хочу сюди!
 

Маруся

35 років, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-40 років

Сьогодні ДЕНЬ МАТЕРІ !!! Зі святом ВАС !

  • 08.05.16, 05:16


ДЕНЬ МАТЕРІ  - історія свята

Вдершись в Україну,  російські більшовики (згодом комуністи), різниці називати москальску навалу можна будь як, просто ЗЛО вдерлося до України, московити пройшлися по ній чорною навалою, здійснивши червоний терор, - знищуючи все українське, по коліна вимазані у крові українців, встановлювали свої порядки та закони, вбивали, жорстоко катували українців тільки за те, що вони українці, за те що розмовляли на українській мові або були вдягнуті у національний одяг.
Перший закон, який був прийнятий росіянами-окупантами -  це заборонити ВСІ національні свята в Україні !!! Вигадавши свої, комуністично-насильницьким методом.  Як святкували російські більшовики так звание день 8 березня, - примусово згоняли жінок на збори, вдягали всім червоні хустинки, на зборах читали лекції, як повинна вести себе жінка в побуті, у ліжку, нагороджували грамотами, а на початку цього пиру сатани  ввели закон, що жінка належиті всім комуністам, (тобто узаконили вільне, безкарне, масове згвалтування).... Не прижилося, бо все було примусово, тоді М.Хрущов наказав зробити цей день вихідним, й тільки після 40 років настирливих, примусових намагань, більшовики добилися від людей святкувати 8 березня, або просто пиячити, (вихідний же).

Як святкували ДЕНЬ МАТЕРІ в Україні, як вже було сказано, що коли московські більшовики захопили владу, та через море української крові встановивши свою владу у Україні, то відразу заборонили це українське свято. 
Так як же святкували ДЕНЬ МАТЕРІ українці ? У Україні спокон віку, жінку поважали не один день на рік, а всі 365 днів.
Витоки Дня Матері мають релігійний характер, оскільки за церковним календарем місяць травень посвячується Пречистій Діві Марії – Матері Божій.Розуміючи велику виховну і просвітницьку роль поезії, пісні, свідомі свого покликання віроючого і національного, настоятелі парафій плекали і втілювали в життя ідею просвітництва через залучення і заохочення прихожан до хорів, самодіяльних театрів, (невід’ємною частиною яких було музичне виконавство), товариств “Просвіти” та ін. Так поступово рік у рік, вік за віком, у культурно-мистецьке життя української громадськості ввійшло святкування Дня Матері вже як дня подяки і Божій Матері, матері Україні та рідній мамі, сестри, бабусі, до всіх жінок. До цього свята, яке відзначалося у другу неділю травня, найбільше готувалися діти, (звичайно ж, з допомогою вчителів чи священиків), створюючи власні літературно-музичні композиції. Відтак, малі локальні святкування на парафіях переносились на сцену, виростали до масштабів святкових концертів…
Тобто не за наказом, як у московитів і у поневолених ними країнах, а так сталося у Україні поступово, історично обгрунтовано.
Ірина Король та її колектив стали першими, хто взагалі відродив це свято,що святкування Дня Матері у Львівській області почалося тільки з травня 1990 року, і вже аж з плином кількох років розповсюдилось по Україні.



Зі святом Вас любі !!!
***
Посіяла людям літа свої, літечка житом,
Прибрала планету, послала стежкам споришу.
Навчила дітей, як на світі по совісті жити,
Зітхнула полегко – і тихо пішла за межу.

– Куди ж це ви, мамо?! – сполохано кинулись діти.
– Куди ж ви, бабусю? – онуки біжать до воріт.
– Та я ж недалечко... де сонце лягає спочити.
Пора мені, діти... А ви вже без мене ростіть.

– Та як же без вас ми?... Та що ви намислили, мамо?
– А хто нас, бабусю, у сон поведе по казках?
– А я вам лишаю всі райдуги із журавлями,
І срібло на травах, і золото на колосках.

– Не треба нам райдуг, не треба нам срібла і злата,
Аби тільки ви нас чекали завжди край воріт.
Та ми ж переробим усю вашу вічну роботу, –
Лишайтесь, матусю. Навіки лишайтесь. Не йдіть!

Вона посміхнулась, красива і сива, як доля,
Змахнула рукою – злетіли у вись рушники.
"Лишайтесь щасливі", – і стала замисленим полем
На цілу планету, на всі покоління й віки.

6

Коментарі

18.05.16, 06:12

    28.05.16, 09:10

      318.08.16, 12:43

      В Русі Жінку обожнювали, обожнюють і будуть обожнювати щодня. Рожаниць вшановують 8-9 вересня.
      А 8 березня раби єгові, загинулі овечки дому ісраїлевого празнують пурім.