хочу сюди!
 

Маруся

35 років, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-40 років

Девід Рокфеллер відкриває карти

  • 06.01.12, 21:32
Навіщо щось приховувати? В той час як всі сміються над "теоріями змови", Девід Рокфеллер сміється над тими, хто сміється.

Отже уривок взятий з книги "Memoirs by David Rockfeller", , New York: Random House, глава 27, сторінка 406. В зв'язку з тим, що по "незрозумілим причинам" в російський переклад книги ці слова не увійшли, подаю так як вони подаються англійською мовою:

"For more than a century, ideological extremists at either end of the political spectrum have seized upon well-publicized incidents such as my encounter with Castro to attack the Rockefeller family for the inordinate influence they claim we wield over American political and economic institutions. Some even believe we are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as 'internationalists' and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure — one world, if you will. If that is the charge, I stand guilty, and I am proud of it.

The anti-Rockefeller focus of these otherwise incompatible political positions owes much to Populism. "Poplulists" believe in conspiracies and one of the most enduring is that a secret group of international bankers and capitalists, and their minions, control the world's economy. Because of my name and prominence as head of the Chase for many years, I have earned the distinction of "conspirator in chief" from some of these people.

Populists and isolationists ignore the tangible benefits that have resulted in our active international role during the past half-century. Not only was the very real threat posed by Soviet Communism overcome, but there have been fundamental improvements in societies around the world, particularly in the United States, as a result of global trade, improved communications, and the heightened interaction of people from different cultures. Populists rarely mention these positive consequences, nor can they cogently explain how they would have sustained American economic growth and expansion of our political power without them".

Переклад мій:

"Вже протягом століття ідеологічні екстремісти з усіх кінців політичного спектру з ентузіазмом посилаються на декотрі відомі події, такі як мій невдалий досвід з Кастро (прим. мова про Фіделя Кастро), задля того щоб звинуватити родину Рокфеллерів в глобальному, загрозливому впливі, котрий, як вони стверджують, ми здійснюємо на американські політичні та економічні інститути. Декотрі навіть вірять, що ми є частиною таємної політичної групи, котра працює проти інтересів США, і характеризують мою сім'ю та мене як "інтернаціоналістів", котрі вступили в змову з іншими політичними групами в світі для побудови більш інтегрованої глобальної політичної та економічної структури - єдиного світу, якщо бажаєте. Якщо обвинувачення будується на цьому, то я визнаю себе винуватим та пишаюсь цим.

Позиція "антирокфеллерства", в центрі політичних позицій націоналізму (прим.по тексту - "народництва". Деякі мови розрізняють "народництво" та "націоналізм", як англійська або наприклад німецька, де консервативна ідеологічна течія має назву "фьолькіш" - "народництво", в той час як як існує термін "націоналізм", котрий загалом використовується до позначення гітлерівського поняття "фьолькіш", в той час як польська не має розрізнень і використовує одну назву - "народовство". Я не знаю яке поняття вкладував в термін "Poplulists" (від слова Popular - народний, не має відношення до українського широковживаного "популіст") Рокфеллер, тому за змістом припускаю використання терміну "націоналісти"). Націоналісти вірять в теорію змови і впевнені в тому, що таємні групи міжнародних банкірів і капіталістів та їх поплічників управляють економікою світу. Через своє відоме ім'я та популярність як голови Chase (прим. JPMorgan Chase - американській банк) протягом багатьох років, ці люди визнавали мене як "головного змовника".

Націоналісти та ізоляціоністи ігнорують відчутні вигоди, які ми здобули, завдяки нашій активній ролі на міжнародній арені. Мало того, що ми відвернули реальну загрозу радянського комунізму, але ми сприяли фундаментальним покращенням в суспільствах по всьому світу, особливо в США, в результаті глобальної торгівлі, поліпшення комунікацій та підвищеної взаємодії різних культур. Націоналісти рідко згадують ці позитивні наслідки і не можуть пояснити, як вони планують мати стійкий американський економічний зріст і розширення нашої політичної сили без цього".

____________________________________________________________________________________________________

Книгу Рокфеллера англійською в свободному доступі отримати не зміг, замовляв через IPad на IBooks. Янкі добре захищають авторські права, особливо Рокфеллераlol. Хоча не шкодую, цікаві речі пише пан Девід. По стилю чутно, що хлопак вважає себе "оберменшем" і увесь час насміхається над бідолашними ідеалістами від демократії. Їм в першу чергу радив би почитати спомини "лідера демократичного руху планети"

Ну а стосовно теорії змови, я думаю коментарі зайві. Чи хтось не вірить Девіду?


10

Коментарі

Гість: мирянин

16.01.12, 22:03

Мені здається чи ця замітка не потрапила до стрічки?

    Гість: москвостьоб

    26.01.12, 22:09

      36.01.12, 22:15Відповідь на 1 від Гість: мирянин

      Мені здається чи ця замітка не потрапила до стрічки?Та я вже давно мимо стрічкі. Бо ж постійно розпалюю міжнаціональну ворожнечу

        47.01.12, 12:16

        то хай убогі далі сміються з світової змови.