прекрасні краєвиди, культура, Церкви. Але најголовніше — прекрасна українська душа! Те, що тут відбувається — це шанс змінити все на краще. Ви маєте право на демократію. І хочу, щоб ви знали, світ почує вас. Я підтримую вас. Продовжујте боротися! Молодці!»
    Міхеїл Саакашвілі — 3-ј Президент Грузії, Київ, 7 грудня 2013 року: «Власне я почуваюся українцем, і я є українець, і я є грузин. Я українець, і я грузін, і отже я европеєць. Я завжди знав, що одного дня Україна буде прикладом успіху. Немає в мене сумнівів в тому, що ваша перемога змінить усіх нас і Росію. Вона змусить Росію відмовитися від імперіялізму та нарешті перетвориться на великонаціјональну державу, яка ма кордони, а не узбіччя, партнерів, а не рабів».
    Архієпископ-емерит Блаженнішиј патріярх Любомир кардинал Гузар — колишніј голова і святиј отець Української Греко-Католицької Церкви, Київ, 8 грудня 2013 року: «Ясно нам тут усім зібраним, що Україна потребує великих змін. Може, дехто питає себе, звідки пријдуть ті зміни? Може, хтось нам їх подарує чи виборе? Ні. Оці великі зміни, яких бажаємо, бо вони направду потрібні нашіј державі, народу, мусимо вибороти самі. Я пригадую одну приказку, яку вперше почув у Північніј Америці, пізніше — у різних державах, серед інших народів, а останнім часом і в Україні. Ця приказка простенька, але має глибокиј зміст: працюј так, якби все залежало від тебе, а молися до Господа, якби все залежало від Нього. Працювати для молодого покоління означає, насамперед, пізнати, що таке нормальна держава. А для старших поколінь — провести глибокиј аналіз ситуації, осмислити, що треба робити. Коли працюватимемо, то осягнемо те, що потрібно. Друга частина приказки — молися так, наче все залежить від Бога. Наша молитва — це не прохання до Бога, аби він щось змінював. Наша молитва до Бога — аби Він здіјснював те, що споконвіку належить нам. Молитва — це прохання до Бога здіјснити те, що він постановив, коли ми починали бути самостіјним народом. Молитися до Бога — для нас надзвичајно важливо. Без молитви нічого не осягнемо. Тому, шановна громадо, хочу благати вас… не тільки від себе, а ј від Ініціативної групи «Першого грудня»: працюјмо так, якби все залежало від нас, молімося так, як усе залежить від Господа».
    Арсеніј Яценюк — очільник фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» у Верховніј Раді України, Київ, 8 грудня 2013 року: «Я думаю, що Ленін впав від заздрощів. Знаєте чому? Він зробив одну революцію, а Янукович дві».
    Джордж Клуні — голлівудськиј актор, режисер, продюсер та сценарист (відеозвернення по «Скајп» (Skype)), 9 грудня 2013 року: «Це моє послання до вас, хоробрих жителів України, які борються за мајбутнє, а не минуле! Американці схожі з вами в пошуку демократії. Через спроби і помилки ми засвоїли, що справжня демократія не існує без вільних, прозорих і чесних виборів. Не може бути демократії, коли арештовують і перешкоджають мирним демонстрантам. Точно не може бути справжньої демократії, коли беруть політув’язнених, таких, як Тимошенко, тому що просто не згодні з їх способами керування. Також, хочу сказати, що коли всі ви на Мајдані у Києві ј по всіј Україні дивитесь на Захід, знајте, що ј ми дивимось на вас з величезним захопленням. Ми бажаємо вам миру ј безпеки! Ми бажаємо вам ур’яду, якого хочете ви. І ми бажаємо вам сили продовжувати це. Щасти вам!».
    Жозе Мануель Баррозу — президент Европејської Комісії, Брюссель, 9 грудня 2013 року: «Лише подивіться на Україну. Ці молоді люди на вулицях України за мінусових температур пишуть нову історію Европи».
    Штефан Фюле — еврокомісар з питань розширення та Европејської політики сусідства, Брюссель, 10 грудня 2013 року: «Вільнюськиј саміт, як видається, продовжується на вулицях і на Мајданах Києва та інших українських міст. Масивна підтримка европејської інтеграції, яку показали українські громадяни за останні кілька тижнів, дає підстави вважати, що більша частина населення зробила свіј вибір щодо того, куди повинна јти Вкраїна, і що українці налаштовані мирно захищати свіј вибір. Їх вибір почули. Я вірю, що Вкраїна та ЕУ тісно пов’язані — безпрецедентно за своєю глибиною, широтою, силою і не тільки буквою, а ј духом цієї Угоди, яка може коштувати в мільјон разів дорожче, ніж простиј розчерк пера. Я захоплююся любов’ю українського народу до свободи і зрілостю її європејського духу. Вони шукають не компенсації від Европејської Унії, а шансу жити за европејськими цінностями».
    Мартин Ґор — гітарист легендарного гурту «Депеш Мод» (Depeche Mode) (ексклюзивне інтерв’ю «ТСН. Особливе»), Амстердам, 10 грудня 2013 року: «Хоча я і не стежу за новинами, проте про події в Україні знаю зі шпальт передових видань світу. Те, що ви вијшли на вулиці щоб приєднатися до Европејської Унії означа, що ви заслуговуєте бути јого частиною більше, ніж хто-небудь іншиј. Що зараз у вас відбувається?».
    Лія Ахеджакова — радянська ј росіянська акторка театру ј кіна (телефонне інтерв’ю ТСН), 11 грудня 2013 року: «Ми не відходимо від телеекранів. Я всією душею вболіваю за Мајдан. Ми так заздримо, так вдячні вам. Ну як же дорого дістається демократія. Як же дорого дістається боротьба з брехливою владою. Росії є чому повчитися в України. І на відміну від українців, росіяни при схожіј ситуації навряд чи вијшли б на Червону площу (слізно). Ну що нам робити з цією спадщиною радянської влади, я не знаю. Але я дуже пишаюся українцями. У нас в Росії це неможливо. У нас рівень цієї людської хоробрості нижче. Наш нарід можна ображати нескінченно. Громадянська свідомість нижче. Нехај вчиться Росія в України, як люди до останнього стоять».
    Вільнюськиј хор «Бельканто» (Bel Canto Choir) підтримав українців, що мітинґують на Евромајдані, ј зробив кліп на тлі українського ј европејського прапорів з титрами, виконавши українську щедрівку «Щедрик», Вільнюс, 12 грудня 2013 року: «Ми Вас підтримуємо, Українці! Ми з вами в Вашіј боротьбі за свої мрії ј ліпше мајбутнє! Любі Українці! Ми поділяємо Ваші мрії ј душею кожен з нас поруч Вас! Боріться за свої мрії! Ми завше будемо з Вами!».
    Адам Шифф — американськиј демократичниј конґресмен США, Вашинґтон, 13 грудня 2013 року: «Я сподіваюся, що Вкраїна зможе стати асоціјованим членом Европејської Унії, і це, очевидно, надія мільјонів українців. Це була дуже різка зміна курсу. Україна, яка попередньо домовилася про інтеґрацію з Европејською Унією, зокрема в економічніј сфері, в останню хвилину зробила раптовиј поворот під надзвичајним тиском з боку Росії. Очевидно, українці демонструють це своїми діями, јдучи на площі, вимагаючи зміни, вимагаючи від ур’яду подати у відставку, вимагаючи звільнення деяких політв’язнів. Я сподіваюся, що вони будуть успішними, і я сподіваюся, що це в інтересах народу Вкраїни, що інтеґруються з Европою. Економічно, це не легке завдання, але я розумію надзвичајні важелі, які Росія ма над економіками сусідніх країн, і це діјсно може змінити курс, і здається, так і сталося як у випадку України, так і раніше — Вірменії».
    Джон МакКејн республіканськиј сенатор США, Київ, 14 грудня 2013 року: «Ми віримо, що мајбутнє Вкраїни на Заході, а не на Сході. Питання про мораторіј на насильство, яке обговорили на круглому столі, є дуже важливим. Але не менш важливою для нас є потреба впевнитися, що Вкраїна буде з Европою».
    Кристофер Мерфі — демократичниј сенатор США, Київ, 15 грудня 2013 року: «Мајбутнє України знаходиться в об’єднанні з Европою, і США підтримують цеј ваш вибір. Як најбільш молодиј зі 100 сенаторів США, я маю особливе послання до молодих людеј, які зібралися тут: шлях до змін лежить через мирниј протест. І в Америці ми вітаємо те, що, незважаючи на насильство, яке сталося на Мајдані, ви стоїте за мирниј протест. Продовжујте боротьбу!».
    Джон МакКејн республіканськиј сенатор США, Київ, 15 грудня 2013 року: «Я пишаюся народом України і јого прагненням установлення демократії в країні. Ваш мирниј протест, ваша мирна боротьба надихають вашу країну на зміни. Ми тут… щоб підтримати право України змінити свою долю, вільно, мирно і демократично. І ваша доля знаходиться в об’єднаніј Европі. Вкраїна зробе Европу краще, а Европа зробе Вкраїну краще! Для всіх українців повідомляю: Америка разом з вами!». (Інтерв’ю «Українськіј правді»), того ж дня: «Я бачив чимало цікавих речеј у своєму житті. Але мені здається, що з тим явищем, яке я бачу зараз, навряд чи щось може зрівнятися. Ентузіязм і дисципліна сотень тисяч людеј нејмовірна, це вражає! За останні 3 тижні не було жодного серјозного інциденту, окрім того часу, коли ур’ядові сили атакували демонстрантів. Я прилетів сюди спеціяльно. Я бував в Україні багато разів і досить добре проінформованиј про те, що тут відбувається. Я хотів спеціяльно бути тут в цеј час, щоб отримати власне враження. А, крім того, хотів показати підтримку нашого Конгресу демонстрантам, які борються за демократію і свободу».
    Ребекка Гармс — очільниця фракції Зелених у Европарламенті, Київ, 15 грудня 2013 року: «Якщо ви чуєте якусь інформацію про те, що нібито угоду про асоціяцію заморожено, то це неправильна інтерпретація, оскільки існує єдиниј статус цієї угоди з Україною: ведуться переговори, і він (статус) залишається незмінним з часу проведення Вільнюського саміту ј до сьогодні. Особливо зараз ЕУ ма гарантувати, що рішення з приводу того, підписувати чи ні угоду про асоціяцію ма пријматися українським народом. Я відчуває гордість від того, що перебуваю поряд з людьми, які мітинґують на Мајдані у Києві, оскільки відчуваю відданість людеј европејським цінностям. Люди, які стоять на Мајдані Незалежності сьогодні, можуть бути впевнені, що більшість европејських громадян їх підтримують. Жителі ЕУ знають, що якщо є вибір між москвою і Брюсселем, то краще обрати друге, тож вони добре розуміють причини протестів в Україні. Так само, якщо жителі ЕУ бачать, як спецпідрозділи нападають на мирних протестувальників, то вони, природньо, стають на захист мирних протестувальників. З усіх учасників «Східного партнерства» Україна — најважливіша країна для Европејської Унії. Як розвиватиметься ця програма, значною мірою залежить від України. Це не лише најбільша країна по сусідству з нами, це також (я кажу про це з власного досвіду) најбільш демократична країна: її громадяни абсолютно віддані демократії, виборам, можливості змінити владу. Політично ця країна значить для Европи дуже багато. В Україні проблема з демократією стосується політичної еліти. Громадяни Вкраїни навпаки демонструють, що Вкраїна може незабаром стати істинно демократичною».
    Елмар Брок — голова комітету Европарламенту з міжнародних справ, Київ, 15 грудня 2013 року: «Европа залиша відкритими двері для Вкраїни. Я дуже сподіваюся, що уряд України скористається цією можливістю. На сьогодні Европа вимага від української влади звільнення всіх політв’язнів — як екс-прем’єра Юлії Тимошенко, так і людеј, які були затримані на Мајдані».
    Мамука Мамулашвілі — президент федерації змішаних єдиноборств Грузії, Баку, 18 грудня 2013 року: «Команда Націјональної федерації змішаних єдиноборств Грузії своє 3-є місце на фінальному турнірі кубка світу присвячує всім українцям Евромајдану! Ми з вами, ми переможемо! Мої рідні українці, не здајтеся, сьогодні ви боретеся і за нашу свободу! Не дајте лукавому зламати вас, ви останніј рубіж оборони! Слава Україні! Грузія з вами!».
    Сергіј Лојко — журналіст «Лос-Анджелес Тајмс» (Los Angeles Times), москва, 19 грудня 2013 року: «Шановниј пане Президенте, дозвольте, будь ласка вам задати… ой, только что вернулся из Киева, воздух свободы не выветрился», — так почав звернення до В. Путина на прес-конференції, задаючи питання про можливість введення росіянського віјська в Україну.
    Віра Фарміга — пластунка ј голлівудська зірка (відеозвернення), 20 грудня 2013 року: «Як американка, що пишається своїм українським походженням, я хочу висловити свою солідарність з українським народом. Окремо я хочу висловити глибоке занепокоєння у зв’язку із останніми подіями в Україні та із застосуванням сили проти мирного протесту. Ці мужні громадяни — діти, онуки, студенти, духовенство — продовжують стояти, одну ніч за іншою, на лютому холоді, сповнені рішучості жити у вільніј країні, у справжніј демократії. Мої дорогі співвітчизники, хочу, щоб ви знали: я — поруч з вами. Я підтримую боротьбу українців за свободу самовизначення гідності. Ті з нас, хто є від вільного світу, не повинні стояти мовчки осторонь».
    Даля Грибаускајте — президент Литви, Брюссель, 20 грудня 2013 року: «Українська влада втратила довіру Евроунії, але Европа залишається відкритою для українців. Европа є відкритою для українців, але не обов’язково для нинішньої української влади. Нинішня українська влада втратила довіру Евроунії, коли відмовилася підписувати угоду про асоціяцію на саміті у Вільнюсі. Українці самі мають визначати своє мајбутнє».
    Герман ван Ромпеј — голова Европејської ради, Брюссель, 20 грудня 2013 року: «Я вірю у ваше европејське мајбутнє. Рух України до Европи можна сповільнити, але не припинити».
    Карл Більдт — міністр закордонних справ Швеції (інтерв’ю «Українськіј правді»), 27 грудня 2013 року: «Я покладаю свої сподівання на те, що 2014 буде більш вдалим роком для Вкраїни, роком, коли країна зможе повернути довіру і віднајти свіј шлях вперед. Можливості безмежні. Цілеспрямованість протестувальників на Мајдані є достатнім доказом готовності країни до руху, якщо знајдеться тој, хто готовиј очолити цеј рух. Люди, які здатні тиждень за тижнем протестувати за мінусової температури, готові перенести болісні, проте необхідні економічні реформи. Нарід, якиј зібрався на најбільшу проевропејську демонстрацію всіх часів, гідниј того, щоб одного дня јого країна повністю долучилася до европејського співробітництва. Україна — европејська країна, і вона належить до европејської родини народів».
    Так само підтримали українців іноземні дипломати, переважна більшість з яких побували на Мајдані: Александер Квашьнєвськиј — член місіїї Европарламенту в Украіні; Ян Томбіньськиј — голова представництва Европејської Унії в Україні; Яцек Саріуш-Вольськиј — депутат Европарламенту, віце-президент Европејської нарідної партії; Бред Шерман — демократичниј конґресмен США; Вікторія Н’юланд — заступниця державного секретаря США; Вільям Гејґ — британськиј міністр закордонних справ; Кетрин Ештон — баронеса, верховна представниця ЕУ з питань політики ј політики безпеки; Мартин Шульц — Президент Европејського парламенту; Марцин Војцєховськиј — польськиј журналіст газети «Ґазета Виборча» ј режисер-документаліст; Пет Кокс — член місіїї Европарламенту в Украіні; Пітер Стано — речник еврокомісара Штефана Фюле та головниј речник Евроунії з питань «Східного партнерства»; Стивен Пајфер — бувшиј сол США в Україні; та багато інших.
    На Мајдані Незалежності за Помаранчевої революціїї 2004 року лунали заклики на кшталт: «За поняттями — ні!», «Ні, — брехні!», «Потрібні зміни!», «Разом нас багато!», «Ющенко — так!». Проте наразі за Европејської революції на Мајдані Незалежності, що перетворився на центральниј Евромајдан лунають заклики (гасла): «Разом до перемоги!», «Україна — це Европа!».
    Деякі наліпки з Евромајданів:
«Беркуте», ми стоїмо за мајбутнє ваших дітеј. * Я дихаю вільно. * Янукович — підарешт! * В Европу без Ялинковича! * Вимога №1: відставка Януковича * Від Межигір’я хај лишиться тільки пір’я. * Влада — це ми! * Всі на Київ! * ЕУ Так. * Іграшки не красти! Ти ж не Янукович!!! * Київе, вставај! * Луганщина — вольниця країни. * Мајданемо Януковича! * Нас б’ють за наші гроші. * Путяро, іди геть. * Свободу не спинити! * Так! Мені більше всіх треба! * Територія вільна від беркутушок!
    Деякі плакати з Евромајданів:
Або в кајдани… або на Мајдани! * Азіров! Ті запутілся! * Я јду за тих, хто зараз удома. * Я обираю ЕУ. * Я стою, щоб вони пішли геть. * Я українець, я европеєць. * Я хочу з ЕУ. * Я ціную свою СВОБОДУ!!! А ти? Якщо так — ставај поруч! * Яника на нари. * Януковичу, ми не бидло! * Януковича до суду! * Бајдужість убива. * Берегове! Вставај! Европејськиј вибір захищај. * Боже, Вкраїну збережи! * Брюссель, не здавај Україну. * Ванкувер з вами. * Вітю, не ганьби Донбас! Просто јди на хрін! * Вітю, не зли Троєщину. * Влада купається в нашіј крові. * Врятуј своє европејське мајбутнє. * Встань, не мовчи, захисти своє мајбутнє. * Геть з України, кате Украни. * Джон Траволта проти Януковича. * Діяспора з вами. * Діду Морозе, подаруј мені на Новиј рік відставку ур’яду. З любов’ю Евромајдан. * Дістали! Досить! * Дніпро за Европу! * До Европи без Янука! * Досить мовчати, час вирішувати! * Досить мріяти, пора діяти! * Европа — наше мајбутнє! * Европа починається з тебе! Студенти обирають ЕУ! * Европејське покоління. * ЕУ або відставка! * За Вкраїну до кінця!!! * Запрошуємо тебе до Европи — будемо дружити сім’ями! (В. Путину) * Зека — на јолку. ПР — на нари. Ур’яд — у відставку. ВР — на перевибори. Україну — до ЕУ. * Зека — на нари, тоді підемо на пари. * Китај! Януковичу не довіряј! * Клюїв — замовник кривавої јолки. * Ласкаво просимо до Києва. Правда переможе. Любов врятує Вкраїну. (Жіночиј миротворчиј патруль) * Лучани обирають ЕУ! * Маєш яјця — виходь на Мајдан. * Мај мужність — користујся розумом! * Мајдане! Я з тобою! Я — Сміла. * МедведЧУХАЈ геть із Закарпаття! * Ми в Европу, а ви? * Ми обираємо европејські цінності і европејські правила гри. * Милості не просим, віддајте наші гроші. * Міліціє, будь з народом. * На цвинтарі ілюзіј вже нема місця для могил. * Молдавани европејці! Одесити азіяти! * Наблизь Україну до Европи! * Нам набридло бути в попі, дајте нам пожить в Европі. * Наш дім Европа. * Наше мајбутнє — це Европа. * Не бијся — нас вијде мільјони! Не біјся — нас вијде мільјони. * Не зли Мајдан! * Не јди. Залишајся на Мајдані!!! * Не клюј ЗМІ. * Не мовчи! Виходь! Скажи Ні владі бандитів! * Не пробачимо кривавого розгону Мајдану. * Одеса за ЕУ. * Один за всіх, всі за одного! * Партія реґіјонів добігає до кінця. * Рабів до раю не беруть. * Разом до перемоги! * Рятујмо неньку Вкраїну! * Революція — це Мајдан. Мајдан — це ти!! * Реґіјонали продали Вкраїну Путину! * Ригіјони геть! Януковича геть! * Різдво без Януковича. * Свято наближається! * Свобода за евроінтеграцію. * Сильніші разом. Україна — це Европа. * Слава всім тим, хто прокинувся, хто пријшов. Слава Україні. * Слава нації. * Студент за студента. * Студенти за Европу! * Сьогодні у в’язниці опозиція — завтра весь нарід! * Тернопіль — це Европа. * У наших дітеј вкрали мајбутнє та ще ј б’ють. * Удавися своєю јолкою! * Україна — єдина родина. * Україна — частина Европи! * Україна без Янучари, Росія без Путяри. * Україна не стане на коліна! * Україно, вставај! * Україно, до бою, Україно, ми з тобою! * Українці! Виходьте на страјк! * Фашисти геть. Ґестапо геть. Київ наш. Геть з Києва. Київ вставај. * Хама на гілля! * Холодниј розум, сталеві нерви і гаряче серце. * Черкащина за европејську Вкраїну!* Чорні брови, карі очі — я за Путина не хочу! * EROR 404 Demokracy Not Found. (Київ) * Es geht um unsere freiheit. (Берлін) * Euromaidan in Paris. Ukraine = EU. (Париж) * Europe! We need your support! (Київ) * Get off sofa. Join Европа! (Київ) * London supports Euromaidan. (Лондон) * No alla violenza in Ucraina. (Рим) * No Putin, no cry. (Київ) * No Russia between Ukraine and EU. (Ванкувер) * Putin, go away and never come back. * Putin, kiss my EU. (Мельбурн) * Say NO to Violence in Ukraine. (Лондон) * Shame on the Government of Yanukovych! (Дублін) * The future of Ukraine is in Europe. (Осло) * Ukraine for European Union. (Мельбурн) * Ukraine Go West. (Відень) * Ukraine is Europe. (Відень) * Ukraine is not Putin's slave. (Чикаґо) * Viktor Yanukovych Lost Opportunity Ukraine. (Відень) * Yanukovych is not Ukraine. We do not forgive. (Варшава) * Yanukovich, we are fucking angry! (Київ)
    Деяке скандування з Евромајданів:
Банду геть. * Відставка! * Влада в Україні стоїть на Мајдані. * Ганьба. * Досить бити журналістів! Досить бити громадських активістів! * Клюєва на нари, Захарченка до пари! * Ми не забудемо * Міліція з народом. * Не бреши! * Не виконујте наказ. * Ні — політичним репресіям! * Пшонку на тушонку! * Разом — і до кінця. * Разом — сила! * Революція * Робиш — не біјся, боїшся — не роби. * Слава Україні! — Героям Слава! * Стоїмо! * Схід і Захід разом. Приєднујтесь до нас. (Жіночиј миротворчиј патруль) * Україна — це Европа!
    Як казав Михајло Грушевськиј — 1-ј Президент УНР: «Біда України в тому, що нею керують ті, кому вона не потрібна». Зараз Україна просто необхідна Евромајдану, за неї борються мільјони. Головні заклики Евромајдану — збереження України, ототожнення себе з Европою, боротьба за свої права та істину. Еврореволюція в Україні дала світові нові слова, які увіјшли в світовиј лексикон, повсякденниј вжиток ЗМІ і Вікіпедії: Евромајдан (Euromaidan) і тітушки (titushky, titushkos). Зі святом вас! Бажаю єдності нації. Не журіться, тримајтеся! До перемоги!!! Хај Мајдан буде в серці кожного з нас!
    Бувајте здорові!

    Панства бачення щодо першини по перемозі Еврореволюції в Україні? (Ще треба було б у відповідях зазначити: «Вивід ЧФ з України», «Люстрація України», «Українізація України» та, як зазвичај, не вистачило місця.)

3%, 1 голос

6%, 2 голоси

11%, 4 голоси

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

3%, 1 голос

3%, 1 голос

11%, 4 голоси

34%, 12 голосів

29%, 10 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Еврореволюція


          Україна — це Европа!, Мајдан Незалежності, Київ, 21.11.2013

          Грузинськиј парламент, Тбілісі, 27.11.2013

          Т. Парфан (за кадром), М. Паліјчук, В. Лецин, В. Римарук, В. Каратніцькиј, В. Жолобчук, А. Микіјчук, Говерла, 28.11.2013

          Північниј проспект, Єреван, 02.12.2013

          Телекомпанія «Руставі 2», Тбілісі, 02.12.2013

          Акція «Солідарність з Україною», Европарламент, Брюссель, 03.12.2013

          Міськиј стадіјон, Вроцлав, 03.12.2013

          Вулиця Сєнкєвіча, Кєльце, 04.12.2013

          Інтернет-акція «Ми з вами!», видання «Ґазета Виборча», Варшава, 04.12.2013

          Палац культури ј науки, Варшава, 04.12.2013

          Видання «Факт Ґазета», Варшава, 05.12.2013

          Міст Миру, Тбілісі, 05.12.2013

          Міст Миру, між Буффало ј Форт-Ері, 06.12.2013

          Електрична вежа, Буффало, 06.12.2013

          Вежа Вілліс, Чикаґо, 08.12.2013

          Мерія Тбілісі, Тбілісі, 11.12.2013

          Готель Марріјотт, Тбілісі, 11.12.2013

          Европарламент, Страсбур, 12.12.2013

                    За гонор, за волю, за козацьку долю!

    Слава Україні!
    Шановна громадо! Любі друзі! Дорогі браття ј сестри ву Христі! Доньки ј сини славних гетьманів! Сьогодні виповнюється місяць, вірніше сьогодні 30-ј день Мајдану (скор. від Мајдан Незалежності), та День міліції. Що зараз мо’ бути важливішим за Мајдан? Ні весілля, ні уродини, ні похорони, ані праця! Як писала велика наша поетеса Леся Українка: «Вставај, хто живиј, в кого думка повстала, година для праці настала». Закликаю панства, відкладіть усі справи, приїздіть на Мајдан — Київську Січ, відчујте цеј позитивниј настріј, якиј там панує, і оселіться там! Відкиньте зневіру, і знајдіть віру в самих себе, бо перебуваючи вдома, ви можете проґавити історичні події, позаяк історія України і всієї Европи зараз залежна від Мајдану. Нарешті суспільство прокинулося! Люди вијшли на Мајдан з почуття власної націјональної гідності, почуття моральної обуреності. А як щодо вашої участі в Европејської революції, яка почалася з того, що на четвер, 21 листопада 2013 року, всього за тиждень до запланованого підписання угоди про асоціяцію між Україною та Европејською Унією, голова діючого Кабінету Міністрів оголосив, мовляв підписання не буде, принајмні, не протягом тижня на мајбутньому саміті у Вільнюсі. Відмова вищого керівництва України від асоціяції з Евроунією ставе під загрозу перспективу народовладдя та гідного цивілізованого мајбутнього нашої нації. Більше того — цеј крок станове небезпеку державному суверенітету України ј межує з державною зрадою, адже може призвести до інтеграції в Евразіјську Унію, що є новітньою формою тоталітарної Московської імперії. Ми глибоко обурені московським шантажем та погрозами, політичними спекуляціями і закулісними торгами антинарідного режиму та відвертою брехнею протягом останніх місяців.
    Те, що послідувало після цього, був спонтанниј нарідниј протест по всіј Україні, що розвинувся в добре організовану націјональну революцію, яка в кінцевому рахунку зосередилася в Києві — столиці Руси. Символічно, що акція розпочалася в момент, коли 9 років тому на Мајдані Незалежності у Києві з’явилися перші намети акції протесту, яка згодом отримала назву Помаранчева революція. Україна втратила Евроугоду, натомість отримала Евромајдан (так була названа ця революція). Перші намети розбивали на Мајдані Незалежності 24 листопада 2013 року. А в день проведення саміту «Східного партнерства» в Вільнюсі 29 листопада 2013 року був створениј живиј ланцюг Київ-Житомир-Рівне-Львів-Перемишль на підтримку асоціяції з ЕУ. Люди хтіли, аби їх почули, бо за передвиборчим гаслом В. Януковича «Твоя думка — важлива! Почую кожного», «Україна для людеј». Проте він, не прислухається до волі народу ј кулуарно вирішує за нас, краде наше мајбутнє.
    Без сумніву, В. Янукович, хај јому всячина, надавати б јому ляпанців, хче до людеј, і тяжіє до західних цінностів — насамперед нерухомість і побутові речі. І стояти би јому не з Володимиром Путиним, Кім Чен Ином, бацькам Лукашенкам, назавше перевибраним, а з Девідом Камероном чи Енриком Леттою, зрештою. На Великіј Сімці повештатися, з Бараком Обамою на машинці для гри у ґольфа прокататися. Щоби пахло не онучами і портретом Дзержинського, а твідом (tweed) і «Кристіяном Діјором» (Christian Dior). Але таємна драма нашого ґаранта Конституції поляга в тім, що либонь, він сам в душі віда, що так і треба поводитися, але інакше жити і керувати не може.
    В. Янукович виставив себе варіятом на Вільнюському саміті, заявивши, що јому треба узгодити свої дії з москвою. А після домовленостеј в москві 17 грудня 2013 року стало остаточно зрозуміло про јого таємні угоди в Сочі 6 грудня 2013 року. Це відмова від Евроінтеграції та вступ до Митної Унії, а значить узгодження Києвом з москвою всіх міжнарідних кроків і рухів. Зрада цінна ворогові — зрадник нікому! Не можна далі мовчки спостерігати, як антинарідниј режим цинічно бреше людям, як «п’ята колона» нахабно здає націјональні інтереси, як олігархи і владоможці ненаситно розтягують нарідниј статок, як брутально ігноруються права людини і крадеться достојна перспектива мільјонів українців, як орда заводить дикі танці на могилах замордованих, а держава котиться в прірву. З цим так званим президентом, якиј не представля і не втілює думку українців, ніколи не буде вступу Руси до Евроунії, позаяк не тој фасон. «Шановниј» Віктор Хведорович грається з вогнем і з єхидною посмішкою чітко каже, мовляв, ми јдемо до ЕУ, а јде до МУ; аплодує тим, хто вијшов на Мајдан за европејську інтеграцію, і потому наказує розігнати јого 30 листопада 2013 року; оголошує мораторіј на силові дії на т. з. круглому столі 13 грудня 2013 року ј відтак б’ють активістів, журналістів; запевня, що треба покара винних у побитті революціјонерів, а в тој час відкрива нові кримінальні справи проти них.
    Революція дуже насичена подіями! Сьогодні Мајдан Незалежності — це центр опору режиму В. Януковича з власними правилами і порядками. Це осередок свободи, що може себе захистити, дух патріјотизму. За місяць Мајдан виріс і зміцнів. Він організованиј, зі своєю інфраструктурою — духом вільних і гідних людеј. А ще протягом місяця Мајдан встновив купу рекордів. За цеј час на центральніј площі України відбулося 4 најмасштабніші мітинґи. Мајдан Незалежності не вмістив би всіх, хто сьогодні в Україні протестує проти політики В. Януковича та јого ур’яду. За даними МВС, 1 грудня 2013 року наступного дня після розгону мирної акції зібралося 1,6 мільјона людеј — безпрецедентна кількість за всю історію незалежної Вкраїни. А 8 грудня 2013 року Нарідне Віче зібрало понад 1 млн українців, було ніде курці клюнути. Виступ «Океану Ельзи» 14 грудня 2013 року став најбільшим концертом України за кількістю глядачів і слухачів. Послухати «океанів» зібралися, за різними даними, від 200 до 300 тис. людеј. Автомајдан зібрав 4000 автівок для поїздки на «Межигір’я» 29 грудня 2013 року. 3 основні опорні пункти Мајдану — це Будинок профспілок, де розташувався Штаб націјонального спротиву створениј 1 грудня 2013 року, прес-центр, їдальня; приміщення Київради і Жовтневиј палац, де активісти також можуть попити гарячого чаю, поїсти, відпочити і в разі необхідності отримати медичну допомогу. Будинок профспілок пријма на ночівлю в середньому 1000 осіб. Київрада і Жовтневиј палац — щонајменше по 500. Близько 1000-і лікарів, медичних сестер та волонтерів допомагають мітинґувальникам на Мајдані Незалежності. Најбільше число порціј їжі, яку приготували тільки в Будинку профспілок за 1 день, — 110 тис. Протягом одного дня Мајдан випива 8-10 тис. літрів питної води. До загонів самооборони вже записалося 5250 волонтерів. Обігрівають Мајдан 700 металевих бочок. У середньому за день Мајдан отримує близько 200 тис. грн. пожертв. Пожертви јдуть з усього світу, до речі, збори коштів добровільні. Рекорд фінансової допомоги мітинґувальникам — 400 тис. грн./день. Стоїть великиј прозориј ящик для пожертвувань, і бувало, за підсумками дня звідти вијмали і 100 тисяч, і 200 тисяч, і 300 тисяч. 400 тисяч гривень — це був максимум коштів, зібраних за добу. Ці кошти розкриваються в присутності 5-10 людеј, які представляють громадські організації, молодіжні організації і політичні сили, і відповідно використовуються за необхідністю. А мовою соціјологів Мајдан-2013 — це місце, де зібралися здебільшого чоловіки молодшого і середнього віку, з вищою освітою, які представляють усі реґіјони країни. Де люди похилого віку? Де діти і онуки? Де комуністи? Де націјналісти? Де футбольні фанати? Де студенти? На Мајдані! Всі верстви населення представлені на Мајдані. Всі разом на Мајдані!
    Зараз у Києві Мајдан, оточениј барикадами, без яких щира революція не бува, заполонениј революціјонерами, в холодну і водночас таку гарячу добу року. Мајдан вже кілька тижнів поспіль не сходе з перших шпальтів іноземних періјодичних видань. Голова фонду «Ефективна політика» Гліб Павлівськиј пояснює те, що відбувається не лише великими традиціями вуличної активності в країні, але ј відсутністю страху населення перед репресіями. Україна і мабуть світ не бачив стільки людеј, стільки учасників мирної акції протесту. Це еліта нашої країни! Люди з розмальованими на обличчях прапорами України і Евроунії. Машини з прапорцями України і Евроунії їдуть містом і сигналять в унісон гаслам «Україна — це Европа!» і навіть не тільки середмістям, але ј передмістям від радості, з вірою у мајбутню перемогу, позаяк від такого величезного числа таких людеј з такими Евромајданами по всіј країні влада реґіјоналів мусить полетіти шкереберть. Люба розсудлива людина відчуватиме палку радість, гордість і захват від подібної мирної революції з піснями біля піяніна «Україна», вертепами, нарідними забавами тощо. Як і за Помаранчевої революції, на Евромајдані з’явився особливиј символ. Тепер там є власна «баба Параска», а точніше 86-річна Віра Рослюк, яку активно запрошують виступати з промовою на сцені. Символічно ј не матиме зворотнього характеру те, що Ленін під час революції впав на Бесарабці 8 грудня 2013 року. А колись оборонениј мајданчик Леніна був переданиј туристам і любителям сувенірів, поки влада не прибрала залишениј каркас пам’ятника. Мајдан ма власне почуття гумору: мо’ згадати розписи на касках, написи на символічніј стіні з дерев’яних цеглин, плакати, дерев’яну клітку для Клюєва, нові мајданські пісні, В. Януковича з пап’є-маше, а оригінальні прапорці з одного боку Україна з іншого Евроунія — теж винахід Мајдану, артоб’єкти, і також багато різних митців, здібних талановитих людеј. Там працює Відкритиј Університет Мајдану (громадська ініціятива з неформальної освіти «Мајдан. Університет»), що був започаткованиј 2 грудня 2013 року. Тепер щодня на Мајдані, на відкритіј сцені навпроти Лядської брами проходять лекції гуманітарної та економічної тематики. А фотовиставка, як проект українських фотографів, присвячена Евромајдану ј людям, які јого створюють, «Мајдан. Людськиј фактор» створена 21 грудня 2013 року. До того ж вже є декілька пісень, що претендують на роль Славня Европејської революції: «Artisto — Revolution Ukraine», «Антитіла — Незалежниј», «Грань Алое — Разом Відчуєм», «Зірки України — Брат За Брата», «Мотанка — Світить Місяць», «Фолькнери — Еврогојдалка». Інколи Державниј Славень України виконують в метрі ј підземних переходах Києва. Щодень Мајдан видає світові щось новеньке, від чого попередніј день зовсім не схожиј на наступниј. Виступають багато гуртів з Білорусі, Литви, Польщі, Росії, України на підтримку Мајдану. Тут не почуєте матюків, не побачите п’яниць. Люди посміхаються один одному як брати ј сестри, вони відчувають зв’язок, вони близькі, рідні один одному. Їм нема куди јти, просто залишитися в Европі, бути її Центром, просто жити, як вільні, шануючі себе ј інших, люди. Тут, в Києві, націјональна ідея на кожному розі.
    Триумфуєче місто — руська столиця. Мирниј, усміхнениј, добриј, єдиниј нарід, а головне свобідниј у прагненні жити краще у суверенніј, демократичніј, европејськіј державі. Яка радість стояти посеред цих мирних і вільних людеј, і цеј люд нікого не гоне, всіх очочих пригощає гарячим чаєм та канапками для зігріву, в тому числі ј росіянів, не дивлячись на те, що їхня влада не віта Мајдан і ма підлість виступати з заявами про геополітичні претензії Евроунії і НАТО на Україну. Мајдан — це центр революції. На даниј момент там обстановка спокіјна, на площі та прилеглих будівлях знаходяться близько 6 тис. протестувальників. Зокрема, на Мајдані Незалежності 3 тис. осіб, частина з яких розосереджена вздовж барикад. Але це число плинне. На площі трива запис активістів у народні загони самооборони. Зараз у них вже записалося 2800 осіб. Всі вони діляться на сотні і проходять підготовку на випадок штурму Мајдану Незалежності підрозділами «Беркут» або інших екстрених випадків. Нещодавно сам Мајдан почав охороняти офіцерськиј корпус від 5 грудня 2013 року, а жіночиј миротворчиј патруль створено 14 грудня 2013 року. Протестувальники, гріються в будинках і палатках, які знаходяться на Мајдані Незалежності, вони щогодини виконують Націјональниј Гімн України «Ще не вмерла Україна!», моляться «Боже, Великиј, Єдиниј, нам Україну храни!», співають пісні, дивляться на великому екрані документальні історичні фільми, час од часу проводяться молебні. Місце мітинґів, як усе місто Київ, покрите жовто-блакитними українськими прапорами. Мајже щовиступ закінчується словами «Слава Україні!» з відповіддю аудиторії — «Героям Слава!» три рази. Деякі активісти, щоб зігрітися грають у футбола на Хрещатику. Протестувальники зберігають блокпости на всіх входах Адміністрації президента в кількості 20-30 чоловік кожен. Активності міліції поки не спостерігається.
    Отже, все самоорганізовано. Одних тільки «харчовиків» тут понад півтори тисячі, медиків — понад 500. А є ще підрозділи оборонців, своя комунальна та інші допоміжні служби. Зроблено 3 лазні. Є мобільниј Автомајдан (самоорганізована кавалерія Евромајдану), що був створениј 28 листопада 2013 року. Одне слово, держава в державі. Нарідниј депутат від «Батьківщини» Андріј Парубіј — комендант наметового містечка на Мајдані. Такі коменданти працюють також у приміщенні Київської міськдержадміністрації, у Будинку профспілок (2), у Жовтневому палаці, у Будинку архітекторів, де знаходиться значна частина протестувальників. Евромајдан сплачує рахунки за комунальні платежі, енергопостачання, водовідведення, вивезення сміття, щодо забезпечення дровами Мајдану. 1 день з життя Евромајдану обходиться в середньому в 50 тис. гривень. На коменданті лежить обов’язок забезпечити повнокрівне функціјонування наметового містечка, јого охорону по зовнішньому і внутрішньому периметрах барикад. У наметовому містечку розташовано 202 великі опалювані віјськові намети. Містечко розрослося, јого розширили в бік Київської міськдержадміністрації (КМДА). Водночас комендант заборонив ставити намети на Мајдані Незалежності, бо їх там стало надто багато, і це заважа пересуванню людям, особливо під час Нарідних Віч. Мајдан оточениј п’ятьма базовими підходами-барикадами. Біля кожної з них чергують по дві-три сотні членів загонів самооборони (вона була створена на Михајлівськіј площі 30 листопада 2013 року), там розміщені бочки з дровами для обігріву людеј, по 20-30 біјотуалетів. Біля кожної барикади є окремиј медпункт, јого роботу координує віјськовиј лікар, що ма досвід роботи у миротворчих операціях за кордоном. Медики готові надати першу допомогу під час атак силовиків. Під час попереднього штурму її отримали два десятки мајданців з травмами голови… В Будинку профспілок, якиј орендують, є величезна кухня. Там трудяться нејмовірно хороші люди, всі — волонтери. Харчування людеј в основному ляга на їхні плечі. Окрім того, на Мајдані, у напрямку кожної з барикад, працюють польові кухні. Біля них шикуються черги: хтось любе козацькі страви, хтось — кримськотатарські. Брехня, коли кажуть, що люди перебиваються одними канапками. Щодня мајданівці можуть поїсти гарячого, салатів, випити чаю, кави. Про охорону Мајдану. У кожніј сотні самооборони (інколи у них по 300 чоловік) є підрозділи розвідки. За кілометр, за 2, за 3 до Мајдану там чергують свої люди, які доповідають оперативні обставини. Вони оснащені раціями, тож Мајдан швидко дізнається, коли і де відбувається переміщення ј організоване підведення спецвіјськ. На жаль, дуже часто до Мајдану від окремих людеј надходе панічна інформація: мовляв, «Беркут» наступа звідти, звідти, звідти… В перші дні Мајдану комендант А. Парубіј втомився від усіх цих тривожних сигналів. Тому зараз він дослухається тільки до перевіреної інформації своїх розвідників, які стоять у радіюсі 5 км навколо Мајдану. Окрім того, на більш віддаленому периметрі курсують кілька автомобілів зі своїми хлопцями. Оперативними SMS-ками вони доповідають комендантові про переміщення як спецвіјськ, так і «тітушків».
    Приїздіть на Мајдан, терен вільниј від Януковича, тут нема головних, тут самоорганізація і самоврядування, ви все побачите на власні очі ј зрозумієте суть протесту. Весь світ крім путинської Росії підтримав українськиј Евромајдан. Евромајдани збираються у великих містах не лише по всіј Україні, але по всьому світу від Росії до Нової Зеландії. Щоправда в сусідніј Росії їх боїться влада і миттєво розганя. Најмасовіші Евромајдани пројшли у містах Канади, США, Німеччини, Польщі, Великої Британії, Італії та Франції. Менші акції відбулися у Австрії (Відень), Австралії (Мельбурн), Бельгії (Брюссель), Грузії (Тбілісі), Еспанії (Барселона), Естонії (Таллінн), Ізраїлі (Тель-Авів), Ірландії (Дублін), Литві (Вільнюс), Норвегії (Берґен, Осло), Португалії (Лісабон), Росії (москва, Санкт-Петербурґ), Угорщині (Будапешт), Фінляндії (Турку), Тунісі (Туніс), Чехії (Брно, Прага), Швеції (Мальме, Стокгольм) Швејцарії (Базель, Женева) та інших країнах, скрізь, де мешкають українці по крові і по духу. Лідери опозиції щонеділі скликають Всеукраїнське Віче, яке щоразу ма іншу назву («Евромајдан» 1 грудня 2013 року, «Марш мільјонів» 8 грудня 2013 року, «День гідності» 15 грудня 2013 року, «Мітинґ нашої сили» 17 грудня 2013 року, «Одна країна — один Мајдан» 22 грудня 2013 року, «Солідарність проти терору» 29 грудня 2013 року), і радяться з революціјонерами про подальші свої дії.
    Наразі јде дипломатична битва за Вкраїну.
    Деякі події на підтримку Евромајданів у хронологічному порядку:
    27 листопада 2013 року. Грузинськиј Парламент, Тбілісі. Депутати грузинського парламенту і екс-президент Міхеїл Саакашвілі підтримали Евромајдан. Депутати грузинського парламенту пријшли на роботу зі стрічками у вигляді українського прапору. Парламент Грузії підтримує волю українського народу стати повноцінним членом европејської та евроатлантичної родини, і вірить, що, незважаючи на існуючі проблеми, і Грузія і Вкраїна зајмуть гідне місце в просторі міжнарідного демократичного співтовариства.
    28 листопада 2013 року. Највищу гору України «пријняли до Европи». Гурт прикарпатців, серед яких Тарас Парфан, Микола Паліјчук, Василь Лецин, Василь Римарук, Василь Каратніцькиј, Володимир Жолобчук, Андріј Микіјчук підняли прапор Евроунії на Говерлу — највищу гору України.
    2 грудня 2013 року. У Вірменії учасники ходи проти візиту президента РФ Володимира Путина, що не підтримують вступ Вірменії до Митної Унії, вијшли з вірменськими ј українськими прапорами. Організаторами акції є ініціятивна група «Аржанапатів Ајастан» (Гідна Вірменія), в яку входять представники низки опозиціјних партіј і громадських організаціј. Активісти спочатку планували провести хід по центральних вулицях Єревану і завершити акцію у резиденції Президента на проспекті Баграмяна, де вони повинні були передати лист з вимогою припинити процес вступу Вірменії до Митної Унії. Хід громадян стартував з єреванської площі Свободи. Близько 200-м людям вдалося пројти кордон поліції і спецпризначенців та рушити через Північниј проспект до площі Республіки, що в середмісті. Активісти несли в руках плакати «No Russi» (Ні комуні) ј антиур’ядові транспаранти. Демонстранти скандують «Сержик — зрадник», «Ми — господарі цієї країни», «Путине, јди», «Сержику, јди». Протестуючі дісталися до будівлі вірменського ур’яду. Вони продовжують скандувати, до гасел додалися нові: «Путинка» і «Сержику, забирајся». Пізніше, коли хода дісталася до нижньої частини Північного проспекту, шлях їм перегородило ще більше число вартових правопорядку. Сюди ж прибув начальник поліції Єревана Ашот Карапетян. Поліціјні кордони заблокували подальшиј шлях до проспекту Маштоца.
    2 грудня 2013 року. Ведучі грузинського телеканалу «Руставі 2» висловлюють підтримку українським мітинґувальникам за допомогою одягу жовто-блакитних кольорів.
    3 грудня 2013 року. В Европарламенті проходе акція «Солідарність з Україною», організована з ініціятиви польського дипломата Яцека Саріуш-Вольського. Політики висловлюють підтримку українському народу в јого боротьбі за мајбутнє Европи.
    А нідерландськиј дует «Дисфанкшн» (Disfunktion) на підтримку з Амстердаму до України зробив мікс на пісню «Щедрик» (Schedryk) тобто «Керол оф зе Беллз» (Carol of the Bells), якиј доповнили відеорядом з фотографіями та відео, присвяченим Евромајдану.
    Поляки всіляко підтримують українськиј нарід, якиј на Евромајданах веде боротьбу за европејське мајбутнє країни. Зовнішнім виявом солідарності Вроцлава з Україною стало освітленння міського стадіону жовто-блакитними барвами. Таким чином працівники арени Вроцлава — Муніципального футбольного стадіјону підтримали сусідів по східному кордону, бо нещодавно разом організовували Евро 2012. Депутати Вроцлавської міської ради одноголосно ухвалили заяву про підтримку европејських прагнень українського суспільства. Вони наголошують на тому, що далеко не завжди депутатськиј корпус бува аж настільки одностајним.
    4 грудня 2013 року. На вулицях Польщі на знак підтримки українців та Евромајдану розвісили жовто-блакитні прапори. В місті Кєльце жовто-блакитними прапорами прикрасили центральну вулицю Сєнкєвіча та головну площу міста. Як кажуть організатори цієї акції, 100 українських стягів у центрі міста — це сигнал, що поляки підтримують українців, які вимагають зближення України з ЕУ. Ідея вивісити в Кєльцях українські знамена належить громадськіј організації «Кєльце — наш дім». Громадську інціятиву підтримала місцева влада, яка замовила пошиття сотні прапорів ј постановила, що вони висітимуть аж до завершення протестних акціј в Україні.
    Најрізноманітніші форми солідарності з Україною можна побачити в польському Інтренет-просторі. Чи не најяскравішу Інтернет-акцію організували журналісти видання «Ґазета Виборча» (Gazeta Wyborcza). Журналісти розмістили на Інтернет-сајті газети, а також у соціяльних мережах посилання на зображення українського прапора з фразою «Ми з вами!», і закликали поляків долучитися до акції. Люди мають завантажити цю картинку і сфотографуватися з нею, а потім відправити фотографію в редакцію. З отриманих фот газета зробить фільм-послання, таким чином підтримавши українців. Вона збира підписи на підтримку українців у їх евроінтеграціјних стремліннях. Відповідне звернення було опубліковане на сајті газети.
    Схожиј до вроцлавського захід провели ј у Варшаві. Мер міста Ганна Ґронкєвіч-Вальц у середу 4 грудня з 17:00 по 24:00 дала розпорядження освітити жовто-блакитними барвами највищу споруду міста — 42-х поверховиј Палац культури ј науки. Висота цього палацу — 231 метр, це највища споруда у Польщі.
    5 грудня 2013 року. Ще одне відоме польське видання «Жечпосполіта» (Rzeczpospolita) висловило свою підтримку українцям на Евромајдані. Редакція газети звертається до польських політиків, щоби ті вимагали від ЕУ скасування віз для українців. Процедуру отримання віз для українців, які «були і є европејцями», польські журналісти називають «принизливою». І вважають, що відміна візового режиму најкращим чином показала би «щирість намірів Брюсселя у справі мајбутнього приєднання України до ЕУ», бо «самих запевнень про солідарність чи поваги до українського народу не вистача». «Якщо Захід програ битву за Україну, то підтвердить свою геополітичну слабкість і заперечить свої власні запевнення про моральну силу Европи», — доводять журналісти.
    Польська «Факт Ґазета» (Fakt Gazeta) за 5 грудня на знак підтримки протестувальників Евромајдану та українців в цілому вијшла українською мовою. Польськиј друкованиј таблоїд «Факт Ґазета» — щоденна газета, що виходе накладом у 490 тисяч примірників. Видання було засноване у 2003 році видавничим домом «Аксель Шпринґер АҐ» (Axel Springer AG). Формат «Факт Ґазета» наслідує німецькиј таблоїд «Більд» (Bild). Обкладинка таблоїду говоре: «Нехај живе вільна Україна. Українці! Ми, поляки, з Вами на Мајдані! У вас є право на гідне життя, на гідну працю і заробітну плату. А це дасть Вам Европејськиј Союз». (Інформація про цю подію стала відомою 11-12 грудня).
    Українців пропускають до Европи як громадян Европејської Унії. В четвер через українсько-польськиј кордон громадян України на автомобілі з вітчизняними номерами пропустили смугою з позначкою «ЕУ» (EU). Подібна ситуація мала місце ј в аеропорту Мюнхена. Німецькі прикордонники показово попросили українських громадян, очікуючих в черзі проходження митного контролю, пројти до віконець «ЕУ», відведених для громадян країн-членів Европејської Унії. Про це повідомили очевидці подіј. Здається, вся Европа стоїть з нами на Мајдані.
    Міст Миру в Тбілісі, що був побудованиј за ініціятивою Президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, осяяли жовто-блакитними кольорами. Пішохідниј міст на річці Кура складається з 156-и метрового сталевого каркаса, покритого склом. Про цю подію активно повідомляли мешканці столиці Грузії.
    6 грудня 2013 року. У світі пројшла ще одна акція солідарності з розфарбуванням у барви українського стягу. Цього разу жовто-блакитними кольорами засвітився міст, що з’єднує США та Канаду. Міст Миру (The Peace Bridge) між містом Баффало штату Новиј Јорк та містечком Форт-Ері канадської провінції Онтаріјо став жовто-блакитним.
    Американське місто Баффало долучилося до вже міжконтинентальної акції та підсвітило на підтримку Евромајдану історичну будівлю — Електричну вежу (Buffalo Electric Tower) українськими націјональними кольорами.
    7 грудня 2013 року. Естафетниј квартет у складі Юлії Джими, сестер Віти ј Валі Семеренко, а також Олени Підгрушної виграв на етапі Кубка світу в австріјському Гохфільцені естафету 4 по 6 км. На церемонії нагородження Олена Підгрушна вигукнула: «За Мајдан!», а їхні прихильники вигукували «Молодці!» та «Слава Україні!». Дівчата тримали великиј стяг України з написом «Разом до перемоги!», на якому були написані усі міста України.
    8 грудня 2013 року. Вночі 443-х метрова вежа-хмарочос у Чикаґо, США — Вежа Вілліс (Chicago Willis Tower) засвітилася кольорами українського прапора.
    11 грудня 2013 року. Увечері грузинська столиця своєрідно підтримала Евромајдан у Києві: мерія Тбілісі засвітилася в націјональних кольорах України.
    Готель Марріјотт, що розташовано біля мерії на площі Свободи в Тбілісі так само проявив свою підтримку европејським прагненням українців, і став жовто-блакитного кольору. Грузини з націјональними ј українськими прапорами провели там мітинґ на підтримку Европејського курсу України.
    12 грудня 2013 року. Вільнюськиј хор «Бельканто» (Bel Canto Choir) підтримав українців, які мітинґують на Евромајдані, виконавши пісню «Щедрик» — одну з најпопулярніших обробок Миколи Леонтовича, знану не тільки в Україні, але ј у всьому світі під назвою «Колядка дзвонів» (Carol of the Bells) (інформація висвітлена в багатьох інформаціјних ресурсах).
    У Страсбурі після пријняття резолюції відносно Вкраїни евродепутати Европарламенту розгорнули в сесіјніј залі українські націјональні прапори на підтримку европејських устремлінь українців. Европарламент одностајно висловився на підтримку українців, що вијшли на Евромајдан. Скажіть мені, коли ще було стільки українських прапорів у Европарламенті як не 12 грудня.
    Цю революцію вже не може зупинити ні Віктор Янукович ані Володимир Путин. Лише Біг. Три лідери опозиції, яких делегує Мајдан, керуючись націјональною ідеєю і спираючись на нарідні вимоги, можуть піти на перемовини з владою. Евромајдан пријме перемовини, якщо спочатку будуть виконані три ключові вимоги Европејської революції, вони чіткі, зрозумілі ј незмінні: випустити всіх політв’язнів Мајдану, покарати винних у звірячому побитті мирної акції протесту (загони «Беркуту», міліції), та відставити ур’яд, винниј у відмові пидписання угоди про асоціяцію, бо справа не лише у свободі вибору, а ј у захисті ј ґарантії на мирні акції протесту. По тому Мајдан може делегувати лідерів опозиції від ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», партії «Удар» для переговорів з владою про призначення технічного тимчасового ур’яду, та подальших узгоджень про дату позачергових (дострокових) виборів всіх рівнів влади від парламенту до президента.
    Влада декілька разів міняла свою тактику стосовно Мајдану. Спочатку силові дії ур’яду, що викликали ще більш сильну реакцію, в основному оборонну. Гірше вже не могло бути для режиму. Потім режим вдався до політики, намагаючись організувати власниј прояв підтримки — контрреволюцію, але з менш значущими результатами. Колишніј 1-ј президент України припустив, що якщо ур’яд ма організувати (ј платити) за контрреволюцію, то цеј ур’яд не підходе для керування ј повинниј відмовитися від влади. Приниження тоталітарного режиму стало повним, коли контрреволюція оголосила про свіј необмежениј термін дії, а насправді протрималася тільки до наступного дня. Власне, влада не збира контрмајдан у Києві через ляк, позаяк свої ж «донецькі» поповнюють лави Евромајдану, побачивши јого справжню нецензуровану реальність, і не повертаються назад. Часто контрмајданцям не платять обіцяних грошеј за мітинґи, відтак ті бідкаються біля офісу ПР у Києві, мовляв не мають грошеј на зворотніј шлях додому. Їх гонять звідти і називають провокаторами. Такиј справжніј вид ПР. Ну, а тепер влада контрдіє за допомогою міліції, судів, тітушків.
    Чи може бути більш щасливіші дні? Чи може бути більша радість, ніж радість, що відчуваєш до кожного учасника мітинґуючих на Мајдані, до кожного зустрічного на Хрещатику? Навіть людеј з проплаченого контрмајдану, що примусово привезли від переважно південно-східної частини Руси до столиці, притягує Евромајдан своєю волелюбністю, енергією, ідеєю, красою, мудрістю, і вірою у краще европејське мајбутнє всього українського народу. До речі, влада мабуть забула про заборону проведення мітинґів у середмісті Києва і провладниј мітинґ ніхто не розганяв. На ньому М. Азарів лякав українців неспријнятними умовами для входження Руси до Евроунії, які пізніше були спростовані здивованим Страсбуром. Мајдан намагаються розколоти з середини, проте тој не зламниј. Так само В. Путин намагався розхитати ј розділити Україну по «тектонічному розлому», тобто між тими хто стоїть на Мајдані ј нич не боїться, ј тими хто ще боїться і задовольняється таким життям. Через те близько 50-и дівчат з Евромајдану провели пікетування сольства РФ, заспівали там нарідних пісень та залишили там свою однозначну відмову вступати до Митної Унії — гарбуз, обв’язаниј еврострічками. Як відомо, за давньою українською нарідною традицією, гарбуз виносили сватам, як знак відмови дівчини вијти заміж за того, хто просе її руки. Отримавши гарбуза, хлопець не міг посвататися вдруге. Мајдан змінив ставлення з-за кордону до українців, свою країну, суспільство, і незабаром зміне владу.
    Мільјони людеј вијшли на вулиці, на протестні акції, вимагаючи змін і ставлячи собі за мету покращити життя. Українці налаштовані рішуче. Орієнтація на Европу та традиціјні цінності — для нашого суспільства іншої альтернативи сьогодні нема. Але влада вдає, що нас нема. Вона свідомо гальмує подолання політичної кризи в країні. Ј свідомо штовха країну на межу економічної катастрофи, за якою — втрата суверенітету. Президент посилює кримінальне переслідування мітинґарів по всіј країні, запроданські суди визнають заарештованих винними у вчиненні кримінальних правопорушень, він ігнорує волю нороду ј здає Україну путинськіј Росії 17 грудня 2013 року, але це не надовго, бо В. Януковичу залишилося бути президентом з нелеґітимними повноваженнями декілька місяців. Наш ґарант по зустрічі з росіянським ґарантом, обидва тіста книш, діјсно почав діяти синхронно з ним, навіть однаково балакати на пресконференції 19 грудня 2013 року. А документи, підписані в москві, не відповідають прагненням і волі українців, тому були засуджені Америкою і Европою. Президент України Віктор Янукович нагородив працівників міліції, в тім числі ј батальјон міліції особливого призначення «Беркут», державними нагородами України ј висловив співчуття тим міліціянтам, які постраждали під час масових акціј протесту проти діј влади. «Ми повинні вивчити цеј урок», — заявив тоді В. Янукович 20 грудня 2013 року. Того ж дня в приміщенні комітетів Верховної Ради України таємно нагородили співробітників спецвіјськ. На урочистіј церемонії вручали «відзнаки», «грамоти», «подяки». Міліціянти (близько 50 осіб) отримали подяки за розгін мирних демонстраціј. Звісне дело, ј генпрокурор В. Пшонка був на стороні злочинців, а не народу, він є адвокатом звірів у міліціјніј формі.
    Але доки стоїть Мајдан, доти маємо певність мешкати в цивілізованіј державі. Ось скажіть, будь ласка, скільки днів протримається при владі в Україні якиј-небудь чиновниј силовик, за якого би був відданиј наказ бити киями людеј? Тепер ані скільки. Жодного дня. Зараз контреволюція налаштована агресивно, з нашого боку маємо втрати — 2-і людини (Микола Харченко, Павло Мазуренко) загинули від побиття спецпризначенцями, після подіј 30 листопада були зниклі без вісти 26 осіб, деякі знајдені, але 3 людини все ще розшукуються: Анатоль Шинкарук, Інна Григорян та Олег Бровко. Влада продовжує проти активістів усіх Евромајданів країни, проти опозиції індивідуальниј терор, переслідування. За час протестів було спалено до 20 автомобілів та вчинено 14 нападів на активістів Мајдану. Журналістів залякують і звільняють з праці, ДАІ переходе межі своєї компетенції: проводе блокування машин з харчами, ліками і дровами для Мајдану, перешкоджа руху Автомајдану, на якиј частішають напади і провокації. Все частіша тиск на мобільних мајданців. У відповідь евромајданці пікетують київське керівництво ДАІ. Люди протестують проти переслідування учасників Автомајдану, а також вимагають від керівництва ДАІ припинити блокаду Мајдану. Представники міліції, прокуратури, СБУ викликають на допити, беруть свідчення у мајданців, а потім перекваліфіковуть справи зі свідка подіј у підозрюваних і звинувачуваних у злочинах, чинять психологічниј тиск. Проте залякування людеј дає протилежниј ефект. Їх не зупинити, навпаки вони тільки більше загартовуються цим, стають міцнішими і потужнішими. А за спроби «зачистити» Мајдан (о 6-ј ранку 25 листопада, о 4-ј ранку 30 листопада, о 1-ј ночі 11 грудня 2013 року) потому їх виходило ще більше на протест. Загалом, якщо взяти всі події останнього місяця, близько 500 людеј сказали, що вони мають ті чи інші ушкодження. Якби озброїти хоча б активістів, то банда реґіјоналів боялася би нападати на них. Однозначно! Але ті хто стоять на Мајдані хај не бояться, а ті хто вдома хај бояться. Це повинно стати важливим аргументом і змусити їх вијти на Мајдан. Нас можна зігнути, але не зламати. Ми добиватимемося запровадження санкціј з боку США і Евроунії проти українських посадовців-олігархів. І вже є певні успіхи в цьому керунку. Багато людеј змогли відстояли свою громадянську позицію завдяки Мајдану. Мајдан повернув віру у власні сили. Наразі як ніколи маємо можливість мешкати в країні, а не в території, і маємо шанс бути українським народом, а не населенням. Мајдан допоміг нам. Ми усвідомили себе нею. Ми навчилися не боятися, коли було лячно, ј навчилися вірити в себе, коли вже ніхто в нас не вірив. Ми різні, а країна одна. Зміни обов’язково відбудуться! В українців з’явилося громадянське суспільство. Зараз навіть на іншіј частині земної кулі Україну не сплутають з Росією. Українці — це вже не пострадянськиј простір, а европејськиј. Вони подібні до німців і французів, їх більше цікаве не нічні клюби, а музеї і галереї. Ми повернемося до европејської родини. Українськиј Евромајдан та масові акції людеј показали европејцям, що проект Евроунії важливиј та перспективниј.
    Героям Cлава!

    Як діяти далі мајданцям, на думку панства?

6%, 1 голос

6%, 1 голос

0%, 0 голосів

69%, 11 голосів

13%, 2 голоси

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

6%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
Сторінки:
1
2
4
попередня
наступна