Кримський варіант не пройде ні на Сході, ні на Півдні України

  • 10.05.14, 17:53
Кримський сценарій не може бути реалізований ні на Півдні, ні на Сході України. 


Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив політичний експерт Юрій Рубан. Він переконаний: сепаратистські ідеї не знаходять значної підтримки населення цих регіонів. 

«Росію страшенно цікавить запитання: чи підніметься на таке повстання велика кількість людей на Сході і на Півдні України? Поки що відповідь негативна, ми в цьому переконалися. Кримський варіант ні на Сході України, ні в Одесі не пройде. Просто тому, що там ідея відокремитися від України, створити якусь квазідержаву чи приєднатися до Росії не знаходить значної підтримки», - наголосив експерт.

На його думку, в будь-якому суспільстві існують люди, готові на деструктивні дії. І саме такі люди беруть активну участь в подіях на Сході України. 

«Звичайно, є люди, які взялися за зброю, ці люди - шукачі пригод. В будь-якому суспільстві є відсоток людей, які шукають адреналін, які дуже важко вписуються в суспільні норми, які хочуть отримати зброю, які хочуть грабувати і вбивати, що ми бачимо і в Донецьку, і в Краматорську», - зазначив Рубан.

http://www.unian.ua/politics/916522-krimskiy-variant-ne-proyde-ni-na-shodi-ni-na-pivdni-ukrajini-politichniy-ekspert.html

Сепаратистський референдум пройде також і у Москві

  • 10.05.14, 17:46

УМоскві будуть організовані дільниці для бажаючих взяти в референдумі про статус   так званої Донецької республіки.

Про це повідомляє російський канал Россия24.

За словами ведучого, організацією референдуму займається "ініціативна група мешканців Донбасу", які хочуть допомогти землякам, які зараз перебувають у Москві.

Як відомо, офіційна Москва 7 травня відмежувалася від референдуму і Володимир Путін закликав його не проводити, але сепаратисти своє рішення не скасували.

Росія досі не відвела свої війська від кордонів з Україною.

Сепаратисти вже сьогодні в окремих місцях проводять референдум.

http://www.theinsider.ua/politics/536e38c5cae22/

бояться, гади

  • 10.05.14, 12:49

9 травня в Росії набрав чинності закон, згідно з яким ''публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ" будуть каратися штрафом або позбавленням волі до 3 років.

Відповідний  законопроект був прийнятий Державною думою та схвалений Радою Федерації у грудні 2013 року.

Під дію цього закону підпаде й Крим, який Росія вважає вже своєю територією.

Згідно з документом, до Кримінального кодексу РФ вноситься спеціальна стаття, за якою передбачена кримінальна відповідальність за публічний заклик до сепаратизму.

Зокрема, відтепер публічні заклики до порушення територіальної цілісності країни будуть каратися штрафом на суму до 300 тисяч рублів або ж у розмірі заробітної плати та іншого доходу засудженого людини за період до 2-х років.

Також за подібні правопорушення в документі передбачені обов'язкові роботи на строк до 300 годин, а також позбавлення волі строком до 3-х років.

http://www.pravda.com.ua/news/2014/05/10/7024905/