хочу сюди!
 

Даша

38 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 20-35 років

Улоф Пальме

  • 14.05.12, 20:45
Історія політика Улофа Пальме це історія людини принципів, честі і послідовності. Хоч Улоф Пальме і не такий розкручений, як Маргарет Тетчер чи Рональд Рейган, але по факту він зробив для світу значно більше, а намагався зробити ще більше.
У 1969 році Улоф став прем'єр-міністром Швеції. Основною ідеологією Пальме було продовження політики свого політичного вчителя, рекордсмена по перебуванню на посту прем'єра - 23 роки, Таге Ерландера. Сутність її була в тому, щоб зберегти повний суверенітет національної влади в країни. Швеція не була членом ані будь-якої європейської структури, ані будь-якого військового союзу. Економічна політика Ерландера спиралася на соціальне забезпечення населення. Що саме цікаве внутрішня політика Ерландера була як би продовження реформ попередника Пер Альбіна Ханссона, прем'єра і голови Соціал-демократичної робітничої партії Швеції. Хоч і на Ханссона виливали бруд, як послідовника нацизму, але саме Ханссон вивів країну з економічної депресії і не дозволив втягнути у Другу світову війну на жодній стороні. Після війни, звісно, Соціал-демократична робітнича партія стала просто соціал-демократичною, а лідером її і став політичний наставник Пальме - Таге Ерландер.
Пер Альбін Ханссон
Саме ці три великі особистості - Пер Альбін Ханссон, Таге Ерландер та Улоф Пальме є батьками того, що зветься людський соціалізм у Швеції. Але була і відмінність між Ерландером та Пальме. Якщо Ерландер проводив політику ізоляціонізму, то Улоф Пальме був прихильником активних дій на міжнародній політичній арені. 
Таге Ерландер
Ще будучі міністром в кабінеті Ерландера, Улоф Пальме публічно виступив проти інтервенції США у В'єтнам. "Злочин є завжди злочин, якими б ідеями його не прикривали" - казав Пальме. У 1968 році він знову публічно засуджує інтервенцію, але на цей раз інтервенцію СРСР у Чехословаччину, причому він уклав фіктивний шлюб із чеською студенткою, щоб вона могла втекти від таборів у Швецію.
Улоф Пальме
У 1980 році в ООН Улоф Пальме створює незалежну комісію по безпеці та роззброєнню. Він починає розслідування справ на близькому сході.  Наприклад він розслідував справу вбивства іншого шведа графа Бернадота, котрого вбила єврейська террористична організація "Зіркова ліга". "Я впевнений, що "Зірковою лігою" керує Моссад"- заявив Пальме. У 1984 році в декількох інтерв'ю він заявляє, що "ми маємо розслідувати геноцид палестинців в Ізраїлі". Також у 1984 році Улоф Пальме організовує міжнародну організацію, котру прозвали "Делійська шістка". Це організація складалася з Аргентини, Греції, Індії, Мексики, Танзанії і Швеції. Декларація організації вимагала припинити нарощування військової потуги у рамках холодної війни, зменшення ядерної зброї і заборони ядерних випробувань. Також Улоф Пальме в рамках комісії по розброєнню почав розслідування фактів незаконного нарощування ядерного потенціала Ізраілем.
Граф Фольке Бернадотт
У 1979 році в Ірані сталася ісламська революція, був повалений американський холуй Мохаммед Реза, до влади прийшов Аятолла Хомейні. З країни одразу були вигнані американські компанії та почалися репресії проти комуністів, зокрема Курдської робітничої партії. Віднині в країні правив лише один інтерес - іранський. Безумовно це не могло влаштувати ані США, ані СРСР. В єдиному пориві СРСР і США почали фінансувати Саддама Хуссейна, іракського диктатора, щоб він почав агресію в Іран. У 1980 році почалася Ірано-іракська війна. 
Аятолла Хомейні
Безумовно Улоф Пальме не міг залишитися осторонь. Він починає моніторинг ситуації і слідкує за невтручанням інших держав у конфлікт. Вже сьогодні відомо скільки грошей вкотили США і СРСР в Ірак. Наприклад СРСР подарувало Саддаму Хуссейну 25 млрд доларів США., США близько 30 млрд. А там ще й інші. Ось тут є інформація
Саддам Хуссейн
Таке нахабне втручання майже всього світу у справи маленького Ірану, не могло не обурити Пальме.  У 1986 році він готує доповідь з фактами про втручання ізраїльської розвідки та фінансування СРСР і США Іраку. На цей час Улоф Пальме вже стояв поперек горла всім гравцям на міжнародній арені - США, СРСР та Ізраїлю.
28 лютого 1986 року Улоф Пальме зі своєю дружиною повертався з кінотеатру "Гранд" додому. Цим вечором він був застрелений "невідомим терористом". З гори сьогоднішніх днів ми вже можемо зробити висновки, хто вбив Улофа Пальме. 
В 90-х роках в США вийшло сенсаційне інтерв'ю колишньої співробітниці Білого дому Барбари Хонеггер. Вона стверджувала, що у 1986 році агент ЦРУ передав шифровку на Рональда Рейгана зі словами: "Шведське дерево треба валити". Не важко зрозуміти яке саме дерево вирішив валити Рейган і ЦРУ. Зараз ми вже можемо і казати, як саме це було зроблено - через КДБ.  В лютому 1991 року в газеті "Известия" було опубліковано інтерв'ю з керівником слідчої групи по справі Пальме - Хансом Ельвебром:
"В разное время, - осведомился журналист, - печать Швеции и других государств сообщала новости о возникновении версий, связанных с зарубежными организациями, например, с охранкой Пиночета, спецслужбами ЮАР, курдскими объединениями, итальянской масонской ложей "П-2"...

- Я мог бы добавить к этому перечню ЦРУ, КГБ и еще кое-кого. Все эти организации фигурировали, но до сих пор нам не удалось найти ни одного человека, которого можно было бы связать с ними.

Рональд Рейган

Пізніше вже й знайшлося підтвердження словам Ельвебра. Турецькі спецслужби захопили лідера Курдської робітничої партії Абдуллу Оджалана. На допитах він зізнався, що саме Курдська робітнича партія, котра керувалася КДБ, організувала вбивство Улофа Пальме. 

Абдулла Оджалан

Тут же шведська поліція "несподівано" знайшла вбивцю - божевільного Крістера Петтерсона. Причому вже раніше, у 80-х суд визнав невинуватість Петтерсона, але зараз різко з'явилися підстави. Такий собі "шведський Лі Харві Освальд". Справу Пальме і участі в ньому ЦРУ і КДБ різко зам'яли.

Крім міжнародної системи Пальме, була зруйнована і внутрішня. Основна ідея Пальме - суверенітет країни і економіка для народу була зруйнована його наступником - лібералом Карлом Більдом. Карл Більд був не просто політиком, він прийшов в політику з нафтової корпорації, що належить Ротшильду, «Lundin Oil» (зараз «Lundin Petrolium»). Карл Більд втягнув Швецію у 1995 році у ЄС і почав демонтаж соціальної системи Швеції на догоду європейському лібералізму. Зараз Карл Більд міністр зовнішніх справ Швеції.

Карл Більд

Отак от велика людина і великий політик Улоф Пальме постраждав за свої принципи, але я думаю його приклад вартий наслідування.

10

Коментарі

114.05.12, 21:06

    анонім

    214.05.12, 21:21

    Великий був чоловік. Навіть сам не знаю чому, але я дуже засмутився, коли повідомили про вбивство. Щось було таке в Пальме притягуюче!
    Вічна память Великому Шведу!

      314.05.12, 21:23

      Риторичне питання: доля пересічної людини у буремних подіях. Створили Хусейна, повоювали його руками, знищили Хусейна. І за кожним РУКОТКОРНИМ конфліктом стоїть людина, що "всує наріка на Бога"...

        414.05.12, 21:24

        П.С. А яке лайно випливає у керівництво кожної держави

          514.05.12, 21:27Відповідь на 1 від дТОЛЯізХорола

            614.05.12, 21:28Відповідь на 2 від анонім

            Великий був чоловік. Навіть сам не знаю чому, але я дуже засмутився, коли повідомили про вбивство. Щось було таке в Пальме притягуюче!
            Вічна память Великому Шведу!
            Так, дійсно, велика людина.

              714.05.12, 21:29Відповідь на 3 від Mamay_

              Риторичне питання: доля пересічної людини у буремних подіях. Створили Хусейна, повоювали його руками, знищили Хусейна. І за кожним РУКОТКОРНИМ конфліктом стоїть людина, що "всує наріка на Бога"...

                814.05.12, 21:32Відповідь на 5 від Lost_paradise

                Дякую Вам.Я потихеньку всі дописи додаю собі в обране.

                  Гість: light_inside

                  915.05.12, 01:35

                  А ти помітив: что то тишина наблюдается уже некоторое время по Ирану!
                  Вроде бы говорили что все методы испробованы, осталось только применеие силы. И вдруг тишина! То ли планируют операцию, то ли обкакались, Иран ведь не Ирак и не Ливия. Он ведь и сдачи дать может!

                    1015.05.12, 01:49Відповідь на 9 від Гість: light_inside

                    Заметил, притихли. Но я не исключаю, что вопрос будет решаться после выюоров. Все таки Обаму садили на "престол" не для этих целей, он такой смешной толерантный негртеныш, а его визави Митт Ромни самое оно. Ромни уже заявил, что 21 век будет веком полного доминирования США в мире, к тому же он мормон, агрессивный христианин, самое то для "крестового похода" против неверных. Подождем, посмотрим. Но то что легкой прогулкой это для них не будет - это точно

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна