хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

а скоро сесія)))))

  • 15.12.09, 21:55

«Хід парад файних порад або Як готуватись до іспиту»

 

Зима.. Мабуть, чи не найкраща пора в житті студента. Час коли навколо романтично кружляють сніжинки, відкриваються ковзанки, а в повітрі витає мандариновий запах свята.  Ця передсвяткова атмосфера дарує хороший настрій та бажання усміхатись. Хочеться вдягнути тепленькі рукавички, запастись хорошим настроєм і дременути на морозну вулицю, щоб разом з друзями загадати дитинство: зліпити сніговита, пограти в сніжки чи просто прогулятись засніженим парком, наспівуючи пісеньку з реклами Кока-Коли: «Свято наближається.. Свято наближається..». Ай справді, воно (свято) не за горами, але йдеться не про Новий рік чи Різдво, це щось зовсім інше, щось особливе – студентське.   Адже з настанням морозного святкового січня  починається насичений, гарячий період кожного з нас, хто має честь називати себе студентом вишу – СЕСІЯ! Її наближення відчувається заздалегідь, і якщо заліки вдається сяк-так здати без проблем ( або ж майже без проблем), то з іспитами ситуація значно складніша. Вони навалюються на бідненькі студентські голівки, як сніг на голову, і в ці неперевершені зимові дні, коли душа жадає свята, а організм прагне посмакувати мандаринками в теплому дружньому колі,  доводиться гризти граніт науки в невеличкій кімнатці 2*2, перечитувати заздалегідь, здавалось би нескінченну кількість запитань та білетів, встигаючи нишком помріяти про справжнє зимове диво – завершення сесії!

Але ж новорічно-різдвяна днина – ніби казка.. Вона так і манить вирватись подалі з дому, прикрашати бабусину  ялинку кольоровими іграшками чи вперто колядувати під вікнами сусідів.. Хіба ж до навчання в такий час? Звичайно, тільки найстійкішим вдається подолати спокусу піддатись чарам казкової пори і всидіти за книжками протягом довгих передекзаменаційних тижнів.   Врешті ж доводиться наздоганяти невивчений матеріал в останній день, а то й в останню ніч перед іспитом. А це, погодьтесь нелегка праця. Вивчити за кілька годин те, що інші вчать тижнями, а то й весь місяць. Та як-не-як іспит потрібно здати, адже як можна допустити, щоб через нескладений іспит всі свята пішли коту під хвіст. Жоден порядний студент ніколи такого собі не пробачить! Отже, вихід є завжди є. підготуватись до іспиту  -- ще не означає вивчити все на зубок, адже всі ми чули студентську приказку « щоби іспит добре здати – не потрібно усе знати».

Пропонуємо кілька порад, скориставшись якими іспит буде складено вдало і ще один етап до безтурботного  святкування  буде пройдено безперешкодно і без жодних затримок.

Порада1:  Якщо за день до іспиту ви відчуваєте, що в голові вашій віє вітер, доводиться писати шпаргалки. Процес написання шпаргалок не такий легкий, як здається, потрібно вибрати з матеріалу на іспит головне, записавши його на невеличких клаптиках паперу так, щоби була хоч якась надія на те, що написане сьогодні завтра буде успішно розшифроване. Отже, пишіть розбірливо, вибирайте найважливіше, а якщо часу зовсім мало, виписуйте найрозумніші фрази і речення, на іспиті вони пригодяться, це ми вам гарантуємо!

Порада2: Написання шпаргалок забирає багато часу. Тож можна знайти однодумців у цьому питанню, і так би мовити розділити своє горе з одногрупником ( однокурсником), котрий має таку ж проблему. Шпаргалки краще ділити на двох ( трьох, чотирьох і т.д.). головне в такому випадку, не помилитись з вибором того знедоленого, що писатиме частину шпаргалок замість тебе, адже почерки бувають різні, як і дівчата…деякі розгадати зовсім легко, а для розшифрування іншим без криптографів не обійтись.

Порада3: Якщо ви вирішили проявити неабияку сміливість, і таки вивчити необхідні відповіді на іспит, замість написання «шпор», доведеться розрахувати свої сили на цілу ніч. Для важкої ніченьки за підручниками і конспектами вам не обійтися без:

-          міцної ароматної кави ( цей напій завжди вмів чудово відганяти сон)

-          хорошої музики ( бажано інструментальну, вона частенько навіть сприяє засвоєнню матеріалу)

-          файного настрою ( як же без нього, якщо відчуваєте, що настрою немає, зробіть його собі штучно. Відсутність настрою заважатиму вам вчитись)

-          морозива,  цукерків, фруктів й інші смаколиків ( доведено: активізують діяльність мозку)

-          і насамкінець, звичайно ж , необхідні відповіді на запитання до іспиту))

Порада4: Ось вже й світанок не за горами, а вчити ще непочатий край. В такій ситуації краще віддати перевагу сну, бо вічно невиспаний студент має право на годинку –дві спокійного сну, навіть в таких несприятливих, можна навіть сказати, надзвичайних умовах. Для кращого результату можна також  надиктувати відповіді на ще не вивчені запитання на диктофон і лягти спатоньки в навушниках . Кажуть, допомагає. Не вірите? А згадайте слова пісні, котру вчора слухали перед сном. Чи уві сні? Можете? Я ж казала.))

Порада5: Наостанок: коли важка передекзаменаційна ніч відлетіла в минуле, наберіться сил та хорошого настрою, візьміть всі необхідні для здачі іспиту «інгредієнти», усміхніться своєму зображенні в дзеркалі і підморгніть найбільш вдалій у вашому життя фотографії у заліковці. А тепер ніжки в ручки і гайда на іспит! І не сумнівайтесь, все буде ОК.

                Успіху вам…і студентської халяви!!!)))       

 

5

Останні статті

Коментарі

Гість: aleks_1234

115.12.09, 22:02

а як же ж наш кращій друг інтернет Сто разів мене на іспитах виручав

    215.12.09, 22:04Відповідь на 1 від Гість: aleks_1234

    писати про інтернет в інтернеті....банально....

      315.12.09, 22:08Відповідь на 2 від Лянця

      банально-не банально, а іноді він таки рятує))))
      з власного досвіду знаю))))))

      а взагалі замітка - кул )))
      сенкс за поради)))

        415.12.09, 22:12Відповідь на 3 від BrilliantLady

        рятує??
        не те слово! мене завжди рятує)))
        але я до питання підготовки творчо підійшла))))))))

          515.12.09, 22:17Відповідь на 4 від Лянця

          згодна))))

          от у мене з 20 січня сесія, тоді й перевірю)))))))

            615.12.09, 22:46

            успехов и хороших оценок!

              716.12.09, 09:03

              і тоб і

                816.12.09, 14:10

                Ґрунтовно!!!



                  917.12.09, 12:41

                  Хороші поради На практиці перевірено, якщо знати хоть 50% матеріалу, то все здається на ура