Тимошенко грозиться, що через 5 років у в’язниці сидітимуть її

  • 24.08.11, 18:59
Тимошенко грозиться, що через 5 років у в’язниці сидітимуть її вороги

Екс-прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО переконана, що в наступну ювілейну дату Незалежності України в тюрмах будуть сидіти не політв’язні, а справжні злочинці.

Таку думку Ю.ТИМОШЕНКО висловила у своїх «20 тезах на 20 років», оприлюднених сьогодні на її офіційному сайті.

«Так склалося, що на державні ювілеї влада мене закриває. То КУЧМА, то ЯНУКОВИЧ. У рік десятилітнього ювілею Незалежності – в Лук’янівку, на 20-ть – в Лук’янівку... На 25-річний ювілей цю тенденцію буде змінено! У в’язниці сидітимуть не політичні, а справжні злочинці. Сьогодні ми їх знаємо поіменно», - наголосила Ю.ТИМОШЕНКО.

Ю.ТИМОШЕНКО зауважує, що незважаючи на своє перебування у СІЗО, вона знаходиться з людьми. «В мене також є святкова жовто-блакитна стрічка на сьогодні. Мені передали потай. Я з Вами сьогодні... Хоча й тут...», - пише вона. Ю.ТИМОШЕНКО вітає усіх зі святом. «Дорогі мої!!! Це – наше СВЯТО!!! Ми витримаємо, ми переможемо!!! Я обіцяю!!! Я знаю...», - переконана колишній прем’єр.

Серед іншого, вона розмірковує і про сьогоднішнє свято.

«З машини (автозаку) чути людей, чути вулицю. Це початок нового старту боротьби за справжню свободу країни. Переконана, що цього разу – успішного!», - переконана Ю.ТИМОШЕНКО.

Лідер опозиції переконана, що влада скасувала парад до 20-річчя Незалежності не через економію коштів, а тому що підсвідомо боїться України, боїться реальної незалежності. «Для них парад Незалежної 20-річної держави – це парад їхніх особистих страхів і комплексів. Вони відчувають, що ця країна з її великою історією і справжнім духом свободи колись викине їх на смітник», - вважає вона.

Ю.ТИМОШЕНКО зауважує, що на 10 років незалежності вона думала, що на 20-ть все буде добре. Україна утвердиться як незалежна держава, буде в європейській родині. «Але сьогодні Україна в ще більшій небезпеці... Вона вже доросла... Але зараз, як ніколи, потребує нашого захисту», - вважає лідер опозиції.

Водночас, вона бачить у цій ситуації і позитиви: «демократичні опозиційні сили України об’єдналися. І я рада цьому. На жаль, демократи в Україні об’єднуються лише тоді, коли погано. Але нічого, я впевнена, що ми навчимося об’єднуватися і навколо успіхів, навколо перемог».

Вона пригадує слова учасника французького Руху опору Жан-Поля Сартра, який уже після війни сказав: "Ніколи ми не були настільки вільними, як під час окупації". На її переконання, це правильні слова. «У нас теж окупація – окупація країни можновладною ордою, яка не любить цю країну, не розуміє і не поважає її. І ми також вільні сьогодні. Вільні в тюрмах, у камерах і в палатках... Справжню волю і свободу неможливо заарештувати», - вважає лідер опозиції.

У своїх тезах, Ю.ТИМОШЕНКО пише й про особисті речі. Зокрема, про те, що сумує за Твіттером, про те, що колись її запитували: "Чи не хочеться відпочити від політики і просто пройтися, прогулятися, наприклад, вечірнім Хрещатиком?". Тепер, пише Ю.ТИМОШЕНКО, вона цим Хрещатиком уже так нагулялася... «І вечірнім, і ранковим... Правда, без політики не обійшлося», - зауважує лідер БЮТ.

«Ліна КОСТЕНКО і Оксана ПАХЛЬОВСЬКА побажали мені мати в якості сувеніру уламок Лук’янівської в’язниці... Це хороша ідея. Буду збирати. Уламок Лук’янівки, уламок Межигір’я...», - також пише Ю.ТИМОШЕНКО.

Згадує вона й про розмови, що її намагаються отруїти в СІЗО: «ніякою щурячою отрутою мене не труять, то якісь легенди... Криси (щури) тут ходять доволі вільно. Знаючи українську політику, можу сказати: далеко не найгірші тварини!».

«На Лук’янівці також є птахи, вони співають вранці... Не знаю, якого виду... Вони не в клітках. Арешт не позбавляє і мене свободи, як це не дивно», - підкреслює в одній з тез Ю.ТИМОШЕНКО.и

100%, 3 голоси

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Бютівець відмовився приймати нагороду від Януковича

  • 24.08.11, 18:53
Бютівець відмовився приймати нагороду від Януковича

Народний депутат від БЮТ Сергій МІЩЕНКО відмовляється від державної нагороди, якої він удостоєний від Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА.

Про це він сказав в коментарі УНІАН.

За словами С.МІЩЕНКА, він від журналістів з подивом дізнався, що указом Президента йому сьогодні було присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України».

С.МІЩЕНКО не виключає, що це було зроблено для того, щоб внести розбрат та підозри в опозиційні ряди.

«Я не можу прийняти це високе звання тому, що те, що робиться в Печерському суді, це не правова держава, це правовий нігілізм», - сказав депутат, додавши, що не може також прийняти нагороду від влади, яка сьогодні використовує деяких юристів для політичних репресій.


100%, 1 голос

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Теракт у головах ПРдунів?

  • 23.08.11, 10:10
СБУ предотвратила теракт в Киеве на День независимости

17:43

Сотрудники СБУ города Васильков Киевской области задержали трех участников организованной преступной группировки, которые намеревались совершить взрыв во время празднования Дня Независимости.

Как сообщил пресс-центр СБУ, во время обыска помещения, которое злоумышленники арендовали возле центральной площади, обнаружено самодельное взрывное устройство (СВУ), наполненное поражающими элементами различного размера (гвозди, гайки и т.д.).

По предварительному заключению экспертной службы, в случае взрыва СВУ радиус поражения мог бы превысить 100 м, что повлекло бы человеческие жертвы и значительный материальный ущерб.

По данным следствия, злоумышленники планировали осуществить взрыв 24 августа в Киеве или пригороде во время празднования Дня независимости Украины.

Кроме взрывчатки, в помещении найдено также около 100 экземпляров листовок с призывами экстремистского характера. Сейчас продолжаются соответствующие процессуальные действия, по результатам которых будет возбуждено уголовное дело.


0%, 0 голосів

25%, 1 голос

75%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Про порушення кримінальної справи проти Ющенка

  • 20.08.11, 20:35
Регіонал-Ющенко має нести кримінальну відповідальність
18 августа, 19:04 Зорян Шкиряк Просмотров: 9712 
 
Сьогодні я офіційно звернувся до ГПУ з заявою на ім,я генпрокурора Пшонки, з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності колишнього президента України Віктора Ющенка. Текст заяви публікується.
Відразу зазначу, що мене не цікавлять "політичні трупи". Але вчорашні свідчення в суді, на процесі ЮВТ, колишнього президента В.Ющенка стали для мене апогеєм цинізму і нахабства. Юля повела себе достойно, відмовившись задавати Ющенку питання, щоб не показувати розбрат серед колишніх лідерів майдану, але він все-одно "встромив ножа в спину" в останньому слові. Свій крок вважаю своїм громадянським обов,язком.
Частина мого життя також пройшла в "Нашій Україні". Я двічі очолював виборчі штаби Ющенка та НУ, очолював фракцію в Шевченківській райраді, виконком, був депутатом Київради від НУ в 2006-2008р.р. 
Ще зі славнозвісного меморандуму та призначення Януковича прем,єром у 2006-му стало очевидно, що Ющенко - зрадник. З 2007-го року, я мої колеги по Київській міській організації партії неодноразово наголошували, що Ющенко знищує НУ як політичну силу. Я неодноразово виступав з публічними заявами у ЗМІ, в тому числі на з,їздах партії, що курс Ющенка-Балоги нівелює саме поняття демократії та справедливості, за яке ми боролися на Майдані. На жаль нас не почули. Тому у 2009-му я публічно вийшов з НУ чітко аргументувавши свою позицію:http://delo.ua/ukraine/zorjan-shkirjak-vyshel-iz-quot-108917/
Я про це кажу тому, щоб деякі скептики зрозуміли, що маю цілковите моральне право говорити про ці речі.
Я, як і мільйони українців були готові вмерти за цю людину, ми внесли його у президентське крісло, але... Отримали розчарування, зневіру, розгубленість.
 
Сьогодні я наголошую: Ющенко-латентний член ПР і працівник АП, це аксіома. У 2010-му році Ющенко вступив у злочинну змову з Януковичем і зробив все, щоб того було обрано президентом. він фактично був членом штабу Януковича. Розмінною монетою мала стати посада прем,єра ( про це всі знають). Перераховувати всі брехливі кроки цієї особи я не буду, мало місця і часу. Закінчу на тому, що холуйство Ющенка перед криміналітетом не може бути поза увагою суспільства. Ті хто сьогодні підтримує Ющенка підтримують антиукраїнську владу, крапка. Ми маємо говорити правду.
Вчорашній процес показав головне: Ющенко був у схемі РУЕ, в схемі Фірташа-Бойка-Януковича.
 Якщо сьогодні по зфабрикованій справі на лаві підсудних Юля, там має сидіти і Ющенко, на чітких законних підставах . Про інших вже мовчу, це не обговорюється.
Сьогодні я вважаю не припустимим знаходження "Нашої України" у лавах опозиційних сил до того часу поки їх лідером є вірний  соратник Януковича, член його команди, представник режиму Ющенко.
 
Тому я звернуся до лідерів демократичних сил, підписантів Комітету Опору Диктатурі, не вважати НУ опозицією доки вони не змінять керівництво, і не позбудуться зрадника українського народу Ющенка.
 Це не ультиматум, це абсолютно логічний крок. Нонсенс, що сьогодні на Хрещатику стоять намети з символікою партії, лідер якої дає брехливі свідчення про ти тієї кого вони там захищають. Це політика подвійних стандартів.
Я розумію, що по-суті,  апелювати нема до кого, бо такої політичної сили як "Наша Україна" нема. Але я знаю, там ще залишились достойні люди, патріоти, які мають надію на відродження. Виключення Ющенка і має стати для них таким шансом.
Крім того, хочу подякувати пану Богдану Соколовському, який проявив гідність, і сказав правду. Своїми показами він нивілював брехливі свідчення Ющенка. Мужня і чесна людина.
Я прекрасно розумію, що і Пшонка і Янукович будуть до останнього кришувати свого пасенка ВАЮ. Але прецендент є. І колись він відповість за скоєне, обов,язково.
 Далі публікую текст заяви до ГПУ про скоєння злочину Ющенком В.А.:

Реєестраційний номер 33, від 18.08.2011.

«18» серпня 2011 р.

Генеральному прокурору України

Пшонці В.П.

 

 

ЗАЯВА

про вчинення злочину

 

Печерським районним судом м. Києва розглядається справа № 1-657/11, порушена проти Тимошенко Ю.В. за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 365 Кримінального кодексу України.

У судовому засіданні, що відбулось 17.08.11 по справі №1-657/11, Ющенком В.А., який давав свідчення по суті справи, було вчинено злочин передбачений ст. 384 Кримінального кодексу України.

 

Так, під час надання пояснень щодо не підписання контракту у грудні 2008 року керівником НАК «Нафтогаз Україна» Дубиною О.В. за результатами домовленостей досягнутих Меморандумом 02.10.08 підписаного Тимошенко Ю.В. та Прем’єр-міністром Росії Путіним В.В., Ющенко В.А. зазначив, що Дубина О.В. самостійно повернувся 31.12.08 з Москви до України, оскільки вважав, що російська сторона може піти на поступки, а ціна досягнута за результатами перемовин у 250 доларів США є зависокою.

Крім того, Ющенком В.А. було категорично зазначено, що він жодним чином не відкликав делегацію НАК «Нафтогаз Україна» 31.12.08 з Москви, оскільки у нього немає на це повноважень і це не є його компетенцією.

Проте, такі свідчення є завідомо неправдивими, та спростовуються показаннями інших свідків по справі.

Так, під час надання пояснень свідком по справі Дубиною О.В., який на той час займав посаду керівника НАК «Нафтогаз Україна» та безпосередньо приймав участь у переговорах з керівництвом ЗАТ «Газпром», було надано цілком протилежні дані, що стосується ходу проведення переговорів.

У судовому засіданні 29.07.11 Тимошенко Ю.В., під час допиту свідка Дубини О.В. було поставлено питання:

- Ющенко В.А. відкликав Вас, 31 грудня 2008 року, щоб не надати підписати Вам ці контракти (мається на увазі досягнуті домовленості у 235 доларів США)?

На, що Дубиною О.В. була надана чітка відповідь на поставлене питання:

-         Так, він мене відкликав, щоб я не підписував ці контракти.

Зазначені свідчення Дубини О.В., який безпосередньо приймав участь у переговорах в Москві, повністю спростовують свідчення Ющенка В.А.

Крім того, свідчення надані Дубиною О.В. підтверджуються поясненнями свідка по справі Турчинова О.В., який надаючи свідчення по суті справи, зазначив, що Прем‘єр-міністр України Тимошенко Ю.В. дала згоду на підписання контракту з ціною у 235 доларів США, не заперечувала підписувати НАК «Нафтогаз Україна» на таких умовах, все було готово до підписання. Але ж 1 січня, ми випадково, зранку дізнались, що угоди не підписані, хоча дали добро на їх підписання. Чому? Ми зв’язались з Дубиною, який пояснив, що Президент Ющенко терміново відкликав його з переговорного процесу, і Дубина відбув з переговорного процесу без пояснення російський стороні мотивів розриву переговорів.

Також слід вказати, що факт відкликання делегації НАК «Нафтогаз Україна» підтверджується і російською стороною, зокрема Прем’єр-міністром Росії Путіним В.В. та представниками ЗАТ «Газпром».

Зазначене  підтверджується   статтею  «Путін звинувачує  Ющенка у зриві газових переговорів» (роздруківка додається)  викладеною в  інтернет  виданні «Українська правда» за адресою:http://www.pravda.com.ua/news/2009/01/8/3663219/

Викладені у статті факти спростовують доводи Ющенка В.А., оскільки навіть Прем’єр-міністром Росії Путіним В.В. зазначено, що 31 грудня за вказівкою президента Ющенка делегація «Нафтогазу України» перервала переговори.

Враховуючи викладене, вважаю, що показання свідка Ющенка В.А. надані у судовому засіданні 17.08.11 по справі №1-657/11 є завідомо неправдивими, а отже такі дії підпадають під ознаки злочину передбаченого ч.2 ст. 384 Кримінального кодексу України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 94, 95 та 97 КПК України, прошу порушити кримінальну справу за фактом надання завідомо неправдивих показан  

 

Голова 

ГО  «Новий Київ»                                                                             З.Н.Шкіряк

Отрута Тимошенко на стінах її камери

  • 20.08.11, 20:18
Останні новини
Версія для друкуНадіслати по e-mail
Написати редактору
20-08-2011 19:20Отрута Тимошенко на стінах її камери

У камері СІЗО Юлії Тимошенко на стіни нанесена отрута для паразитів.

Про це сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Андрій Павловський, коментуючи заяву свого однопартійця про те, що екс-прем'єра хочуть отруїти, інформує Газета.ua

"До нас приходили лікарі з токсикологічного інституту, які їй співчувають. Казали, що коли лопають капіляри під шкірою як у неї, то це можуть спричиняти токсини, які використовують проти гризунів. Коли їх труять, то вони таким чином діють на людей. Тому Бригінець і зробив такі висновки. Ми не виключаємо, що це може бути отруєння. Однак це лише здогадки, потрібен безпосередній огляд", - зазначив він.

За словами Павловського, Тимошенко "казала адвокатам, що стіни побілені спеціальним розчином проти тарганів й інших паразитів у Лук'янівському СІЗО".

"Може, у неї алергія на цей розчин. Звідти і така специфічна реакція. Могли труїти щурів, а вона вдихнула пари, може бути і побутове отруєння", - припустив нардеп.

Він зауважив, що опозиціонерка не харчується їжею з СІЗО.

"Щодня до неї приходить донька Женя, давали допуск чоловіку Олександру. Вони їй приносять домашню їжу. Юлія Володимирівна намагається не вживати тюремну баланду, бо можуть і отруїти. Цій владі довіряти не можна", - наголосив Павловський.

Також депутат додав, що відбувається фізичне знищення опозиції. Пін пікреслив, що зараз "важлива міжнародна реакція, щоб все було під контролем".

Джерело: Газета.ua

Кірєєв не має права розглядати справу Тимошенко

  • 19.08.11, 17:25
Судья Киреев находится на испытательном сроке, - европейский эксперт

Датский эксперт Микаэль Лингбо увидел многочисленные нарушения в расследовании и судебном разбирательстве дела против бывшего премьер-министра Украины Юлии Тимошенко

Как пишет Frankfurter Allgemeine Zeitung, Лингбо сомневается в независимости судей, которые рассматривают дела против лидеров оппозиции.

По его словам, после судебной реформы, инициированной президентом Украины Виктором Януковичем, Генеральная прокуратура, в которой доминируют люди президента, имеет возможность по желанию оказывать давление на судей.

Генеральный прокурор и двое его заместителей входят в состав Высшего совета юстиции и таким образом могут увольнять судей или привлекать их к дисциплинарной ответственности, сообщает официальный сайт Тимошенко.

Лингбо также подчеркнул, что это касается молодого судьи Печерского райсуда Киева Родиона Киреева, который ведет дело Тимошенко, поскольку он все еще находится на предусмотренном в Украине пятилетнем испытательном сроке, и поэтому парламент (в котором также преобладают сторонники Януковича) все еще может его уволить.

В целом, эксперт констатировал, что процессы против украинских оппозиционных политиков ведутся «молодыми, неопытными и уязвимыми» судьями, что вызывает вопрос о возможных манипуляциях с произвольным компьютеризованным распределением дел между судьями.

В любом случае, как отмечает эксперт, на себя обращает внимание тот факт, что молодой судья Киреев был переведен в Киев указом Януковича только в апреле этого года, и что Печерский районный суд Киева, в котором рассматривается дело Тимошенко, не захотел предоставить записи о распределении ее дела именно Кирееву.

Все это, как заключает Лингбо, вызывает подозрения, что «процедура произвольного компьютеризованного распределения» дел в случае процессов против украинских оппозиционных политиков не «была соблюдена».

Микаэль Лингбо работал в Дании прокурором, возглавлял региональную полицию, был заместителем председателя службы безопасности. Он также работал от ЕС в Албании, Судане, Ираке и Южной Африке.

О Голодоморе Фильм снимают в Харькове ФРАНЦУЗЫ. А МЫ?

  • 18.08.11, 23:53
Новости Украины. Украина сегодня. Украинские новости без цензурыФранцузы снимают на Харьковщине документальный фильм о Голодоморе
Французская компания «Лопеви Имаж» продолжила в Харьковской области съемки документального фильма «Голодомор, забытый геноцид» («Holodomor, le gnocide oubli»).

Как сообщалось, во время своего первого приезда в Украину летом 2010 года автор сценария и режиссер-постановщик фильма о Голодоморе Бенедикт Бане была потрясена рассказами старожилов с. Глушковка Купянского района о событиях Голодомора 1932 – 1933 годов, количество жертв в селе, а также о переселениях в опустевшие дома крестьян из России и польского населения с Житомирщины. Тогда из-за нехватки времени ей удалось записать рассказы только троих очевидцев, поэтому она собиралась вернуться и продолжить записи.

На этот раз героями ее фильма стали еще девять очевидцев Голодомора, жителей сел Глушковка и Колесниковка, сообщает сайт "Голодомор 1932-33гг. Харьковская область".

Среди свидетельств всех старожилов выделяются повествование 93-летней Зофии Францевны Жуковой, переселенки из Барановского района сегодняшней Житомирской области, отец которой в феврале 1938 года был расстрелян в Харькове по сфальсифицированному обвинению в шпионаже в пользу Польши, Григория Сергеевича Медведева, родственника всемирно известного мастера микроминиатюр Николая Сядристого, о том, как четырехлетним мальчиком он чуть не умер от голода в круглосуточных сельских яслях, куда его отдали родители из-за отсутствия продуктов дома.

Также селяне рассказали о печально известных подводах, на которых специально назначенные люди ежедневно собирали мертвецов за вознаграждение за каждый отвезенный в общую яму труп. Все вспоминали, как плакался однажды на все село такой возчик, когда один двадцатилетний «труп» вдруг по дороге «ожил», выпал из подводы и пополз домой, из-за чего возчик остался без вознаграждения.

Однако самым большим потрясением, как для съемочной команды (в которую входят, кроме Бенедикт Бане, также шеф-оператор звука и света Хорхе Макото де ля Фенте и фотограф и ассистент режиссера Патрик Эрнст из Швейцарии), так и для исследователей Голодомора на Харьковщине, сопровождавших зарубежных кинематографистов, была отчаянная исповедь Валентины Васильевны Гончаровой о преступных деяниях ее отца, уполномоченного по хлебозаготовкам в родном селе Табаевка Купянского района Василия Садовского. Показывая фотографию, на которой он красуется с револьвером, направленным в сторону ее матери, пожилая женщина заявила: «Несмотря на то, что он бросил нас, мне всю жизнь было стыдно перед людьми за то, что я - дочь этого палача, поэтому пускай весь мир теперь знает, какими были эти коммунисты, и что они сделали с собственным народом».

Об увековечении и почтении памяти жертв Голодомора в селах Глушковка и Колесниковка рассказал священник церкви Рождества Святой Богородицы Олег Владимирович Усов. Также он показал могилы жертв Голодомора на одном из сельских кладбищ.

Кроме свидетельств очевидцев Голодомора, госпожа Бенедикт Бане записала интервью с экс-губернатором Харьковской области Арсеном Аваковым, при личном содействии которого в 2008 году был сооружен величественный Мемориал жертвам Голодомора на Харьковщине и который продолжает опекать памятник и исследовательские проекты о Голодоморе 1932 -1933 годов и истории политических репрессий в области, является активным поборником развития институтов гражданского общества в регионе. Также она взяла интервью у сопредседателя Харьковской правозащитной группы Евгения Захарова, автора исследования «Можно ли квалифицировать Голодомор 1932 – 1933 годов в Украине и на Кубани как геноцид».

Без сомнения, будущих зрителей фильма должны заинтересовать уникальные документы из фондов Государственнного архива Харьковской области, предоставленные архивом для съемок, и комментарий к ним исследователя Голодомора 1932-1933 годов Нины Лапчинской.

Съемки на Харьковщине продолжались в течение недели. Далее в планах съемочной группы робота в Винницкой области.

По словам госпожи Бенедикт Бане, постпродакшн продлится до лета 2012 года с тем, чтобы премьерный показ фильма состоялся к 80-й годовщине Голодомора 1932 – 1933 годов.

УВАГА! ДО НАС звертається Українська Головна Визвольна Рада

  • 18.08.11, 23:24

Універсал Української Головної Визвольної Ради

Український Народе!

Революційним зривом, зброєю Твоїх найкращих синів Ти здвигнув у pp. 1917-1918 на руїнах тогочасних імперіялізмів, що Тебе віками поневолювали, Храм Волі — Українську Державу.

Грізні вітри розвівали Твої переможні прапори над усіма народами України. Стогін Славути-Дніпра, рев чорноморських хвиль, шелест степової тирси і таємний шум карпатських та поліських лісів зливалися в одну симфонію з гомоном дзвонів Святософійського Собору, співали радісну пісню Перемоги волі. Віковічні Твої вороги зруйнували цей Твій святий Храм, та Ти, Український Народе, зберіг його в своїй душі, як священну Ідею предків.

І на протязі двох десятиріч Ти не дав собі її вирвати, Ти боронив її своєю боротьбою. За Ідею волі Української Землі, за власну неза- лежну державу Ти приніс мільйонові жертви.

Знову п'ятий рік шаліє воєнна хуртовина і лавою прокочується крізь українські землі. Здригається Українська Земля під полчищами ворожих військ.

Не за Твою волю, Український Народе, ведуть вони цей кривавий та жорстокий змаг, вони несуть тобі руїну, поневолення і смерть. В червні 1941 p. Ти заявив перед світом свою волю жити вільним державним життям у відродженій Україні. На сторожі цієї волі Ти поставив — від карпатських верхів по Дон і Кавказ — збройні кадри своїх синів — українських повстанців.

Український Народе!

Гряде доба Національних Визвольних Революцій. Поневолені народи Сходу і Заходу в своїй безперервній революційній боротьбі ждуть хвилини, щоб на руїнах ворожих їм імперіялізмів побудувати вільне життя вільних народів.

Український Народ входить у вирішальну стадію своєї визвольної боротьби. Зближається момент, на який ждали сторіччями українські покоління, момент, що в ньому вирішиться наша доля.

Сучасне українське покоління може бути горде, що саме йому доведеться в геройській боротьбі завершити будову української держави і здійснити предківський заповіт.

Велетенське завдання будови української держави вимагає ще більшого завзяття, ще більшої відданости справі, а перш за все з'єднання всіх самостійних революційних сил під одним політичним проводом.

І тому, щоб об'єднати всі національно-визвольні сили Українського Народу, щоб з одного центру керувати нашою визвольною боротьбою, щоб перед зовнішнім світом репрезентувати волю Українського Народу та щоб протиставитись спробам ворогів української держави розбивати єдиний самостійний український фронт,— створюється Українська Головна Визвольна Рада, яка з сьогоднішнім днем переймає на себе керівництво визвольною боротьбою Українського Народу.

В Українській Головній Визвольній Раді зібрані всі представники активно-діючих революційно-визвольних сил сучасної України та передові одиниці з українських політичних середовищ, що в сучасний момент визнали за єдиноправильну вповні незалежну платформу визвольної боротьби Українського Народу за Українську Самостійну Соборну Державу та будуть проводити її в життя.

До Української Головної Визвольної Ради можуть входити всі справді самостійні і незалежні сили України, не залежно від їх світоглядово та політично-групового спрямовання, ті, котрі готові боротися за Суверенну Українську Державу.

Українська Головна Визвольна Рада є найвищим керівним органом Українського Народу на час революційної боротьби, аж до створення уряду Української Самостійної Соборної Держави.

Ми, Українська Головна Визвольна Рада, присягаємо Тобі, Український Народе:

Наша мета — Українська Самостійна Соборна Держава на українських етнографічних землях.

Наш шлях — революційно-визвольна боротьба проти всіх займанців і гнобителів Українського Народу.

Боротись будемо за те, щоб Ти, Український Народе, був володарем на своїй землі.

Будемо боротись за те, щоб усьому Українському Народові забезпечити участь у визначенні майбутнього державного устрою УССД та її конституції. Будемо боротись за справедливий соціяльний лад без гніту і визиску, без большевиків і капіталістів, проти накинених ворогами кріпацьких систем.

На вівтарі цієї боротьби кладемо свою працю і своє життя.

Віримо в Твої здорові сили. Український Народе, вони є запорукою нашої перемоги.

Вітаємо боротьбу інших поневолених народів за своє визволення.

З ними, зокрема з нашими сусідами, бажаємо жити в добросусідських взаєминах та працювати у спільній боротьбі при умові пошанування ними визвольних змагань Українського Народу.

Всі національні меншини, що живуть на українських землях, закликаємо включатись в українську визвольну боротьбу, їм забезпечуємо повні громадські права в українській державі.

Український Народе!

Ми свідомі того, що грядуща боротьба буде вимагати від Тебе ще більше завзяття та героїзму, а перш за все непохитної віри в свою правду.

Віримо, що не посоромиш землі своєї!

Віримо, що будеш гідним спадкоємцем княжих дружинників і козацької слави!

Героїчна боротьба твоїх предків за Українську Державу — це для Тебе наказ.

Тому кличемо до Тебе:

Єднайсь у своїй боротьбі, кріпись у своїй вірі!

Слава Україні!

Постій, в м. червні 1944 p.

Українська Головна Визвольна Рада

прапор України

  • 18.08.11, 16:39
<iframe width="420" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/MhIxsDul1Ac" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>