Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Жувальна гумка може бути небезпечна для дітей і підлітків

  • 06.06.09, 17:51
  Жувальна гумка, що містить кофеїн, може становити небезпеку для здоров'я дітей і підлітків. Про це попереджають лікарі, яким довелося госпіталізувати хлопчика, що вжив велику кількість такої жуйки.    Тринадцятирічний італієць потрапив до лікарні після того, як батьки помітили за сином деякі дивацтва: хлопець знаходилося в збудженому, навіть агресивному стані, чого раніше за ним не спостерігалося. Крім того, він скаржився на шлунково-кишковий дискомфорт, прискорене і хворобливе сечовипускання і біль у ногах. 

  Бригада "швидкої допомоги" обстежувала підлітка і виявила у нього прискорене серцебиття (147 ударів на хвилину) і дихання, а також підвищений кров'яний тиск (145/90 мм ртутного стовпчика). Проте аналізи крові виявилися нормальними, а тести на заборонені наркотики дали негативні результати. 

  Хлопчик провів в лікарні ніч без жодного лікування і вже на наступний ранок був виписаний практично здоровим з єдиним незвичайним симптомом - повільним серцебиттям (40 ударів на хвилину). Як вдалося з'ясувати лікарям, напередодні італієць за чотири години зжував дві пачки гумки, які в цілому містили 320 міліграм кофеїну. Це трохи більше, ніж у трьох звичайних чашках кави. В результаті у підлітка виникла кофеїнова інтоксикація. 

  Медики мають сумніви, що нездужання хлопчика могли викликати інші інгредієнти жувальної гумки, оскільки їх дозування дуже мале. Тому головним винуватцем все ж названий кофеїн.

а ви згодні ?


25%, 1 голос

25%, 1 голос

50%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
2

Коментарі

Гість: madana

16.06.09, 17:58

Они без всяких кофеинов вызывают рак!
Заметке +

    26.06.09, 18:14

    Сам их не жую