Профіль

Oll@

Oll@

Україна, Тернопіль

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Свіжі шпалери



Виберіть колір, який Вам найбільше подобається







Результати:

Чорний
Вам властива потреба в турботі оточуючих, навіть якщо ви самі це не визнаєте. Почуття самотність іноді підкрадається до вас, але ви знаходите сили відганяти ці думки, адже самотність це і нерозуміння, і відчуття вразливості. Можливо ви просто хочете залишитися наодинці з собою, щоб ніщо чуже вам не заважало. У вас свою думку, і навіть якщо воно відмінно від інших, це не завадить вам залишатися при ньому. Ви вмієте тримати себе в руках.

Сірий
Ви розважливі, не приймаєте поспішних дій. Ви не вважаєте за потрібне ставити в курс справи всіх підряд про свої думки, почуття, тримайте свій внутрішній світ на замочку і тільки обраним дозволено проникнути в нього. Ви віддаєте перевагу виділяться не за рахунок антуражу, експресивність теж не ваш коник, все найголовніше приховано всередині ...

Червоний
Ви натура чуттєва і експресивна. Часом ви здатні дати волю своїм почуттям, не замислюючись про те, як це можуть сприйняти навколишні. Ви можете спалахнути, але у ваших діях немає злого наміру, адже ви повні життя і хочете жити тут і зараз. У вас великий внутрішній потенціал, і навіть якщо вам здається, що ви на межі, ви втомилися, то насправді ви здатні ще на багато що.

Коричневий
Ви твердо стоїте на ногах, реальне життя для вас найголовніше, навіщо будувати повітряні замки, коли є «справжнє» ... прагнення до простих інстинктивним переживань, чуттєвим радощам. Ви віддаєте перевагу приймати рішення самостійно.

Жовтий
Невимушеність у відносинах з людьми, інтелігентність. Ви товариські, цікаві, отримуєте задоволення від можливості подобатися і привертати до себе людей. Ви по суті своїй оптиміст і чекаєте благополучного результату від будь-якої ситуації, навіть якщо самі не замислюєтеся над цим. З вами легко знайти спільну мову і приємно спілкуватися.

Синій
Ви спокійна натура, сплески емоцій вкрай рідкісні. Почуття впевненості для вас над усе, це стосується і сім'ї, справ, і життя в цілому. Ви часто втомлюєтеся і потребуєте відпочинку. Прагнення до гармонії, спокою мають для вас сенс. У вас багатий внутрішній світ і напевно багато талантів.

Зелений
Ви боїтеся чужого впливу, шукаєте спосіб самоствердження, так як для вас це життєво важливо. У вас величезний життєвий потенціал, який необхідно в чому-небудь проявити. Ви багато на що здатні, коли відчуваєте впевненість і найголовніше підтримку оточуючих. Ви грунтовно підходите до всіх починань і можете легко долати труднощі, якщо поруч є надійне плече.

Любов

  • 28.06.12, 21:55

   Якщо у вашому житті є любов, то вона може заповнити вас і ви не почуватимете себе неповноцінним. Але якщо у вашому житті немає любові - не важливо що у вас є, цього завжди буде недостатньо.

Правила життя філософа-даосиста Хань Сян-цзи

  • 28.06.12, 19:00

  1. Єдине, що людина робить завжди щиро, так це - помиляється. Якщо одно помилка властива усьому суспільству і при цьому допомагає йому жити, то воно стає вірою. А якщо віра втрачає щирість, то це вже не помилка і відповідно не віра, а лицемірство і обман, які можуть тільки розкладати суспільство. 2. Якщо ти ставиш питання, значить, ти вже знаєш половину відповіді. 3. Не звертай уваги на те, як до тебе відносяться люди - звертай увагу на те, як ти відносишся до них. 4. Допомагаючи ледачим людям, ти допомагаєш їм сісти на свою шию. 5. Не прощаючи помилку, ти робиш помилку сам. 6. Прощаючи підлість, ти допомагаєш вчинити іншу. А дурість взагалі не вимагає пробачення. Вона, як вітер, не залежить ні від чого. Її потрібно приймати таку, як є, і, захищаючись від її шкоди, шукати в ній користь. 7. Хочеш навести порядок у всьому світі, спочатку приберися у себе удома. 8. Доброта беззахисна, і тому існує. 9. Хочеш бути як всі - будеш ніким.

10. Якщо ти думаєш, як всі, ти вже помиляєшся. Усі думають по-різному. Якщо ти думаєш за усіх, ти знову помиляєшся. У кожного свої турботи. Думай по-своєму і за себе, але пам'ятай - не думаючи про інших, ти передусім не думаєш про себе. 11. Усі люди найбільше хочуть дізнатися, а чого вони насправді хочуть. 12. Більшість поганих вчинків людина здійснює не тому, що вони їй подобаються, або приносять вигоду, а тому що їй здається, що від неї їх чекають. 13. Сумлінність винагороджується, але гроші тут не причому. 14. Квітка красива, поки не торкнуть. 15. Людина може думати про все, але робити повинна те, в чому упевнена. 16. Як відрізнити сильну людину від слабкої? Якщо невдоволена життям сильна людина, то вона пред'являє претензії до себе, а якщо слабка, то до людей. 17. Легко служити ідеям і богам, вони набагато простіші, ніж живі люди. 18. Усе гостре з часом втрачає гостроту, і тільки тупість стає ще тупіша.  19. Мудрість правителя слід оцінювати не по тих великих звершеннях, якими йому довелося керувати, а по тих згубних помилках, яких йому вдалося не допустити. 20. Мудрий не той, хто багато роздумує про велике, а той, хто мало думає про дрібниці. 21. І велика людина, і маленька людина можуть одночасно йти до однієї мети, але маленька людина - щоб на ній зупинитися, а велика - щоб від неї йти далі. 22. Поки ти говориш зовсім не те, що думаєш, слухаєш зовсім не те, в що віриш, і робиш зовсім не те, до чого розташований - то весь цей час і живеш зовсім не ти.

Озирнись

  • 27.06.12, 23:15
Іноді для того, щоб побачити захід сонця, потрібно виглянути з вікна, відірвавшись від монітора. І ти дивишся і розумієш, що справжнє життя - воно не тут, не вмістилося на 15 дюймовому екрані ноутбука. Ні. Воно там, за цим самим вікном... там, де чути сміх і голоси тих, хто живе в режимі off-line. Відлуння знайомих пісень і усмішка на твоєму обличчі... і хочеться так, як у дитинстві, бігти босоніж по стежці, валятися на траві або сидіти на даху будинку, спостерігаючи захід сонця... забувши про багато що і багато кого...

Неочікувана радість

  • 26.06.12, 16:10

До кожного прийде щастя. І не обов'язково в ніч з вівторка на середу. Не обов'язково в лютому або липні. Не обов'язково в гарну погоду. Але обов'язково раптом!


Помилки чи уроки?

  • 25.06.12, 21:00

               

                        "У житті немає помилок, є тільки уроки. Немає такої речі, як негативний досвід, є тільки можливості для зростання, навчання та просування вперед по дорозі самовдосконалення. Сила народжується з боротьби. Навіть біль може бути чудовим учителем. - Біль? - заперечив я. - Абсолютно вірно. Щоб перемогти біль, ти повинен спершу її відчути. Або, кажучи іншими словами, чи можливо відчути радість перебування на вершині гори, спершу не побувавши біля її підніжжя? Розумієш, про що я говорю? - Щоб насолоджуватися хорошим, людина повинна спочатку пізнати погане? - Так. Але я пропоную тобі перестати оцінювати події як позитивні чи негативні. Краще просто пережити їх, подумати над ними і отримати від них урок. Кожна подія пропонує урок. Ці невеликі уроки наповнюють тебе внутрішньої і зовнішньої силою. Без них ти застряг би на рівному місці. Просто подумай про те, що трапилося у твоєму власному житті. Багато людей отримують велику користь із власних викликів долі ... " (с) Робін Шарма " Чернець, який продав свій Феррарі "

Ось так треба прожити своє життя.

*****

  • 25.06.12, 15:50

                   Коли ми будемо цінувати те, що у нас вже є, а не жити в пошуках ідеалів, тоді ми по-справжньому станемо щасливими.

Магічний цвіт папороті як вогняний оберіг чистоти духа

  • 22.06.12, 11:40

Квітка папороті... О, скільки поколінь вірили у неї, шукали її, та все не могли віднайти цей магічний цвіт... У ясні ночі, коли Природа буяє у всій своїй красі, зацвітає ця квітка... прекрасна як Сонце і блискуча – як Місячне сяйво. Бутон її розкривається з тріском і розпускається золотим або червоним кривавим полум’ям, настільки яскравим, що око не в змозі виносити дивовижного блиску.

 Коли знайти цю квітку папороті у купальську ніч і тримати при собі, то все що задумаєш – збудеться. Та варто бути обережним. Хто зірве її з добрими намірами — дізнається про своє Божественне призначення - минуле, теперішнє і майбутнє, зрозуміє мову рослин, тварин та птахів, стане посвяченим творцем - ясновидцем. Квітка ця відмикає усі двері! Хто шукає цвіт у пошуку слави чи скарбів – того чекають важкі труднощі і перешкоди, не матиме він у житті щасливої долі. Багато людей загинуло або збожеволіло, намагаючись оволодіти чарівною квіткою. Тому, якщо хочете отримати цей подарунок долі – відкрийте насамперед світло у собі, давши йому стати своєрідним ліхтариком у Ваших пошуках! 

Вірування щодо рослин торкаються прадавнього світогляду наших Предків і в закодованому вигляді доносять до нас сучасників цілісні знання про Всесвіт. Повір'я про цвітіння папороті пов'язані із культом Сонця як символом та джерелом життя Природи і Людини. Як відомо, папороть не цвіте, а розмножується спорами. Проте віра в її цвітіння виникла в людей на тій стадії пізнання світу, коли з-поміж зела й древа було виокремлено рослину, яка не цвіла. І тоді з'явилося повір'я, що папороть таки цвіте, але не кожній людині дано побачити її вогняну дивоквітку.

Легенди про вогнистий папороті цвіт також стали підґрунтям багатьох музичних і літературних творів. Зокрема, Микола Гоголь у повісті "Басаврюк, або Вечір напередодні Івана Купала" своєрідно відтворив картину цвітіння папороті: "Червоніє малесенька брунька квітки і, наче жива, рухається. Справді, дивно! Рухається і стає все більшою, більшою і червоніє, мов жар. Спалахнула зірка, щось тихо затріщало, і квітка розкрилася перед його очима, ніби полум'я, освітивши й інші навколо себе".

Дуже часто у народній міфології з травами, кущами і деревами пов'язували полярні властивості й характеристики, добрий та згубний впливи, проте, варто наголосити, не боялися їх, а вшановували як ту, так і іншу силу. Скажімо, омелу називали: "чортів кущ", "відьмина мітла", "чаклунське зілля", однак це не заважало вірити в те, що вона - оберіг, має здатність охороняти житло від блискавки та вогню.

Із сяючим цвітом папороті часто порівнювали і весільний вінок молодої, про який іще кажуть:
Не вогонь то горить, полум'я палає,
на нашій Марійці злотний вінок сяє.
Або:
То ж не папороть цвіте,
Матінка вінок кладе.
 Злотними рученьками, 
Добрими гадочками.

Слід зазначити, що схожі з українськими повір'я про вогняну квітку існували і у жителів Богемії, Швейцарії, Штирії та у інших народів. Там вона постає: жар-квітом, чар-квітом, перунів цвіт, вогняною квіткою, квіткою сонця.

Як рослина, папороть є однією із найдавніших на планеті, з'явилася вона на землі близько 400 мільйонів років тому! Раніше папороті були справжніми гігантами, а їх зарості були всюди, вони складали цілі ліси. Зараз таких видів практично не залишилося. У наш час папороть зустрічається найчастіше в звичайному лісі. На землі існує близько 20000 видів папороті. А в 19 столітті навіть вивели і кімнатні рослини-папороті.

20-24 червня - свято Купала в Україні

  • 21.06.12, 19:55

    Се бо Купало прийшов до нас і говорив нам, що повинні стати горді і чисті тілами і душами нашими» (Велесова Книга, д.21). Будь-яке обрядове дійство у житті наших Предків завжди асоціювалось з Природою і проводилось у такт із нею. Календар, який суперечив природнім ритмам – не був життєздатним і міг навіть зашкодити праці хлібороба, залишивши його як без урожаю, так і без духовних сил. Тому формувати Календар - було не чиєюсь забаганкою, а строгою необхідністю, яка дозволяла Людині досконало зрозуміти Природу, вивчити себе та гармонійно розприділити духовні і фізичні сили на протязі всього року. Календар складала каста жерців-рахманів, які на астрономічних святилищах, розсташованих у різних енергетичних пуповинах Руси-України – Богит, Тустань, Кам’яна Могила, Писаний Камінь, відзначали найвищу та найменшу активність небесних світил, добові і зоряні ритми, та з допомогою цього віщували погоду, загрозливі і сприятливі дні для життя громади, дні вшанування Богів, проведення календарно-обрядових свят, ініціацій тощо. Розмноження, продовження роду, духовне і тілесне єднання двох половинок Роду - припадало на літнє Сонцестояння. Саме у ці дні – 20-24 червня, Сонце проходить через найпівнічнішу точку екліптики і здобуває найбільшу активність, зігріваючи землю своїх теплом. Вважалося, що саме у ці спекотні дні покровитель усіх закоханих - Купайло дає усім нареченим дозвіл на шлюб. У честь чого хлопці і дівчата розводили ритуальні вогнища – купайлиці та перестрибували через них, а потім стрибали у воду. Вогонь і Вода – тут поставали як символи творення плоду Дерева Роду, два першоелементи, які одне одного доповнюють і утворють Всесвіт (згадаємо батька-коваля Сварога, який розпеченим молотом викував Сваргу та матір Морену, у безмежному морі-океані якої зародилося Золоте Овейце). З 20 на 21 червня – маємо найкоротшу ніч та найдовший день у цьому році. Наші Предки вважали цей день – Сонячним, або просто Сонце-стоянням. Дні опісля Сонцестояння називалися – Купальським тижнем. Багато що з язичницьких купалій залишається нез'ясованим. Зокрема, немає одностайності і в тлумаченні самого слова «купало». На думку Б. О. Рибакова, зміст назви «купало» походить від «куп» (укупі, купно — тобто, разом). Так само роз'яснюється і друга назва купалій — «собітка» (у лемків, словаків купальські пісні називаються собітовими). Схоже, що собітка походить від одного семантичного кореня з купайлом: собітка (собутка) — соботка — со-бытие, — тобто событно — знов-таки, разом, укупі, купно. Купайло і Купайлиця за значенням близькі до римського Купідона і грецької Кибели, що є Богами шлюбу, пристрасті, любові. На думку археологів, у лісостеповій зоні України Купайло (Собутка) святкувалося вже три тисячі років тому. З Купайлом і Купайлицею тісно повязані Лель і Леля (міфологія), Лада (міфологія) і Ладо або Колодій. У греків Купало називається Ерос, у індусів Ґопала, а також Кама, Купайлиця - ґопі Рада. Імена, похідні від Купайло: Купава — дівчинка, народжена на це свято; ім'я означає красива, гарна, по-святковому вбрана; а також — жінка з плавною гордою ходою. Купавон — чоловіче ім'я, що означає збуджений, пристрасний, нестримний.

Найдорожчий дощ в історії ТБ)))

  • 15.06.12, 20:00
20 хвилин по каналі..... дощ показували