CБУ ліквідувала одну з найбільших в Україні телеграм-платформ з

Кіберфахівці СБУ під час спецоперації у Хмельницькій області нейтралізували потужне наркоугруповання. Щомісячно зловмисники збували до різних регіонів України оптові партії наркотиків і психотропів на мільйони грн.Для реалізації «товару» учасники групи створили масштабну інтернет-платформу у месенджері Телеграм. На ній ділки пропонували своїм клієнтам кокаїн, LSD, амфетамін, наркотик А-PVP та канабіс.Щоб приховати протиправну діяльність, вони використовували профілі месенджеру, які були зареєстровані на мобільні номери іноземних операторів зв’язку.Зловмисники збували заборонені речовини до Київської, Хмельницької, Львівської, Вінницької, Чернівецької і Тернопільської областей. Вони одержували наркотики через систему так званих «закладок».Розрахунок за «товар» здійснювали з використанням криптовалют та електронних платіжних систем.Встановлено, що організували наркобізнес декілька мешканців Хмельницького. Серед них особи, які раніше притягувались до кримінальної відповідальності за зберігання і збут наркотичних засобів.Під час обшуків за місцем проживання зловмисників виявлено:


  • підготовлену до збуту партію наркотиків на понад 1,5 млн грн;

  • зброю і понад 400 набоїв;

  • засоби зв’язку і комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності;

  • гроші, ймовірно одержані злочинним шляхом.

Наразі організатору і двом активним учасникам угруповання повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ у Хмельницькій області за координації Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ у взаємодії з Головним управлінням Національної поліції в Хмельницькій області та за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.







https://ssu.gov.ua/novyny/cbu-likviduvala-odnu-z-naibilshykh-v-ukraini-telehramplatform-z-prodazhu-kokainu-ta-lsd?fbclid=IwAR2GJpEQDpk3mN8O27h8Or_Tt5R30g-4A4kcsEbGBFOwCRqjg3rmdgDXRyI

Сірі роти дона Реби


Російсько-Білоруські військові навчання "Захід-2021" розпочалися 9 вересня. Протягом тижня на полігонах двох країн в них візьмуть участь до 200 тисяч військових з 10 країн. У Білорусі їх проведуть на чотирьох полігонах, в Росії - на дев'яти, а саме: 230-й загальновійськовий полігон "Обуз-Лесновський", 174-й навчальний полігон ВПС і військ ППО "Доманівський", 210-й авіаційний полігон "Ружанський", а також полігони "Брестський", "Кирилівський", "Струги Червоні", "Муліно", "Погоново", "Хмелівка", "Правдинський", "Добровольський", "Дорогобуж", "Вольський".
Головна особливість нинішніх навчань - в безпрецедентності їх розмаху. На ці маневри МО РФ збирає близько 200 тис. чоловік особового складу, 80 одиниць авіації, 760 - бойової техніки, 15 кораблів. Варто очікувати залучення сил не тільки Західного військового округу РФ, але і інших округів.
Під назвою "Захід" аналогічні навчання до сих пір проходили раз в два роки в Білорусі і РФ, і їх поєднували з маневрами Колективних сил оперативного реагування (КСОР) країн-учасниць ОДКБ. В цьогорічних навчаннях буде задіяно значно більше військ, а програма їх набагато різноманітніша, ніж у аналогічних навчаннях минулих років. До другої їх частини - на території Росії - приєднаються військові з восьми держав - Вірменії, Казахстану, Таджикистану, Індії, Киргизстану, Монголії, Сербії та Шрі-Ланки. А збройні сили Китаю, В'єтнаму, М'янми, Пакистану та Узбекистану делегують військових спостерігачів.
Цілком зрозуміло, що такі масові військові ігрища є ні чим іншим, ніж спробою Кремля в черговий раз вразити та залякати світові спільноту. Якщо не виходить вразити інших інтелектуальними чи промисловими досягненнями, єдине, що залишається – побряцати зброєю. Хоча, на думку експертів, Росія навряд чи може вразити реальною військовою міццю або новітньою зброєю.
Хіба що черговим «літакопадом»…
Як би там не було, проведення такого масштабного військового дійства потребує виділення значних коштів. На тлі швидкого зубожіння простих росіян, такі «ігрища» виглядають в очах населення країни, як бенкет під час чуми. Зважаючи на стрімке падіння рейтингів правлячої партії напередодні виборів до Держдуми РФ, Кремль, для зменшення негативних емоцій збоку людей, вигадав чергову примітивну казочку про зовнішню загрозу для Росії…
Міноборони Білорусі заявляє, що військові російсько-білоруські навчання "Захід-2021" будуть носити суто оборонний характер. Під час навчань відпрацюють сценарій міфічного «загострення міжнародних протиріч, який призводить до розв'язування агресії проти Союзної держави». Росія і Білорусь будуть протистояти «діяльності незаконних збройних формувань, сепаратистських і міжнародних терористичних організацій, що мають зовнішню підтримку».
З Білоруссю все зрозуміло… Крісло під «картопляним диктатором» хитається все більше і більше. Тому Лукашенко спить і бачить, як його, «під білі рученьки» ведуть до Гааги у супроводі конвою з тих, над ким він вже багато років знущається та кого знищує, перетворивши Білорусь на диктаторський концентраційний табір. Ведуть, разом із Путіним, в якого він вчиться нелюдському відношенню до свободи та демократії, та якого навіть дещо «переплюнув». Що сниться Путіну – невідомо. Але «зовнішня загроза» використовується Кремлем як спроба замінити такі жадані «національні скрепи», постійний пошук яких завів Путіна та Ко у «глухий кут» міжнародної ізоляції.
Агітаційна машина Кремля напередодні навчань «Захід 2021» активно розповсюджує фейкові погрози для Росії та Білорусі з боку країн НАТО, США, України, Польщі, країн Балтії. З усіх напрямків вороги!
«5 вересня в Польщі почалася найбільша за останні роки операція з передислокації військ з заходу республіки на полігони на сході країни. Захід проводить 12-я Щецинська механізована дивізія. У навчанні беруть участь близько 4 тисяч військовослужбовців і майже 1 тисяча одиниць військової техніки. В двох польських районах, які межують з Білоруссю, вже введений режим надзвичайного стану під причиною напливу нелегальних мігрантів».
«З 30 серпня по 3 жовтня в Латвії проходять навчання Національних збройних сил «Namejs 2 021» за участю країн НАТО, де задіяно понад 9 тис. військових. Одне з офіційних завдань тренувань - реалізація тактичних операцій в гібридному і звичайному конфліктах».
«У Литві війська вже розгорнуті уздовж білоруського кордону».
«Українські військові навчання «Об'єднані зусилля - 2021» за участю військовослужбовців з 15 країн - членів НАТО і партнерів альянсу пройдуть на Україні в кінці вересня, з 20 вересня по 1 жовтня».
«Очікується, що після підписання інтеграційних дорожніх карт в рамках Союзної держави, узгодження яких президентами двох країн відбудеться в Москві 9 вересня, а їх затвердження заплановано на жовтень 2021 року, в Білорусії можуть знову спалахнути масові протести підігріті ззовні, кінцевою метою яких буде насильницьке усунення від влади президента Лукашенка».
«Можливо, що концентрація військ НАТО навколо Білорусії як раз і пов'язана саме з підтримкою спроби зміни влади в Білорусії і подальшої зміни зовнішньополітичного вектора країни».
Бла-бла-бла… Путін та Лукашенко завзято шукають «чорну кішку у темній кімнаті», достеменно розуміючи, що її там немає. Пусті безпідставні розмови про «загрозу» лише прикривають справжні наміри обох пристаркуватих диктаторів «Союзних країн».
А які можуть бути наміри у диктаторів – зрозуміло практично кожному. Сучасна путінська Росія – ось єдина справжня загроза, проти якої людству реально потрібне справжнє об’єднання зусиль для збереження стабільного розвитку, миру та спокою.
https://censor.net/ru/blogs/3288341/sr_roti_dona_rebi

"Захід-2021": перед ким грають м'язами Росія і Білорусь?


13:45 14 вересень Київ, Україна
У масштабних навчаннях "Захід-2021" Російська Федерація і Білорусь виступають в ролі "альфа-самців", активно "граючи м'язами", але, схоже, "самці" хочуть справити враження на різних самок.
Звідси і нетипова легенда навчань: "зростання активності діяльності незаконних збройних формувань, сепаратистських і міжнародних терористичних організацій, що мають зовнішню підтримку".
Кому ж показують "м'язи" Білорусь і Росія?
Лукашенко навчаннями хоче показати, як швидко розправиться з опозицією в разі непокори, перейменувавши її в сепаратистів і терористів. Ще до початку навчань Мінськ взяв на озброєння від РФ не тільки тактику ведення бою, а й інструменти гібридної політики. Віроломне придушення опозиції, безглузда історія з терористами для примусової посадки ірландського борту і затримання Протасевича викликали у білорусів почуття ганьби за керівництво країни і усвідомлення незворотності міжнародних санкцій. Мабуть, точкою неповернення стало те, що Польщу і Литву вирішили бомбардувати іммігрантами, та так активно, що Литві союзники почали відправляти «гуманітарку» у вигляді колючого дроту.
РФ же веде свою велику гру - іноземні учасники повинні створити видимість міжнародної підтримки, масштаби навчань повинні стримати активність НАТО в Східній Європі. Побоювання, що російська техніка і військовослужбовці осядуть в білоруських лісах після закінчення навчань, були ще під час навчань «Захід-2017», однак зараз ця загроза реальна як ніколи. Варіантів того, як буде розвиватися ситуація, лише два - в першому випадку, після навчань частину техніки переправлять на Донбас, щоб війна там тривала. В іншому - російська агресія може бути спрямована на білорусів.
Лукашенко в такій безнадії, що, схоже, готовий віддати Білорусь Путіну, аби залишитися номінально біля керма хоч ще на кілька років. Вважаєте такий сценарій малоймовірним і дурним? Башар Асад теж просив Росію допомогти утримати свій режим. Опонентів він так і не переміг, але втягнув країну в роки війни, фактично передав ресурси країни під контроль Кремля, забезпечив гуманітарну кризу та міжнародну ізоляцію Сирії. Тому граючи м'язами перед сусідами, залишається сподіватися, що РФ і Білорусь не повернуться одна до одної спиною.

На програмі"Ноутбук – кожному вчителю"хотіли вкрасти 300млн.грн.


Служба безпеки України заявляє, що її кіберфахівці запобігли масштабному розкраданню державних коштів на урядовій програмі "Ноутбук – кожному вчителю".

Джерело: спільний брифінг СБУ, Мінцифри і Міністерства освіти

Деталі: За даними спецслужби, зловмисники намагалися організувати механізм відкатів при закупівлі близько 60 тисяч ноутбуків.

За словами т.в.о. начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, окремі особи хотіли забезпечити протиправну змову учасників ІT ринку та заявляли при цьому, що вони нібито уповноважені на це керівництвом Міністерства цифрової трансформації України.





Сума афери становила б 30% "відкатів" від субвенції, а це – близько 300 мільйонів гривень.

Співробітники спецслужби попередили про схему Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти, які займаються цією субвенцією.

Правоохоронці переговорили з учасниками ринку – це близько 30 ІТ компаній - розвіяли міф, що цю схему "кришує" Мінцифри і сказали фірмам відмовитися від злочинних планів, поки не пізно.






СБУ не називає кількість учасників злочинного наміру, заявляючи, що перевірка триває.

Очільник Мінцифри Михайло Федоров повідомив, що договори по всій країні направлено на повторну експертизу, субвенція не зупиняється, міністерство ретельно проаналізує умови договорів. "Нікому заносити гроші не потрібно", - застеріг Федоров учасників IT-ринку.

Що передувало: У липні Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти і науки заявили про плани закупити 60 тисяч ноутбуків для вчителів до кінця 2021 року.

У першій черзі – заклади загальної та середньої освіти з кількістю щонайменше 250 учнів та опорні заклади з кількістю щонайменше 200 учнів. У другій черзі – заклади загальної середньої освіти з кількістю менше ніж 100 учнів.

Загальна сума субвенції на закупівлю ноутбуків становить 980 млн грн.

Українська правда

Кому належить монополія на поставку продуктів в Артек

  • 14.09.21, 22:28

23:16 09 вересень Київ, Україна
Євген Пригожин, відомий також як «кухар Путіна», маючи зв'язок з президентом РФ, отримує в Росії держзамовлення на поставку харчових продуктів в дошкільні установи, школи, коледжі, технікуми. Після анексії Криму він також отримав право надавати кейтерингові послуги для дитячого центру відпочинку «Артек».
Оскільки півострів, в першу чергу, завжди був зоною рекреації для людей, то основним напрямом заробітку стали місця відпочинку. Дитячий оздоровчий табір «Артек» не став винятком.
Відомий російський бізнесмен Євген Пригожин з початку 90-х років став власником кількох елітних ресторанів в Москві. Після того, як в 2002 році в одному з його закладів пройшла зустріч Володимира Путіна і Джорджа Буша молодшого, кар'єра Пригожина злетіла. Знайомство з президентом Росії розширило сферу інтересів бізнесмена. Так виникло «Агентство інтернет-досліджень», більш відоме як фабрика тролів, а також сумнозвісна ПВК «Вагнера». Однак «кухар Путіна» не забув і про основну свою професію.
Відомо, що продовольчим постачанням «Артека» займається ЗАТ «Комбінат дошкільного харчування» (КДХ). Цікаво, що КДХ отримував держконтракти на поставку харчування в дитячий заклад без конкурсів або тендерів протягом всіх шести років. Також примітно й те, що Пригожин заперечує свій зв'язок з цією компанією. При цьому КДХ зареєстрований в Москві за адресою вул. Якірна, 6. За тією ж адресою існують ще дві компанії - «Школяр ЮЗ» і «Московський школяр». У свою чергу, ці дві організації мають загальні контактні дані з «АВК», яка і зареєстрована на Євгена Вікторовича Пригожина.


Мабуть, за свою тіньову роботу з ПВК і фабрикою тролів Пригожин має величезні привілеї і дивіденди від Путіна, адже за минулі шість років КДХ отримав держзамовлень від «Артека» на суму близько 4 млрд рублів.
Варто також відзначити, що компанія «Московський школяр», яка зареєстрована за тією ж адресою, що і КДХ, фігурувала у справі про масове отруєння школярів в Москві 2018 року.
Таким чином, Кремль роздає держконтракти своїм наближеним, тим самим створюючи монополію. Така ж тенденція поширюється і на анексований Крим. Путін щедро обдаровує тих, хто готовий слідувати його агресивній ідеології.

78 млрд.руб.потрібно вкласти в програму опріснення води в Криму

  • 14.09.21, 22:08

21:31 10 вересень Київ, Україна
Плани «Ростех» з масового опріснення півострова вимагають 78 млрд рублів. Крім великої суми, необхідної знову на дотацію в Крим, існує низка проблем, які не дозволять здійснити глобальний проєкт компанії.
Поки водна проблема на півострові не вирішена, так звана адміністрація Криму намагається задовольнити потреби кримчан нескінченними обіцянками про швидке її вирішення. У Кремлі, де влада знаходиться за сотні кілометрів від АРК, мабуть, гірше розуміють суть того, що відбувається, і кажуть, що запасів прісної води в Криму досить і їх вистачить на кілька років використання.
Проте корінні жителі продовжують відчувати на собі гостру нестачу води, раз у раз стикаючись з перебоями водопостачання.
«Ростех» запропонувала побудувати дев'ять опріснювальних установок, які повинні були б давати 1 млрд куб.м прісної води на рік. Однак деякі експерти стверджують, що для Криму таке рішення не підходить і, по всій видимості, якщо гроші продовжать виділяти, то це буде чергове присвоєння адмінресурсу.
Колишній представник президента України в Автономній Республіці Крим, експерт міжнародного права Борис Бабин слабо собі уявляє реалізацію проєкту з енергетичної та технічної точок зору. При цьому Бабин не заперечує можливості побудови опріснювальних установок такого обсягу, проте не російськими підрядниками.
"Якщо вони взагалі будуть побудовані, то виключно на основі технологій цивілізованих держав, цього ніхто і не приховує. Також виникає питання подальшої експлуатації, оскільки тут величезна кількість логістичних проблем. Одна справа заявляти і освоювати казенні мільярди і зовсім інша - дійсно зробити завод, який буде постачати кудись воду, до того ж туди, де вона не зовсім потрібна. Адже вододефіцит в Криму стосується в першу чергу промисловості, а не побутового забезпечення. Як правило, до опріснення вдаються країни з посушливим кліматом, яким дійсно не вистачає води для населення - це не кримський варіант. Виходить, що тамтешня адміністрація в останні роки розписалася в своїй некомпетентності організувати розподіл наявних водних ресурсів і тепер буде будувати ще опріснювальні станції", - прокоментував ситуацію експерт.

У свою чергу, фахівець геоінформаційних систем Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку Сергій Гапон говорить про недоцільність виробляти 1 млрд куб. м на рік. Таке велике вироблення потребуватиме мінімум половину тієї потужності електроенергії, яка є в Криму на сьогодні, а надалі може навіть зростати. Для опріснювальних установок таких масштабів потрібно створювати нові електростанції або вести ЛЕП з Росії. А це неминуче призведе до збільшення тарифів на воду. Крім того, технології, наявні в РФ, не підійдуть для реалізації проєкту «Ростех». Необхідні матеріали, компоненти та обладнання є тільки на заході, а оскільки Крим і Росія знаходяться під міжнародними санкціями, то і закупити їх легально вони не мають права.
Іншою проблемою, мабуть, найбільш небезпечною, є забруднення екології. Після опріснення залишатиметься велика кількість солей, які необхідно буде грамотно переробляти і розподіляти. Однак, на думку Гапона, в Росії навряд чи будуть приділяти системі утилізації солей належну увагу, а значить, скидатимуть їх в навколишню акваторію, що призведе до серйозного підвищення рівня солоності в кілька разів. Флора і фауна Чорного моря буде поступово знищена в радіусі декількох кілометрів.
Таким чином опріснювальні установки, представлені «Ростех», не стануть "рятувальним кругом" для водозабезпечення кримчан, принаймні, в найближчі кілька років. Більш того, вони можуть привести до екологічної катастрофи, а також стати черговим проломом в бюджеті РФ, через який будуть присвоювати адмінресурс.

Контррозвідка СБУ затримала колишнього бойовика "ДНР"



Ним виявився мешканець м. Курахове Донецької області, який у 2014 -2015 роках вступив до лав бойовиків «ДНР».
Він підтвердив, що обіймав посаду командира 2 мотострілецького взводу батальйону «Оплот» так званої «ДНР», а також «чергового» так званої «Русской православной армии».
У ході слідчих дій зловмисник надав інформацію про інших членів незаконного збройного формування.
Наразі бойовику повідомлено про підозру за статтею Кримінального кодексу України.

Турецкие F-16 снова пытались сбить российские СУ-24: новый фейк?


В начале сентября этого года в российских СМИ появилась новость о провокационных действиях истребителей F-16 турецких ВВС против пары российских бомбардировщиков Су-24, рядом с территорией Польши. Минимум деталей, сомнительный сюжет, но однозначный громкий вывод — «Россия может начать действовать аналогичным образом и против турецких ВВС, которые совершают полёты над Чёрным морем». Скорей всего сомнительную новость начнут репостить во всех пропагандистских СМИ, пока она не «созреет» для цитирования государственными каналами и создания нужного инфоповода.
Таким образом, фейки и дезинформация со скоростью Су-24 облетают сеть и сеют ужас. И вот уже страх войны затмевает страх голода или диктатуры — россияне смиренно наблюдают, как РФ входит в пятерку стран с крупнейшими военными расходами. И не важно уже накануне выборов, что по данным Росстата, почти 20 млн населения живут за чертой бедности. И уже без внимания избирателей тот факт, что Россия в топ-5 еще одного рейтинга — худших в мире стран для жизни людей пенсионного возраста.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=115574400844978&id=100348495700902

Ванга предсказала ход учений Запад-2021


Ванга ведала, что история циклична, и событиям суждено повторяться через промежутки времени. Достаточно проследить ситуации повторяющиеся каждые 4 года.

Стоит остерегаться стальных птиц

В 2017 во время учений разбился бомбардировщик, учебно-боевой самолет, а вертолет выпустил ракету по грузовику, рядом с которым были зрители, они пострадали. Этим летом разбились 10 разных единиц российской авиации; 28 жертв после падения АН-26 на Камчатке, 24 в результате остальных аварий. Цифры неладные, потому во время «Запад-2021» снова попытаются скрыть какие-то аварии или приписать их к проискам НАТО. К гадалке не ходи.

Что может произойти после «Запад 2021»?

Если белорусы выступят против создания Союзного государства к 2027 году, которое на самом деле означает поглощение Россией Беларуси, то РФ станет защищать «русского» Лукашенко и русских, которые хотят объединения. Для этого после учений могут часть техники и военнослужащих оставить в РБ.

А дальше как в Крыму и Донбассе. Неделя отдыха в Крыму стоит, как неделя в Эмиратах, но при этом море грязное, в магазинах пустые полки, все жалуются на отсутствие работы и лекарств. Донбасс тоже изолирован от внешнего мира, за границу не поедешь, в нормальный ВУЗ ребенка не отдашь. Лучше бы Россия больше заботилась о русских, которые живут в пределах ее границ, тратила меньше на оружие, а больше на людей.
https://blogs.korrespondent.net/blog/politics/4396219/

Запад-2021: кому показывают мышцы Беларусь и Россия?


«Запад-2021» военные учения, но с нетипичной легендой: "возрастание активности деятельности незаконных вооруженных формирований, сепаратистских и международных террористических организаций, имеющих внешнюю поддержку". Еще до начала учений Минск взял на вооружение от РФ не только тактику ведения боя, но и инструменты гибридной политики. Вероломное подавление оппозиции, бредовая история с террористами для принудительной посадки ирландского борта и задержания Протасевича вызвали у белорусов чувство позора за руководство страны и осознание необратимости международных санкций. Пожалуй, точкой невозврата стало то, что Польшу и Литву решили бомбардировать иммигрантами, да так активно, что Литве союзники начали отправлять «гуманитарку» в виде колючей проволоки.
РФ же ведет свою большую игру — российская техника и военнослужащие осядут в белорусских лесах после окончания учений, сейчас эта угроза реальна как никогда. В лучшем для Беларуси случае, после учений часть техники переправят на Донбасс, чтоб война там продолжалась. В худшем — российская агрессия может быть направлена на белорусов.
Лукашенко в такой безнадеге, что, похоже, готов отдать Беларусь Путину, лишь бы остаться номинально у руля хоть еще на несколько лет.
https://www.facebook.com/groups/botoksputina/posts/4465102860177993/