хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Клімат стане ще тепліший - міжурядова доповідь

13:04 31.01.2014 

Вплив діяльності людини на зміну клімату став очевидним.
Про це йдеться у доповіді Міжурядової групи експертів із зміни клімату (МГЕЗК), повідомляє Центр новин ООН.
"В останні тридцять років температура у світі постійно підвищувалася, і діяльність людини стала найбільш вірогідною причиною глобального потепління", - зазначається у доповіді.
Оцінка наукових даних приводить до висновку, що в останні десятиліття атмосфера і океани потепліли, зменшилася кількість снігу і льоду, піднявся рівень моря, збільшилася концентрація парникових газів.
Група вважає, що глобальна температура земної поверхні, швидше за все, підвищиться до кінця століття на 1,5-2%, що може призвести до частіших і триваліших хвиль тепла, до більшої дощовитості в місцевостях з вологим кліматом і до ще меншої - в посушливих.
Попередні висновки доповіді були представлені ще у вересні 2013 року. Тепер документ був опублікований в повній і остаточній формі.
Це п'ята за рахунком доповідь МГЕЗК. У ній 1500 друкарських сторінок тексту і 600 діаграм. Доповідь є всебічною оцінкою наукових даних про зміну клімату, засновану на дев'яти тисячах публікацій учених. У документі викладена інформація про зміни в кліматичній системі, про те, чому вони відбуваються, і які зміни очікуються в майбутньому.
Доповідь складається із 14 глав і шести доповнень. У числі доповнень - Глобальний атлас глобальних і регіональних змін клімату, який є нововведенням першої робочої групи МГЕЗК, що підготувала доповідь. В атласі можна знайти, у вигляді графіків і карт, прогнози температур і опадів для 35-ти районів світу.
Укрінформ
0

Коментарі