хочу сюди!
 

Ксения

41 рік, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Рабів до раю не пускають

  • 26.07.12, 21:51
"Бути великим - значить давати напрям"
Фрідріх Ніцще


"Ідеї правлять світом" - казав Платон. Я б додав: "і ті, що ці ідеї просувають". В світі є два типи людей - ведучий і той, кого ведуть. В східних вченнях ця ідея добре реалізована навіть в духовних практиках, в індуїзмі шляхи пізнання поділені на шлях Сонця та шлях Місяця, в буддизмі Махаяна це зветься Врата Пізнання та Врата Віри. Ти можеш або розуміти, або вірити. Але не будемо заглиблюватись в релігійну тематику, питання в іншому. Так само і у міжнародній політиці. Є ті хто задають напрям, а є ті хто йдуть туди, куди їм покажуть. США ведуча сила, вона поставила на свій штандарт ідею демократії і стала лідером в її просуванні. Вже не можна стати "великою демократичною країною", тому що сама демократична і сама правильна країна існує. Вона буде вести, і завжди послідовники будуть нижчої якості. Так завжди. Москва веде у "русскій мір" і ніколи не буде країни більш "русскої" і більш "правильно православної" за Росію. Третій Рейх вів у похід за расову чистоту і тому звісно всі, крім німців, були нижчої раси. Тому що лідер задає тон. Тому що велич народжується у ідеї та її просуванні.
Можна обирати. Можна рахувати економічну вигоду. Все це можна. Але треба розуміти, що вибір є, але він більш глибокий, ніж "схід-захід", "СНД-ЄС". Це вибір бути пастирем чи стадом овець. Для багатьох вибір значно простіший - це вибір між Докторською ковбасою та Пепсі. І зрозуміло. Пастирю завжди важко, бо коли він веде, йому вітер б'є в обличчя. А вівці легше - її прикриває дупа вівці, що попереду. І погодимось, що вівць завжди більше за пастирей. 
Якщо хтось думає, що велич США обумовлена технічним прогресом, той глибоко помиляється. Це все результат лідерства, а не його причина. Причина в ідеї. І ніколи не можна буде перегнати США, граючи за її правилам. І це там розуміють. Розумієте, якщо хтось добре грає у баскетбол, йому немає сенсу з іншими грати в хокей.Краще дати трошки грошей, щоб супротивник побудував баскетбольний майданчик і тоді його перемогти. А перемогти можна лише одним способом - загнати всіх двометрових негрів баскетболістів на лід і дати в руку ключку. І от коли хтось вважає, що можна стати великим, удосконалюючи нав'язані ззовні чужі інститути, то мені смішно. Можна сто років розвивати інститут президентства і забувати при тому, що в українській мові немає навіть слова президент (від лат. praesidens) і значить воно лише "той, що сидить попереду". Це вам не гетьман, етимологія котрого значить "голова". Це дупа, яка сидить. Або вдосконалювати інститут міністрів, етимологія якого зводиться до середньовічних менестрелів, а хто такі менестрелі? Це шути, блазні при сеньйорі, котрі виконували його забаганки. На Русі основний свод законів звався Правда. А зараз в нас конституція, що значить з латини "устрій". Бачите різницю? Та й в Римській імперії не все так просто було, як подають на лекціях Римського права, зводячи всю систему суспільних відносин в Римі до банального Jus, котру подають як основу сучасного права, хоча мало хто вам зараз пояснить, чому в Римі для позначення закону було цілих три слова і окрім Jus, тут був Lex і Lus. Але мова зараз не про римське право.

Все українське в Україні звелося до банальних пустих зовнішніх виразів. Нема власне українського наповнення. Немає українського духу, а замість того лише китайські вишиванки та склад Пепсі українською. Про козаків співають репчик, одягнені як негри хлопаки, про любов - негритянка з віночком. Ті хто впроваджують "русскій мір" і ті хто рвуть тільняшку за Україну схожі в тому, що всі годинники в них зі Швейцарі, а машини або з Кореї або з Німеччини. І хтось думає таким чином стати великим? Це нагадує Польщу, яка має офіційну назву Жечь Посполіта, але від минулої величі королівства там тільки назва. А величі ніякої немає. І в Україні не буде, поки вона зайнята мавпуванням чужих ідей і українці мов ті вівці обирають, до якого стада прийти, за яку ідею вхопитися, що їм кинули з-за кордону. Демократія, "русскій мір", федерація, союз, коммунізм, європейські цінності, русскій дух - що ще? Це все розумів Іван Якович Франко, котрий казав: "Все, що йде поза рамами нації, се або фарисейство людей, що інтернаціональними ідеалами раді би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий синтементалізм фантастів, що раді би широкими «вселюдськими» фразами покрити своє духовне відчуження від рідної нації".

От тільки, що лишилися справді українського в Україні? Де той сакральний зв'язок з українською традицією? Лише купа іншомовних гидких слів, як демократія, парламент, депутати, президент. І опозиція також іноземне слово, як і взагалі вся суть того цирку, що відбувається зараз. В світі панують ідеї і Україна зможе стати великою тільки, коли сформує ідею, українську ідею і буде плекати свою відмінність і коритися лише своїй українській традиції. А мавпувати західні або східні велосипеди здатні тільки раби-вівці. І не треба думати і казати, що обираючи собі стадо, хтось бореться за українську ідею. 

Іван Сірко казав, що рабів до раю не пускають. Тільки всі чомусь думають, що визволення з рабства це коли раз на декілька років хтось може змінити менестреля. А чи бачив різницю Сірко яке рабство - рабство перед диктатором чи рабство перед чужицькими ідеями? І хіба та вівця, котра зробила вибір на користь Пепсі та президента замість Докторської ковбаси та генсека сидітиме поруч в обителі воїнів разом з Сірком? Чи місце вівці в загоні?


19

Коментарі

126.07.12, 23:30

які гарні слова - велич народжується в ідеї і її просуванні.

    Гість: R0mmel

    227.07.12, 00:40

    на жаль, друже, традиційний національний устрій це вже утопія. Пішла епоха благородства, ідеалів, і вождів, що хай були і не сповна розуму іноді, але їх серце горіло за свої народи. Не знаю, чи зможуть ті кілька процентів молоді, що живуть ідеєю, змінити щось в цьому світі...

      327.07.12, 09:15

      епоха толєрантних ліберастів

        427.07.12, 10:04

        Непогано. Але з етимологією трішки теє...

          527.07.12, 11:04


          От вам і готовий початок Українського Маніфесту. Продовжити і закінчити , вважаю, просто необхідно(!)

            627.07.12, 11:28

            виконання такої програми можливе лише після війни. коли одних вб'є авіаційна бомба, інші - підірвуться на мінному полі, решту - перестріляють у потилицю. от залишки чистих і розумних і побудують Українській світ...якщо не помруть з голоду
            можна просувати якусь одну ідею, принаймні головну. а повернення до віче, козацької ради чи то до закопування покидьків живцем - вже не прийде.
            тому це красиво в читанні, не більше. працює глобалізація-с.

              Гість: PR3D4T0R

              727.07.12, 11:45Відповідь на 2 від Гість: R0mmel

              на жаль, друже, традиційний національний устрій це вже утопія. Пішла епоха благородства, ідеалів, і вождів, що хай були і не сповна розуму іноді, але їх серце горіло за свої народи. Не знаю, чи зможуть ті кілька процентів молоді, що живуть ідеєю, змінити щось в цьому світі...У шахах, кількісна перевага поступається лише позиції.
              Тобто, якщо сильних мало - для перемоги вони мусять бути в правильних місцях.

                анонім

                827.07.12, 12:58

                Колись давно зазнав катастрофи вітрильник.Частина екіпажу врятувалася і виплила на берег.Але там потрапила до рук племені людожерів. Їх посадили до клітки і щодня досхочу годували, виводили на прогулянки, дозволяли поплавати в морі.Але іноді людожери когось готували собі на вечерю. І от декілька чоловік вирішили тікати. Підготувалися, роздивилися де що розташовано, склали план і почали підбивати інших. Але почули у відповідь питання -- а там, на свободі, у нас буде дах над головою? Достатньо їжі, води? -- Ні,-- казали -- доведеться і спеку без води перенести, і голод, але ми будемо вільними, нас не зїдять і у нас буде надія вижити!. Ні, -- відповідали їм -- ми вже краще тут, в затишку і ситості. А те що зїдять, так все одно колись помирати!
                Живемо в епоху свинопасів, кшатрії зневажені!

                  927.07.12, 13:25Відповідь на 6 від Пробіотик

                  Повернення до старих форм через "європейську консервативну революцію", як її називав Юліус Евола. Якщо Україна дасть напрям цій революції, то й стане тим, хто "задає напрям". Звісно це все "утопія", але кінець-кінцем чим людство тисячі років займається, як гонитвою за утопіями? Ці всі люмпенські гасла українських політиків про дешеву ковбасу і підняття пенсій вже остогидли, тим паче немає ані ковбаси дешевої, ані пенсій. Як казав Франклін: той хто проміняв свободи на матеріальні достатки, то й не матиме ані свободи, ані матеріальних благ. Козаків мало, самі гречкосії. І саме огидно, що влада належить саме їм. А звідси і всі інші негаразди. Як казали: Раб завжди раб, хоч надівай на нього золоту корону

                    1027.07.12, 13:30Відповідь на 8 від анонім

                    На жаль, так і є.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна