Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Людина яка підкувала блоху.

Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)
Мало хто знає про цю людину, її ім*я в мережі майже не відоме.Як і її творіння.Майстер мікромініатюри Алдунін Микола Сергійович народився 1 вересня 1956 року в селищі Південна Ламоватка на Луганщині. З усіх природних і штучних матеріалів з дитинства полюбив метали і металеві вироби.Працюючи слюсарем, а потім токарем на промислових підприємствах, осягнув усі секрети металообробки. Якимось внутрішнім чуттям відразу безпомилково підбирав режим різання металів, це дозволяло збільшувати кількість виробів, підвищувало їхню якість.Мікромініатюрою ж зайнявся відносно недавно.Першою його серйозною роботою стала підкована блоха, яка з’явилася 2002 року.Робота над блохою почалася з підготовки мікрометричного інструменту. Один різець, товщиною в 2 мікрони, заточував по 6 - 7 годин підряд. Дружина Ірина лягає спати, він сидить точить. Прокидається, він точить. На чому заточував? Це вже секрет майстра. Алмазна паста в 3 - 5 мікронів виявилася грубувата. Шукав свої складники. Працював ночами. Пов'язував голову хусткою і надягав одяг з бавовни. Мікромініатюри дуже чутливі до статичної електрики, яку накопичують штучні тканини. Трохи доторкнешся до них зарядженим різцем - вона, як жива, стриб кудись убік. Одягнувшись, Алдунін сідав на кухні і пару годин нерухомо чекав, поки осяде пил. І лише тоді починав працювати. Три місяці він точив підківки, кував гвіздки і підковував блошині лапки. А коли забив останній цвях, відсипався майже тиждень.
Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)
Підкована блоха.З сідлом і стременами.

«Лапки  у них порожні всередині, а зовні волохаті. Зробив на лапках депіляцію, підстриг кігтики, так би мовити педикюр навів, а потім тільки приступив до підкови. Я підрахував, що на одній сірниковій голівці цих підківок можна вмістити дві з половиною тисячі штук », - згадував майстер.На самих кінчиках чотирьох з шести блошиних лапок виблискують золоті підківки. У кожній - по три гвіздка. Одна блошина підківка Алдуніна важить 0,00000004419 грама. З одного грама золота вийде 22629544 підківки. Тобто можна підкувати більше 5 мільйонів бліх. Ширина кожної підкови - 40 мікрон, довжина - 50, діаметр капелюшків цвяхів - взагалі 5 (в 1 міліметрі 1000 мікрон).Ось ще декілька робіт художника.

Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)
Караван верблюдів у вушку голки
Висота 0,25-0,20 мм. Золото 999,9 проби

Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)
Тульський самовар
Висота - 1,2 мм. Виготовлений з 12 деталей

Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)

Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)
Совет да любовь
 рисове зерно
Висота літер - 0,14 мм. Матеріал-золото 999,9 проби.

Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)
Трилінійна гвинтівка Мосіна.
 На рисовому зерні.Довжина - 3 мм. Матеріал-золото 999,9 проби

Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)
Автомат АКМ-47
Розташований поперек сірника. Довжина-1, 625 мм. Складається з 34 деталей. Матеріал - золото 585 і 999,9 проби. Час виготовлення - 6 місяців.

Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)
О.С.Пушкін
 Портрет на рисовому зерні
Висота 1 мм

Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)
російський рубль
 Діаметр - 0,88 мм
Матеріал - золото 999,9 проби

Напередодні 40-річного ювілею Останкінської телевежі умілець змайстрував її точну копію, тільки в 850 тисяч разів меншу. На ній через мікроскоп виразно видно всі антени, супутникові тарілки і навіть ресторан «Сьоме небо».За словами Миколи, до нього часто зверталися представники політичних кіл та шоу-бізнесу - замовляли подарунки, наприклад, портрет відомої співачки на рисовому зернятку або підковану блоху для політика.
Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)
Останкінська телевежа 
Розташована на яблучному зерні
Висота - 6,3 мм. Матеріал - золото 999,9 проби

Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)
велосипед 
Розташований на швейній голці
Довжина - 2 мм.

Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)
Л.М.Толстой
 Портрет на рисовому зерні

Умілець виконав близько сотні робіт. Всі шедеври Микола Алдунін виконував з чистого золота 999,9 проби. За його словами, це було продиктовано суворою необхідністю, адже мікроскопічна деталь, виготовлена з будь-якого іншого металу, на очах могла б покритися іржею.Але найскладнішою своєю роботою, майстер-мікромініатюрист вважає танк Т34/85. Довжина корпусу - 2 мм. Розташована мікромініатюра на поздовжньому зрізі яблучного зерна. "Танк я робив півроку до 60-річчя Перемоги. Майже не виходив з дому, тільки за їжею в магазин. Я взагалі під час серйозної роботи намагаюся не з'являтися на вулиці, щоб не набрати негативних емоцій. Я взагалі люблю військову тематику, а цей танк я робив з пунктуальністю істинного фаната військової техніки", - розповідав Микола Сергійович. - Зібрав з 257 окремих деталей!
Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)
Человек подковавший блоху (16 фото + 1 видео)

"У найближчому майбутньому я збираюся приступити до створення нової роботи - "Мерседеса "довжиною в 15 см із золота, срібла та платини, - планував Микола Сергійович. - Причому в ньому будуть деталі реального автомобіля. Особливу увагу я приділю панелі приладів: всі стрілочки, циферки, кнопочки ..." Була задумка викувати блоху з металу. І щоб вона кадриль викидала на зразок Лесковскої під музику «Тула століттями зброю кувала». Шкода, що його планам не суджено було збутися.На його глибоке переконання, філософії та психології майстерності виконання мініатюрних шедеврів навчити неможливо. Він постійно підкреслював: «Я не художник!» При цьому Микола Алдунін на перше місце в своїй роботі ставив витонченість і красу виконання задумки.Але, напевно, самим головним секретом Миколи було те, що за роботу він сідав лише в гарному настрої, у стані гармонії і любові до себе і світу, до того, що належало зробити.
1 вересня 2009 року Микола Алдунін, талановитий майстер, відзначив у лікарні свій 53-ий день народження. 2 місяці він пролежав у лікарні при інституті ім.Вишневского з ускладненнями після перенесеної операції. У нього був хронічний панкреатит. 9 вересня у Миколи відкрилася сильна внутрішня кровотеча, яку він не зміг перенести. Він пішов, як і жив, борючись і люто вириваючи в важкої недуги кожен свій новий день. «Я не молю, а тільки прошу Бога, щоб він дав мені трохи часу доробити те, чого не встиг», - сказав він другові Олександру Богатирьову, прощаючись, 19 травня в Москві. А планів і нових унікальних задумів у мікромініатюриста було багато ...
                                             Рейтинг блогов Счетчик посещений Counter.CO.KZ - бесплатный счетчик на любой вкус!

31

Коментарі

12.10.12, 21:36

    22.10.12, 21:41

    мастер!!!

      32.10.12, 21:42Відповідь на 2 від Jag

        42.10.12, 21:47

        Золоті руки України.

          52.10.12, 21:50

            Гість: R0mmel

            62.10.12, 22:01

            фантастично! В нас земля багата такими "лівшами", до цього знав тільки Сядристого, але Алдунін майстер не меншого рівня

              72.10.12, 22:02Відповідь на 4 від Davigadoff

              Він народився на Луганщині але я так і не дізнався де він жив.

                82.10.12, 22:21Відповідь на 6 від Гість: R0mmel

                Так. Алдунін більше працював з металом а в Сядристого більш художні композиції.

                  92.10.12, 22:27Відповідь на 7 від uraha

                  Він народився на Луганщині але я так і не дізнався де він жив.якщо лікувався в "Вишневського", то напевне жив у Москві

                    102.10.12, 22:27

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна