Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

У Острозі «зацвів» металевий «чорний тюльпан»

На Рівненщині, місті Острог за участі військовослужбовців Збройних Сил України відбулося відкриття пам’ятника загиблим воїнам – афганцям.
Церемонії відкриття передувало урочисте проходження колони мешканців міста та гостей з центральної площі Острога до скверу ім. Сагайдачного, де і споруджено пам’ятник. У святковій колоні взяли участь військовослужбовці 29 окремого розвідувального батальйону, 55 окремого лінійно-вузлового полку зв’язку, управління 13 армійського корпусу та військового оркестру з’єднання, Рівненського обласного та Острозького районного військових комісаріатів, вихованці Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою.
На відкритті виступили перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Анатолій Юхименко, голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький, заступник командира 13 армійського корпусу з виховної та соціально-психологічної роботи полковник Володимир Яцентюк, представники місцевої влади та громади.
- Я переконаний, що пам’ятник стане місцем, куди приходитимуть бойові товариші, матері загиблих, їх вдови та прості містяни аби вшанувати подвиг і пам'ять своїх земляків, - зазначив полковник Володимир Яцентюк. – Живим учасникам війни в Афганістані хочу подякувати за те, що ви залишаєтеся прикладом мужності, героїзму для нових поколінь солдат – захисників Батьківщини.
Музичний супровід церемонії відкриття здійснював військовий оркестр 13 армійського корпусу, а салютна команда 55 окремого лінійно-вузлового полку зв’язку виконала десять залпів.
Варто зазначити, що пам’ятник нагадує чорний тюльпан, в середині якого присів військовослужбовець зі зброєю. За задумом – цей солдат вдивляючись у небо, намагається здогадатися, що його чекає. На гранітній плиті викарбовано імена загиблих острожчан.
Після покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам – афганцям, військовослужбовці 29 окремого розвідбату продемонстрували показові виступи. Зокрема, вони виступили з прийомами рукопашного бою, показали загартованість своїх тіл розбиваючи черепицю, пляшки та проходячи по розбитому склу, а родзинкою мілібарі-шоу стала постановка короткого бою. Воїни-розвідники, розділившись на дві команди, маскувалися за завісою димових шашок та вели перестрілку холостими набоями. Острожчани, а особливо ветерани Афганістану, були вдячні за міліарну атмосферу урочистої події.
По закінченні офіційної частини церемонії відкриття пам’ятника відбулися концерт ансамблю афганської пісні «Долг» і виставка військової техніки. Розгорнута польова кухня частувала гостей солдатською кашею.
2

Коментарі

121.05.12, 18:15