хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Табачник продовжує дебілізацію дітей

  • 21.04.12, 12:19
Декілька слів з приводу програми Табачника. 
http://www.pravda.com.ua/rus/news/2012/04/20/6963059/

Отже є версія, причому знаючи таку потвору як Табачник, дуже вірогідна, що питання тут в гешефті. Це може бути так, скоріше за все так і є. Я хотів би подивитися на це з іншого кута, так би мовити більш філософського.

Зі шкільної програми будуть видалені Ґете "Фауст", Данте "Божественна комедія", Кіплінг "Мауглі" та Сент-Екзюпері "Маленький принц", натомість порадують творами "гламурного мракобісся" і "поп-корнового чародійства" Гаррі Поттером і "гламурним масонством" Алхіміка Пауло Коельо. 
Є версія, що це в принципі добре, адже головне завдання літератури полюбити дитину читати. І грець з ним, що саме читати - "Гаррі Поттера", Дарью Донцову чи хоч Маркіза де Сада, з його глибокою порно-філософією з будуара. Тоді цим розумникам раджу увести в шкільну програму одразу безсмертні твори журналів "Penthouse" та "Playboy" і результат не змусить себе чекати, оскільки прочитають усю біографію "міс липень" від початку і до кінця. Якщо серйозно, то головне питання тут: для чого потрібна школа і шкільна програма? Школа має не просто навчити дітей читати, писати і множити два на два, а ще навчити думати та виховати моральні якості в дитині, прищепити їй цінності, зробити достойного члена суспільства. Ось завдання. Школа на рівні із сім'єю, телебаченням і близьким оточенням формує її світогляд. Дитяча психіка в шкільні роки є в стадії формування, вже навіть в університет дитина йде з певним світоглядом, який вже потім буде важко змінити. Тому саме в школі важливо виховати ті базові цінності, які ми хочемо бачити в достойних членах нашого соціуму.

Давайте розберемося, що хоче зробити Табачник. Він хоче позбавити дітей знайомства з "Фаустом". Всі більш менш здорові люди знають, що Ґете був "духом Нового часу". Його твір "Фауст" показує справжній дух людини, людини, що має устремління, шукає знання і свободу. Показує еволюцію людини з "пессиміста" готового продати душу дияволу до людини, що побачила красу людського існування. Ґете нас вчить вірити в людство. Фауст був символом вільної, свободної людини, котра в житті наробила чимало помилок, але що саме головне - залишилась людиною. "Фауст" це гімн людській гідності. І ось оце збираються прибрати, вважаючи в школі недоречним. Це злочин, не менше. Ґете, який фактично вивів людину з мракобісся, буде прибраний, натомість Табачник збирається повернути дітей в те саме мракобісся, тільки більш "гламурне". Гімн людському духу замінять гімном чарівній паличці.

Я можу, ще погодитись, що скажімо Данте Алігьєрі є важким для шкільного віку, це така собі теологічна філософія, хоча все ж не дивлячись на середньовічну схоластику, має широкі загальнолюдські філософські мотиви. Але краса творів Данте, на мій погляд, значно перевищує очкарика, що літає на мітлі.

"Маленький принц" Антуана де Сент-Екзюпері це енциклопедія вищих людських почуттів. Він прищеплює поняття дружби і любові та й просто це світлий твір, який вчить хорошому і світлому. "Мауглі" геніального Редьярда Кіплінга це не просто дитячий твір про дитину серед звірів, Кіплінг в цьому начебто суто дитячому творі, підіймає глибокі філософські питання: а що таке власне людина і які в неї цінності? Ці твори вчать бути людиною, формують людський світогляд і змушують мислити, а не просто піддаватись враженням від спецефектів.

Натомість що отримають діти замість цих безсмертних творів? В часи і так повального "магічного" шарлатанства, цих всіх "битв екстрасенсів", сект "вчителів третього ока" і заряджених склянок води, дитину ще й в школі будуть окунати в мракобісся гламурного чародійства. Замість критичного мислення і філософських роздумів, рефлексія і лоскотання найнижчих почуттів. Чому вчить Гаррі Поттер? Літати на метлі? А Пауло Коельо? Коли він перетворився з розкрученого бренда на класика? Його Алхімік, напічканий масонською символікою і псевдофілософію братів, це є те саме мракобісся племені Вуду, не більше.

Табачник продовжує дебілізацію наших дітей. Але ніхто не знімав відповідальності батьків за своїх дітей. Саме батьки, в часи табачниківського мракобісся, можуть виховати своїх дітей на правильних основах.
17

Коментарі

121.04.12, 12:33

Каганату не потрібні люди, які уміють самостійно мислити. Їм потрібні люди які уміють хавати чуже.

    221.04.12, 12:40

    Навіщо табачшьнєгу мислячі істоти? Біомасі покращення впарити значно легше

      321.04.12, 12:46Відповідь на 1 від uraha

      Каганату не потрібні люди, які уміють самостійно мислити. Їм потрібні люди які уміють хавати чуже.Так і є

        421.04.12, 12:46Відповідь на 2 від Fred Perry

        Навіщо табачшьнєгу мислячі істоти? Біомасі покращення впарити значно легше

          521.04.12, 12:51

          От виродок!!!

            Гість: PR3D4T0R

            621.04.12, 12:54

            Вже ж скільки збиралися його прибрати... що він ще тут робить?

              721.04.12, 12:54Відповідь на 5 від дТОЛЯізХорола

              От виродок!!!Справжній покидьок

                821.04.12, 12:55Відповідь на 6 від Гість: PR3D4T0R

                Вже ж скільки збиралися його прибрати... що він ще тут робить?В нього дах міцний, не протікає. Хабад своїх не кидає

                  анонім

                  921.04.12, 13:03

                  Якщо в зомбоящику одна гламурно-жлобська попса то і в школі Табацюра це насаджує. Тіпа, аби не виникало протирічь в нестійкій дитячій свідомості. А за вилучення "Маленького принца" цю тварюку четвертувати треба.

                    анонім

                    1021.04.12, 13:04Відповідь на 6 від Гість: PR3D4T0R

                    Вже ж скільки збиралися його прибрати... що він ще тут робить?Хіба є у нас хтось впливовіший за Хабад? Не встигли гайдамаки Болбочана розгулятися та винищити жидву. Шкода.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна