Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Про справедливість

  • 07.07.23, 12:10
Ми бачимо що багато наших співгромадян в заязку з війною ( але не тільки) покинули нашу країну. Багато хто висловлює стурбованість що велика частина не повернеться..
А що робить держава щоби виправити ситуацію?
Держава мала б ставати мабуть чимось привабливою для своїх громадян. Я розумію що немає можливості швидко зробити рівень життя як в Швейцарії.. Але.. має бути хоча б справедливість. Справедливість то є важливий фактор привабливості.
І от над одним прикладом " справедливості" української держави я пропоную зараз поміркувати.
Як відомо в Україні відбувається пенсійна реформа . Як поглянути ззовні то ніби все справедливо. Хто має багато стажу, вніс багато коштів пенсійних внесків, той може швидше на пенсію вийти. А в кого стажу катма, той нехай помикається ще 5 років, коли в такому віці і на роботу ніде не беруть.. Але, ніби хто йому винен. Треба було працювати .
Все ніби так, але є деякі уточнення..
Колишній прем'єр -міністр Гройсман, коли обгрунтовував впровадження цієї реформи вказував свій приклад, як він, досить молода людина, а вже має дуже багато стажу..
Я не про самого Гройсмана, можливо особисто його це не стосується, можливо ослбисто він працював чесно і ефективно.. Я про переважну більшість такого типу людей до якого належить він. Котрі з молодого віку пішли в чиновники, в прокуратури , суди, міліції-поліції.. І там відбули ( чи відбудуть ) до старості. В них зі стажем все добре . Вийдуть на пенсію в 60 і ще років з 5-10 будуть залишатися на роботі, отримуючи і пенсію і зарплату..
І є інші. Ті хто десь трохи працював на Батьківщині, але .. Роботи тут особливо для них не було, а як була то з такими зарплатами, на які не завжди і на їжу вистачало . Тому вони були змушені час від часу їздити підзаробляти за кордон . Хтось час від часу, а хтось проробив і багато років..
Зрозуміло що стажу в цих людей не вистачає. І зараз, на старість вони залишаються без пенсій.
Зрозуміло що і вони працювали. Зрозуміло що саме в Пенсійний Фонд вони внесків не робили, але справедливість то не про Пенсійний Фонд. Справедливість то про суспільство і про державу.
Тому поглянемо на це з того боку, яку користь ( чи шкоду) принесли державі і суспільству ці дві категорії громадян.
Чому в нашій державі немає достатньо добре оплачуваної роботи, аби люди не були змушені пркидати свої родини і десь тинятися в пошуках заробітку?
Відповідь давали практично всі експерти. Тому що немає інвестиційного клімату, немає достатньо інвестицій, не йде в Україну капітал.
Чому не йде?
Відповідь теж на поверхні . Бо корумпована судова і правоохоронна система, корумповане чиновництво, не діють закони. Капітал ( нормальний капітал а не нувориші) боїться..
Отож, через діяльність ( чи бездіяльність ) першої категорії, друга категорія була вимушена тинятися світами і в результаті, ціле життя важко пропрацювавши, не має трудового стажу . Тут причинно- наслідковий звязок очевидний .
Ми запитаємо , а яка користь була нашій державі і суспільству від їх поневірянь деінде за межами України? Вони ж в Україні податків не платили!
І тут відповідь дуже очевидна.
Якщо б вони не їздили, а роботи в Україні катма, то.. вони б стояли на біржі праці ( або стояли б там інші, місця яким вони звільнили ) або працювали б за якісь мінімалки. Ринок праці був би перенасичений пропозицією робочих рук, що не спонукає роботодавців до підвищення зарплат і покращення умов праці .
За свої мінімалки чи виплати з біржі вони б ледь- ледь сяк так харчувалися. Купівельна спроможність була би десь біля нуля. Бізнес в Україні не мав би руху. В магазинах щось дорожче від буханки хліба дуже рідко продавалося б.
Підприємства що виробляють цеглу, плитку інші будматеріали не мали б збуту. ( Попробуй за мінімалку чи допомогу з біржі хоч якийсь курник побудувати)..
Та .. Вони ризикнули. Зібралися і поїхали , покинувши свої сімї, дітей. Щоб згодом повернутися ( про тих що не повернулися і прилагтувалися там нащавжди тут мови нема, їм наші пенсійні реформи пофіг).
Привезли доляри і єврики.
Покупували додому телевізори, компютери, меблі . Магазини заробили заплатили податки і ПДВ, продавці заробили..
Почали будувати чи ремонтувати будинки , квартири, дачі..
Підприємства з виробництва будматеріалів запрацювали, продали, заробили, заплатили податки і ПДВ..
І в результаті такої діяльності другої категорії піднялися зарплати ( і хабарі) в першої категорії. Інакше звідки б то ?
А от тепер про справедливість.
Де та справедливість якщо ті, хто постійно піднімали цю країну, вливаючи в жили економіки кров, залишаються без пенсій, а ті хто постійно тормозили країну, створювали несприятливі умови.. ті і далі будуть жирувати?
І от зараз, війна.. Перша категорія вся в пільгах і в броні . І думають про те, як би то ще тих представників другої категорії що зараз за межами України , з тих замеж дістати і на війну послати. А вони будуть і далі все дєрібанити, яйця по 17 гривень війську толкати..
От така вона справедливість українська..
3

Коментарі

17.07.23, 19:56

Я даже не буду спорить с тем что Майдан был не нужен.
Более того, я подозреваю что Майдан был начальным этапом по захвату Украины. Который планировался давно.
Я об этом размышлял давно https://blog.i.ua/user/12174893/2364233/
И механизм для Кремля это осуществить был прост. Не секрет что власть Януковича оттуда в значительной степени контролировалась. Сначала по одним каналам дали отмашку что Москва ничего против не имеет, подписывай себе ассоциации. А потом позвали в Сочи и лично Путин запретил.
Конечно же, если бы они эту бодягу с евроассоциацией не начинали, то ничего б и не было. Никто от Януковича никакой евроинтеграции и не ждал. А вот так, обнадежить, обрадовать , а потом так резко на 180 градусов... обламать.
Конечно реакцию на этот облом от украинского общества ( той части которая

    27.07.23, 20:01

    Реакцию в Кремле спрогнозировали.. Нас вели как волков флажками ( в песне Высоцкого)..
    Но.. Речи о НАТО не было. Тот договор об ассоциации никак не означал вступления в НАТО и даже в Евросоюз. Подтверждением чему есть то, что Ассоциация уже 9 лет как подписана , а мы и не в НАТО , ни в Евросоюзе.
    И то что такие ка ты это путают , это тоже последствия работы кремлевской пропаганды .До НАТО Украине тогда было как до Луны раком. И ассоциация на это никак не влияла.

      37.07.23, 23:12

      Не знаю как кого, а меня вариант ФРГ устраивает полностью. Даже с тем условием что эти территории будут потеряны . Но главное вступить в НАТО чтобы гарантировать будущее государству Украины.
      Худший вариант если мы территории вернем,но в НАТО не вступим и будем ждать когда Россия снова выждет удобный момент и снова атакует. Не факт что на следующий раз они снова так лопухнутся ( ведь очевидно что нае*али сами себя что тут их ждут с цветами, а армия сразу разбежится.. ). И будет тогда вообще угроза существования ВСЕЙ страны.
      Потому я считаю вступление в НАТО даже ценой потери некоторых территорий ( если по другому никак) приемлемым вариантом. Напомню что говорил канцлер Аденауэр в той же ФРГ. " Мы не продадим свободу за территории". И нам надо думать так же.

        47.07.23, 23:15

        Повышение тарифов это правильно. А чтобы МВФ требовал снижения зарплат этого я не припомню. Да и какое отношение имеет МВФ к ассоциации с ЕС? Это же совершенно разные структуры.

          59.07.23, 01:05

          Пахало на Украину, бетный ты наш, прямо все рынки на тебе держались, как на крестном отце, торгаш ты наш незаменимый. Утешься, сейчас ни на кого не пашешь, это пока война. Попробуешь жить по Европейским стандартам, -напишешь впечатления.

            69.07.23, 11:17

            Так по теме редко кто пишет. Один сразу на тему Майдана переходит, другой о чьей то трудовой деятельности..

              79.07.23, 11:43

              Да есть и Меделс, и Клекит, Катана , Лялька...Я там не часто бываю. Там есть группа " Ми з Мети".
              Но там все о таком себе.. бытовуха. Я о бытовухе в интернете общатся не люблю, потому там я редкий гость...

                89.07.23, 18:28

                А что я ? Железный занавес поднял Горбачев. Он же разрушил Берлинскую стену, а потом Украина отказалась от ядерного оружия.
                Я не имею права теперь винить людей, ищющих "де ліпше", но предложения давать ми льготы за возвращение вызывает зубовный скрежет. Раздали бы их лучше тем, кто работал здесь во время войны или раненым бойцам и семьям погибших.