хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Франківчан провожали на службу

Сьогодні у Івано-Франківську в приміщенні муніципального центру дозвілля урочисто проводжали до війська 107 молодих франківчан.

-         Це хлопці, які досягли 18-ти річного віку і не мають право на відстрочку від служби в армії, - розповів тимчасово виконуючий обов’язки Івано-Франківського міського військового комісара майор Олег Пилипак. – Всі вони пройшли суворий медичний та психологічний відбір і були визнані спеціалістами такими, що придатні до служби в Збройних Силах України.

   Привітати юнаків з цією подією прийшли начальник сектору організаційно-мобілізаціїної роботи Івано-Франківської ОДА підполковник запасу Валерій Іваненко, перший заступник міського голови Зиновій Фітель, освятив дійство отець Михайло.

  Як наголосив начальник відділення комплектування військ майор Сергій Луцюк, до війська потрапляють всього від 15 до 20 відсотків всіх призовників. Це пов’язано з тим, що дуже багато хлопців за різних обставин мають право на відстрочку, є також певний відсоток тих, хто не придатний по здоров’ю, або ж за своїми психічними даними.  Отже у військкоматовців є можливість відібрати для служби лише кращих.

  - Попри розхожу думку, що до армії забирають силоміць, у нас є навіть певний конкурс на службу в Збройних Силах, - наголошує майор Сергій Луцюк. – Крім цього є і конкурс між різними видами та родами військ. От наприклад зараз більшість хлопців хочуть потрапити або в аєромобільні війська, або військово-морських сил.

   Щодо ухильників, або як їх ще називають на народному слензі «косарів», то працівники військкомату не рекомендують їм ховатись. Адже ухилення від проходження військової служби може потягнути як адміністративну так і кримінальну відповідальність. Скажімо в минулому році п’ятеро прикарпаців були засудженні до позбавлення волі та штрафів власне через ухилення від проходження строкової служби. Працівники військкомату звертаються до всіх юнаків, від 18 до 25 років, яким навіть за якихось обставин не були вручені повістки, з’явитись до військових комісаріатів за місцем їх проживання та з’ясувати обставини стосовно військової повинності.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

 

3

Коментарі