хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Рівненський облвійськком розповів про актуальні питання приписки

В ефірі Рівненської обласної державної телерадіокомпанії вийшла телепрограма “Один на один”, присвячена актуальним питанням проведення цьогорічної приписної та призовної кампаній, а також набору на військову службу за контрактом.
У розмові з ведучим програми Юрієм Шарманським Рівненський обласний військовий комісар полковник Дмитро Оксенюк в деталях розповів про заходи, які відбуватимуться протягом весняної призовної кампанії.
– Якісне та швидке проведення призову є для нас дуже важливим. Обласна, міські та районні державні адміністрації усіляко підтримують нас та допомагають вирішувати нагальні проблемні питання. Ми намагаємося тримати високий темп роботи, – зазначив обласний військком.
За словами офіцера, останнім часом спостерігається тенденція до скорочення кількісних показників призову. Якщо під час минулорічної осінньої призовної кампанії до лав Збройних Сил та інших формувань України було направлено 740 юнаків з Рівненщини, то на весну поставлено завдання призвати 590 майбутніх солдат.
– Це пов’язано з переходом на комплектування армії військовослужбовцями за контрактом. Але роботи у нас не меншає. З тієї кількості юнаків, які підлягають призову, ми намагаємося відібрати до війська кращих, навіть існує конкурс – 3-4 людини на місце. Більше того, деякі хлопці самі просяться до Збройних Сил, адже це – крок до майбутньої професії, – наголосив полковник Дмитро Оксенюк.
Разом з тим, обласний військовий комісар зауважив і на такій проблемі, як ухиляння юнаків від служби. Користуючись можливістю, він звернувся до них та їхніх близьких в ефірі з роз’ясненням відповідальності за такі дії.
Відповідаючи на запитання про військову службу за контрактом, полковник Дмитро Оксенюк розповів про соціальні гарантії, які надаються цій категорії військовослужбовців: стабільне грошове забезпечення, гарантована державою можливість отримання вищої освіти за заочною формою навчання тощо.
– Сьогодні розглядається можливість присвоєння офіцерських звань військовослужбовцям, які прослужили два і більше контрактів і закінчили відповідні курси. Такий ривок у кар’єрі теж зробить військову службу більш привабливою для молодих людей, – підкреслив він.
На завершення 30-хвилинного ефіру ведучий Юрій Шарманський подякував полковнику Дмитру Оксенюку за змістовні відповіді та запросив його до участі у майбутніх програмах Рівненської ОДТРК.
0

Коментарі