хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Топ-10 загадок Всесвіту

  • 06.06.09, 18:08
 Всесвіт... Це слово включає все те, що знає людина - і те, чого ми не знаємо. Останнього набагато, набагато більше - незнання переважає над знанням, не дивлячись на всі спроби науки розшифрувати загадки природи. Іноді у науки виходить це робити, і ми отримуємо відповідь на питання, яке намагалися розгадати тисячі вчених в різний час. Але деякі загадки, не дивлячись на їх популярність і навіть масовість, так і залишаються загадками. 
10. Позаземний розум
Деякі люди впевнені в тому, що позаземний розум існує - адже його просто не може не бути серед мільярдів зірок і планет, які обертаються в порожнечі Космосу. Проте є і скептики, які начисто заперечують можливість появи будь-якого іншого життя, окрім земного. Хто має рацію, а хто ні - може розсудити тільки час, оскільки зараз немає стовідсоткових доказів існування позаземного розуму, не дивлячись ні на які "розсекречені" проекти "секретних" лабораторій і відомств.
9. Тунгуський "метеорит"
Сотні книг і тисячі статей написані різними авторами, які намагаються розгадати таємницю падіння Тунгуського метеорита. Що це було - комета, згусток антиматерії або корабель прибульців, який втратив управління - невідомо нікому. Поки що можна тільки здогадуватися про те, що це було. Швидше за все, дана загадка так і залишиться загадкою.
8. Рідкість антиматерії
За теорією, у Всесвіті розподіл матерії і антиматерії повинен бути рівним - інакше деякі нині прийняті теорії будови всесвіту просто руйнуватимуться. Проте вченим наразі не вдалося знайти жодної планети або зірки, яка складається з антиматерії - і причини цього незрозумілі. наразі антиматерію створюють в лабораторіях на Землі, а ось в Космосі знайти не можуть.
7. Свідомість
Навіщо далеко ходити - загадка є в самій людині. Дотепер жоден психолог або кібернетик не може виразно пояснити, що ж таке свідомість. Розшифровка поняття "свідомість" як реакція на навколишні подразники, яка еволюціонувала з часом - недостатня. На зовнішні подразники реагують всі представники тваринного і рослинного світу, а ось розумна тільки людина.
6. Темна матерія
Підрахувавши кількість речовини у видимому Всесвіті, вчені спробували з'ясувати, скільки ж міститься речовини у всьому Всесвіті. отримана цифра здивувала багатьох - вона була набагато менша за передбачувану теорією. Зараз Всесвіт розширюється, і це доведено науковими методами - але якби в ньому містилося стільки речовини, скільки підрахували вчені, то Всесвіт або знаходився б в рівновазі, або стискався б. Для пояснення подібного факту довелося ввести поняття "темної", невидимої матерії, яка і складає решту частину нашого Всесвіту.
5. Час
Що таке час? Дуже просте питання, на яке ніхто не може відповісти. Чи є це чимось на зразок вимірювання, як прийнято вважати, чи це певний рід матерії? Ніхто не знає, і жалюгідні спроби пояснити природу часу наразі терплять невдачу. Час - справді головний біль для фізиків-теоретиків.
4. Початок Всього
Як з'явився Всесвіт? Прийнято вважати, що все, що ми бачимо зараз, відбулося в результаті вибуху однієї-единої мікрочастинки, яка ніяким доступним нашому розумінню законам не підкорялася. Вона існувала якийсь час, можливо, долі секунди, а може бути, Вічність, перш ніж вибухнути, давши початок існуванню нинішнього Всесвіту.
3. Кінець Всього.
Тут мається на увазі не часове закінчення Всесвіту, а так би мовити, просторове обмеження - тобто якась стінка, межа, щось ніби цього. Скільки потрібно летіти, перш ніж закінчиться наш Всесвіт? Цього теж ніхто не знає. Цікаво також, що незрозуміло не тільки, наскільки великий видимий Всесвіт, але і те, наскільки він малий - постійно вчені ділять наш світ на все дрібніші і дрібніші частинки, які раніше вважалися неподільними.
2. Паралельні всесвіти
Квантова фізика припускає існування квантової вірогідності - тобто кожен момент нашого Всесвіту ділиться на безліч існувань, кожне з яких продовжує свій розвиток. Чи існують ці Всесвіти насправді, чи теорія помиляється - ніхто не знає, та і знати не може.
1. Теорія Єдиного Поля
Ще Ейнштейн намагався створити Теорію Єдиного Поля, яка пояснювала б все суще, об'єднуючи гравітаційне, електромагнітне поле, сили, які діють в Мікросвіті з іншими відомими нам полями. Наразі ще нікому це не вдалося зробити, хоча деяких успіхів вчені добилися. Можливо, єдиного рішення не існує, але цілком ймовірно, що сучасний математичний апарат вельми недосконалий для проведення необхідних обчислень.
2

Коментарі