хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Казка

  • 30.01.12, 14:37
В одному лісі звірі вирішили впорядкувати своє лісове життя, щоб настав порядок. Всі звірі зібралися і вирішили обрати собі головного, котрий би навів нарешті порядок у лісі. Вибір пав на старого мудрого лева, адже мав і розум, і силу. Отже лев швидко почав налагоджувати життя в лісовому господарстві, звірі почали інтенсивно заготовлювати харчі на зиму. Один лиш ледачий ховрах нічого не робив. Справа йшла до зими, звірі заготовили запаси, а в ховраха нічого немає. 

Отож пішов ховрах до ведмедя і почав тому казати, що лев знахабнів. Всі працюють, а він тільки керує, ще й запасів найбільше має. Ведмідь обурився, а ховрах запропонував йому: "Потрібно,Мишко, створити орган, щоб контролювати лева. Ти давай збирай натовп, а я їм все розкажу". Зібрав ведмідь натовп, а ховрах бігав серед звірів і кричав, що лев жирує, в той час як лісне товариство ледь кінці з кінцями зводить. Заволала юрба і повів її ведмідь до лева вимагати, щоб той створив орган для контролю за левом.

"Ну добре - погодився лев - от, Мишко, і будеш головою того органу". "Ее, ні - заволав ховрах - треба вибори провести, щоб лісове панство саме обрало кого поставити головою". "Вибори, вибори - волала лісова юрба і лев змушений був погодитися.

Отже почалася виборча кампанія. Лісовий народ поважав і підтримував ведмедя, проте ховрах пішов до лисиці і запропонував, що допоможе лисиці виграти вибори, а та вже на посаді не забуде про нього. Лисиця погодилась і зібрав ховрах лісове братство. "Ви я бачу за ведмедя всі, але ж подумайте. Ведмідь він сильний, як і лев, то буде при владі двійко сильних і будуть вони нас слабких гнобити. Треба лисицю обирати, вона наша, з народу, нас слабких захистить". Почесав лісний народ макітру, подумав та й обрав лисицю.

Лисиця пам'ятала добро, що їй зробив ховрах, то й почала йому з лісових податків трохи харчів давати, щоб той з голоду не помер. Побачив це лев та й нам'яв боки обом. А ховраха відправив на примусові роботи, щоб сам собі їжу здобував. 

Але не йметься ховраху. Побіг він до лисиці і каже: "Ні, сестро, треба лева прибирати. Бач як нас наколотив,  а як що то й повбиває. Треба нам вівцю ставити і то на рік, не більше, щоб не знахабніла. А потім будемо переобирати - як влучно правитиме, то знову оберемо". Подумала лисиця і дала добро. І побіг ховрах до ведмедя і жалівся, що лев взагалі гальмів позбувся, лисицю побив, ховраха побив, ще й на роботи відправив не як за політичною ознакою. Вмовляв, що треба лева скидувати і обрати представника з лісового панства, щоб керував по справедливості.

Ведмідь був благородний, але дурний. Тому повірив ховраху, зібрав юрбу та пішов до лева вимагати, щоб той пішов з посади. Не мав вибору лев, то передав ведмедю булаву, щоб той звірами керував. ""Ее, ні - заволав ховрах - треба вибори провести, щоб лісове панство саме обрало кого поставити своїм керманичем". "Вибори, вибори - волала лісова юрба. Почалася виборча кампанія і звірі хотіли обрати головою героя повстання ведмедя. Але зібрав ховрах збори та й каже: "Ви я бачу за ведмедя всі, але ж подумайте. Чим ведмідь відрізняється від лева? Що йому завадить натовкти лисицю знову? Що йому завадить вас ображати? Треба вівцю обирати, вона з наших, зі слабких, знає всі наші проблеми. А щоб не знахабніла як лев, то треба її на рік обрати, а там подивимось, як вона себе покаже". Покумекало лісове товариство, та й обрало вівцю.

А ховраху все не йметься. Пішов він до вівці і каже: "Ти, подруго, подумай ось над чим. Тебе, серденько, на рік обрали. Зима, обіцяють, буде холодною і важкою, то уяви який настрій буде у народу за рік? Все на тебе звалять, виженуть, оплюють, а ти ще й без штанів залишишся, бо для себе нічого не заробила. Давай краще так. Ти з лісових податків частинку для себе бери, ну на старість собі і так би мовити за заслуги перед Батьківщиною. Лисиця мовчок, з нею я домовлюся, а харчі будеш в мене в норі ховати, щоб ніхто не взнав". Подумала вівця, а воно ж то й дійсно так. І почали на трьох афери крутити: вівця забирала частину харчу собі, лисиця підроблювала документи, а ховрах хоронив їх в себе в норі, з них же й живучи, адже інших засобів до існування не мав.

Пройшов рік. Тяжко було лісовому братству, важко, ледь зводили кінці з кінцями. До виборів народ невдоволений підійшов. А ховрах до вівці побіг і каже: "Кепські в тебе справи. На другий строк можеш не пройти. Але ти не засмучуйся. Є вихід. Я тобі імідж створю, мене в лісі поважають, кого треба підкуплю, лисиця голоси рахувати буде, то порахує як треба. Все буде добре. Але є умова - за мої послуги прийми закон, щоб всі податкові харчі зберігалися в мене в норі, я їх берегтиму, а як треба видавати буду. То ж і тобі, і мені, і нарду лісовому добре - в мене нора велика, затишна, то будуть в цілості. А як відмовишся, то розповім звірам, як ти харчі цупила народні. Ну що згода?". А що було вівці робити? Погодилася.

Пройшли вибори як треба. Вівцю переобрали головою лісу. Виконала вона обіцянку і всі харчі стали заносити ховраху до нори. Але почалися проблеми з харчами. Ховрах то у відрядження поїде, то нору снігом замете - не має змоги харчі вчасно видавати. Народ голодувати почав. Заворушилась юрба, кричить, кулаками маше. А ховрах до ведмедя побіг і каже: "То, Мишко, знаєш в чому справа? То вівця все розікрала. Бач як народ бідує, а ця на народних харчах розжиріла. Все вже розікрали. Треба повстання та скинути цю крадійку з посади". Обурився ведмідь, зібрав народ і до вівці пішов. Схопив її і роздер на шмаття. А натовп пісень співав, героя ведмедя шанував та радів, що позбувся цієї крадійки, що кров з народу пила.

І поставили героя революції ведмедя головою лісу. І тут же біля нього ховрах: "Бач, Мишко, як зараза все роздерибанила? Нічого не лишилося, у лісі голод, як нічого не зробиш, то й тебе розірве голодний натовп". "А що ж мені робити, харчів то взагалі немає?" - розгубився ведмідь. "Не переймайся, Мишко, ми ж тобою старі друзі. Я тобі допоможу. В мене свої харчі є. Я тобі їх позичу, щоб натовп було чим нагодувати. Щоправда мусиш через рік віддати мені їх обратно, і не таку кількість, а вдвічі більше. А що ж робити, ведмедику? Народ треба годувати". Нічого не залишалось ведмідю, як погодитися на пропозицію ховраха.

Так вони і жили...лісова громада виживала, а ховрах жирував...

Ну що нічого не нагадує?podmig
11

Коментарі

анонім

130.01.12, 15:06

Отже життя в лісі нічім від нашого не відрізняься -- тільки пройдисвітам дрбре і живеться!

    230.01.12, 15:09

    Ховрашка треба роздерти - факт, а от хто лев - ніяк не вгадаю...

      330.01.12, 15:13Відповідь на 2 від Perovdupu

      Ховрашка треба роздерти - факт, а от хто лев - ніяк не вгадаю...Лев то лісовий Піночет
      В нас такого не було сподіваюсь ЩЕ не було
      Зате в нас перебір ховрашків

        анонім

        430.01.12, 16:40

        "Казка ложь, да в ней намек.." (с)

          530.01.12, 16:47

            630.01.12, 18:23Відповідь на 3 від Lost_paradise

            Ховрашка треба роздерти - факт, а от хто лев - ніяк не вгадаю...Лев то лісовий Піночет
            В нас такого не було сподіваюсь ЩЕ не було
            Зате в нас перебір ховрашків
            Так. І лиса теж одна знайдеться. А з левом, дійсно, проблема.

              730.01.12, 18:44

                Гість: lkjmn

                831.01.12, 09:38

                Щось немає у нас Левів, а от Віслюків - хоч греблю гати!

                  931.01.12, 11:22

                  дємакратія а технологія ховраха про "слабких, з народу" мені дуже знайома

                    1031.01.12, 11:27

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна