Профіль

Jean Valjean

Jean Valjean

Україна, Київ

Рейтинг в розділі:

Важливі замітки

Останні статті

Крути, ч.1

Часто доводиться подорожувати Україною різними визначними місцями. От і цього разу мандруємо до Крут на Чернігівщені.
Хоча добре відомо, що це залізнична станція, колеги хочуть мандрувати на авто. Цього разу вдалося переконати їхати електричкою.
Вирушаємо о 5:51 електричкою, що прямує з Попільні на Київ. Розвідка повідомила, що зі столиці вона прямуватиме на Шостку о 7:40. У касі такої інформації не мають, тому доводиться брати два квитка: Фастів-Київ, та Київ-Крути. Ціна питання 50 грн.  На Київ прибуваємо із двадцятихвилинним запізненням, хоча це лише скорочує очікування відправлення на Шостку. Вагон номер п’ять, до якого ми взяли квиток виявився «дитячим», хоча цй термін почив у Бозі… Але столики є не в кожному купе :-( Решта місць росташовані парами як у літаку — обличчям до потилиці. Доводиться внаглу сідати за столик, бо нас четверо і хочемо дорогою спілкуватися та ганяти чаї. Хлопці, що сидять на одному з наших місць  з Попільні, швиденько пересідають, от які молодці.  


Після того, як рушили з Києва через вагон пройшли два ППСника. За ними прибігла провідниця і попросила наші квитки. Перепитала, чи ми справді в Крути, бо їм треба повідомити міліції кількість відвідувачів меморіалу. Як жарт питаємо, чи не полюбляє міліція висажувати в Дарниці «націоналістів». Жарт сприйнято вірно, тому відповідь теж звучить як жарт: «Просто їм треба вирахувати кількість кийків для утихомирення». Міліціянти вертаються назад, уважно вдивляючитсь у обличчя пасажирів.
9:40 і ми в Крутах. На наш подив, окрім нас виходить не більше десятка пасажирів. На станції працюють електромонтери й стоїть вишка.


Вирушаємо до Меморіалу.


На дорозі зустрічаємо міліціянтів, що стоять вздовж дороги від стоянки до меморіалу. Біля кожного об’єкта охорона.


До самого Меморіалу не підійти до закінчення офіційної частини, що розпочнеться за годину.


Зате є час на музеї і фотографування репетиції та експонатів.








Цей, мабуть, привезли з Фастова…





































Ці гармати вже грузять на трейлер


Не оминемо увагу публіку, що прибула в Крути. Тут можна побачити від політиків та журналістів до школярів


  

 

 













  













Хто лексусом, а хто й лижами
 

Стоянка має величезні розміри, напевно саме тут сідав гвинтокрил із Ющенком 2006 року. Все місце зайняте автомобілями та автобусами.




Після мітингу вирушаємо додому, фотографуючись з місцевими жителями.

Далі буде…