Німці також люди!

  • 14.06.12, 14:24
Люблю дивитись матчі Євро 2012 на ТРК"Україна"! А вся справа в емоційному коментаторі, бо отримуєш задоволення не тільки від гри, а від "крилатих" фраз Віктора Вацко... До речі, він був визнаний кращим коментатором 2011 року. Ось і у вчорашньому матчі Нідерланди - Німеччина прозвучала фраза від якої я сміялась до сліз, виявляється "німці також люди!"

Вітаю зі святом Святої Трійці!

  • 03.06.12, 16:49

Бажаю всім Божого благословіння та благодаті!

ПРОЩАВАЙ ЗИМА!

  • 26.02.12, 19:24

Сьогодні остання календарна неділя зими, такої незвичної, примхливої.

Але весна потрохи починає приступати до своїх обов"язків володіння природою: тепліше гріє сонечко, струмочки, а іноді,  як море, калюжі, які важко перейти, заливають дороги, бубнявіють бруньки на кущах, пробиваються з під снігу проліски...

Словом - прощавай ЗИМА!

Хорошого настрою на вихідні!

  • 18.02.12, 10:40

Чудова погода, вихідні, до весни залишилось чуть-чуть!

Весна - моя улюблена пора року! Бажаю усім тепла, віри, любові та весни в душі!

Для вас ця чудова пісенька, для підтримки хорошого настрою!

ХТО МИ ПІСЛЯ 20 РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ?

  • 08.02.12, 21:20

      Шановні блогери І.UA та всі, хто називає себе україцем, звертаюся в першу чергу до Вас.

Крик душі!

     Останнім часом я стала менше слухати політичних новин та менше приділяти уваги політичній інформації в неті. Спитаєте "чому?". Відповім "набридло!".

    20 років незалежності нашої держави принесли мені повне розчарування і недовіру до влади, як на місцевому рівні, так тим більше державному (ВР).

     Пригадую 91 рік, як будучи студенткою, йшла на референдум голосувати за незалежну Україну, як агітувала свою подружку (росіянку за національністю) віддати голос "за", як мріяла за квітучу та багату державу, про щасливе майбутнє своїх дітей...

     І що маю на сьогоднішній день? Маю ще один прожитий день... Майбутнього немає. Чому? Тому, що ЧЕСНО в нашій державі нічого не заробиш, це знають всі, а заробляти нечесно немає чим, тобто розміри "хабарів" і різних видів "капіталовкладень" перевищують в де-кілька разів мої можливості платоспроможності.

     Ось і обходжуся заробітком  середнім в обласному рівні. Та при цьому, не маю права хворіти (лікарняне не оплачується - самозайнята особа), відпустка коротка, максимум 10 днів, бо дорого обходиться (єдиний податок за старим кодексом), працював-непрацював податок + пенсійний заплати. 

   Про плату за енергоносії не скажеш без сліз. За останні 2 роки ціна 1кВт електроенергії виросла з 50 коп. до 1грн.07 коп.  За що? І саме головне - де? У нас в Україні, в державі на території якої найбільше атомних електростанцій, тобто в державі де виробляється сама ДЕШЕВА електроенергія. Знову ж таки, яка якість наданих послуг? У понеділок 06.02. у мене не запустився принтер, японець видав помилку і заблокував двигун, бо напруга в мережі була менша 200 W, не могли увімкнутись лампи денного світла, мусили працювати при свічках - смішно? Мені далеко не до сміху. Скажете скаржитись. Кому? Написали лист в обленерго. Приїхали заміряли напругу, сказали, що немає 220 і поїхали, сказавши що на "халяву нічого робити не будуть". Знову ж питання, чому на халяву? За що ж тоді 1,07 грн. за кВт?

  А газ? Як вам 4грн.70коп за куб газу? А його якість? Взагалі мовчу, бо слів немає - одні емоції.

   Люблю своє місто, маленьке, компактне, якби не одне але... Живу в приватному секторі, недалеко від центру і , скажімо, весною, літом, тобто в хорошу погоду можна і пішечком 4км прогулятись. Але на сьогоднішній день при температурі більше -10 градусів морозу, щось не дуже охота прогулюватись... Проте нічогоне залишається, як або перетворитись ще на одну жертву морозів, або їхати додому на таксі, бо після 20год.20хв. у мій район транспорт не їздить... Знову ж таки 06.02. простояла годину, чекаючи маршрутку, - не дочекавшись поїхала на таксі..Скажете скаржитись? Знову ж кому? Поскаржилась у міську раду у відділ пасажирських перевезень. Знаєте яку відповідь почула? "А що ми можемо зробити, якщо вони не хочуть їздити". Як вам відповідь? Вчора прочитала замітку, що побили депутута міської ради з відділу пас. перевезень, шкодувала, що не була там і не змогла також пару раз копнути..

   Мовчу про санітарне питання, тобто громадські туалети. Їх просто не існує. Існують кущі, арки, темніші кутки, або просто закриті колишні WC. Одним словом - ідемо в Європу!

   Якість продуктів харчування. Обговорювати не буду - відома всім.

   Медичне обслуговування - бережіть здоров"я, бо попавши в лікарню, захворієте ще більше. Перевірено на моїй дочці. Вартість лікування - не для людей з слабкими нервами.

   Навчання. Чого - чого, а цього зараз вище голови. Куди не глянь одні інтелегенти (маю на увазі дипломовані спеціалісти та магістри), на базарі і то з дипломом. А якість навчання яка? Думаю більшості відоиа "ЯКІСТЬ". Дипломів море, а робота-то де на ті дипломи?

  Економіка.  Де вона та економіка і чия вона? Де те що дісталося НАМ  після розвалу союзу? В руках кучки мордоворотів, які за копійки або просто обманом заволоділи народним добром. А тепер хочуть допродати останки державного майна, бо продавати скоро буде нічого, хіба що нас з вами на органи!

 Корисні копалини. Вони вже також прихватизовані і успішно поповнюють кармани "ВЛАСНИКІВ", а не наш з вами бюджет.

  Сільське господарство. Хочеться спитати: "Воно існує?" Можливо, але назвати його вже так важко. Тваринництво на стадії зникнення, принаймі у моєму регіоні, залишилося де-кілька колективних господарств, де ще є ферми.

 Поля засівають кукурудзою, соняшником та ріпаком, тобто рослинами, які виснажують грунти, але приносять непогані прибутки орендарям. За майбутнє ніхто не думає. І засівають саме на родючих землях, а гірші вже більше 10 років буяють бур"яном (на прикладі Волинської області).

Армія- ХА-ХА-ХА! Тримають, бо генералів наплодили і їм бабло треба платити.

   То хто ж ми, чи правильніше спитати "Ким ми стали за 20 років незалежності?"

   Відповідь напрошується одна - бидлом, яке дозволяє знущатися над собою.  Так і згадується поема Шевченка "Село, неначе почорніло, неначе люди подуріли, німі на панщину ідуть і діточок своїх ведуть..." Це ж що, ми повернулися в епоху нашого славного поета?

Н Е   Х О Ч У!!!

У "Волині" новий тренер!

  • 09.01.12, 15:20

Шкода, що не бачитемо та не чутимемо амбіційного та доволі цікавого Кварцяного, людини, яка віддала "Волині" багато років!

Але життя не стоїть на місці - і ось новина: новим тренером "Волині" став О.Дем"яненко!

Бажаю успіхів, досягнень на посту тренера та позитивних результатів улюбленій команді!

http://www.fc.volyn.net/fyfnjksq-demjanenko-u-mene-nshijjobp.html

Запрошую на арт-шоу у луцькому замку!

  • 20.06.11, 18:21

"Ніч в Луцькому замку" - мистецька акція, яка пройде в ніч з 26 на 27 червня в замку Любарта. Організатори обіцяють насичену та цікаву програму.

Програму та відеоролик дивіться по ссилці:

http://provolyn.com/lutsk_news/7355-13~u-lucku-na-nochi.html

І знову про Україну!

  • 29.01.11, 19:00

Газета "Волинь-нова" під рубрикою "Мудрість" друкує фразеологізми з роману Ліни Костенко "Записки українського самашедшего".

Прочитавши, коротенькі рядочки, хочеться щось змінити, але як? Як вичавити з себе раба?

Приведу де-кілька фразеологізмів з роману, думаю, вам сподобаються.

"Наївний ми народ, українці...

Любимо свою Україну, яка ще не вмерла,

боремося за свою мову, яка вже вмирає.

Залежні від усіх і від усього, будуємо незалежну державу. Та все дбаємо про злагоду в суспільстві, про консенсус і компроміс."   А можливо, час подбати про безкомпромісність?

"Живемо в дуже густому розчині хамства,  скоро випадемо в кристал." 

  І дійсно рівеь культури, особливо, в молоді - низький.  Жаргон яким розмовляє молодь - дикий, а як будуть розмовляти вже їх діти?

"Доля не усміхається рабам. Доля усміхається людям."

"У нас тепер така свобода, наче сміттєпровід прорвало. Свобода хамства, свобода невігластва, свобода ненависті до України."

Бажаю всім, в першу чергу, залишатись ЛЮДИНОЮ, не дивлячись на всі перпетії сьогодення і боротись за свою ідею. Бажаю і собі, і всім знайти спосіб вичавити з себе мовчазного раба і зробити нашу  ДЕРЖАВУ достойною для повноцінного життя людей, а не тільки олігархів...

 

Павло Глазовий про наболіле....

  • 14.01.11, 15:53
Вчора наш друг  MrUA  розмістив цікаве фото і нагадав про проблему мови в Україні. 
Я давно задаю собі питання, яка з мов більше пригнічується українська чи російська?
Я бачу більше приниження моєї рідної української, а чую про приниження російської. Де воно, те приниження?!
Український сатирик Павло Глазовий  також піднімав це питання у творчості...

Мова і язик
Розмовляє наша мова
З Руським Язиком.
- Мы с тобой,- Язик говорить,-
Не в ладах живем.
Опечален мой двуглавый,
Мой родной орел
Тем, что ныне в Украине
Мало русских школ.
Малышей русскоязычных 
Надобно беречь.
Ты же знаешь, как их портит 
Народная речь.
- Отакої ! – каже Мова.
- Я ж сестра твоя,
То чого ж російським діткам
Шкодитиму я?
І чого ворогувати
Мові з Язиком?
- Да пойми, - Язик говорить,-
Речь же не о том.
Ты же знаешь, сколько русских 
В Украине есть.
И других русскоязычных 
Всех не перечесть…
- А вони, - питає Мова,-
Звідки прибули?
Ми сюди їх вербували
Чи за чуб тягли?
Чом твої російськомовні
Прагнуть увесь час,
Щоб не стали їхні дітки 
Схожими на нас ?
Від столиці України
До найдальших сіл
Все ставало менше й менше
Українських шкіл...
- Ну так что ж ? – Язик питає. – 
Я для всех родной.
Я – Тургенев, Достоевский,
Пушкин и Толстой.
- Не хвилюйся , - каже Мова.-
Ми шануєм їх.
Ти поглянь на руськомовних 
Діточок своїх.
Подивися на сучасну 
Молодь у містах
Та послухай краєм вуха,
Що в них на вустах.
Що їм Пушкін? Що Тургенєв?
Що для них Толстой?
Та для них уже й Чапаєв
Більше не герой.
Знаєш, скільки тут про нього
Наплели гидот?
Петька, Анка і Чапаєв – 
Брудний анекдот.
Про Тургенєва й Толстого
Навіть річ пуста.
Де ти бачиш їхні книги?
Хто тут їх чита?
Від еротики й порнухи
Аж тріщать ларки.
Все ж то творять доморослі
Наші “русаки”.
Ти у нас російськомовну 
Пресу переглянь.
Чим натоптана й набита
Та газетна дрянь?
Уяви, що твій Тургенєв
Прочитав би те,
Що братва російськомовна 
Про жінок плете,
Як смакує походеньки
Безсоромних дам.
Він сказав би : - Это мерзость!
Это стыд и срам.
- Ты права, - Язик промовив.-
Слушай мой ответ.
Мне от этих щелкоперов
Тоже жизни нет.
Прикрываясь русской речью,
Этот гнусный сброд
Растлевает и позорит
Мой и твой народ.
Говорю тебе по-братски,
Истину любя:
Ты, сестра, от этой мрази
Береги себя.
Защищайся, отбивайся,
А не то – капут:
И тебя они угробят,
И меня сожрут.
- Ну спасибі , - каже Мова, -
За такі слова.
Триста літ мене чавили,
Але я – жива,
Бо мене оберігає
Божа благодать.
Є прислів'я : Бог не видасть – 
Свині не з'їдять.