хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Обіцяне для друзів (вибачте, якісь чудеса зі шрифтом)

  • 25.04.11, 21:22

ДУЕЛЬ З УЧИТЕЛЕМ, ЩО НЕ ВІДБУЛАСЯ

Випадок класичний: доля визначила йому з’явитися на світ в аристократичній родині, та незалежний і задерикуватий характер Черчилля не сприяв успішності шкільного навчання, його доволі часто карали за різні провини. Запеклий шибеник Вінстон відчував відразу до процесу освіти як такого з самого початку. У своїх мемуарах він згадував: «Уперше освіта постала переді мною у вигляді зловісної фігури гувернантки, поява якої була анонсована зарані. До цього дня належало ретельно підготуватися шляхом вивчення книги «Читання без сліз» (у моєму випадку явно не спрацювало). Щодня ми з нянею у муках продиралися крізь книгу, причому я знаходив цей процес не лише жахливо стомливим, але й абсолютно марним. Ми так і не дісталися кінця, коли настала фатальна мить і гувернантка з’явилася на порозі дитячої кімнати. Пригадую, я зробив те, що переді мною за подібних обставин робили сотні гноблених страждальців: просто втік». Нащадок герцогів Мальборо був міцним, але не дуже гарним хлопчиком. До того ж мав значні мовні дефекти: він заїкався й шепелявив.

У дев’ять років хлопця віддали на навчання до школи св. Георга в Аскоті, і вже там він відчув справжню гіркоту плодів науки. Двійочників в Аскоті шмагали регулярно й від душі. Тож доки різки вбивали науку в округлі частини тіла майбутнього прем’єра Об’єднаного Королівства, в його голові зріли плани помсти, а зовсім не каяття чи бажання вчитися. При цьому не можна сказати, що маленький Вінні був безнадійним тупаком, але він волів сховатися десь в тихому кутку з книжкою не для його віку. Однак вчити уроки, працювати на заняттях та й взагалі виявляти хоч якусь старанність потенційний сер категорично відмовлявся. За два роки він не продемонстрував ніякого прогресу, завалив іспити і батьки змушені були забрати вперте чадо додому. Втім, ненадовго. У 13 мученика віддали до середньої школи. На той час він пристосувався до системи іспитів і хоча б змінив двійки на трійки.

Вчителі остаточно поставили на ньому хрест як на одному з найгірших у класі і як особливо відсталого розумом навіть позбавили необхідності вивчати латину і давньогрецьку мову. При цьому, щоб бешкетник не тинявся без діла і не придумував на їхні голови чергові каверзи, як компенсацію призначили йому додаткові заняття з рідної мови. Якщо згадати, що двійочник Вінстон згодом отримав Нобелівку з літератури, ці уроки вочевидь пішли на користь.

Його рідко відвідували батько і мати (у той час відома як Леді Рендольф), син писав їй листи-прохання — або прийти в школу, або повернути його додому. Стосунки з батьком не складалися, якось Черчилль навіть зауважив, що вони майже не говорили один з одним. Батько помер у віці 45 років. Вражений Вінстон усвідомив, що він також може померти молодим, тому слід залишити по собі якусь велику згадку. Коли згодом він почав свою кар'єру у військовому училищі, то вже отримував там високі оцінки з англійської мови та історії, а також був чемпіоном у місцевій школі фехтування. Виявлені нові таланти надихнули шляхетного юного аристократа на ідею реваншу.

Адже на довгі роки він зберіг в душі ненависть не лише до школи, а й до конкретного вихователя, який його відшмагав. Вже навчаючись у військовому училищі у 18 років, він приїхав до Аскоту, щоб розрахуватися зі своїм кривдником. Однак на той час власник школи помер і її було закрито…

22

Коментарі

Гість: Moren@

125.04.11, 21:26

Шкода,що не встиг розквитатися з вчителем.Я своїх теж не любила

    225.04.11, 21:27

      Гість: Moren@

      325.04.11, 21:27Відповідь на 1 від Гість: Moren@

      ...слід додати,що і вони мене теж ненавиділи

        Гість: Лютый Гриня

        425.04.11, 21:42

        Коли я навчалася в 3 класі, наша вчителька Галина Остапівна весь час товкла одного хлопця Сашка Ч. Колись він не витримав, і як тільки вона занесла вказівку над його головою, він щосили пнув її ногами. Ліг на сидіння парти, підняв обидві ноги і так її пнув, що вона відлетіла до дверей. Вона тоді вигнала його з класу, але, починаючи з 1 класу, вона весь час з нього знущалася(бо в нього була багатодітна сім"я і тато сидів в тюрмі). Вчителька зруйнувала життя хлопцю, він потрапив в міста не дуже віддалені. Сидів 3 роки, але вийшов з тюрми і знайшов в собі сили повернутися до життя. Зараз він крутий бізнесмен в Москві. Кожного разу коли ми зустрічаємося класом і він не може приїхати, завжди передає нам величезні пакунки з провізією. А могло б бути все зовсім інакше....

          Гість: _друже bober

          525.04.11, 21:42

          Наш "талант" все-таки реванш здійснив! Вся міліція біля його ніг!

            Гість: _друже bober

            625.04.11, 21:46

            А я вчився майже завжди навідмінно, тому що все легко давалось, але це мені абсолютно не заважало товаришувати з двіїшниками та різними забіяками. Директор школи із-за цього завжди була від мене в шоці!

              Гість: Лютый Гриня

              725.04.11, 21:48

              А коли я вчилася в 1 класі, Ця ж сама вчителька, тільки через те, що було написано не фіолетовими чорнилами, а синіми,заставляла мене написати букви Ц і Щ зразу по сторінці, потім по листку, потім по 2 листки кожної літери.В кінці кінців вона мене заставила написати пів зошита Ц і пів зошита Щ, я прийшла додому і стала гірко плакати від образи. Мій тато ходив тоді до школи, і коли вона йому сказала, що написано не учнівськими чорнилами, він мало не заматюкався. Але все одно, дякуючи вчительці, у мене дуже гарний почерк. Зараз діти так не вміють писати. Тоді ми писали пером і чорнилами і робили в кожній літері нажими. Від цього письмо було каліграфічне і гарне.
              Наче в дитинстві побувала зі своїми спогадами....

                825.04.11, 21:52Відповідь на 1 від Гість: Moren@

                  925.04.11, 21:54Відповідь на 4 від Гість: Лютый Гриня

                  Дуже важливо, який старт дадуть вчителі, я згодна. Моєму синові не пощастило з першою вчителькою, а мені - навпаки.

                    1025.04.11, 21:56Відповідь на 6 від Гість: _друже bober

                    Я також гарно вчилася, але у нас в класі був такий собі хуліган, який дійсно бів покидьком. Кілька років тому прославився на всю Україну, вся міліція розшукувала його як афериста, я побачила його форо в газеті і впізнала.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна