хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Табачник не готовий до 1 вересня

  • 05.08.10, 19:30
Глава Міносвіти визнав, що до початку навчання нові підручники надрукувати не встигнуть.

«Ми не будемо обманювати, що в нас до 1 вересня все готове, і показувати окремі екземпляри. Зрозуміло, що якщо перше фінансування пішло в останні дні червня, а друга частина - у перші дні серпня, то дай Бог, щоб ми все це закінчили протягом вересня, жовтня, листопада», - сказав на прес-конференції у Харкові міністр освіти та науки України Дмитро Табачник.

Для подолання браку підручників на сайті Міносвіти, місцевих органів освіти та в усіх педагогічних журналах з'являться перші глави та розділи нових шкільних підручників, запевнив міністр.

За словами Дмитра Табачника, держбюджетом на видання підручників було передбачено 198,4 млн. грн.  З них 28,4 млн. грн. - борг за минулорічні підручники для 9-го класу. На сьогодні  виділено тільки 120 млн. грн., а решта має надійти до вересня.

За ці гроші міністерство планує видати підручники для 1-го класу, практично усі підручники для 2-го класу, всі підручники для 10-го класу, «причому всі три напрями: стандарт, профільний і академічний».

А також підручники для професійно-технічних навчальних закладів.

Міністр зазначив, що всі нові підручники відповідно до законодавства будуть безкоштовними.

Забезпечення школярів комплектами підручників за новою програмою коштує приблизно 600 млн. грн., заявляла член парламентського комітету з питань науки і освіти Леся Оробець.

Вона зазначала, що частина підручників вже видрукувана за старою програмою. І якщо вони підуть під ніж, тоді це ще витрати до 200 млн. доларів. В рамках підготовки до переходу на 12-річку було витрачено близько 1,5 млрд. грн.

Перший випуск учнів, що відучився 12 років, мав відбутися в 2013 році.

6 липня цього року народні депутати прийняли закон, згідно з яким тривалість середньої шкільної освіти становитиме 11 років, а дошкільна освіта стає обов'язковою.

1

Коментарі

Гість: неЖРИмоєСАЛО2

15.08.10, 19:35

Табачник не готовий до 1 вересня
внас неготових бато