хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Реклама і понти. Рекет компютерної епохи.

  • 09.02.23, 12:56
Пам'ятаю одного разу, в пошуках роботи занесло мене в сітьовий( не знаю як це правильно українською) маркетинг.
Так от , там один учитель нам прямо сказав ( він говорив російською)
- Наша задача сделать так, чтобы люди покупали у нас ненужные им вещи. Если ему нужно, он уже пошел на рынок или в магазин и купил.
А мы делаем так, чтобы он купил то, что ему не нужно.
В тому сітьовому маркетингу я не прижився. Не в останню чергу через свою відразу до таких принципів.
Але тепер от думаю...
Ці принципи далеко не тільки там..

Люблю я нові технології, цікавлюся. Хоч купувати їх нема за що, але хоч дивлюся що на світі нового появляється. Особливо в різних комп'ютерних гаджетах. Смартфони, планшети, електронні рідери..
І бачу дещо що не зовсім мені подобається.
Все працює виключно на виманювання з людей бабла. Різними методами .
Від відвертого рекету ( коли клієнту не залишають вибору).
Це коли постійно підвищується вимоги до характеристик пристроїв і з пристроєм 5-6 річної давнини вам буде дуже непросто в інтернеті.. Або виробники через рік- другий перестають випускати оновлення..
Все для того, аби ви були змушені купити новий пристрій. Все на збільшення смітників..
Ну і другий спосіб , то коли вас ніби не змушують, але рекламними трюками стимулюють купувати пристрої з непотрібними вам наворотами...
Ну скільком % людей реально потрібна 100 мегапіксельна камера? Скільки % людей зможуть відрізнити фотографію зроблену тією 100 мегапіксельною від тієї що зроблена 10 мегапіксельною?
А навіть якщо зможуть відрізнити, то .. Скільки % людей колись зуміють робити ті фотки так, аби їх можна було відрізнити ?
А скільки % на те ведуться і купують ?
Понти..
Екран .. фулейчді плюс, 4К.. А багато таких, для яких суттєво має значення та різниця на такому малому екрані яка буде між 4К і простим Ріді ( 720х1280) ?
Навряд чи..
Але для того аби пристрій працював з такими пікселями треба дужчого процесора, більше оперативки, і .. понєслась ..
Понти то є велика сила..
Або візьмемо новітні розробки смартфони - розкладушки.
Взагалі то в тому є сенс. І напевне будуть робити і смартфони розкладні , і планшети.. І то правильно і зручно. Тоді коли правильно і зручно.
От приміром такий форм-фактор як ( приклади будуть по Самсунгу, бо з ними я більш знайомий, хоча є й інші схожі ) Гелаксі Фліп. Так, великий , тонкий смартфон, який при потребі можна скласти і зробити вдвічі меншим..
А от інший форм-фактор ( значно дорожчий до речі) як Гелаксі Фолд.. То вже , вибачте понти і нічого крім понтів.
Ліпити смартфон і планшет 2в1.. Як результат ні одне до ладу ні друге. Товстий, випираючий кишені смартфон і квадратненький дрібонький планшетик.
За ті гроші що він коштує, можна купити офігєнний тоненький смартфон і дуже нехилий планшет. І ще залишиться аби то все обмити)))
І у вас буде 2 пристрої. Яким потрібно тим користуєтесь. Інший лежить і чекає свої черги , заряджений і готовий до роботи. Один поламався, поїхав в ремонт, у вас є другий...
Але . Понти - велика сила.
Понти висмоктують великі гроші...
І про електронні книжки.
Рідери.
В чому перевага електронної книжки перед тим же планшетом?
В тому, що там екран папероподібний. При довгому читанні не змучуються очі .
І все..
А виробники все більше пробують робити з книжки планшет. В результаті ті рідери стають все дорожче, а толку..
Через особливості того ж екрану навіть дешевенький планшетик в усьому окрім читання книжок переграє найдорожчу електронну книжку однією лівою.
КНИЖКА ДЛЯ ТОГО АБИ ЇЇ ЧИТАТИ .
Крапка.
Всі покращення в напрямку якості підсвітки, чіткості шрифтів, зручності листання то є для книжки..
А інтернет- серфінг з електронної книжки...
Та за ті гроші що продають книжки які сяк-так на той серфінг здатні , ви купите книжку ЛИШЕ ДЛЯ ЧИТАННЯ ( правда вони вже в продажі мало де є, бо читачів уже ЗМУШУЮТЬ купувати зайве) і до неї впридачу недорогий смартфон чи планшетик, який все решту буде робити значно краще..
Але понти..
6

Коментарі

19.02.23, 13:38

    29.02.23, 14:01

    Когда-то Сократ прогуливаясь по рынку воскликнул: «Как много здесь вещей, которые мне не нужны». Суть современного общества – потребительство. Макс Вебер в своем труде «Протестанская этика и дух капитализма» старался исследовать истоки капитализма и утверждал, что они лежат в духовной плоскости. Когда Бог наделил человека правом повелевать всеми животнымии использовать землю для своих нужд. Если привести грубое сравнение, то человечество подобно саранче, мы пожираем планету, когда не останется ресурсов или пригодной к жизни земли, придет расплата.

      39.02.23, 15:10

      На жаль, так думають, переважно тоді, коли доводиться рахувати гроші.