хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Військові льотчики відпрацьовують евакуацію поранених

Під час українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ «Репід Трайдент - 2012» відбулося тренування пошуково-рятувальних груп із десантування з парашутом на майданчик обмежених розмірів. До цього заходу з бойової підготовки було залучено екіпаж вертольоту Мі-8МТВ 3-го полку армійської авіації та військовослужбовців окремого полку спеціального призначення 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

- Вправа, яку ми виконували, складна, адже вимагає злагодженості дій екіпажу вертольоту і пошуково-рятувальної групи та точності визначення місця десантування, - зазначив керівник групи, виконуючий обов’язки командира ескадилії 3-го полку армійської авіації майор Олег Старченко. – Ми прибули сюди для відпрацювання питань надання допомоги та евакуації різними способами. Зокрема, можна посадити гелікоптер та занести в нього пораненого. А коли обставини цього не дозволяють, то ми зависаємо на безпечній висоті та підіймаємо людину з допомогою лебідки. Тут важливо правильно здійснити висадку групи, закріпити і зафіксувати пораненого на ношах, а потім правильно прийняти його на борт гелікоптера.

Цього ж дня військовий вертоліт був задіяний для проведення занять з особовим складом підрозділів збройних сил Молдови, Румунії, Польщі. Вони тренували подання сигналів за системою НАТО щодо управління та координації дій з екіпажем гелікоптера, зокрема при його посадці чи зльоті, порядок посадки та висадки десантної групи, обрання і позначення вертолітного майданчика, тощо.

- Загалом же для всього складу групи участь в навчаннях дуже потрібна, - додав майор Олег Старченко. - Щодоби наш полк несе бойове чергування в системі пошуково-рятувального забезпечення. У будь-який момент визначений екіпаж готовий піднятися в небо для виконання рятувальної місії. Також, пілоти армійської авіації беруть участь у миротворчій діяльності, де співпрацюють з представниками різних націй. Отже тренування та вдосконалення навичок сприяє підвищенню професіоналізму пілотів та підвищує їхній авторитет серед військовослужбовців країн-партнерів у військово-миротворчій діяльності.

 

Олександр ГАЙН
0

Коментарі