хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Доповідь Полтавського ґубернатора

  • 10.02.13, 23:27
Цікавий документ - доповідь ґубернатора Полтавської ґубернії фон Богговута міністру внутрішніх справ Російської імперії, датована 1914 роком, про заходи, рекомендовані державним установам щодо боротьби з "українством". Чудова відповідь тим, хто стверджує, що начебто "ніякої дискрімінації українців з боку Росії ніколи не було". Нижче подаю уривок з цих "рекомендацій":
________________________________________
"Привлекать на должности учителей по возможности только великороссов.

На должности инспекторов и директоров народных училищ назначать исключительно великороссов. 

Всякого учителя, проявляющего склонность к украинскому, немедленно устранять. 

Составить правдивую историю малорусского народа, в которой разъяснить, что «Украина» – это «окраина» государства в былые времена. 

Установить обязательные экскурсии учащихся всех учебных заведений в Москву, Нижний Новгород и другие исторические местности, но не в Киев. 

Совершенно не допускать общеобразовательных курсов для учащихся. 

Обратить особое внимание на сельское духовенство и его политические убеждения. Благочинных назначать с особым разбором. Во главе епархий ставить архиереев исключительно великороссов, притом твердых и энергичных. Оказать самое крутое давление на тех из священников, которые заражены украинофильством. Епархиальных наблюдателей за школами назначать исключительно из великороссов. 

Обратить особое внимание на семинарии и ставить во главе их ректорами исключительно великороссов, удаляя других. Учебный персонал должен быть исключительно из великороссов. За семинарии нужно взяться и искоренить гнездящийся в них дух украинства.
 
Необходимо субсидировать некоторые газеты в Киеве, Харькове, Полтаве, Екатеринославе и т.д. с целью борьбы против украинцев. В газетах доказывать тождество великороссов с украинцами и объяснить, что малорусский язык образовался путем полонизации в прежние времена русского языка. Разъяснить, что «Украина» означает окраину Польши и России и что никогда украинского народа не было. Доказывать необходимость великорусского языка как общегосударственного и литературного, и что малорусский, как простонародный, не имеет ни литературы, ни будущности.

Всеми способами искоренять употребления названия «Украина», «украинский». 

Стараться, чтобы евреи не примкнули к украинскому движению, выселять их из сельских местностей, не образовывать новых местечек и мешать экономическому росту еврейства. 

Вообще не допускать на разные должности людей, которые когда-либо хотя бы в отдаленном прошлом имели соприкосновение с украинским элементом".
_________________________________________
Як бачимо, нічого не змінюється у політиці Московщини проти України й українців, хоч "білої" царської, хоч "червоної" комісарської, хоч сіро-буро-малинової путінської, з понтом "демократичної". Заходи завжди саме одні: "викорініти", "заборонити", "субсідувати ЗМІ" - словом, брехати, брехати і ще раз брехати.

Залізняк Л.Л. Від склавинів до української нації. К., 1997 - C.241-242
http://dzhmil.livejournal.com/22280.html
8

Коментарі

Гість: заблокований

110.02.13, 23:50

просто конкретно! Так було за часів СССРу , точно кажу, слово в слово так діяли! Особливо мене зачепило турпоїздки! Так і возили всіх дітей в сталіцу нашєй родіни гдє біло ізобіліє продуктов а кругом дефіцит ...і про попів кацапських, і про школи (в нас директор напівжидівка а напівкацапка) іт.д. Нічого українського не проглядалося...

    211.02.13, 00:28

    ДЯКУЄМ дуже )Вітаєм з СокілСВЯТОМ УПА +.11лютого 1894року було створено ТОВАРИСТВО"Сокіл" .....Борімось проти всіх гадів зла як нескорені козаки\соколи УПА ! .НЕ ЗРАДЬМО ГЕРОІВ ! Щасливо з Богом ! РАЗОМ ми сила ..http://www.youtube.com/watch?v=bWd6wcsM5jI .СЛАВА УКРАІНІ

      311.02.13, 08:03Відповідь на 1 від Гість: заблокований

      просто конкретно! Так було за часів СССРу , точно кажу, слово в слово так діяли! Особливо мене зачепило турпоїздки! Так і возили всіх дітей в сталіцу нашєй родіни гдє біло ізобіліє продуктов а кругом дефіцит...і про попів кацапських, і про школи (в нас директор напівжидівка а напівкацапка) іт.д. Нічого українського не проглядалося...

      ..."Привлекать на должности учителей по возможности только великороссов.
      На должности инспекторов и директоров народных училищ назначать исключительно великороссов.
      Всякого учителя, проявляющего склонность к украинскому, немедленно устранять....


      Ці настанови виконуються по всій Донеччині, і, як мені здається, пощирились СЬОГОДНІ на всю Україну!!!

      Гляньте, ХТО на зараз знаходиться на посадах ПЕРШИХ КЕРІВНИКІВ???

        Гість: заблокований

        411.02.13, 11:12Відповідь на 3 від Східняк

        Та це я знав ше тільки коли почав усвідомлювати буття в цьому світі, це абсолютно очевидні речі, їх хіба сліпий і нерозумний не побачить. При владі нема (або це одиниці) українців! Цей постулат виконується і до тепер тими і їх нащадками, хто ще з часів губернаторства усував українців від правління своєю країною! Кацапи, а пізніше і жидокацапи так, як жиди почали видавати заміж та одружуватися на дітях високопоставлених чиновників і партійних діячів! Тому ми цю суміш чи мікс маємо при владі! Вони захопили економічний і медіа простір. Тепер вони і судді і мєнти...таке враження шо повертаються часи 20-30 років.

          Гість: lkjmn

          511.02.13, 11:51

          словом, брехати, брехати і ще раз брехати.100%

            611.02.13, 12:09