Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Тетяна

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

Мистецтво

  • 13.01.12, 17:15
Чому, розглядаючи цивілізаційне питання, варто звертати увагу на мистецтво? На мою думку, ніщо інше не покаже стан сучасної цивілізації, як не мистецтво, оскільки мистецтво це перш за все почуття. Культура взагалі є душею цивілізації, в той час закони і соціальні норми є лише фізичним тілом. І так само, як хвороби тілесні є результатом хвороб душевних, то й навпаки оздоровлення тіла може призвести до оздоровлення душі. Тіло і душа взаємопов'язані і не дарма ще греки казали, що в здоровому тілі здоровий дух. Знищення цивілізації може відбуватися в двох напрямках - знищення її душі, що призводе до хвороби тіла, а знищення тіла, що може мати наслідком хвороби душевні. В США спочатку зруйнували душу, спотворивши культуру, а в Європі душу руйнували через знищення тіла - тобто юридичних, соціальних і моральних норм поведінки людей.

Я не є мистецтвознавцем, на жаль. Наприклад переглядаючи репортаж з Австралії, там показували виставку сучасного мистецтва, експозицію під назвою "Чоловічі ануси". Суть її в тому, що виставлялися скульптури чоловіків, які стояли, пардон, раком, а в них з дупи стирчали різні предмети. І ось мужичонка галахічного вигляду, мистецтвознавець, все пояснив - чому це висока культура, який внесок в мистецтво зробив автор, що він виражав і.тд., і т.п. Я не зможу як він використувати такі терміни як: фєєрія, фонтани уяви, гру композицій, ну й так далі. Тому лише дилетантський погляд.

Гортаючи "Лондонський каталог сучасного мистецтва" (каталог можете обрати на власний смак) біля кожного чергового зображеного урода або безсенсової мазні є ціла сторінка тексту, який пояснює, що власне це таке, для чого, який вклад в сучасне мистецтво і що воно значить. В той час як розгорнете Каталог класичного мистецтва, під зображення картини Леонардо "Мадонна з немовлям" ви не знайдете довгих пояснень. Ну дійсно навіщо пояснювати, що означає мати, котра тримає в руках немовля? 

 

Давайте замислимось на питання: до чого кличе нас мистецтво? Класичне мистецтво закликало до почуттів, до душі. Сучасне мистецтво лоскоче наші рефлекси. Девіз сучасного мистецтва виражений в тріаді слів відомого інтернет персонажу mr.Freеman'а: "Жрать, срать, ржать...". Сучасне мистецтво покликане збудити наші нерви, змогти до того, щоб прокинулися наші рефлекси. Воно не несе нічого, як це банально б не звучало, вічного, доброго, світлого...

Дійсно хтось може сказати, що в кожного свій смак і в мистецтві є різні напрями. Те що зараз отримало назву популярного мистецтва, існувало в усі віки. В Середньовіччі на базарах блазні і скоромохи влаштовували похабні сценки, співали матершиних пісеньок. Це мало місце і збирало велику публіку - базарний люд. Однак жодному в голову б не прийшло назвати це мистецтвом. Але сьогодні базарне шоу блазнів вирвалося з Базару і брудних заковулків і прочно всілося на екранах телебачення. Це зветься популярним мистецтвом, тобто народним. Хоча, що саме показувати по тєлєку вирішує не народ, а продюсери і власники телеканалів. Як це мистецтво народне, то яке мистецтво Леонардо Да Вінчі? Невже Рафаель не був народним?

Ми можемо казати про напрями мистецтва, але ми можемо казати про існування базарного шоу, котре б'є не в серце, а нижче пояса, викликаючи в нас, як в тих собак Павлова, тваринні рефлекси - гульнути, випити, спарюватись... Ми можемо казати про мистецтво, як про просто зовнішній вираз почуттів автора ( в тому разі уявіть які почуття в головах сучасних митців) . Але ми можемо казати про мистецтво як цінність, котра має щось нести, котра буде вустами цивілізації. І в тому останньому випадку, вартує поглянути на сучасне мистецтво, щоб зрозуміти, що воно несе. А несе воно повну деградацію - духовну та фізичну.

14

Коментарі

Гість: Phoenix 28

113.01.12, 17:38

Современное так называемое "искусство" как нельзя лучше отражает парализованную систему, ну и естественно в результате мы наблюдаем "творчество" людей доведенных до шизофрении.
А вообще, в подлинном искусстве главное - оригинальная идея, которая отображает харизму времени. Наверное как-то так...

    Гість: R0mmel

    213.01.12, 17:40

    Дуже добре все це розжовано у фільмі "Вічний Жид" (Der ewige Jude). Варто подивитись всім, хто ще не глянув. Я особисто ходжу на виставки сучасного мистецтва. Але чітко знаю, що це не мистецтво, а шлак. На деякі "твори" можна дивитись і сприймати їх чисто візуально, а не змістовно. Бо змістовно - там завжди гівно і збочення. Куратори по всьому світу пропихають тільки збоченців. В Нью-Йорку є школа мистецтв у наскрізь прогнившому і зацвівшому приміщенні, по підлозі повзають мокриці, а в аудиторіях - щури. Учні часто хворіють на респіраторні захворювання. Коли власників запитали, чому вони тримають все в такому стані, вони сказали, що це підтримується спеціально, щоб ця особлива атмосфера надихала майбутніх митців певним чином.

      Гість: R0mmel

      313.01.12, 17:45

      отаке сприйняття світу нав"язується спеціально. Замість ідеалу благородної білої людини, фізично і розумово розвиненої, повної творчих сил, насаджується ідеал "фріка", а його хвора психіка романтизується. То чи можна дивуватися зростанню тяжких злочинів на сексуальному підгрунті, коли вся потужна жидівська машина працює на це. До речі, якщо хтось думає, що Пінчук влаштував свій "арт-центр" і возить в Київ підараса Елтона Джона на свої гроші, той помиляється. Все це робиться по лінії фонду Сороса, і бабло на ці проекти виділяється звідти ж.

        413.01.12, 17:48Відповідь на 2 від Гість: R0mmel

        "Вічний жид" єдиний фільм, в якому питання жидівства досліджене в повному обсязі, враховуючи не тільки соціальний аспект, а й расовий. То ж приєднуюсь до побажання подивитися цей фільм тим, хто ще не дивився

          513.01.12, 17:49Відповідь на 3 від Гість: R0mmel

          Ну, друже, мені до твоїх слів нема чого додати. Все вірно

            Гість: Бандюкович

            613.01.12, 19:04

            Дуже змістовна стаття
            ну так, сучасному мистецтву далеко до чогось прекрасного та змістовного, в більшості випадків, я не кажу загалом

            навіть серед засилля всього цього попсового мотлоху можна знайти речі які будуть надихати на щось світле та радісне

              713.01.12, 20:16

              "+"

                815.01.12, 13:22

                Знаєш, а все вірно, і через це сумно До речі, деякі люди в цій замітці знайшли пропаганду нацизму

                  915.01.12, 13:25

                  Деградація- мистетво жидо-масонів.

                    1015.01.12, 13:37Відповідь на 8 від Fred Perry

                    До речі, деякі люди в цій замітці знайшли пропаганду нацизму
                    Мене вже витурили з "демократичного табору"?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна