Томнатик - Стій (12,13 день - Боржава - г.Стій)

  • 14.09.18, 12:37
Боржава

Д ень 1-2...    3...    4...    5...    6...    7-8...    9...    10...    11...  
ень дванадцятий та тринадцятий.


Вранці десь о 5:30 подивився ще раз на гейзер, зібрався і пішов у Міжгір'я там в супермакеті купив їжі і пішов далі до с.Лозянський по дорозі шукаючи де б зарядити акуми.

Повернувши в с.Лозянський праворуч був магазин, я попросився зарядити акуми мені надали розетку, поки заряджались акуми я купив їжі та влаштував сніданок. Зарядившись пішов по селу. В 2015р ми з Олегом з Івано-Франківська спускались з Боржави через село, цього разу мене очикує підйом. Місцеві порекомендували піти іншою дорогою, ніж в 2015р., я і пішов, трохи поблукавши вийшов на гору, думав що я не туди заліз як побачив пастухів тому поспішаю до них що б запитати як вийти на Боржаву. Вони показали тропу - доведеться спускатись, а потім ще вище підніматись, стежка пролягає вздовж електромережі. Вигляд спуску, а потім підйому приголомшував, але що поробиш доведеться йти, це краще ніж те як я до цього блукав. Спустився швидко хоча і було важко ногам, піднявся теж нормально кілька разів зупиняючись на відпочинок. Навіть вже не планував що так рано буду на Боржаві, поївши чорниці пішов по хребту.

До перевала Присліп доволі швидко дійшов, інколи моросив дощ. Хотілось зупинитись десь біля води з 2015р. знав що перед г.Магура-Жиде буде джерело тому планую там зупинитись тільки чи встигну туди дійти. По дорозі зустрів кілька груп туристів. Якось непомітно прийшов до джерела, швидко ставлю намет поки не пішов дощ, набираю води її було набагато більше ніж в серпні 2015р. А поки готується їжа збираю чорницю. Дощ так і не пішов.

Вранці зібрався і пішов по полонині, до г.Магура-Жиде було ще кілька вершин, далі г.Гимба, а потім не доходячи г.Великий Верх треба піти ліворуч до г.Стій. Хмари мене лякали, а саме більше хмар було якраз звідти куди мені йти.

Перед дорогою до г.Стій стояв та думав чи варто туди йти - небо було вкрито чорними хмарами, вони повзли по горі, але г.Стій це мета всього походу, тому йду далі. Інколи так надувало хмари що видимість була не більш 10м. Нарешті через деякий час вийшов до гарної дороги до вершини, прикро що тут зруйнували РЛС, подивившись на уламки почав спускатись.

Вказівника не було, а дороги розходились, я розумію що мені мабуть треба йти праворуч, але стежка і хмари з того боку мене злякали і я пішов ліворуч. Трохи спустившись побачив машину, яка привезла збирачів чорниці, у водія запитав як мені краще вийти до залізниці, він сказав що краще повернутись та піти у с.Вовчий, але я не люблю вертатись тому йду далі у бік Свалява в с.Березники. Пішов сильний дощ, дорога розмокла я опинився на ковзанці і декілька разів упав, мокрий та брудний дійшов до руїн будов та очикував закінчення дощу. Сподівався що збирачі чорниці поїдуть додому і підвезуть до села, дощ закінчився я почав спускатись, йшов і дивувався як по такій дорозі їздить машина. Потім зустрів іноземців на квадроциклах, а ще вздовж дороги росла величезна ожина, через яку я витрачав час, поспішаючи в село щоб встигнути на автобус в Сваляву я ще декілька разів впав, а ще довелось разів 10-15 річку переходити, у мене не встигали ноги нагріватись. Нарешті я спустився, далі була гарна дорога вздовж річки в якої я відмився, непогане місце для зупинки, але я йду далі. Вже багато пройшов, а будинків все нема, це мене так напрягало, вже наче стовпи з'явились, а будинків всерівно нема. Нарешті появились будинки, але до зупинки ще довелось далеко іти. Прийшов в село, купив морозива і через 30 хв. приїхав автобус і повернулась машина з чорничниками. Автобус довіз до якогось села, а звідти через годину повинен бути автобус у Сваляву. Час приїхати автобусу, а його нема, я вже почав жалкувати що не зупинився біля річки, де тут ночувати, а 20 км до Сваляви я не дійду, хвилин через 40 а може і пізніше приїхав автобус. У Сваляві мені пощастило купив квиток зі Львова з нижнім місцем, а ще дуже дешевий(трохи дорожче ніж електричка) квиток на поїзд до Львова.

Приблизно пройдено: 12день - 30км, 13день - 30км, всього - 301км .

З МІСТ...


Томнатик - Стій (11 день - Гейзер)

  • 13.09.18, 11:54
Колочава, Косів Верх, Гейзер

Д ень 1-2...    3...    4...    5...    6...    7-8...    9...    10...  
ень одинадцятий.


Виглянув з намета, а там... хмари були такі наче зараз сніг піде, було прохолодно.

Зібрався і почав спускатись в Колочаву, в 2015 році фото були красивіщі.

Пройшов Колочаву та через Негровець піднявся в покинуте село Косів Верх. Набравши води спустився у Вучкове та попрямував до гейзера.

Ще був час поки гейзер запрацює, тому обійшов, визначився з місцем ночівлі, в 2015р. жодних споруд не було.

Подивився кілька разів на працюючий гейзер, та ліг спати

Приблизно пройдено: сьогодні - 26км, всього - 241км .

Д ень дванадцятий та тринадцятий...


Томнатик - Стій (10 день - хребет Красна)

  • 12.09.18, 11:00
хребет КРАСНА

Д ень 1-2...    3...    4...    5...    6...    7-8...    9...  
ень десятий.


Вранці не снідавши пішов по хребту, трохи пройшов і зрозумів що напрямок вірний. Доволі швидко дійшов до г.Сиглянский, в 2015р. я вже проходив хребет і тоді фото було більше( подивитись 2015р. ).

Вже видно вишку, від неї починається затяжний спуск на якому я примудрився добряче впасти. Дойшовши майже до спуску в Колочаву ставлю намет, готую їжу, їм чорницю, та відпочиваю.

Приблизно пройдено: сьогодні - 25км, всього - 215км .

Д ень одинадцятий...


Томнатик - Стій (9 день - г.Темпа - хребет Красна)

  • 12.09.18, 10:19
г.Темпа - хребет Красна

Д ень 1-2...    3...    4...    5...    6...    7-8...  
ень девятий.


Вранці швиденько зібрався і пішов до гори Темпа.

Далі через гору Кінесь йду в село Красна де треба буде зарядити акуми.

Спустившись в село хотів знайти кафешку де поїсти поки будуть акуми заряджатись, але вони всі були зайняті, тому попросив в магазині зарядитись. А поки заряджались акуми купив їжі та нитку з голкою яку я теж цього походу з дому не взяв. Далі треба було йти по вулиці яка починалась вд магазину. В бік уходило багато доріг з назвами урочищ, тільки назви мені нічого не говорили, ну і звісно я пройшов повз нормального підйома на хребет. Потім мені сказали що я вже пройшов, один підйом, але попереду буде ще один, йду далі. Виявилось що мені треба повертати до Чортованя чи Чортов ня. Дорога пішла в гору, я поспішав щоб до ночі встигнути піднятись на хребет. Стежка все меньш була помітна, вийшов на галявину з високою травою, а куди йти далі невідомо, перейшов галявину і поліз в гору, зустрічаючи лише козї тропи. Час спливав, а я карабкався невідомо куди, нарешті виліз з полоси лісу, але жодного місця де встановити намет - великий ухил. Трохи відпочивши поки розмовляв по телефону карабкаюсь вище і нарешті вилажу на хребет, тільки не розумію де я. Часу вже нема знаходжу місце під намет, вечеряю та лягаю спати.

Приблизно пройдено: сьогодні - 21км, всього - 190км .

Д ень десятий...


Томнатик - Стій (7-8 день - ПО ЛІКИ в Ворохту через Заросляк)

  • 11.09.18, 15:11
від Несамовитого в аптеку у Ворохту +

Д ень 1-2...    день третій...    день четвертий...    день п'ятий...    день шостий...  
ень сьомий та восьмий.


Вранці виліз з намета, пройшовся, біля Несамовитого було приблизно 40 наметів, дехто вже почав збиратись, хтось готовив сніданок, а я заліз назад в намет ще трохи полежати. Десь через годину вирішив що треба вже збиратись, наметів вже стало набагато меньше, починаю збирати речі, а в мене сил нема, непоспішаючи зібрав речі і зрозумівши що в мене температура, а ліки я залишив вдома (вперше за всі походи), доведеться йти в Заросляк, а далі в Ворохту.

Почав спуск до Заросляка туди приблизно 7км йти, пройшовши десь 4км відчуваю що мене вже шатає в сторони, добре що в мене монопод який я використовую як трекінгову палку. Останній км вже дуже важко дався, прийшов в Заросляк, а там медичних кіосків нема. Запропонували їхати за 100грн до Ворохти, але мені це показалось дорого вирішив почекати, через хвилин 30 з групою туристів за 60грн поїхав в Ворохту де купив ліки та квиток на електричку до Татарів, а звідти на автобусі до Ясіня. Ліки вже наче почали діяти, але всерівно побоючись навантажувати організм вирішую не йти на хребет Свидівець (4-й раз на нього не попадаю), а від с.Чорна Тиса йти до витоків річки Чорна Тиса. Підїхавши на автобусі в село, та пройшовши ще 4км до околиців села встановив намет та заночував.

Дорога була легка, були побудовані альтанки навіть не очикував що буде так красиво.

Ось дійшов до знайомого місця, колись я вже йшов від г.Трояська через пол.Ворожеска до витоків Чорної Тиси, а далі було місце де я тоді заночував, ще трохи і я опинився біля витоків, цього разу у мене і фото кращі вийшли.

Відпочивши та поснідавши на галявині йду далі до перевала Околе, а далі до гір Трояська та Темпа.

На перевалі розташован будинок, далі через г.Татарука йду до г.Трояська.

Від г.Трояська мені йти до г.Темпа, далі в село Красна, а звідти на хребет Красна. Не дійшовши кілька км до г.Темпа поставив намет та заночував.

Приблизно пройдено: 7день - 12км, 8день 27 - км, всього - 169км .

Д ень дев'ятий...


Томнатик - Стій (6 день - Чорногірський хребет)

  • 09.09.18, 15:36
ЧОРНОГІРСЬКИЙ хребет

Д ень 1-2...    день третій...    день четвертий...    день п'ятий...  
ень шостий.


Десь о 7-й годині зібрався і пішов до Вухатого Каменя, знаючи що попереду очікує важкий підйом. Нарешті з 3-ї спроби у мене вийшло сфотографувати водоспад. Набравши води пішов далі.

Було дуже спекотно, рюкзак начебто важив 30 кг, хоча я розумів що він легший. Пройшло немало часу поки піднявся до Вухатого Каменя.

Звідти відкриваєтся вид на Піп Іван Чорногірський, звісно якщо хмари не вкривають гору.

Вийшовши на Чорногірський хребет побачив що хмариться. По дорозі зустрічались групи туристів, десь в стороні Говерли свіркала блискавка. Моросило, місцями пройшов дощь і було слизько.

Дійшовши до Несамовитого я не знав що робити, планував заночувати під Говерлою, але там так свіркало та гриміло, що я вирішую зупинитись біля озера. Примостив монопод з камерою до рюкзака і поки готував їсти камера знімала таймлапс.

Приблизно пройдено: сьогодні - 15км, всього 130-км .

Д ень сьомий та восьмий...


Томнатик - Стій (5 день - хребет Кринта-Скупова)

  • 05.09.18, 15:33
хребет КРИНТА-СКУПОВА

Д ень 1-2...    день третій...    день четвертий...  
ень п'ятий.


Вранці зібравшись пішов вниз по дорозі. Підозра була що я не зовсім туди йду куди планував, але була надія що десь буде прохід в Шибене. Виявилось що я прийшов в Пробійнівку, добре що дома один з варіантів я планував пройти через Пробійнівку - Стовпні та піднятись на хребет Кринта-Скупова. Тільки поворот до с.Стовпні я пройшов, довелось повертатись назад, та біля школи повертати. Початок дороги до села Стовпні був легкий, але потім дорога пішла різко в гору, дивно як тут ще авто їздять.

З хребта відкривався чудовий вид у бік Піп Іван Чорногірський.

Піднявшись до гори Скупова, відкрився чудовий вид у бік Верховина, Криворівня... Далі треба було йти праворуч до полонина Скупова, а я пішов ліворуч до спуску в с.Зелене. Спустившись в с.Зелене, знайшов кафешку і поки заряджались акуми, я снідав та обідав.

Далі вирішив йти в Дземброню. Пройшовши немало км нарешті я у Верхній Дземброні, зайшов в магазин купив їжі, та пішов до полонини Смотрич. Моє місце (де я зупинявся попередні рази) було зайнято, тому піднімаюсь вище, ще встигаю зняти захід сонця і майже в темряві ставлю намет.

Приблизно пройдено: сьогодні - 35км, всього 115-км .

Д ень шостий...


Томнатик - Стій (4 день - хребет Пнів'є)

  • 05.09.18, 15:21
хребет ПНІВ'Є

Д ень 1-2...    день третій...  
ень четвертий.


Ранок був сирий, всюди була роса, хотілось бистріше зібратись і йти далі.

Трохи пройшовши по хребту побачив дивний вказівник, виявилось що дійсно саме біля вказівника є звязок, а в метрі від нього вже нема.

Потім був вказівник до джерела, нажаль не було вказано скільки метрів до нього, трохи пройшовши думав вже повертати назад(бо в мене води було достатньо), але все ж дійшов до джерела.

Дорога була легкою тому доволі швидко дійшов до Дуконського монастиря, від місця ночівлі 12км.

Думав спуститись в Буркут, але стежка вивела мене до полонини Луковиця, та проскочивши стежку до Шибене, почав спускатись вниз. Недалеко від дороги поставив намет та заночував.

Приблизно пройдено: сьогодні - 22км, всього -80км .

Д ень п'ятий...


Томнатик - Стій (3 день - Глистовата)

  • 30.08.18, 10:25
ГЛИСТОВАТА

Д ень перший-другий...   
ень третій.


Прокинувся рано щоб зняти світанок і поки не почалась движуха піти далі, досить того що вночі постійно хтось їздив.

photo.i.ua Ранок на горі Томнатик

Повернувшись до вказівника - "Під Томнатиком" пішов у бік Перкалаба. Почався спуск і на якусь мить з'явився звязок і я встиг подзвонити, бо до цього дзвонив лише на зупинці Кобилора.

.

Планував піти до - "Шлюз Кронпринца Рудольфа", а звідти піднятись на полонину Глистовата. Спустившись до низу зустрів будинки з охороною (можливо для збирання грошей), один з охоронцев порадив іти в с.Нижній Яловець, чомусь я його послухав і пішов в село. В селі купив продуктів і намагався знайти звязок але так і не знайшов пішов далі. Дійшов до вказівника - Гірське озеро 2.4км., погода хмарна тому вирішив не йти до озера фото всерівно поганими вийдуть. Тому йду далі тепер головне зрозуміти де підніматись до полонини Глистовата. Пройшов декілька кілометрів і зустрів жінку вона і підказала що скоро треба буде піднматись.

По дорозі на гору зустрів місце вирубки, довелось пробиратись через багнюку. Нарешті вийшов до старих колиб, поруч був підйом на гору, було не зрозуміло куди далі йти. Вірішую піднятись на гору та оглянути місцевість, піднявшись стало зрозуміло що треба йти по дорозі вздовж колиб. На горі був мобільний звязок.

Пройшовши далі побачив мотоцикл, а водій ходив по вершині та шукав звязок.

Нарешті вийшов на полонину Глистовата, на якій було кілька колиб, у людей запитав де можна набрати води, з водою якось там напряг, дебіт дуже малий.

З полонини Глистовата чудово видно хребет Томнатикул та куполи РЛС.

По хребту Пнів'є йшли хмари та свіркала блискавка. Не знайшовши нормальної ділянки під намет вирішую йти далі та піднімаюсь до каплички

Трохи пройшовши від каплички, поставив намет та почав готувати вечерю.

Приблизно пройдено: сьогодні - 27км, всього -58км .

Д ень четвертий...


Томнатик - Стій

  • 20.08.18, 17:02
Вздовж кордону...


РЛС "Памір"


Д авно хотів побувати на РЛС"Памір", а ще 2017рік - ювілейний , тому хочеться чогось ВЕЛИКОГО. Хочу дійти до гори Стій, що на Боржаві. Чи вийде це в мене і скільки приблизно пройду км. подивимось...

Перед походом зламався планшет, який я використовував як навігатор, туристичних карт у мене теж не було, були тільки роздруковані знімки зі супутника. Більшість дороги буде пролягати хребтами, на деяких я вже був, тому сподіваюсь на краще.

Д

ень перший. Перший день майже увесь провів в дорозі з Кам'янець - Подільська на автобусі в Чернівці з Чернівців відразу на автобусі в Путилу.


В Путилі купив булочок і пішов по дорозі в Селятин, там треба відмітитись у прикордонників - мій маршрут пролягає вздовж кордону. Пройшов десь 15 км до с.Плоска і дізнався що скоро буде проїзжати автобус, водій автобуса сказав що в Селятині вже не треба у прикордонників відмічатись тому їду до кінцевої зупиннки - с.Шепіт. Як мені пощастило, бо до Селятина ,було ще більше 5 км та до Шепіта більше 10км.

В Шепіті був десь о 19 годині, по маршруту йшли ще 2 туристи, яких я обігнав. Пройшов десь 5 км і зустрів прикордонників, вони довели (десь 2км) мене до турзупинки Кобилора, де я і заночував.

Д

ень другий

Від турзупинки почався підйом, рюкзак був повний і важив близько 30кг, тому йшов не швидко, по дорозі мене обігнало декілька авто.

Нарешті дійшов до перевала Семенчук. Після перевала наздогнав одне авто воно стояло на турзупинці, і трохи пройшовши відкрився вид на г.Томнатик.

Обійшов усі купола, побував в бункері де знімався кліп Джамали - "1944"

Після 12-ї години почали приїзжати авто, треба було подумати про обід, тому поки знімається таймлапс готую обід та обідаю.

Хотілось зняти захід сонця біля куполів але не пощастило, затягнуло хмарами, за 2 дня пройдено приблизно 31км.

відео 2дня (перший день не знімав)

Д ень третій...


Сторінки:
1
2
3
4
6
попередня
наступна