хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Дякую, мамо

Коли моєму сину Ярославу було років з п'ять, ми з чоловіком вчили його молитись «Отче наш». Після кількох днів спільної молитви він запитав : «Мам, а чому коли ми кажемо «прости нам борги наші» або «хліба насущного дай нам сьогодні», ми не кажемо «будь ласка?».

І ви знаєте, ми нічого не змогли відповісти. Нам дорослим, досвідченим у вірі, звичайно, в порівнянні з малою дитиною, не було що йому сказати. Ми просто не знали відповіді. Я не знаю усіх тонкощів ввічливого звертання один до одного за часів, коли жив і навчав Ісус, але з того маленького запитання до мене прийшло велике розуміння. Якщо я не навчу своїх дітей говорити будь ласка, вони ніколи не навчаться дякувати. Чомусь ми спочатку вчимо їх просити , а вже потім дякувати і те не завжди. І виростаючи, вони нерідко сприймають нашу допомогу і Боже благословення як щось само собою зрозуміле, а не як дар, який потрібно цінувати.

Звичайно, зараз я не пам’ятаю усіх «дякую» моїх дітей, але один випадок я запам’ятаю на усе своє життя. У цьому році ми були усією сім'єю на паломництві родин у Летичеві . Церква завжди виступала проти абортів, але саме цього року при вході в костел було багато страшних фото з понівеченими малюками, які стали жертвами аборту. По дорозі додому, найменша п'ятирічна Юля розплакалась, їй було дуже страшно. І мені довелось відповідати на запитання, що ж сталось з тими дітьми. Ярослав довго мовчав, а потім уже ввечері підійшов, обійняв і сказав : «Дякую, мамо, що ти мене народила».

4

Коментарі

Гість: Bar_sik

115.03.11, 13:06

Да, действительно есть над чем задуматься.

    анонім

    229.04.11, 15:13

    от таких рассказов ком к горлу подходит
    нельзя однозначно осуждать людей сделавших аборт, есть разные причины....

      329.04.11, 15:53

      просто, наверное, не у всех хватает силы духа оставить ребенка

        429.04.11, 16:11Відповідь на 2 від анонім

        я однозначно проти аборту не знаю які повинні бути причини вбити дитину,але осуджувати будь кого просто не маю права. Замітка для того щоб задуматись, і щоб люди якщо не подякують то хотя б щоб спробували зрозуміти своїх батьків, що ти для них означаєш,які можливо вони плекали мрії повязані з тобою, і як ти до них ставишся зараз.

          529.04.11, 16:15Відповідь на 3 від xMbIPEHOK

          можливо. Тих хто над цим задумається і потім всерівно йде на це дуже шкода бо це їх не залишить ніколи.Але є багато таких для яких це абсолютно нічого не означає, як звичайна не надто складна медична процедура...

            анонім

            629.04.11, 19:07Відповідь на 4 від Vir_GO

            ну снова таки, это философкий разговор, у каждого "свои" отношения с родителями и "благодарность" тоже своеобразная, и снова таки у каждого на это свои аргументы
            нужно не забывать, что люди иногда рожают для того что бы было кому "стакан воды" подать в старости

              729.04.11, 20:43Відповідь на 5 від Vir_GO

              звичайно, життя вносить корективи і змушує змінювати точку зору сподіваюсь, ніколи не доведеться приймати таке рішення.
              а проти складних медичних процедур існує ж багатий вибір контрацепції..

                82.05.11, 14:16Відповідь на 7 від xMbIPEHOK

                ну контрацепція не є стопроцентною гарантією або ж має абортивний ефект, плюс багато зних мають досить сильні шкдливі для організму побічні ефекти, як правило про не доліки не говорять просто через деякий час ми чуємо що вийшли нові з покращеною формулою(((

                  92.05.11, 14:23Відповідь на 6 від анонім

                  не можу не погодитись,у кожного свої принципи і переконання, мені також доводилось говорити з батьками на тему , що я не є сенсом і ціллю їхнього життя, так вони як подружжя мають релігійний і моральний обовязок народити а потім виховати дітей, і якщо вони добре виховають дитину то вона буде мати вдячнічність і моральну відповідальність за те щоб підтримати батьків в старості але це зновуж не є її якимсь наказавим обовязком і першочерговою ціллю, зроштою у цієї дитини буде своя сімя і свої діти які і повинні бути на першому місці.

                    102.05.11, 17:31Відповідь на 8 від Vir_GO

                    та хоча б банальне - презервативи. не стовідсотків, але все ж...словом, краще запобігти.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна