хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

sabadashm

попередня
наступна

Великий Луг.

  • 27.03.10, 20:40
           Великий Луг знаходився у серці козацьких земель, які давали все, що було потрібне для життя. Лагідний клімат, родючі землі, зелений океан степових рослин, хмари птахів у піднебессі, безліч дичини, переповнені рибою озера та ріки-все це навіки врізалося у людську пам'ять.Невипадково середньовічні автори нерідко порівнювали цей квітучий край із "землею обітованою", котру Бог дав людям згідно з біблейськими легендами. Щоб краще уявити собі українські степи у далекому минулому, варто прочитати кілька уривків з історико-мемуарних творів 16-17ст. В одному з них, написаному наприкінці 15-початку 16ст. говорилося: "Поверхня землі настільки родюча, що зорана лише раз парою волів, вона дає найвищі врожаї. Навіть необроблена рілля дає рослини, які годують людей своїм бадиллям або корінням. Тут ростуть дерева, що дають найделікатніші плоди, тут вирощують часом виноград, що має великі грона...Диких звірів-зубрів, диких коней, оленів-таке богатство, що на них полюють лише заради шкіри, а з м'яса вживають лише філейну вирізку, решту ж викидають. М'яса вепрів та косуль взагалі не їдять. Птахів тут така сила, що навесні люди відправляються за ними і назбирують цілі човни яєць диких качок, гусей, журавлів, лебедів, а пташину молодь годують при хатах. Собак годують м'ясом диких звірят і рибою, бо ріки переповнені осетрами та іншими великими рибами, котрі напливають з моря до прісної води".
           А шо ми маємо тепер, ГЕС, АЕС, дичини майже нема, вода засмічена, криниці в яких ще п'ять років тому була вода як "сльоза христова" зараз мають гіркий присмак, останній раз сліди лося я бачив одинацять років назад.Проте жити краще, в селі на триста хат держуть усього стоп'ятдесят корів (це дуже і дуже мало) бо ніде пасти, або люди ледащо.
          Я сам дуже хочу переїхать в село, для країни яка має таку землю наїкращий вихід, це розумне і раціональне використання землі, і толку з того шо землю людям роздали, це як безрукому граблі, селяни за сімдесят років "безглуздя" розучилися землю оброблять, а тоді ще кіньми орали, культивірували, сіяли, косили і зерно молотили, бо незнали як інакше, а щоб прогодувати сім'ю в п'ятнадцять чоловік достатньо п'яти гектар орної землі, іхочаб якесь господарство.
         
Наболіло. Все. Піду спати.

13%, 1 голос

0%, 0 голосів

88%, 7 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
4

Коментарі

Гість: kozak-kit

128.03.10, 12:33

5+

    228.03.10, 14:11

    Свята правда
    Біда в тому, що людей привчили постійно бути від когось залежними, треба звільнятися від ярма, люди повині вчитися бути самодостатніми.
    В чому проявляється ця залежність? - В усьому, на чому можна заробити гроші. На базарі, в лікарні, в державних установах, навіть вдома ми є залежними від конкретних півдприємств, організацій та різних установ, для яких існує лише одна мета - нав'язати свої товари і послуги, якість яких залишає бажати кращого, а деруть за це три шкури, особливо це стосується міського населення.
    Вихід один - тікати в село, там і хату купити можна, і шматок землі узяти, як би ще навчитися гроші своєю працею заробляти...

      анонім

      36.09.10, 23:33Відповідь на 2 від кусючий бджіл

      а вони в місто пруть в миліцію бо там дубинку дають і пістолет ,
      от і повалимо ми городяни в село, а кому ще, гелики ж у місто тікають, бо бачте для них в селі роботи немає, встав би МИКОЛА ДЖЕРЯ з могили , то показав би цим утробам де робота живе

        46.09.10, 23:35Відповідь на 3 від анонім

        Ну добре іншу роботу пошукаю.

          анонім

          56.09.10, 23:39Відповідь на 4 від sabadashm

          ти мабуть щось не так зрозумів ?

            Гість: porfel

            66.04.12, 18:28

            +++

              75.08.13, 10:33

              Шановний друже sabadashm, на форумі сайту "Пугу-пугі. Козак з Лугу " (http://indragop.org.ua/forum/3-315-1#4812 ) форумлянин ZatlyViter розмістив заклик доповнити та поліпшити статтю в укрвіці "Великий Луг". Подивитесь, може і Ви зможете долучитись до цієї справи.

                85.08.13, 12:39Відповідь на 4 від sabadashm

                Ну добре іншу роботу пошукаю.Я сьогодні теж займався пошуком по темі. Результати пошуку виклав на форумах:
                http://indragop.org.ua/forum/3-315-1
                http://www.forum.poshtovh.org.ua/index.php?topic=196.msg32315#msg32315

                Можливо і Вам щось сподобається.
                Зверніть увагу на №№ 8, 9, 14, 15.