Профіль

Teresita

Teresita

Україна, Львів

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Робота

Сказав Господь Адаму:" в поте лица твоего будешь есть хлеб, доколе не возвратишься в землю, из которой ты взят, ибо прах ты и в прах возвратишься." (Бут. 3:19)
і псалміст говорить: лажен всякий боящийся Господа, ходящий путями Его!
Ты будешь есть от трудов рук твоих: блажен ты, и благо тебе!
Жена твоя, как плодовитая лоза, в доме твоем; сыновья твои, как масличные ветви, вокруг трапезы твоей:
так благословится человек, боящийся Господа!" (пс.127)

Тепер майже щодня чуємо, що хтось втратив роботу і можливість отримати цей самий хліб насущний. Сьогодні звільнили мого батька. Він не порушив законодавства чи трудової дисципліни, просто работодавцю, и як зараз говорять "хазяїну" треба було скоротити працівників і вибрав батька, бо він вже на пенсії. Навіщо досвідчений ас-водій-механік, коли купа молодих хлопців хай без досвіду зате вони на раз роблять 10 рейсів без перерви всупереч всім нормам! нічого, витримають, тільки хай виручку носять і мовчать! і вони мовчать, бо є діти маленькі.
А батько не змовчав, бо знає, що таке водій - після 5 рейсів не кажучи вже про 10.
всі пасажири - потенційні смертники, бо водій не їв, не спав, йому в голові крутиться і в туалет, пробачте треба. А як увагу на дорозі тримати - "Чєрєз ніє магу!" - говорить хазяїн...
Як співав Цой: "Следи за собой, будь осторожен! Сегодня дрогнет рука у хирурга... Или заснет голодный водитель... "

Святий Йосип, покровитель сімей, всіх, хто шукає роботу,
МОЛИСЬ ЗА НАС!




День Студента

25 січня - день спомину святої великомучиниці Тетяни і з з нею в Римі постраждалих. Хто ж вона така? Знаємо, що походила із заможної родини римських патриціїв, була таємною християнкою, коли її змусили до складання жертв поганським богам, відмовилась і її віддали до левів, які її не зачепили. Зрештою, їй відтяли голову. Чому вона є покровителькою студентів? Цитата: "В 1755 году день святой великомученицы Татьяны (Татьянин день) получил новое значение в истории российской науки - императрица Елизавета Петровна подписала «Указ об учреждении в Москве университета и двух гимназий». Затем последовал Указ Николая I, где он распорядился праздновать не день открытия университета, а подписание акта о его учреждении. Так появился студенческий праздник - Татьянин день и День студента." (за матеріалами сайту ugo-osetia.ru)

Домашні війни

За статистикою соціальних служб близько 20 відсотків українських жінок потерпають від домашнього насильства. Це домашні війни, які відбуваються за щільно зачиненими дверима. Ще гірше - що більшість жертв не прагнуть позбавитись від своїх мучителів і навіть доводять, що люблять їх. Як Ви думаєте, чому так популярна фраза: "Б'є, отже любить?"
Чоловіки теж потерпають від насильства, але ця тема менш популярна. Чому ми виясняємо стосунки кулаками? Ми розучились спілкуватись? У Вашій родині Ви?...

0%, 0 голосів

67%, 2 голоси

33%, 1 голос

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ділимося знаннями

Часто буває так, що наші знання потрібні іншим. Тут можна говорити про свої таланти, якими хочете поділитись з іншими.
Хто хоче оволодіти польською та італійською? Пишіть сюди!

Різдво

Завтра - Навечіря Різдва. Російською - Сочельник (від назви куті- "сочева") - обрядової їжі, каші з пшениці з маком, горіхами, родзинками, заправлену медом.
На жаль, маю нещастя спостерігати що на сході України немає традицій святкувати Різдво. Можу порівнювати з Заходом... Невтішно. І справа не тільки і не скільки в радянському спадку, і що "на заході всі більш релігійні", а у людському ставленні. Сил не вистачає після приголомшиливого нового року. Подарунки розпаковано, побажано... Ялинка вже сиплеться... Сумно...
А як ви відзначаєте одне з найбільших християнських свят?

63%, 5 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

13%, 1 голос

0%, 0 голосів

13%, 1 голос

13%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Реальна допомога

Напевно у вас дома залишились старі іграшки, речі для новонароджених?
Є людина, якій потрібна допомога!
В Харкові мешкає дівчина Наталя (батько помер, мати живе з іншим чоловіком). Два тижні тому вона народила двійню (хлопчиків). Біологічний батько відмовися від дітей. Потрібні дитячий одяг, іграшки, памперси...
Контактуйте зі мною про деталі. Все зібране я особисто передам із повним звітом і фото.
Не залишайтесь байдужими! Допоможіть!

Різдво



Сніг іде, віз ріпить, гей коляда - коляда!
Запоріжжя засипало снігом і так файно дивитись на дітлахів і студентів, що граю в сніжки, Викладачам теж хочеться, а статус не дозволяє.
Крамниці і ятки повні китайського добра, всюди ілюмінація, проте відчуття свята...
З цим складніше. Як створити це відчуття? Хто його має нам створити? Де цьому навчитись?
Криза... Кри-з-за. Рипить і шкребе, як щур. Так, не витратимо грошей на подарунки, троянда коштує 30 грн, іграшки старі... Мандаринів нема.
А Ісус народився! Він прийшов на цей світ з найбільшим подарунком - Любовю.
А ми? Готуємось до свята без Того, хто його нам дарує.
Різдво...
Посміхніться, поцілуйте коханих, скажіть, як ви їх любите...

Аудіокниги

  • 25.11.08, 12:50
Їду в потязі чи в маршрутці. Чим зайняти чужий простір? вставляю навушники і чую голос, що говорить мені про фантастичні або зовсім реальні речі, так, що забуваю дійсність навколишню. А ви слухаєте аудіокниги? якщо так, то чому і які?

СНІГ

сніжить. Перефразовуючи Поля Верлена, "плачеться в моєму серці, як сніжить над містом". Хоча моє серце зовсім і не плаче, проте спостерігаю, як сніг вкриває все: добре і зле, щасливе і кволе і навіть кризи всесвітньої вже не видно... Добре, що Господь придумав сніг. Певно, був у доброму гуморі. Так хочеться ловити заморожені крихти "аш 2О" і думати, що ти так само унікальна, як сніжинка - більше такої не буде ніде і ніколи!

Вміти програвати

Іноді все складається зовсім не так як ми то собі вимріяли. І тоді видається, ніби все летить шкереберть. Але... Якщо подивитись під іншим кутом зору - раптом картинка складеться доволі принадно і вже не так страшно... Дитяча іграшка - калейдоскоп. Памятаєте? така пластмасова іграшка зі скляними штучками всередині? її гортаєш і скляшки крутяться і творять незнані світи. У мене щось таке
Сталось - не включили мою статтю до ВАКівського збірника. Оце горе!
Треба вміти програвати. Де моя спротивна (і спортивна) злість?
тепер - тільки вперед! До нових вершин!
А з вами таке бувало?