хочу сюди!
 

СУПЕР-жінка

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Де найшвидше тане крига

Міжнародна команда науковців твердить, що на поверхні Гренландії крига тане значно швидше, ніж 7 років тому. Один з науковців сказав Бі-Бі-Сі, що з 2000-го року розтануло 1,5 трильйонів тонн криги.

У разі як розтане уся крига, що вкриває Гренландію, рівень океану на Землі може піднятися на 7 метрів, що призведе до затоплення багатьох низинних територій.

Автори дослідження, оприлюдненого в журналі «Наука», сподіваються, що їхні дані додадуть нагальності кліматичному саміту в Копенгагені у грудні.

За даними вчених, причинами танення льоду є, зокрема, нагрівання атмосфери Землі, що, за їхніми словами, узгоджується з ширшою картиною кліматичних змін.

Дослідження

Науковці використовували дані про погоду, супутникові дані та моделі поведінки криги у ході аналізу втрати Гренландією 273 мільярдів тонн криги щорічно.

Якщо розтане уся крига Гренландії, то рівень води в океані зросте на 7 метрів. За період 2000-2008 рр. рівень океану піднімався на 0.46 мм щорічно. З 2006-го року щороку він зростає на 0.75 мм.

Мішель Ван ден Брук, провідний дослідник з Утрехтського університету в Нідерландах, каже, що з 2000-го року «простежується чітке прискорення» танення криги. Він додає, що танення льоду значно посилили три поспіль дуже теплі літа.

«У разі як тенденція триватиме, я не можу сказати, але ми, безумовно, очікуємо, що у майбутньому клімат стане тепліший.»

Загалом рівень води в океані щороку зростає на 3 мм, переважно тому, що морська вода розширюється в результаті нагрівання.
1

Коментарі