хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Влучно написано

  • 28.01.12, 14:33
"Історія вже сотні разів нас вчила, що наша демократія, всі оці канцеляристи і писарі по фаху, демагоги по тактиці й карєристи по духу - всі оці Брюховецькі, Тетері, Петрики й їм же "нєсть числа" - на одне були тільки здатні: знищити власну українську державно-творчу аристократію, а з нею й українську державу. Хоч плакав кат, як Сомкові голову рубали, але її таки відрубали.Військово-хліборобський, козацько-шляхетськи аристократичний клас, що відродився був і сформувався за Великого Гетьмана Богдана - потім був демократією нашою вирізаний і винищений до коріння.

Але здобувати щось нового, свого на тім порожнім місці українська демократія ніколи не змогла. Не тому, розуміється, що між нею не було людей, які по своїм індивідуальній вартості не змогли б місце старої вирізаної аристократії зайняти, а тому що дух між ними панував руйнуючий, завидуючий, злобний, а разом з тим облесливий, брехливий і рабський. Тому, що всі ці, поодинці іноді і гарні, здібні і чесні люде, всі разом творили руйнуюче розкладове тіло, якому на ймя - демократія.

Цей "дух" необхідна моральна, ідеольогічна надбудова самого матеріального життя й існування кожної демократії. Живучи з експльоатації "любові народа", вона може розвиватись і рости тільки доти, доки істнує можливість опозиції й зненависті народа до тієї чи іншої аристократії. В міру того, як ця аристократія дегенерується та слабне й цькування проти неї стає все менш небезпечним, демократія все більше орієнтується "на ліво" - туди, де виростають усе нові, конкуренційні й усе більш радикальні, демагогічні й безпринципні народні трибуни. Коли наступає катастрофа й обєкт цькування й ненависти - стара аристократія - падає, демократія зараз же починає розкладатись. Ті елементи психіки, які вона витворила в собі в часах революційної й опозиційної боротьби, звертаються тепер проти неї.Лякання аристократії народним бунтом розвинуло в ній самій панічний страх перед народом.Її повна матеріальна залежність від любові того народу примушує її кинутись на своїх давніх товаришів, а тепер - коли вже аристократії не стало - на своїх конкурентів і вжити проти них тим самих старих противаристократичних засобів демократичної боротьби, доведених тільки до найвищих розмірів. Рабське толєрування найнищих  інстинктів юрби й руйнуюча гра на на ціх інстинктах, це ознака перемоги кожної демократії - це знак, що в боротьбі людських громад зникли вже послідні здержуючі, ублагороджуючі моменти, які стара аристократія давніще, перед своєю дегенерацією й упадком, у цю боротьбу  вносила й ними навіть свою противницю демократію, в героїчних добах її істнування, аристократизувала й ублагороднювала.

"Егалізація (вирівнювання) класів по типу найнизчому - пише Сорель - веде неминуче до упадку і дегенерації".  Такого власне роду вирівнювання по типу найнизчому відбувалося у нашій українській демократії в усіх добах її історичного істнування. Тим пояснюється факт, що наша нація в своїх аристократичних по духу й до демократії української - як це і послідні події показали - ворожих селянських "низах" має надзвичайну асиміляційну силу, а в своїх демократичних "верхах" надзвичайну силу відпихаючу, яка все що єсть в Україні політично чесного, творчого, сильного й здорового від взятої нашою демократією в монопольну експльоатацію української національної ідеї й "любові до українського народу" відганяє.

І тому українська демократія по знищенні власної аристократії ніколи нічого збудувати не могла. Її вирівнювання себе, а разом із собою нації - коли вона на чолі нації стояла - по типу найнизчом, тільки дорогу для всяких Ганджів Андиберів прочищало. Вони приходили вже на готове й зі своєю безоглядністю чужинців, які ніякі звязки з краєм, з його традицією, з його будуччиною і з місцевими людьми не заважали - брали вони найнизчий, найбільш лівий демагогічний курс і в той спосіб ітоги всім демократичним революціям українським підводили.

При тім розуміється за себе не забували.Отой наш лєгендарний Ганджа Андибер був майстерно використаний тодішньою Москвою й Польщею для остаточного винищення всього того, що їхнім інтересам на Україні заважало, що хоч трохи про Україну думало, що Україну в серці, а не на словах мало. Не знаю, які завдання має п.Раковський . Але що буде, як він, допустім, ставить собі такі завдання, як і наша демократія, тільки, розуміється, в далеко ширшим масштабі й при допомозі більш радикальних засобів: стати посередником між антантським, чи взагалі інтернаціональним фінансовим капіталом та українським народніми масами? І що буде, як він візьметься при тім завести ці маси назад у "єдину неделіму" совітську Росію, бо купець, фінансист і капіталіст любить мати діло з великими фірмами й ніякі "національні ріжниці", коли їх тільки можна оминути, його не обходять".

В'ячеслав Липинський "Листи до братів-хліборобів", 1926 рік

Довідка: В'ячеслав Казимирович Липинський - видатний український політичний діячісторик, історіософ, соціологпубліцист, теоретик українського консерватизму. Один із організаторів Української демократично-хліборобської партії. За гетьманату — посол України в Австрії (Wikipedia).

Що ж, можна казати про пророчий дар В'ячеслава Казимировича. Українська демократія проторувала шлях для "чужих", котрі обсіли всі фінансові потоки держави, а як казав Ротшильд "Дайте мені владу над грошима в державі, і мені буде не важливо хто там приймає закони". В той же час наша влада, гуртуючи навколо себе люмпенів, бореться лише за одне - стати посередником між інтернаціональним капіталом та українським масами, бо розподіл ресурсів дозволяє капати невеличким крапелькам капіталу до їхньої кишені.


10

Коментарі

128.01.12, 14:50

Скажіть, добродійко, якщо Вас пограбують Ви перш за все поцікавитесь національністю грабіжника? Якщо пограбував свій, національний капіталіст, то нічого, то на благо нашої великої держави!!! Але, якщо якийсь жид, то до Освенціму його! Рекомендую усім гопникам - перед тим, як віджимати мобілу, одягніть вишиванку!

    228.01.12, 14:54Відповідь на 1 від udzen

    Скажіть, добродійко, якщо Вас пограбують Ви перш за все поцікавитесь національністю грабіжника? Якщо пограбував свій, національний капіталіст, то нічого, то на благо нашої великої держави!!! Але, якщо якийсь жид, то до Освенціму його! Рекомендую усім гопникам - перед тим, як віджимати мобілу, одягніть вишиванку!Ви свій будинок пограбуєте? Нація це як живий організм - вона не здатна до самознищення. А от коли в тілі заводяться паразити, то вони висмоктують соки з організму. Жиди створили систему, за якою вони як паразити сидять на тілі всіх націй

    "Вони приходили вже на готове й зі своєю безоглядністю чужинців, які ніякі звязки з краєм, з його традицією, з його будуччиною і з місцевими людьми не заважали"

      328.01.12, 15:05Відповідь на 2 від Lost_paradise

      Скажіть, добродійко, хто Вам сказав, що це Ваша земля, що Вона належить Вам і тільки Ви маєте траво жити тут і встановлювати свої закони? Найбільший гріх - гординя! ) Хіба може земля належати людині, нації, а моя кухня тараканам? Де асірійці, вавілон чи ацтеки? Так смішно дивитись на містечково-провінційну гордість! Чукча в перекладі означає людина - всі інші ні. Всі інші - німці, бо по-людськи не розмовляють. О! А Ісус був гоцулом.

        428.01.12, 15:08Відповідь на 3 від udzen

        Скажіть, добродійко, хто Вам сказав, що це Ваша земля, що Вона належить Вам і тільки Ви маєте траво жити тут і встановлювати свої закони? Найбільший гріх - гординя! ) Хіба може земля належати людині, нації, а моя кухня тараканам? Де асірійці, вавілон чи ацтеки? Так смішно дивитись на містечково-провінційну гордість! Чукча в перекладі означає людина - всі інші ні. Всі інші - німці, бо по-людськи не розмовляють. О! А Ісус був гоцулом.По-перше я не прихильник маразму про гуцульского Христа і українського Будду. По-друге я добродій, а не добродійка. По -третє ця земля, по спокон віків тут жили українці. Земля належить нації, так само як хата належить сім'ї. Як до вас у квартиру чи будинок вселяться без вашого дозволу 10 таджиків, що то буде - анархічна спільнота?

          528.01.12, 15:22Відповідь на 4 від Lost_paradise

          1 - вибачте.
          2 - що значить спокон віків? Якщо у Житомирі віками живуть жиди, то він жидовський?
          з - Я говорив про землю, Землю.
          4. - Якщо не ділити Землю на безглузді національності і держави то у 10 таджиків будуть свої квартири.
          5 - А як бути з тими, хто жив тут до українців? Чи тут нікого не було і зразу після динозаврів прийшли козаки? Чи динозаври за мільйон років еволюціонували в козаків і тут не жило інших племен, що, думаю, теж вважали це місце своїм? Давайте повернем, ради історіїї.

          Ви прїзджаючи Чоп одразу бачите - ось тут була чужа земля, ось переїхав кордон, і радість!!! рідний перегній!!!!

          Нема ніякого тупішого визначення людини ніж національнісь!

            628.01.12, 15:36Відповідь на 5 від udzen

            Віками це не значить з покон віків. В них є своя держава в Палестині, хай і боронить їхні права. І не ми ділимо на різні національності, а історичний процес та природа. Ну хіба люди зробили когось чорним, когось жовтим? Різні нації мають різні менталітети і не з'єднати їх в одне ціле. Генетики вже довели, що не можливе расове змішання в єдину расу і націю, відбувається лише поглинення одних іншими. Те що зараз відбувається в Європі - стрімке зниження чисельності білих на користь кольорових. А на цій землі жили слов'яни, з яких внаслідок історичного процесу сформувалася українська нація. Кожен має жити на своїй землі, негри в Африці, Таджики в Таджикістані, бо можна не побачити, як Україна перетвориться в Нью Таджикістан. Це природній процес - боротьба видів за існування.

              анонім

              728.01.12, 15:49Відповідь на 1 від udzen

              А де це Ви бачили українського капіталіста?

                анонім

                828.01.12, 15:50Відповідь на 2 від Lost_paradise

                Краще не скажеш. Дякую!

                  анонім

                  928.01.12, 15:53Відповідь на 3 від udzen

                  Відчувається глибока "мудрість" господаря....
                  Не довго вам залишилось господарювати на ції землі.

                    анонім

                    1028.01.12, 16:01Відповідь на 6 від Lost_paradise

                    Добавлю, тільки українці несуть відповідальність перед Творцем за лад на цій землі.
                    На сьогодняшній день уже більшості людей стає очевидним , хто накинув всим націям ярмо "демократії, рівності, інтернаціоналізму та братерства"...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна