Дякую, Вам друзі, за теплі слова і привітання.
[Приєднана картинка]Найкращим друзям, які завжди
можуть мене зрозуміти і підтримати.
Дякую Вам, МОЇ ХОРОШІ!!! Пробачте кого не зміг привітати в свій час із-за відсутності на сайті.
[Приєднана картинка]У той рік заніміли зозулі,
Накувавши знедолений вік,
Наші ноги розпухлі узули
В кирзами-різаки у той рік.
У той рік мати рідну дитину
Клала в яму, копнувши під бік,
Без труни, загорнувши в ряднину...
А на ранок — помер чоловік.
У той рік і гілля, і коріння —
Все трощив буревій навкруги...
І стоїть ще й тепер Україна,
Як скорботна німа край могил.
Д. Головкоhttp://ic.km.ua/~izrda/golodomor.html
Шпарагівка.
[Приєднана картинка]
Якийсь німецький сорт. Росте висотою десь 4 метри. Немає "сухожилля" і твердого кінчика. Рецепт.Шпарагівку відварити 15 - 20 хвилин.На дно банки гвоздику, душистий перець, чорний перець, часник.Залити маринадом.Маринад:11 склянок води,1,5 склянки цукру,1 склянка оцту2,5 столових ложок солі.Стерилізувати 15 - 20 хвилин.
Бурі помідори.
[Приєднана картинка]Бурі (можна зелені) помідори розрізати вздовж до половини. У середину покласти:листочок...
Огірки на штири.
Беремо огірки бажано розміром по висоті 0,5 літрової банки. Я вирощую на соління і цей салат огірки сортів Паркер F1 або Аякс F1.
Огірки вимочуємо, у холодній воді 1 - 2 години. Змиваємо білий наліт і кісточки з пухирців. Розрізаємо на чотири (штири) частини по довжині. Далі норма спецій на 4 кг огірків.Додаємо:2 столові ложки подавленого часнику,2 столові ложки гірчиці зернятками,100 грам солі,1 стакан цукру,1 стакан оцту,1 стакан олії.Відставляємо на 2 години...
Огірки "Пшекі"
Тут невдала світлина . Коли не вискочу на город за огірками, вже одні переростки. Мають бути принаймні в двічі менші.
Рецепт.На літровий слоїк беремо і закладаємо традиційні прянощі та спеції: моркву, цибулю, часник, лаврове листя чорний та душистий перець.Додаємо: 3 столові ложки цукру,2 чайні ложки солі,50 грамів оцту.Заливаємо окропом. Стерилізуємо 7 - 10 хвилин. Закатуємо і закутуємо для поступового охолодження.
[Приєднана...
Епіграф:
Щоб ми їли, якби не Колумб...Половинки по-Дідівському.
Перше, що потрібно це відповідний сорт помідорів, зрештою підійде сливка будь-яка, але то вже не будуть не мої половинки (наш Луцький помідор має свій специфічний аромат, може тому, що: сорт, земля, кількість сонця і т.д.).
1. Ріжемо помідори навпіл, бажано по перетинці. (більшість помідорів мого сорту мають дві камери, тому діляться без проблем).
[Приєднана картинка]
2. На дно 1 літрового слоїка покласти: зонтик кропу...
Епіграф:Швидка заготівля корму на зиму,
мо кому і несмачно зате зручно...
Салат Огірки кавалками.
[Приєднана картинка]
На 6 кг огірків: 100 г пертушки,300 г часнику,100 г кропу.Маринад:1 - 1,5 склянки олії,1,5 склянки оцту,3 столові ложки солі,5 - 8 столових ложок цукру (на смак) Оргірки почистити розрізати на частини. Часник через часниковавку. Кріп і петрушку дрібно посікти.Овочі вимісити і відставити на 4 - 5 годин.Приготувати маринад (оцет додати наприкінці).Розкласти в ...
Епіграф:
«Ну й гидота ця ваша заливна риба!»
Дідова аджика. Взагалі-то аджику готують десь в кінці сезону, коли викопають моркву, зберуть останні помідори, яблука...і т.д.Тоді видно що до льоху, а що смішно туди нести, а шкода викинути. І так, беремо:3 кг помідорів,1кг перцю,1 кг моркви,1 кг яблук,1 кг цибулі....2 перчини гіркого перцю, тут "на смак кожний сам мастак"... Тепер ідемо з кухні до Інтернету, а чоловік всю ту...