хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Завдання для «снайперів» протиповітряної оборони

На Рівненському загальновійськовому полігоні стрілки-зеніткники мобільних вогневих груп протиповітряної оборони 13 армійського корпусу виконали бойові стрільби із зенітно-ракетних комплексів 9К38 «Ігла».
Протягом одного дня підрозділи протиповітряної оборони 80 окремого аеромобільного полку та 128 окремої механізованої бригади виконали бойові стрільби. Загалом у цьому заході бойової підготовки під керівництвом начальника розвідки 80 оамп майора Валерія Скреда та командира зенітно-ракетної батареї 128 омбр капітана Олександра Капштика узяли участь близько 30 військовослужбовців.
- Стрільці-зенітники виконували завдання зі знищення швидкісних та зависаючих цілей, - розповів тимчасово виконуючий посаду начальника штабу відділу протиповітряної оборони 13 армійського корпусу підполковник Олександр Ликов. - За умовами навчання звідне відділення прикривало дії механізованого батальйону. Воно розгорталося у бойовий порядок, займало стартову позицію і приготувало бойові стрільби. Вогонь вівся по освітлювальній міні та вертольоту вогневої підтримки.
Цікаво, що ракета запускається зенітником з плеча із будь-якого місця - з окопу, кузова рухомої автомашини, з залізничної платформи і навіть з водойми. Цього разу військовослужбовці стріляли з обладнаної на полігоні позиції.
Як зазначають керівники стрільб, військовослужбовці виконували складні завдання. От, до прикладу, швидкість польоту освітлювальної міни, по якій вели вогонь стрільці, 230 метрів за секунду, дальність близько 2 кілометрів, а висота 600-800 метрів. Уразити такого «ворога» першою ж ракетою може лише добре натренований «снайпер» протиповітряної оборони.
Не менш складним було завдання для відділення, яке вело вогонь з короткою зупинкою по вертольоту вогневої підтримки, що з’являвся раптово.
- Цю ціль важко побачити, адже вона знаходиться на невеликій висоті – 15-20 метрів, але разом з тим вона не рухається, тому якщо вже взяв «у приціл», то справу майже зроблено, - додав підполковник Олександр Ликов.
Особливість виконання вправ для цієї категорії вартових неба у тому, що зв'язок односторонній – тобто стрілок лише отримує накази, а зворотних доповідей не здійснює. Під час виконання завдань технічні керівники здійснювали контроль за командирами мобільних вогневих груп та стрілками-зенітниками, що дозволило провести бойові стрільби якісно та безпечно.
- Приємно, що усі військовослужбовці діяли професійно та злагоджено, - наголосив підполковник Олександр Ликов. - За стрільбу вони отримали відмінно, а за тактико-вогневих завданнь були оцінені на добре. З управління діями підлеглих найкраще впорався капітан Олександр Капштик, а завдання взірцево виконали стрільці-зенітники 128 окремої механізованої бригади. Результат показав, що наші вартові неба не підведуть.
0

Коментарі

115.05.12, 16:45

а позвольте узнать, на кой нужна такая быстро движущаяся осветляющая мина?

    215.05.12, 16:52Відповідь на 1 від DrEgor

    а позвольте узнать, на кой нужна такая быстро движущаяся осветляющая мина?шо бы оперативно осветить противника гядящего в нейтральных полосах

      315.05.12, 16:55Відповідь на 2 від Хан Геварыч

      а позвольте узнать, на кой нужна такая быстро движущаяся осветляющая мина?шо бы оперативно осветить противника гядящего в нейтральных полосах" 230 метрів за секунду" ? ну да, какой-ть корабль может и успеют рассмотреть пока эта хрень над ним пролетать будет....

        415.05.12, 16:57Відповідь на 3 від DrEgor

        а позвольте узнать, на кой нужна такая быстро движущаяся осветляющая мина?шо бы оперативно осветить противника гядящего в нейтральных полосах" 230 метрів за секунду" ? ну да, какой-ть корабль может и успеют рассмотреть пока эта хрень над ним пролетать будет....но с другой стороны это и скорость доставки освещения в нейтральный сортир

          515.05.12, 17:00Відповідь на 4 від Хан Геварыч

          взагаліто - ця міна симулює ракету, який поганий дядя (ворог ) може запустити.

            615.05.12, 17:00Відповідь на 1 від DrEgor

            а позвольте узнать, на кой нужна такая быстро движущаяся осветляющая мина?

              715.05.12, 17:01Відповідь на 2 від Хан Геварыч

              а позвольте узнать, на кой нужна такая быстро движущаяся осветляющая мина?шо бы оперативно осветить противника гядящего в нейтральных полосахИмитация президентского вертолета.

                815.05.12, 17:34Відповідь на 5 від rmclviv

                взагаліто - ця міна симулює ракету, який поганий дядя (ворог ) може запустити.а скорость вражеских ракет примерно такая да?

                  Гість: Коровьев

                  915.05.12, 18:12

                  Приехали, дальше уже некуда. ПЗРК - это у вас уже ПВО?
                  Всё остальное нафиг пораздавали "друзям" что ли? Не позорились бы...
                  Запасаюсь чипсами и жду репортажа о стрельбе ПВО из рогаток по воробьям.