хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Звіт про реалізацію проекта «Волонтерство – це рух життя»,

  • 31.01.14, 10:54

З серпня по грудень 2013 р. в Запорізькому регіоні реалізовувся проект «Волонтерство – це рух життя», в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.


В рамках проекту в вересні 2013 року був проведений тренінг – семінар «Волонтерство – це рух життя» для 25 представників активної молоді Запорізької області, віком від 16 до 35 років,
Розроблено координаційний центр на інформаційному ресурсі ЗММГО "СТЕП", на якому розміщується інформація, щодо волонтерської діяльності в регіоні з зазначенням пропозицій від підприємств, установ організацій та пропозицій від волонтерів.
В грудні 2013 року на круглому столі були обговорені питання, щодо стану волонтерського руху в Запорізькій області, проблеми, з якими стикаються волонтери, перспективи розвитку волонтерства різних профілів, всі рекомендації були передані до Запорізького міського центру соціальних служб для сімей дітей та молоді для подальшого розгляду.
Волонтерська діяльність, добровольча активність молоді є найважливішими чинниками соціального розвитку суспільства в таких сферах, як освіта, наука, культура, мистецтво, охорона здоров'я, охорона навколишнього середовища і в ряді інших.
Добровольча діяльність є сферою, яка дає простір творчої ініціативи та соціальної творчості молоді, що забезпечує важливий внесок у досягнення цілей виховання активної громадянської позиції та соціальної відповідальності молодої людини.
Заняття волонтерською діяльністю дозволяє зберігати і зміцнювати людські цінності; сприяє особистісному зростанню і розвитку соціальних зв'язків. Молодь, яка активно займається добровольчеством, отримує  навички та вміння в організації заходів та акцій, спілкування з різними категоріями населення, що в наслідку робить її більш конкурентоспроможною на ринку праці.
Крім особистого розвитку волонтери активно допомагають у вирішенні соціальних проблем суспільства. Займаються допомогою дітям - сиротам, ветеранам, профілактикою залежностей у дитячому та молодіжному середовищі та ін.
Сьогодні в м. Запоріжжя відбувається все більше заходів, успішна реалізація яких значною мірою залежить від залучення необхідної кількості волонтерів.
Разом з тим, в м. Запоріжжі не створено поки умов для стимулювання і підтримки волонтерських ініціатив студентів, працюючої молоді та представників громадських організацій.
Забезпечення соціального становлення і розвитку молоді, реалізація їх ідей потребує посилення координації зусиль органів влади і громадськості.


Координатор проекту
Вікторія Агєнтаєва

2

Коментарі