хочу сюди!
 

Kateryna

54 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 45-60 років

Кейнсіанство для України

  • 07.04.12, 15:10
Капіталізм — дивовижна віра в те, 
що найбільш неморальні люди будуть робити найбільш неморальні справи 
заради великого блага всіх інших.
Джон Мейнард Кейнс

Послухав вчора Тігіпка і був вражений вкотре недолугістю запропонованої реформи. Таким чином побороти безробіття - це нонсенс. Здається в когось є ціленапралене завдання загнати Україну в ще більшу економічну депресію. 
Пан Тігіпко і уряд вирішили надалі гратися в економічний лібералізм. Стимулювання зайнятості шляхом пільг, ідея придумана ультралібералом Фрідріхом фон Гайєком, вже зазнала краху в Європі і США. Скажімо безробіття в Іспанії вже становить 22,5%, у Франції - 9,6%, в Португалії - 14,6%, в США - 8,9%, в Німеччині - 7,5% В Україні наразі за даними МОП - 6,9%. Рецепти лібералів, котрі впроваджувались єдиним економічним простором в Європі, призвели до таких наслідків, тобто ці рецепти недієві. Але Тігіпко сам визнає, що рецепти його реформ саме з Європи, тобто як зажди нам везуть сміття із Заходу.

Уряд хоче заохотити стимуляцію зросту зайнятості шляхом: а) надання пільг роботодавцям; б) шляхом збільшення бюджету Фонду зайнятості населення. Тобто по-суті знову той самий популізм. Не можна збільшити зайнятість населення стимулюючи в той же час неробство шляхом збільшення виплат по безробіттю. Безробіття не можна побороти монетарним шляхом, оскільки це призводить лише до інфляційних процесів, на ринку збільшується грошова маса в той час немає зростання товарної маси. Безробіття можна побороти лише одним шляхом - реальним збільшенням робочих місць і тільки так.

Великий і брехливий міф, котрий завдав шкоди десяткам держав, про те, що держава немає втручатися в економіку, розвінчує сьогодення. Споживаємо наслідки економічного лібералізму. Треба повернутися трохи назад і згадати Джона Мейнарда Кейнса. Нам потрібне кейнсіанство, а не лібералізм.

В своїй праці "Загальна теорія зайнятості, відсотків і грошей" Кейнс стверджував, що падіння попиту викликає зниження виробництва товарів, що в свою чергу призводить до безробіття, а безробіття власне і є чинником падіння попиту. Отже ліберальна економіка увесь час знаходиться в депресивному циклі. Вихід Кейнс бачив в одному: регуляторній політиці держави. Держава задля подолання безробіття має створювати робочі місця шляхом суспільної праці та великих замовлень на заводи і фабрики. Вихід з безробіття має відбуватися перш за все створенням реальних секторів економіки, перш за все виробничої.

Подолання безробіття шляхом кейнсіантсва відоме історії. Наприклад нацисти в Третьому рейху почали масштабне будівництво автобанів, де задіяли безробітних. З 30% безробіття на 1933 рік у 1939 році безробіття не існувало як такого. Трохи іншим шляхом пішов дуче Муссоліні. Уряд Італії зробив великі державні військові замовлення заводу "Fiat", що змусило власників до розбудови заводів і зайнятості в них населення.

Ще один приклад можемо бачити в післявоєнній Японії. Національний банк Японії видавав кредити бізнесу під мінімальний відсоток 0,01% річних. Стимуляція бізнесу розігріла економіку і збільшила надходження податків від новоствореного бізнесу. Безвідсотковий кредит для держави вигідний, як інвестиція у майбутнє. В той же час важливо зупинити споживче кредитування, оскільки воно є сильним фактором інфляції. Смерть багатьох приватних банків в тому разі не має лякати, оскільки приватні банки це по-суті паразити, котрі роблять гроші з повітря.

Враховуючи український стан доріг і стан сучасної армії, кейнсіанство як раз підходящий рецепт для України. А те що пропонує уряд - це шлях до економічної депресії, що ще раз доводить те, що при владі зараз вороги української нації.


10

Коментарі

анонім

17.04.12, 15:27

Останє реченя є цілком повним і загальним діагнозом сьогодення.

    27.04.12, 19:05

    Лише Держава

      38.04.12, 00:02

        48.04.12, 17:40

        в нашій державі майже все так

          Гість: modus vivendi

          58.04.12, 21:19Відповідь на 1 від анонім

          Так

            69.04.12, 09:54

            В то же время экономическое чудо Третьего Рейха - это тоже Великий миф.

              79.04.12, 10:16

              советовать в Украине усилить госрегулирование чего-угодно может только наивный.

              И, опять-таки, зачем копировать рецепты для Европы?

              Если им нужно отходить от либеральной политики на данном этапе развития (что подтверждается приведенными тобой размышлениями), то почему нужно нам? Непонятно.

              А вот тратить деньги на соцподдержку - это также госрегулирование и ничего общего с экономическим либерализмом не имеет.

                89.04.12, 13:25Відповідь на 6 від Mike911

                В то же время экономическое чудо Третьего Рейха - это тоже Великий миф.Ну да конечно миф. На 1933 год гиперинфляция и 30% безработицы, на 1939 дойчмарка на равне с португальким эскудо самая стабильная валюта Европы и отсутсвие безработицы. Есть один большой миф - это то что рынок может сам себя регулировать

                  99.04.12, 13:32Відповідь на 7 від Mike911

                  С класическим либерализмом действительно нет, т.к. класический либерализм - это полный абсурд. Это доктрины неолиберализма. Я говорил, что это преимущественно идеи Фридриха фон Гаека.

                  Их завела в полную задницу как раз либеральная политика. И нас также точно. Это плоды 90-х и розовой мечты о свободном рынке. История показывает, что все страны выходили из кризиса госрегулированием. В 20-х годах единственная западная страна, которую не охватила экономическая депрессия - была фашиская Италия. А Муссолини использовал идеи кейнсианства и корпоративизма

                    109.04.12, 13:49Відповідь на 9 від Lost_paradise

                    Нас в задницу завели чиновники - бюрократическая система, т.е. государство. Ожидать, что с бюрократией и коррупцией можно бороться ограничениями, запретами и госрегулированием - полный бред. Достаточно посмотреть на примеры Польши и Грузии.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна