хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Антибіотикотерапія. Основні правила.

До весни залишилось зовсім небагато, але сезон грипу, ГРВІ ті інших хвороб дихання в розпалі, тому не зайвим буде згадати (або хто не знає - дізнатись) основні правила безпечного прийому антибіотиків.
1) Доцільність прийому. Антибіотики навіть широкого спектру дії не діють на віруси. Для тих хто не знає, як відрізнити бактерійну інфекцію від вірусної спробую пояснити на прикладі. Всі види грипу, ГРВІ, або по народному простуда, герпес, і більша частина бронхітів - вірусного походження. Тому лікувати їх антибіотиками недоцільно (не допоможе). Для профілактики антибіотики також не назначають, тому що саме слово "антибіотик" складається з двох "анти" - проти і "біотикос" - життєвий, і згубно він діє не тільки на шкідливі бактерії, а й на корисні (думаю всі знають, що нашому організмі їх дуже багато, особливо в кишечнику). Крім того шкідливі бактерії дуже швидко мутують і стають нечутливими до антибіотиків, особливо швидко при прийомі в малих дозах і в випадках застосування для профілактики. Але і це не все - антибіотики знижують власний імунітет, тому приймаючи антибіотики при вірусних захворюваннях ми не тільки не знищимо віруси, а ще й заважаємо боротися з ними власному організму і тим тільки продовжуємо час хвороби.
2) Час прийому. Якщо антибіотики приймати все таки треба, то варта пам'ятати,  що вони діють найбільш ефективно при стабільній концентрації в крові. Тобто приймати їх треба через рівні проміжки часу. Крім того має важливе значення прийом до їжі чи після. Уважно читаємо інструкцію - якщо пише за 30 хв до їжі, значить приймаємо за 30хв до їжі, якщо після - значить після. І ніяких "ой забув(ла), прийму пізніше" не має бути. Якщо проблеми з пам'яттю наставляйте нагадування в телефоні.
3)Точність дозування. Багато хто думає, що чим більше нараз антибіотика з'їси, тим скоріше будеш здоровий. Нічого подібного. Дози підбирають так, щоб ефект був максимальний, а шкода мінімальна, так що збільшивши самовільно дозу можна тільки отруїтись. При застосуванні антибіотиків в суспензії (коли порошок розводять водою) обов'язково перед застосуванням пляшечку потрусити до утворення однорідної рідини. 
4)Захист. Як я вже задувала антибіотики згубно діють не тільки на шкідливу мікрофлору, тому потрібно захистити корисну. Для цього або правильно харчуємось - молоко, сметана, сир, ряжанка, овочі-фрукти і т д, або страхуємо спеціальними препаратами. Крім того згідно класичної антибіотикотерапії одночасно назначають протиалергічні  і протигрибкові препарати.
4)Зберігання. Знову ж таки читаємо інструкцію і зберігаєм так, як написано - якщо пише "Зберігати в прохолодному місці", значить температура має бути 8 - 15 градусів за Цельсієм (в холодильнику на боковій полиці наприклад). Якщо пише "Після відкриття зберігати не більше 14 днів", значить 14 дня безжально викидаємо, навіть якщо там ще пів банки. І взагалі після закінчення терміну придатності викидаємо не шкодуючи втраченого. Здоров'я дорожче.
Бережіть себе.
13

Останні статті

Коментарі

117.02.13, 16:08

многа букаф

    217.02.13, 16:10Відповідь на 1 від mixabest

    это еще мало. знал бы ты сколько букаф я прочла за последние дни и все в законах

      317.02.13, 16:10

      +!!!Серьезная тема!!!

      Привет!!!*t ort*

        417.02.13, 16:11

        Гасло файне, мета кепська ©
        У меня правильно не получится. Можно не начинать принимать, да?
        Буду выезжать за счёт иммунитета и интеллекта

          517.02.13, 16:12Відповідь на 3 від Giyan

          для меня это больная тема
          привет)

            617.02.13, 16:14Відповідь на 4 від mixabest

            иногда без них не обойдешься и иммунитет не спасет)
            главное правило - принимать без фанатизма

              717.02.13, 16:14Відповідь на 6 від Alyana

              ключевое слово "иногда" и не "дай Бог"

                817.02.13, 16:15Відповідь на 5 від Alyana

                Привет, Солнышко!!!

                Тебя с Прошедшим Праздником!!!

                  917.02.13, 16:17Відповідь на 7 від mixabest

                  таки да

                    1017.02.13, 16:18Відповідь на 8 від Giyan

                    спасибо) взаимно!
                    сначала написала, а потом задумалась "с каким?"

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна