Як порушувалися права кандидатів на дебатах перед виборами в Дер

  • 23.09.21, 23:24

23:28 22 вересень Київ, Україна
19 вересня в Росії відбулися чергові "вибори" в Держдуму РФ. Багато людей в країні говорять про нечесність їхнього проведення. Перед виборами велося блокування опозиційних висловлювань та ЗМІ.
ВДТРК на правах власника заблокував відео на YouTube, які опублікували «Дощ» і «Радіо Свобода». Річ в тому, що в процесі дебатів, лідер «Російської партії Свобода» Максим Шевченко, у відведений йому час, зажадав звільнити Олексія Навального.

«Роскомнагляд» заблокував посилання з пошукової видачі «Яндекса» на сайт Олексія Навального «Розумне голосування». Воно було створено для того, щоб визначити альтернативу кандидату «Єдиної Росії». Згідно із законодавством Росії, пошукові системи зобов'язані вимикати посилання на сайти та їхні "дзеркала", як тільки «Роскомнагляд» вносить їх до реєстру «заборонених сайтів». Синхронізація з реєстрів відбувається автоматично. Для таких цілей спеціально був створений закон в цьому році, який дозволяв «Роскомнагляду» діяти без обмежень в блокуванні.
Для вирішення даної проблеми штаб Олексія Навального розробив однойменний додаток, який, за словами ФБК, буде набагато складніше заблокувати.

З «Розумним голосуванням» вже стався курйозний випадок. Система підібрала кандидата в депутати, який має шанси бути обраним від партії «Яблуко». Ним виявився Борис Вишневський з Санкт-Петербурга. Після публікації передвиборчого плаката кандидат звернув увагу, що ще два його опоненти в точності схожі на нього. Будучи самовисуванцями, вони, крім ідентичної зовнішності, незадовго до голосування, змінили імена і прізвища на Борисів Вишневських. Це було зроблено для того, щоб при виборі в бюлетені, громадяни плуталися і ставили "галочку" навпроти самозванців. Борис Вишневський прокоментував ситуацію так: "Якби партія їм наказала, то вони б і стать змінили".

Також варто відзначити, що на дебатах кандидат від «Єдиної Росії» Євген Попов, агітуючи за правлячу партію, підкреслював, що основою основ є "оборона держави. Без оборони не буде Росії". У той самий час, кандидати з так званих маленьких партій, з регіонів РФ, говорили про справжню картину того, що відбувається в країні, злидні і розруху. Вони також згадували і оборонний сектор, на який держава виділяє 28% від бюджету, а на охорону здоров'я і освіту 4, 5% і 5% відповідно. Щоб "не впасти в бруд обличчям" перед начальством, ведучий дебатів Володимир Соловйов, незважаючи на неправомірність своїх дій, знущально коментував виступаючих, кажучи, що "вони всі живуть в різних країнах". Почувши також головні прізвища опозиціонерів, він заявив: "якби вони жили по закону РФ, у них не було б проблем".
Дебати показали, що таке горезвісна путінська демократія і свобода слова, і як вони відрізняються від загальноприйнятих понять.

Генасамблея ООН: Зеленський передав генсеку ООН список з 450 укр

  • 23.09.21, 23:09

09:57 22 вересень Київ, Україна
Під час перебування в Нью-Йорку Володимир Зеленський зустрівся з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем і передав йому список з іменами 450-и громадян України, незаконно утримуваних керівництвом РФ.
Про це 22 вересня поінформував сайт глави держави.
"Президент передав генеральному секретарю ООН список з майже 450 українців, які утримуються на тимчасово окупованих територіях і в Росії. Він попросив Антоніу Гутерріша посприяти у звільненні ув'язнених", - йдеться в повідомленні.
Зеленський розповів співрозмовникові, що обстріли українських позицій на Донбасі тривають, незважаючи на всі мирні зусилля, подякував йому за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і ознайомив Гутерріша з актуальною ситуацією з безпекою.
Президент озвучив готовність України "підтримувати зусилля генсека ООН, зокрема, в питанні реформування Організації та зміцнення її ролі в подоланні глобальних викликів".
"Для нашого регіону таким викликом залишається російська агресія", - підкреслив Зеленський.
Також порушувалася тема окупованого Росією Криму.
"Досягнення кінцевої мети Кримської платформи - повернення Криму - відновить повагу до Статуту ООН. Вважаю, що сприяти виконанню рішень Кримської платформи є обов'язком Організації", - заявив Зеленський.
Крім того, на зустрічі генсека ООН з президентом України обговорювалися операції з підтримання миру і економічні питання, в тому числі поставки товарів і послуг для потреб Секретаріату ООН.
"Ми готові нарощувати нашу участь в постачанні товарів та послуг, в тому числі для операцій з підтримки миру, в IT-сфері та постачання продовольства. Багато українських компаній здатні поставляти якісні товари і послуги за конкурентними цінами", - сказав Зеленський.
Він запросив Гутерріша нанести візит в Україну.

США відмовилися визнати вибори в Держдуму РФ на теріторії ОРДЛО

  • 22.09.21, 22:33

20:13 20 вересень Київ, Україна
Державний департамент США опублікував офіційну заяву, в якій говориться, що США не визнають вибори в Держдуму РФ, які пройшли 17-19 вересня на тимчасово окупованих територіях України.
«Вибори в Думу 17-19 вересня в Російській Федерації відбулися в умовах, які не сприяють вільному та чесному їхньому проведенню», - зауважили в Держдепартаменті.
При цьому підкреслюється, що застосування російських законів щодо «екстремістських організацій», «іноземних агентів» і «небажаних організацій» серйозно обмежило політичний плюралізм і «завадило російському народу реалізувати свої громадянські і політичні права». Крім того, в РФ широко здійснювалася маргіналізація незалежних політичних діячів, створювалися перешкоди для спостерігачів ОБСЄ, що «істотно знизило прозорість» голосування.
«Ці дії суперечать зобов'язанням Росії, в тому числі відповідно до Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, а також її зобов'язанням перед ОБСЄ та іншими міжнародними і регіональними органами», - підкреслили у Вашингтоні.
Американська сторона закликала РФ виконувати міжнародні зобов'язання, поважати права і основні свободи людини і припинити тиск на суспільство, опозицію і незалежні засоби масової інформації.
«Крім того, ми не визнаємо проведення виборів до російської Думи на суверенній українській території і підтверджуємо нашу непохитну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України», - підкреслили в Держдепартаменті США.

Як діяти,якщо ви дізнались про підготовку теракту/вас вербують

Тривалий час Україна перебуває під тиском гібридної війни з боку РФ. Агресор не лише тимчасово окупував частину нашої території, але й хоче ще більше дестабілізувати ситуацію в країні. Тому продовжує свою підривну діяльність.Тероризм і диверсії, пропаганда та фейки, ідеї «русского міра» та сепаратизму – ось інструменти, які використовує РФ. А Служба безпеки України системно цьому протидіє.Тож спільно з міжнародними партнерами СБУ розпочинає окрему інформаційну кампанію. Її мета – більше розповісти громадянам про гібридні загрози та дати поради, як саме на них реагувати.Отже, телефонуйте до Служби безпеки, якщо:


  • Ви помітили ознаки сепаратизму

  • Вас намагаються завербувати для співпраці з іноземними спецслужбами

  • Ви дізналися про підготовку теракту

  • Номер гарячої лінії СБУ – 0 800 501 482Ми вивчимо кожне звернення та відреагуємо на нього у разі підтвердження інформації.

  • Давайте разом зробимо все можливе, аби Україна була в безпеці!




https://www.ssu.gov.ua/yak-diiaty-yakshcho-vy-diznalys-pro-pidhotovku-teraktu-abo-vas-verbuiut

Чому Німеччина закриває очі на втручання РФ у майбутні вибори

  • 21.09.21, 23:03

20:13 20 вересень Київ, Україна
Вибори в ФРН 21 вересня мають визначити не тільки нову правлячу партію, а й нового канцлера Німеччини. На тлі цього Росія вже почала проводити кібератаки на німецьких політиків. Проте Берлін не робить ніяких дій проти РФ, крім як посилення кібербезпеки. Ймовірно, що газова труба змогла заповнити "дірки" в нерозумінні між Росією і Німеччиною.
Під час будівництва «Північного потоку - 2» західні лідери вводили проти нього санкції, а також стверджували, що газопровід є політичним проєктом. Газова магістраль починається в Росії і закінчується в Німеччині, таким чином надаючи німцям енергетичну перевагу перед іншими країнами Європи, адже з ФРН газ вже буде поставлятися в інші країни ЄС і не тільки. Така перевага дозволить Німеччині диктувати свої умови в Євросоюзі.

Протягом усього будівництва «Північного потоку - 2» було помітно, як німці намагалися "згладжувати кути" у відносинах з Росією. Незважаючи на підтримувані санкції проти Кремля, була низка рішень, які суперечили званню Німеччини як незалежної демократичної держави.
Одним з таких рішень була так звана "політика страуса", коли на німецьких парламентаріїв відбувалися кібератаки і були зламані особисті дані електронних поштових адрес. Фахівці кібербезпеки, в тому числі з Німеччини, приводили докази, що злом був здійснений російськими хакерами. Більш того, слід розслідування вказував на спецслужби РФ. Однак Бундестаг не вживав жодних дій, крім засудження Кремля.
Напередодні парламентських виборів 21 вересня російське угруповання «Ghostwriter» знову активізувалося. Співробітники кібербезпеки Німеччини виявили їхній слід. Проте німці, як і раніше, не вживають рішучих дій, щоб покарати Росію.

Мабуть, «Північний потік - 2» є все ж, в тому числі і політичним проєктом, як би в Кремлі і Берліні не старалися це заперечувати.

Маєш інформацію про небезпеку – телефонуй до СБУ

Служба безпеки України, у партнерстві з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», починає інформаційну кампанію «Маєш інформацію про небезпеку – телефонуй до СБУ».
Її головне завдання – донести до громадян інформацію про «гарячу лінію» СБУ 0-800-501-482, на яку можна звертатися у випадках, коли є дані про можливу загрозу нацбезпеці України.
Інформація, отримана через телефон довіри СБУ, є конфіденційною і буде ретельно перевірена.
Головна мета кампанії – боротьба з сепаратизмом, вербуванням громадян України з боку іноземних спецслужб, а також протидія поширенню фейків, дезінформації та пропаганди країни-агресора.
Кампанія триватиме три місяці і буде проходити у тих областях України, які, окрім зони проведення ООС, становлять підвищений інтерес для іноземних спецслужб. Це Сумська, Чернігівська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Миколаївська, Запорізька та Херсонська області.
«Кампанія є частиною системної роботи СБУ, яка ведеться від початку російського воєнного вторгнення на територію України. СБУ бореться з сепаратизмом і спробами порушити суверенітет України не лише на Донбасі, а й у мирних регіонах. Наша мета – блокувати ворожу пропаганду та діяльність російських агентів із розпалювання міжнаціональної ворожнечі, створення штучних конфліктів і вербування місцевих громадян», – заявив речник СБУ Артем Дехтяренко.
«Для більш ефективного протистояння сепаратистському руху і терористичній діяльності, а також забезпечення територіальної цілісності та недоторканності України потрібна підтримка з боку небайдужого населення регіонів, які опинились під загрозою зовнішнього втручання. Саме з цією метою СБУ спільно з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» запускає регіональну кампанію з інформування населення про гарячі лінії для прийому повідомлень про виявлені загрози», – зазначила Оксана Горбач, директор Центру стратегічних комунікацій «СтратКом Україна».
Інформаційна кампанія з протидії проявам гібридної агресії з боку РФ є першим спільним проєктом Центру стратегічних комунікацій та Служби безпеки України. Центр з 2015 року підтримує українські оборонні та безпекові державні органи у реформуванні комунікаційних практик та розбудові їх потенціалу в стратегічних комунікаціях. Партнерами Центру є Міністерство оборони України, Державна прикордонна служба України, Міністерство ветеранів України, Міністерство закордонних справ України, Генеральний штаб ЗСУ, Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, НАТО, Міжнародна організація з міграції, UN Women та ін.
Проєкт фінансується урядом США у межах співробітництва зі Службою безпеки України. За його реалізацію відповідатиме Центр стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», з яким СБУ підписала Меморандум про співпрацю та порозуміння.

Паспортизація та вибори - це способ РФ, залучіті жителей ОРДЛО д


14:29 17 вересень Київ, Україна
Жителі окупованого Донбасу отримали близько 700 тисяч російських паспортів, які зможуть проголосувати на виборах в Держдуму РФ.
Для того, щоб жителі ОРДЛО змогли проголосувати на виборах РФ їм прискореними темпами видають російські паспорти. Таким чином російська пропаганда намагається міцніше прив'язати населення ОРДЛО до «русского мира».
Цікавим є той факт, що Кремль не робить щось просто так для людей. І видача паспортів цьому не виняток, Путін хоче показати, що в ОРДЛО є повноцінні російські громадяни, яким не просто видали паспорти, а вони вибирали Держдуму РФ. Тобто вони є повноправними членами Російської Федерації, і в разі чого вона зобов’язана за них заступитися. Прикладом служить операція Кремля по паспортизації в Південній Осетії і Абхазії. Так, РФ використовувала новонабутих громадян в цих регіонах, як привід для введення військ і становлення сепаратистських адміністрацій.
Панує припущення, що росіяни будуть використовувати цих людей, щоб почати відкрите вторгнення. Або, принаймні, щоб шантажувати Україну і її союзників, а такою можливістю для отримання поступок в мирних переговорах. Паспортизацію Кремль почав, щоб потім говорити про «русский мир» і використовувати як привід для «захисту своїх громадян».
Розглянем декілька пунктів для чого Росії необхідна видача паспортів жителям ОРДЛО:
Облік і контроль - в обов’язковому порядку отримувати російське громадянство на окупованих територіях змушують «чиновників» та співробітників «бюджетної сфери». Контроль виражається в тому, що керівництво шкіл, лікарень, шахт та інших підприємств вимагає пояснювальні від тих, хто ще не подав заявку на паспорт РФ, їм погрожують позбавленням зарплати і звільненням. Відомо про випадки, коли таких громадян утримували в «поліцейських ділянках» і примусово відбирали відбитки пальців. А от власників російських документів чекає інший сюрприз - це можливість залишитись без пенсії та соцвиплат, тому що вони доступні тільки тим, хто проживає на території РФ, а юнаків чикатиме строкова служба в путінській армії.
Трудові резерви - економічна ситуація на окупованих територіях майже катастрофічна, підприємства працюють максимум на 30% потужності, а борги по зарплаті сягають від шести місяців і більше. Тому місцевих організовано вивозять на заробітки в РФ, такою «можливістю» вже скористалися дві тисячі луганських і донецьких шахтарів, яким видали російські паспорти і разом з сім'ями переселили в Якутії. Кажиться, що тут поганого, а те, що цією нехитрою комбінацією Кремль намагається вирішувати і питання демографії, адже черги бажаючих будувати своє майбутнє за Уралом серед самих росіян не спостерігається. Також, Росія відчуває дефіцит робочої сили, дефіцит фахівців, а на Донбасі досить багато металургів, шахтарів, машинобудівників, тому вони потрібні, Росії і вона прямо змушує їх переїжджати, влаштовуватися на інші підприємства.
Розрив зв’язків з Україною - прикриваючись пандемією COVID-19 і карантином, окупанти практично повністю заблокували роботу КПВВ зі свого боку. Жителі ОРДЛО весь цей час не тільки обмежені в можливості нормально побачитися з близькими на підконтрольній території, але навіть вклеїти фото в український паспорт стало вкрай авантюрної завданням. Власникам документів РФ на противагу обіцяють надходження в російські вузи, роботу і автоматичне громадянство дітям. Кремлівська пропаганда переконує навіть тих, хто обзавівся «двоголовим» паспортом під тиском, що дороги назад немає, тому, що тепер в Україні їх чекають репресії. Україна ці документи не визнає, але якщо хтось із їхніх власників захоче виїхати в Росію після деокупацію, то заважати їм ніхто не буде.
Самим цікавим залишається той факт навіщо ж залучати новоспечених володарів російських паспортів до виборів в Держдуму РФ!?
Відкривати реальні виборчі дільниці в ОРДЛО росіяни побоялися через можливе посилення західних санкцій, тому місцевим жителям пропонують голосувати дистанційно, а якусь частину організовано повезуть голосувати в Росію. У масштабах всієї РФ жителі з ОРДЛО особливої ролі не зіграють. Проте зможуть підсилити результат партії «Єдиної Росії», яка активно веде агітацію на окупованих територіях, а також в Ростовській області, до якої приписані виборці Донбасу.
Так от:
залучення власників російських паспортів з окупованих територій до виборів в Держдуму носить перш за все ідеологічний характер тому що, якщо жителі ОРДЛО говорять російською, їздять в Росію і голосують на її виборах, то це «російська територія».
населення ОРДЛО незадоволені якістю життя і управлінням цими територіями, тому Росія намагається залученням цих людей до виборів, показати нібито їх участь в політичному житті, а також заспокоїти місцеві еліти.
Росія може використовувати це голосування, як і сам факт наявності її громадян в ОРДЛО, для шантажу України з питання Донбасу.
Видача паспортів, голосування та інші втручання в місцеві справи ОРДЛО
протирічать концепції Росія про те, що вона виступає тільки модератором в переговорах між Україною і ОРДЛО, тому що останні її дії, яскраво демонструють «окупацію» українських територій.
Український МЗС обіцяє продовжувати системну роботу над притягненням Росії до відповідальності за грубе порушення норм міжнародного права. Вибори в Держдуму РФ в тимчасово окупованих Криму і на Донбасі будуть нелегітимними, а їх результати - юридично нікчемними.

Путін і Білорусь: історія чергової анексії


17 вересня Білорусь вперше відзначала нове свято - День народної єдності. Він сягає корінням до подій 17 вересня 1939 року, коли в результаті «визвольного» походу Червоної армії були возз'єднані Західна Білорусія і БРСР, розділені в 1921-му за підсумками Ризького мирного договору. Таке «возз’єднання» було обговорено в серпні 1939 року в таємному протоколі так званого пакту Молотова-Ріббентропа, укладеного між СРСР та нацистською Німеччиною.
Минуло трохи більше двох тижнів після нападу Гітлера на Польщу і початку Другої світової війни. У вторгненні брали участь понад 4 тисяч радянських танків і понад 600 тисяч чоловік. Причому Радянський Союз почав вторгнення без оголошення війни, попри підписаний з Польщею Пакт про ненапад. Опір було незначним, тому що значна частина польських солдатів в цей час була задіяла в боях з вермахтом. Тим більше, що Верховний головнокомандувач польської армії Едвард Ридз-Смігли заявив: «З більшовиками не битися».
82 роки минуло з того часу, коли остання надія Польщі уникнути окупації була втрачена. Натомість, білоруси отримали надію жити у власній, нарешті возз’єднаній державі. Вільній та незалежній. Якщо життя у складі СРСР можна назвати незалежністю та свободою…
Після розвалу СРСР, 27 липня 1990 була прийнята Декларація про державний суверенітет Білорусі, а вже 25 вересня 1991 на картах з’явилася нова незалежна країна - Республіка Білорусь.
Та чи потрібна Білорусь незалежна правонаступнику кривавого СРСР – Росії? Звісно, що ні. Кремль розглядає таку «братню» за постійними заявами керівництва Росії країну виключно як «прикордонний бастіон», що буде стояти «на захисті» Росії від Європейської цивілізації та демократичних цінностей. Або як військовий плацдарм для реалізації новоімперських мрій про світове панування. За останні роки самопроголошений «президент» Лукашенко під патронатом Путіна вже провів достатню підготовчу роботу, перетворивши вільну Білорусь на політичну в’язницю незгодних з диктаторською прокремлівською владою. Та Кремлю цього замало.
Напередодні завершилися тижневі масштабні військові навчання «Захід 2021» за участі більш ніж 200 000 вояків з Росії та Білорусі, які Кремль проводив під легендою міфічної «західної загрози» та можливого «захисту дружньої країни Білорусі». При цьому офіційні особи різних рівнів як в Москві, так і в Мінську дружно повторювали: маневри носять виключно оборонний характер і ні проти кого не спрямовані. У переважної більшості експертів виникає питання, навіщо тоді такий масштаб маневрів: в них були задіяні близько 200 тисяч осіб, понад 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі понад 290 танків, понад 240 знарядь, реактивних систем залпового вогню і мінометів, близько 15 кораблів? Тим більше, що частина цьогорічних навчань була присвячена відпрацюванню таємного розгортання військ. А це передбачає наступальні операції. Крім того на цих навчаннях велика увага приділялася повітряно-десантним військ і штурмовим підрозділами, які використовуються практично виключно для наступальних операцій. Для оборони вони не придатні, їх завдання полягає в тому, щоб захопити плацдарм в неглибокому тилу противника і утримувати його до підходу основних частин.
Це все свідчить про те, що в ході навчань відпрацьовувалися наступальні операції, а не операції по захисту від незрозумілої «західної загрози».
Тому, очевидно, Кремль відводить Білорусі роль наступального плацдарму на західному напрямку. Чи готова Білорусь до «чужої» війни на власні території? Звісно, що прості білоруси будуть категорично проти такого розвитку подій. Але думка власного народу абсолютно не цікава диктатору Лукашенко, який вже повністю проявив себе тотальним насильницьким придушенням волі народу після так званих «вільних та чесних виборів» 2020 року. Тим більше, що можливість посилення народного невдоволення диктаторською владою та можливе притягнення до відповідальності за злочини проти власного населення – це не якась то міфічна «західна загроза», а цілком можливий розвиток подія для «картопляного диктатора».
Єдине спасіння від «народного гніву» Лукашенко вбачає у повній капітуляції перед Кремлем та перетворенні країни на буферну зону Росії з повноцінним розміщенням російських військ на території Білорусі для придушення будь яких проявів народного незадоволення. Путін отримує плацдарм, режим Лукашенка – вояків-опричників. Всі задоволені… Крім самих білорусів...
«Синьоока» Білорусь поступово перетворюється на військовий табір окупаційних військ Путіна та тюрму для білорусів.
І це – проти природньо та недопустимо! Тому зараз необхідно максимально привернути увагу демократичного суспільства до «поглинання» вільної країни Білорусь Путінською Росією та спільними зусиллями зупинити агресивні наміри Кремля по перетворенню незалежної Республіки Білорусь на «зону» бойових дій та насильства!
https://censor.net/ru/blogs/3289161/putn_blorus_storya_chergovo_aneks