хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Ukraineць

попередня
наступна

Смішне в законодавстві про забруднення природи

  • 12.05.11, 17:11
З’явилась інформація, що Верховна Рада України посилила адміністративну відповідальність за забруднення лісів. За закон про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення проголосували в четвер 305 народних депутатів із 395, що зареєструвалися в залі.

Закон встановлює, що за пошкодження лісу стічними водами, хімічними речовинами, нафтою, нафтопродуктами, промисловими та комунально-побутовими відходами і викидами, що призводить до засихання і захворювання лісу, передбачене стягнення штрафу з посадових осіб розміром від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1 360 гривень).                                                                               Крім того, закон встановлює, що за забруднення лісів сміттям і відходами передбачене стягнення штрафу з громадян у розмірі від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-510 гривень) і з посадових осіб – від 30 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-1 190 гривень).

Не сумніваюсь у засміченості лісів, але засмічення лісонасаджень навколо міст набрало критичного стану. Все сміття з будівельних майданчиків, подвір’їв, усілякий непотреб опиняється саме там. Хто і коли потурбується про це? Покарання просто сміховинне. Це виглядає як індульгенція для знищення лісу з подальшою забудовою "народними слугами" або ще одна спроба наповнити бюджет.                                                      

Ми виховуємо покоління, яке росте на смітниках. Для них у дорослому житті це стане нормою. Немає у нас сорому ні перед співвітчизниками, ні перед гостями з-за кордону. Волинь і Полісся, Галичина, Закарпаття, Буковина, які були під поляками, румунами, австрійцями і сьогодні відрізняються чистотою вулиць і дворів, хоч би там які п’яниці не жили. Там нездар карали штрафами і тілесним покаранням. На подніпров’ї і на сході суцільний срач. Покарання грошима треба доповнити виправними роботами. Щоб ці люди не лише за собою прибрали, а й навели порядок на власній вулиці, деінде. А в лісі, якщо загинули дерева, то винуватці за власний кошт мають висадити такі ж породи, відновити територію і сплатити збитки екології. Тоді забудеться думка про те, що "це наш менталітет"

7

Коментарі

117.06.11, 11:14

Точно і гарно! ...ми виховуємо покоління що живе на смітниках...

    217.06.11, 12:20Відповідь на 1 від Округ 31

    Вітання однодумцю