хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Декларація патріотів України, Кривий Ріг


2010

Кривий Ріг


За що бореться громадська організація «Криворізьке міське об’єднання патріотів України»


Я – Українець і нехай

добром квітує виднокрай,

дай сили духу рідний Боже,

бо ми в борні, і переможем!


В.І. Носач


Цей заклик поета, нашого земляка, криворіжця  Віктора Івановича Носача коротко охарактеризував суть патріотизму –  це, щоб наша Україна нарешті стала великою сім'єю, матір'ю для всіх дочок та синів – патріотів, готових об’єднати свої зусилля, без оглядки на партійність, вік та соціальний статус заради її відродження і величі, щоб українська держава стала гарантом добробуту і прогресу нинішнього і прийдешнього поколінь.

 

Декларація

Громадської організації «Криворізьке міське об’єднання патріотів України».

Шановні друзі!

Ми з вами переживаємо нелегкі часи. Та ми знаємо, що в історії нашого народу були різні негаразди: чвари, війни, холод, голод… І причина тому – нерозуміння людиною свого істинного призначення на землі. А це – одна родина, одна дитина, справедливий суспільний лад. А в  оточуючому нас середовищі - це повітря, вода, земля і її надра, рослинний і тваринний світ і наше спільне гармонійне співіснування. І тому від кожного із нас залежать і успіхи і невдачі, і перемоги і поразки і врешті Добро та Зло.

 Погляньмо на сьогодення де внаслідок розмаїття різнокольорових  ідеологій маємо печерний капіталізм на чолі із золотим тільцем, що знекровлює людські душі, позбавляючи нас духовності! І як наслідок маємо занедбані ставки, сквери, парки, фізично хворе населення Криворізького регіону.

 І гине, руйнується природа з її невичерпними можливостями, з людськими надіями на краще життя і щасливе майбутнє наших дітей, а в  цей же час судейська Феміда, прикривши чорною хусткою очі чинного законодавства, продовжує мовчати.

 Тож як вийти із такого скрутного становища? Спитаймо у себе? Чи не згубили ми свій матеріально – технічний і духовний потенціал, встаючи з колін минулого? І зрозуміємо –   не загубили, бо маємо світлі голови, мужні працьовиті руки, котрі ще зможуть підняти наше синьо-жовте знамено. Бо кожен із нас хоче жити щасливо, мати в віру в своє щасливе майбутнє і майбутнє наших дітей.

Але для цього всім нам треба здерти з оточуючих нас людей іржу байдужості, і дати проявити своє позитивне світовідчуття до оточуючого нас середовища, до його історичних цінностей, до рідного району, міста країни, де  ми живемо і що маємо захищати.

 Така громадянська позиція –  це прояв справжнього патріотизму, котрий ще історично притаманний українському народу, Такі люди і нині вважаються патріотами і   для того, щоб мати більше впливу на захист законних соціальних, духовних та матеріальних  інтересів мешканців Криворіжжя і заснована у 2010 році,  згідно чинного законодавства, Громадська організація «Криворізьке міське об’єднанням патріотів України»

Наміри та діяльність організації детально і яскраво окреслено в її Програмі і Статуті. Насамперед, це встановлення позитивного клімату в регіоні, в результаті чого буде досягнуто порозуміння між мешканцями на виконання широкоформатних проектів на засадах технологій третього тисячоліття і цим від запобігти впливу антиукраїнських ідеологій.

Серед основних напрямків діяльності організації  передбачається тісний контакт з депутатами Верховної Ради України з міськими та районними Радами, представниками силових структур, внесення змін до законодавства через депутатів, закріплених за округами, Активісти організації  мають намір брати активну участь у регіональних та всеукраїнських суспільно-політичних заходах, фестивалях, виставках, наукових та фахових конференціях. Співпраця така стосується і партнерських організацій: Криворізькою міською організацією національної спілки художників України, Криворізькою міською конфедерацією незалежних профспілок України, Криворізькою міською організацією незалежних профспілок працівників освіти, науки та культури, Криворізькою міською мережею людей, що живуть з ВІЛ – СНІД, Червоним Хрестом (2010 року), «Криворізьким міським об’єднанням патріотів України» та ін.

Актуальним і надзвичайно важливим в діяльності організації є питання екологічного довкілля. Наголошується увага на ретельне вивчення проблем  реалізації заходів по оздоровленню (санації) навколишніх земель. В цьому напрямку зробили перші кроки депутати Жовтневої у місті Кривому Розі ради, котрі запропонували на розгляд голові Жовтневого виконкому В.Ф. Хісному нову концепцію перспективного розвитку Жовтневого району до 2031 року. В ній, зокрема, йдеться про модернізацію житлового фонду, спорудження висотних будинків, екологічно чистого довкілля, створення мережі спортивних споруд, дитячих навчальних та лікувально-профілактичних закладів. 

Відзначимо, що діяльність організації і результати виконання запланованих заходів в розрізі суспільно-громадського життя будуть повідомлятись широкому загалу через засоби масової інформації та інформаційні пікети.

І ми будемо раді, коли до лав свідомих патріотів України будуть залучатися всі, хто поділяє нашу мету і прагнення, незважаючи на вік, професію, релігійну і національну належність, партійність чи місце проживання.

Ми впевнені і щиро віримо, що добрі наміри, вчинки і дії – це яскравий прояв нашого духу, духовності, мужності, на шляху до величі України.

Статут

Громадської організації «Криворізьке міське об’єднання патріотів України»

1.1. Громадську організацію "Криворізьке міське об’єднання патріотів  України»" (надалі - Об’єднання патріотів, або ГО КМОПУ) створено відповідно до Конституції України та Закону України "Про об'єднання громадян" 7 квітня 2010 року. Легалізовано шляхом повідомлення та занесено до Книги обліку об’єднань громадян за № 149, 22 квітня 2010 року.  

1.2. Об’єднання патріотів створюється на термін до 2031 року, має місцевий статус та  поширює свою діяльність на території м. Кривий Ріг. (Криворізького регіону)

1.3. Об’єднання патріотів не є юридичною особою та легалізується шляхом письмового повідомлення про його заснування до органу легалізації.

1.4. Об’єднання патріотів має власний бланк для листування.

1.5. Повна назва Об’єднання патріотів  українською мовою - громадська організація ""Криворізьке міське об’єднання патріотів  України»"

1.6. Скорочена назва: - «ГО КМОПУ». 

1.7. Місцезнаходження : 50053. м. Кривий Ріг, вул..Зореносна буд.8А.

 1.8. Виконуючий обов"язки голови - Ковальский А.О.


2. Мета та завдання Об’єднання патріотів.

2.1. Основною метою діяльності громадської організації організацію "Криворізьке міське об’єднання патріотів  України»" є задоволення та захист законних прав та інтересів мешканців територіальної громади у різноманітних сферах суспільного життя. Пріоритетною метою  є задоволення та захист прав мешканці міста Кривий Ріг на екологічно чисте довкілля в місті, та соціальний захист уражених верств населення, а саме;ВІЛ/СНІД, туберкульоз, наркоманія, гепатити, онко, тощо.

2.2. Основним завданням Об’єднання патріотів є:

- сприяти доведенню рівня екологічного стану в регіоні до рівня міжнародних стандартів; - кардинально підвищити рівень інформування населення відносно екологічного та епідеміологічного стану довкілля;

- створити умови для розробки та забезпечення роботи дієвого механізму з відшкодування збитків населенню отриманню через порушення екологічних норм суб’єктами підприємницької діяльності;


- запровадити громадський контроль за дотриманням екологічних нормативів в регіоні. (Ставки, річка, парки, сквери, питна вода тощо);


- забезпечити консультативну участь громадськості району в розробці та реалізації ефективних заходів щодо розвитку системи екологічної  та епідеміологічної безпеки житєдіяльності громадян в регіоні;


 - гармонізувати регіональні екологічні стандарти з міжнародними, європейськими аналогами;


- розробити та забезпечити на регіональному рівні програми «Якісна питна вода» та «Чисте повітря», які повинна передбачати, зокрема, як встановлення підвищених стандартів якості питної води, так і підвищених стандартів якості;


- ініціювати та приймати активну участь в програмах відносно міжнародної співпраці з покращення соціального захисту людей, що захворіли на такі хвороби нашого суспільства як; туберкульоз, ВІЛ-СНІД, гепатити, наркоманія; тощо;


- ініціювати та приймати активну участь в програмах відносно міжнародної співпраці в розробці та реалізації спільних розробок по ліквідації причин, що породжують вищеназване;


- недопущення прийняття економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів відносно екологічного, епідеміологічного та соціального захисту мешканців району;


- посилити контроль за якістю продуктів харчування та промислових товарів, їх відповідністю санітарно-гігієнічним нормам;

- організація досудового, зворотного зв'язку між мешканцями громади та контролюючими органами району для оцінки ступеня ефективності їх регуляторної діяльності;


- сприяння підвищенню рівня професійної та правової обізнаності представників ГО КМОПУ для повноцінної участі в реалізації програм та перспективних проектів, що плануються в регіоні згідно заяв лідерів країни, та даного Статуту.

- координація діяльності представників організації для досягнення спільних мети та завдань.


2.3. ГО КМОПУ є правозахисною організацією. Діяльність об’єднання проводиться в напрямках, не заборонених чинним законодавством, які відповідають меті та завданням, визначеним цим Статутом, а саме:

- подає до регуляторних органів пропозиції щодо необхідності підготовки нових проектів, перспективних планів та заходів, а також ініціює перегляд вже прийнятих на практиці для виконання програм перспективного розвитку Криворіжжя;

- у випадках, передбачених законодавством, бере участь у розробці проектів регуляторних актів;

- подає зауваження та пропозиції щодо оприлюднених проектів регуляторних актів, бере участь у відкритих обговореннях питань, пов'язаних з регуляторною діяльністю;

- звертається до державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських організацій, засобів масової інформації для досягнення мети та завдань об’єднання.

2.4. За рішенням відповідних структурних підрозділів  ГО КМОПУ може входити до складу інших об'єднань громадян, коаліцій, асоціацій тощо. Також об’єднання може домовлятися про співпрацю та взаємодопомогу з будь-якими іншими особами або організаціями громадян... Продовження

5

Коментарі

12.04.15, 20:46

Дай Боже, перемоги

    229.02.20, 18:48

    Справедливість є і вона переможе.