хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

ДуРАки

  • 14.01.13, 11:48
Ну власне спочатку відео, одне з прикладів лінгвістичного ідіотизму



Ну, те що тут власне такі відверто не обтяжені мізками люди як Дьомиін або Трехлебов, розповідь якого дуже часто плавно перетікає у шизофазію (хто не знає, що таке шизофазія, тисніть на посилання), то Задорнову варто було задуматись в якій компанії він опинився, бо він завжди вважав себе інтелектуалом і до останніх років 5 ще тримав гумор на рівні вище за Камеді клаб, а зараз опустився навіть ще нижче - на рівень невігластва. 

І такого повно в інтернеті, наслухавшись шизиків, інтернет люд повторює цей дебілізм. Наприклад дехто Алексахін І.В. радує нас статтею "Ра - бог древних славян-ариев".  Я не буду вдаватись у статтю, бо там пасажі на рівні не просто невігластва історії і теології, а навіть не знання російської мови, чого лише вартує цей пасаж:

Праведный. То есть, "По Ра ведомый", "Ведомый и следующий путем Ра". Может быть, "По Ра ведающий" - ведающий законы Бога.

Бідолага навіть не пам'ятає, що коріння слова "Праведный" це "правед" і означає воно - прав єдиний. Але не знання звичної етимології слів штовхає невігласів на отакі опуси про "відомих Ра".  Або улюблене "лінгвофріками" слово "Радуга", тобто в їхній збочені уяві це "дуга Ра". Хоча слово "радуга" походить від санскритського "rad", котре зберігає своє змістовне значення і в сучасній українській - радий. І тому в українському слово "радуга" - це Веселка - веселитись, радуватись. З цього коріння і старо-англо-саксонське "rotu" - радіти, ісландське - rotask. Ну звісно, навіщо, підіймати якийсь вже зовсім забутий англосаксонський чи ісландський, якщо все ясно з дугою Ра?

Лінгвофрікі навіть не беруть собі труда звернутись до Єгипту по того самого Ра. Якщо ви заглянете на англійську версію Вікіпедії ви побачити, що там написано дві форми слова Ра та Ре. Ієрогліфічне написання богу Ра складалося з двох ієрогліфів (а інколи і з трьох і значення третього досі не зрозуміле!). Одне це було власне уаджет, тобто овал і значило літеру Р. А ось друге древні греки позначили символом Альфа в свої описах Єгипту. Воно виглядало як 

Egyptological Alef

Звідси і пішла плутанина, але вже сьогодні встановлено, що скоріше за все воно правильно звучить як Ре, тому що фінікійці позначали цей ієрогліф літерою Алеф, з якого греки взяли свою Альфу. Але факт в тому, що звука, який передавав Алеф гортань європейця наврядчи зможе передати. Тому греки позначили її Альфа, бо фінікійського Алефа промовити не змогли б. Другий звук після Р, як сказав російський академік лінгвіст Андрій Залізняк (не плутати з нашим псевдовченним Залізняком) був "гортанним вибухом". Якщо наблизити до древньоєгипетського, то звучало воно десь як "хфв", тобто бог РХФВ. І більш того в коптській мові сьогодні сонце носить назву "РХ", тобто як продовження древньоєгипетської мови. Якщо підробити це все під милозвучну гортань європейця доцільно буде казати про бога Ре. Сподіваюсь лінгвофріки не використають цю інформацію, щоб сказати, що слова "река" це "стремится к Ре".

А щоб недолінгвісти не образились, що я назвав їх дураками, я використаю їхній же "лінгвістичний" метод. Отже розкладемо слово "дурак" на частини - ду-Ра-к. "Ду" напевно значить думати, букву "к" перенесемо в середину і отримаємо - "думать к Ра" або "думать как Ра" і вуаля, уРа таварісчі, розкрита таємниця Івана Дурака, він насправді думав як Ра і тому був героєм казок. І наші "вчені мужі" дураки, бо думають як Ра. Тож думаю я нікого не образив. 

Отже друзі завжди до всього відносьтесь скептично і пам'ятайте, що мозок треба тримати в чистоті і годувати його корисною їжею.


10

Коментарі

114.01.13, 12:09

Тю, а ісконно "руссское" "православіє"?

    анонім

    214.01.13, 12:20

    Москалі намагаються примазатися до давньої Віри українців-русичів. Ментального та генетичного звязку з вірою вони не мають, ото і вигадують усілякі дурниці.

      314.01.13, 12:21Відповідь на 1 від Mamay_

      Тю, а ісконно "руссское" "православіє"?Яке предки слов'ян завезли на літаючий тарілках у Сибір з іншої галактики

        414.01.13, 12:24

        В нас є один лінгвофрік на порталі, який всіх жидами малює

          514.01.13, 12:27Відповідь на 2 від анонім

          Москалі намагаються примазатися до давньої Віри українців-русичів. Ментального та генетичного звязку з вірою вони не мають, ото і вигадують усілякі дурниці.Та там взагалі аут, то Ра, то Вишень, то Кришень, Асгард десь у Сибіру, інглінги, тобто перша скандинавська династія правителів, була рускімі, які колись побудували Стоунхендж.

            анонім

            614.01.13, 12:31Відповідь на 5 від Lost_paradise

            Я раніше, коли слухав Задорнова, то брав Шаяна і порівнював. Потім зрозумів -- марна справа, краще уваги не звертати. Як і на їхніх, начебто "язичницьких", сайтах -- такий вже маразм.

              714.01.13, 12:32Відповідь на 4 від Fred Perry

              В нас є один лінгвофрік на порталі, який всіх жидами малюєЗараз вчитися не модно, куди краще володіти "таємними знаннями"

                814.01.13, 12:39Відповідь на 6 від анонім

                Якби це тільки їхня проблема. Наприклад в нас є такий діяч Куровський, там також аут. Мало того, що виявляється "православіє" це ісконно слов'янський термін, хоч і починає він зустрічатись у літописах лише з 16 століття, до того ніде воно не з'являється, так там ще навіть око Рода є. А ще якісь "писанія". Або інший "історих" в нас є, який каже, що Будда та Ісус були українцями, а Галілея це Галичина

                  914.01.13, 12:42Відповідь на 7 від Lost_paradise

                  бач в чому парадокс, ми глаголицею і буквицею не володієм, а один добродій володіє. І рукописів він перечитав до холери в оригіналі. Виявляється націю придумали жиди, щоб розділити НАРОД здогадайся який

                    1014.01.13, 12:48

                    У Карпатах побутує красиве слово "РАдісниця". Що означає, пояснювати, думаю, не треба.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна